- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Valóban, csak a HWBOT BIOS kollekciójában nem találtam, az MSI honlapján meg nem néztem.
Ettől függetlenül akkor is azt mondom, nálad vmi kardinális probléma van. Ha a hűtő felrakása biztosan probléma mentes, én vinném vissza a gépet garanciába - nézzék meg az alaplapot és a CPU-t is, mert valamelyikkel gond van. -
szasanyi
félisten
Sztem az nagyon valószínütlen. Amúgy ha keveset kap(na) attól épphogy kevésbé melegszik. Tuning esetén ha alul van feszelve a CPU inkább a restart és kékhalál a jellemző, nem fagyás. A lapon a legfrissebb (nem BETA) BIOS van? Mert ha nem, azt még érdemes megpróbálni:
- P67A-C45 bios (1.10)Gondolom elírtad, és C45 a lapod típusa, mert én G45-öt nem találtam.
-
szasanyi
félisten
válasz
Feribacsi555 #27 üzenetére
Értem. Az se rossz megoldás, csak úgy drágább.
-
szasanyi
félisten
válasz
Feribacsi555 #25 üzenetére
Akkor gondolom garanciális csere történt, és minden OK.
-
szasanyi
félisten
Szívesen!
Még talán annyit, hogy az i5 750 és P55 után többször, határozottan gyorsabbnak éreztem a rendszert, nem csak a tesztprogramok adatai alapján. Azon kívül a GD55 egy némileg egyszerűsített, és kicsit "csonka" GD65 emiatt nem vettem meg azt, a GD80 meg leginkább a 3 kártyás lehetőséggel több és drágább ami nálam lényegtelen pluszt jelentene. Ahogy néztem a teszteket úgy tűnik, hogy a GD65 jól szerepel tuningban (is), és az ~4.8-5Ghz körüli érték az általános, amellyel kapcsolatban több helyen megjegyezték, hogy inkább CPU függő a dolog, semmint alaplap.
-
szasanyi
félisten
Én alapon használom, tuning csak próbaképpen volt az OC Genie2 feature tesztelésére. Az gyorsan és jól működött, és 4.2Ghz-et állított be. Eddig kiválóan működik, bár annyi apró gond akadt, hogy a legújabb BETA BIOS felrakása után 2 rövid, 1 hosszú BEEP volt rendszer induláskor, de egyébként a rendszer hibátlanul működött. Visszatettem a legutolsó normál BIOS verziót a BETA helyett, azzal megszűnt.
A lap (rendszer) alapórajelen is gyors, többek között én ezért nem látom értelmét a kihasználatlan tuningnak. Persze aki hobbi szinten űzi a tuningot az más kérdés, de én nem tartozom oda.
Én a jelenlegi (XMP, 1.50V) RAM KIT-en kívül Kingston HyperX Blu-val próbáltam (non XMP, 1.65V) azzal is ment.
Bár valószínűnek tartom, hogy neked nem ez a mérvadó, de ha gondolod alapórajeles AIDA64 memória és CPU eredményeket mutat(ha)ok. -
szasanyi
félisten
válasz
Feribacsi555 #19 üzenetére
Azért ez érdekes, mert azt írtad a te gépedre dugva nem volt hiba.
-
szasanyi
félisten
Nem tudom. Nálam SATA2 portban van az F3 és nincs gondom vele, de olvastam a problémáról több helyen és csak a SATA3 esetén jelentkezett. Egyrész azt sem írta pontosan milyen vinyóról van szó, másrészt a Samsung oldaláról letölthető és telepíthető új firmware ami megoldja a problémát.
Nem egészen... külföldi oldalakon néztem teszteket, ott több mindent is olvastam, és azért döntöttem végül a GD-65 mellett. Minőségi cucc, minőségi alkatrészekből. De ez már már akkor is látszik mikor kinyitod a dobozát!
-
szasanyi
félisten
válasz
Feribacsi555 #15 üzenetére
Samsung F3 vinyókkal vannak kompatibilitási problémák (már ha olyanról van szó), bár arról is inkább a a SATA3 esetében írták... Alaplapon a legutolsó (nem BETA) BIOS van? Erről van szó, ha nem ez van rajta ezt mindenképpen tegyék fel:
P67A-C45 bios (1.10): http://91.121.148.119/downloads/BIOS/E7673IMS.1A0 -
szasanyi
félisten
Igen, az OC Genie2 nagyszerű és jól is működik, csak túl magas feszültségeket állít be ami nem indokolt 4.2Ghz esetén, és valamint melegszik is emiatt a CPU.
A manuális beállítás esetén működik-e energiagazdálkodás? Mert az lényeges, főleg ha több mint 50%-ban nincs is kihasználva a teljesítmény, viszont a rendszer meg többet fogyaszt - úgy akkor fölöslegesen... -
szasanyi
félisten
Üdv!
Megleltem a topikot, és mint már tudod én is olyat vettem mint te. Látom sokan nem vagyunk.
Kérdeznék pár dolgot, hátha próbáltad:
- mi változik, ha a CPU max. (95W) teljesítményfelvételt megnövelem?
- mennyit lehet emelni a TurboBoost szorzóján anélkül, hogy mást állítani kéne ás/vagy instabillá válna a rendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.