- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Én meg inkább a monitorban nem szeretnék turkálni. Amúgy Mission Compleeted, de tényleg kellett volna két pálinka az elején, valamint a forrasztópisztoly sem túl ideális. Nem tudtam sajna szétbontani a régi csatit mert teljesen öntve volt. Rögtönöztem egy ''müszert'' ceruzaelemböl és rossz fejhallgatóból, és egyik végét a vizsgálandó színű kábelre kötöttem, a másikat meg a tüskéknél próbálgattam és a recsegés tájékoztatott, hogy jó helyen keresek
(van multiméterm de lemerült). Ja a ferritet is kibontottam, és némi műanyag burkolat maradék segítségével fixáltam közel a csatihoz. Képminősége nem változott a monitornak.
-
reddragon
aktív tag
Mielőtt nekikezdesz igyál 1-2 felest,hogy ne reszkessen a kezed.Egyébként én venni szoktam másik kábelt és a monitorban szoktam újraforrasztani.Ha csatlakózó van a monitorban,az a legjobb.Fölötte elvágom,aztán ráforrasztom az új kábelt,erenként zsugorcsövezve.A csatlakozócsere sokkal szarabb és +bízhatatlan.
-
eziskamu
addikt
Blackwood: öntött bizony.
Borosz: találtam 130-ért külsővel együtt, de a ferrit is öntött és nem tudom hogy lehetne ráhúzni.
Most már csak az utolsó két pont van hátra, de asszem a HWB (internetes hardver könyv ) is segíteni fog. Igazából az eszközök megvannak, csak lélektanilag nem állok kész teljesen, mert hát ugye nincs pótmonitorom (volt 2 de kipurcantak). Ja valami mégis hiányzik, egy kis satu amivel lefoghatom a csatlakozót az operáció közben, mert még nem nőtt 3 kezem. Amúgy nem vagyok teljesen járatlan, mert már tákoltam össze erősítőt (igaz nem nagy dolog tda1554q-t életre kelteni, de valahol el kell kezdeni.) -
Borosz
őstag
1. Debrecen, Bernád Hangtechnika Egymalom utca, vagy Hobby Elektronika Kossuth utca. ~250Ft
2. egységes, de ha szétbontod az eredetit akkor meglátod mi hová volt kötve, hogy a PnP funkció is működjön, ha fiatal a monitorod.
3. számít a ferrit sajna ha sokat nem is,de nem véletlenül tették rá... szétbontod és ráhúzod újra.
Ha nem megy megcsinálom neked. -
BlackWoOd
aktív tag
Csatlakozót honnan: nem tudom.
A ferritet ha levágod, nem fog nagyon bezavarni a képnek (sok olyan moncsi van, amin eleve nincs is a kábelen), az inkább hirtelen (tüske-szerű) zajok csillapítására van (legjobb tudomásom szerint).
A színkód kérdése meg baromi egyszerű: úgyis levágod a régi csatit, azt szétbontva pontosan látni fogod, mi hova van forrasztva. (Csak óvatosan, esetleg forró késsel a műanyagot szét kell gyilkolnod - gondolom öntött műanyag a csati.) -
eziskamu
addikt
Valaki?
-
eziskamu
addikt
Up (bocs de sietek, és nem biztos, hogy 2 napon belül újra nethez jutok)
-
eziskamu
addikt
A problémám az, hogy a csatlakozóhoz közel meg van törve aszem a piros szín vezetéke, de még úgy tudom hagyni, hogy jó legyen, de néha kimozdúl a kábel a jó pozícióbol. Az ötletem az lenne, hgy levágom és egy új csatlakozót szerelek be. 3 probléma van:
1. Honnan a túróból veszek csatlakozót Debrecen környékén?
2. Hogyan kötöm be? Egységesek-e a színkódok? Max kimérem szakadásvizsgálóval.
3. Úgy van a törés, hogy valszeg amputálni kell a ferrit gyűrűs részt, ahol vastag a kábel. Valyon sokat számít-e a képminőségben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest