Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Sata és Sata III kábel között van lényegi/anyagi különbség?
Hogy ez utóbbi esetleg magasabb frekvenciát bír a megnövekedett sebesség miatt? (bár elég rövid a táv..)Illetve okozhat Ultra ATA CRC hibát Sata III-as eszköznél SATA kábel használata, vagy ez a „Sata III" jelölés mánia csak szimplán marketing?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Kvazár #11979 üzenetére
Ez [link] érdekesen néz ki, UV-s netán?
(#11980) biacsia
A házad típusát megemlíthetted volna... ha nem pont a házadhoz valót kapsz (már ha létezik egyáltalán hozzá) akkor be kell majd csavaroznod és valószínűleg mögé már nehezen tudsz majd betenni merevlemezt, ha netán végig 5,25" méretűek lennének ezek a helyek a házadban.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
haromegesz14 #11948 üzenetére
Az szerintem UV reagens izé.. rátekerve a kábelekre.
-
Wind-Storm
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol kapok egészen biztosan fekete cat5-ös UTP kábelt csatlakozó nélkül?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
pincehely #11924 üzenetére
Sejtem ez melyik eszközöd.
Nincs véletlenül egy zöld is?
A piros 5 Voltos kábel gondolom az eszköz bekapcsolása miatt megy bele, az 5V SB meg csak a stand by mód miatt, de az is lehet, hogy akkora az áramfelvétele, hogy annak a több amperes piros kábeles 5 Volt kell.
A hiányzó kábelen kívül szerintem nem is érdemes vele USB porton szórakozni, mert akkora lesz az áramfelvétele, hogy egészen egyszerűen életbe lép az USB túlterhelésvédelme és kikapcsolja a port áramszolgáltatását. -
Wind-Storm
őstag
Két kérdésem lenne e videóval kapcsolatban. [link]
Jól gondolom, hogy amikor kilövi a szeget a tekercs, egy pillanatra berántja majd a tehetetlensége lévén repül tovább?
Illetve a végén az okos hány voltot zárogat rövidre? -
Wind-Storm
őstag
Ja, valamit eltévesztettem, köszi a kijavítást
Csak nagyon bennem van, hogy ilyenkor kinn hideg van benn meg meleg és szárazság, mindig figyelem a higrométerem..
Igen így van, ezért ha télen kiszellőztetsz, és kint van mondjuk 5 celsius 100%-os relatív páratartalom mellett, ezért a 20 fokos szobádban csak 50% körül lesz.
(nagy körvonalakban, bonyolult számításokba most ne bocsátkozzunk)
Tehát ha a gép melegebben van tartva a környezeténél ami természetes velejárója ha be van kapcsolva, akkor a közvetlen környezetében leesik a relatív páratartalom, ezt viszont jól gondoltam
Ha valaki nitrogénnel szórakozik akkor különösen figyelnie kell a proci hűtőblokkja körül lecsapódó párára.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
volvoguy #11885 üzenetére
Szerintem a gép körüli levegő párátlanítására van szakszerű módszer is.
Ha normál szobai körülmények között tartod a gépet, akkor nem kell ilyennel foglalkoznod.Egyéb esetben gondolok magas páratartalomra, a gép harmatpont alatti hőmérsékletére.
Ilyen esetben a legcélszerűbb mindig járatni a gépet, hogy ne tudjon lehűlni.
Minél melegebb a levegő annál kevesebb vizet tud magában tartani, tehát annál kisebb lesz a relatív páratartalom.Harmatpont alatti hőmérsékletre ott van példának az ablak, ahol le tud csapódni a pára.
A harmatpont függ a hőmérséklettől és a relatív páratartalomtól. -
Wind-Storm
őstag
válasz
rlazol #11878 üzenetére
Egyébként nem tudom, hogy kéne világítania a reset sw tűin a LED-nek, hisz csak bekapcsolt állapotban működik eleve az az sw. nemsokára kikapcsolom a gépet és letesztelem.
(#11877) mr_ricsi
Proci és memória nélkül?
Memória és videokártya nélkül szerintem mindegyik.
De proci nélkül valszeg igen kevés. -
Wind-Storm
őstag
ez privát akart lenni
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
rlazol #11871 üzenetére
Lehet status led lesz az..
gondoltam, hogy ez lesz, kár...
valószínűleg a BIOS csak úgy hajlandó elindítani a lapot ha saját maga kapcsolja be.Jah, kicsit bonyolultan magyaráztam el, pedig egyszerű.
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni... Ugye e a táp külseje mint ahogy földelt, egyben testel is, mint ahogy az összes belőle jövő fekete vezeték is, még a merevlemez oldala is.
Na tehát, egy test potenciálon lévő vezeték kéne, ami egyik végén pl. a táp fém részéhez ér hozzá, vagy akár a táp floppycsatijából kiveszed ideiglenesen az egyik feketét és ezt érinted hozzá a power SW mindkét tűjéhez, biztos ami biztos alapon, hátha a power sw test tűje szállt el épp.vagy a másik meg egyszerűen megfogalmazva: a reset mindkét tűje közül a GND-set összekötöd a power sw mindkét tűjével, külön-külön. (bár nem tudod megállapítani, akkor mindkettővel kísérletezz.)
még 1 5let: alapból nincs engedélyezve ilyen wake on lan meg ilyesmi feature-k az alaplapban?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
rlazol #11869 üzenetére
halott a power valamelyik tűje, lehet megsérült az áramkör..
világít a reset, hm..
sajnos avval egymagában beindítani még nem tudjuk.
hacsak nem bűvészkedünk valamit, bár nem hiszem, hogy úgy feléled..a resetes felélesztés a terv a következő lenne:
ATX zöld a GND-vel összeköt ahogy csináltuk ---> „halott elindul" majd eközben reset-eled, és erre talán bekapcsolódik aztán ezután már kihúzhatod az áthidalást az ATX csatiból.A másik: szerzel egy vezetéket amit letesteltél, vagy a reset GND-jével összekötöd, ha netán külön lenne, bár nekem az abszurd lenne... aztán megérinted vele a power SW mindkét tűjét, hátha... bár gondolom a + szállt el.
Ha van szakadásmérőd akkor kihúzva a gépet nézd meg, hogy egyáltalán van e kapcsolat az alaplapon lévő ATX aljzat GND tűi és a power SW tüskéi között, vagy mérhető e egyáltalán ellenállás.
a kék páros milyen erővel világít? (mondjuk ha sleepben lenne a gép akkor akár még status led is lehetne ha normál fényerővel)
-
Wind-Storm
őstag
válasz
rlazol #11867 üzenetére
Még mielőtt kijelentenénk: Ne csak egy vagy egy fajta leddel próbáld, illetve ugye a polaritást mindkét féle képpen próbáltad?
Tök sötétben nézd még meg, egyszer így bedugva egyszer úgy.
Sőt, nézd végig az összes tűt, ugyan a reset-ben nem vagyok biztos, de hátha valamelyik tűpároson világítani fog.Ja egy jótanács: a speaker 4 tűje közül semelyikhez se dugd ha ott vannak a tűi a front panelen, mert két szomszédos tűje között pont 5 Volt a különbség stand by-ban is, és az előtét ellenállás nélküli led ez esetben lezárlatolhatja a stand by áramkört (ez személyes tapasztalat, bár van a tápban ilyen esetre védelem) vagy kiég a led.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
rlazol #11864 üzenetére
Aham, ha van valamilyen átlátszód annak már egész korrektül fog látszódni a fénye, de olyan vakítóan erősen sose fog világítani mintha HDD vagy Power LED helyére lenne dugva.
Ja, ha meg túl kicsi az ellenállása a LED-nek, akkor be is kapcsolhat a gép, ez tapasztalat.
Bár itt most nem fog.. -
Wind-Storm
őstag
Voltam rlazol kollégánál, vittem neki egy kérdőjeles s939-es alaplapot hátha a proci volt benne halott, de nem sikerült működésre bírnunk.
Rendkívül érdekes a dolog, még én sem láttam ilyet.
Lehet, hogy órák-hosszig tartó keresgélés után lehetne valami apró nyomot találni az alaplapon.
Jó helyre dugtuk a power SW-t, sőt! szomszédos tüskékkel is rövidre zárogattuk a power SW mindkét lábát, hátha a power SW GND-je megszakadt valahol.Ja, rlazol:
Eszembe jutott még valami!
Dugj egy LED-et a power SW tűire és nézd meg, hogy egyáltalán világít e halványan, mindenképpen kellene neki! -
Wind-Storm
őstag
válasz
DiceBlade #11803 üzenetére
Lehet, hogy kissé a saját megoldásomból indultam ki...
Az oldallap nálam mindegy, hogy fel van téve vagy le van véve, a szellő így is keresztülfúj az egész gépen, még a ZEN400 is hideg..
Elöl és felül 14-es, hátul 12-es hangtalan fordulatszámra visszavéve.
Rácsok sehol nincsenek.Jelen pillanatban semelyik oldallapja nincs fenn, az előlap sem, még normálisan rögzítenem kell majd bele ezt a plexi kreálmányom.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lucifer6280 #11798 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lucifer6280 #11796 üzenetére
Pl. itt
-
Wind-Storm
őstag
Valakinek van valami ötlete, hogy egészen biztosan hol kaphatnék jó hosszú optikai meghajtó csavarokat?
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11773 üzenetére
Egyszerűbb.... de ilyen 1 méter hossz körüli kábelemből csak egy van amit nincs szívem szétvagdosni meg nem is olyan rossz minőségű, hogy ezt tegyem vele...
(#11774) zozz12
Akkor most rendeljek egy nyamvadt csatit már ha lehet...?Amúgy nektek tényleg nincs egy fölös kallódó?
Illetve nézegettem errefelé ilyen boltokat, tényleg nincsenek...?
(nincs kedvem a lomexig menni egy ilyen nyamvadék aljzatért..) -
Wind-Storm
őstag
Egy gyors kérdés:
Gondolom ez náluk nem kérdés, de azért megkérdem, hogy majd ne menjek hiábaForrasztható vagy lengő USB aljzatot lehet kapni a lomex-ben?
A lényeg, hogy vezetékeket szeretnék rá kötni.Esetleg a III. vagy II. kerületben nem akad ilyen bolt, hogy ne kelljen messzebbre mennem?
(Esetleg valakinek nincs fölös amit odaadna?
)
-
Wind-Storm
őstag
Náluk régebben még lehett kapni: Computermode
Írj nekik, kérdezz rá, talán még van remény.
PcGear-ben is kérdezz rá, lehet, hogy tud szerezni Németországból.
Talán ők is árultak anno, most nem tudom: ModdingComputer
Egy próbát megér -
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
FireKeeper #11721 üzenetére
Csak óvatosan ezzel a „majd én megjavítom" dologgal..
Elsődlegesként nem, de másodlagosként meg működik már amennyire? ez furcsa..
Ha nem vagy ezeknek a javítószakembere én a helyedben nem venném meg az tuti.Egyszer vettem egy AccessPointot antenna és adapter nélkül, mondanom sem kell, hogy nem működött egyáltalán.
Félre flash-elte a tulaj amiről persze mélyen hallgatott.
Parancssoros szórakozás után mutatott bármiféle életjelet is az alap linux rendszerrel amit tftp-n küldtem rá, aztán egy egész esti kínlódás után sikerült feltennem rá már egy használható firmware-t.
De aztán utána megvolt a sikerélményem
-
Wind-Storm
őstag
válasz
superecneB #11709 üzenetére
Fordított polaritásnál én már tapasztaltam tönkremenetelt, pedig egy egyszerű kis 5 vagy 12V-os venti volt valami konnektoros szúnyogriasztós cuccból.. PWM és fordulatszám visszajelző szál nélküli volt, szóval nem egy bonyolult elektronikájú de hazavágódott.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Freespace #11688 üzenetére
A ventiknek semmiképpen nem lesz bajuk.
Ha a tápellátásukat nem az alaplapról hanem külön oldod meg és az alaplap PWM vezérlését elágaztatod úgy nemigen tudod túlterhelni, max nem fognak működni.
Amúgy egyedi csatlakozó készítésében tud segíteni neked DaveJr(#11689) easy...rider
Örülj, hogy nem ment tönkre az a csatlakozó az alaplapodon ha túlterhelés végett lassultak be.
Ha meg nem az előbbi, akkor a másik lehetőség a jelvesztés lehetett. -
Wind-Storm
őstag
válasz
h.adam.92 #11684 üzenetére
Attól még a szivacsnál lesz légmozgás a hátoldalon hiába is tennél oda ventit.
Amik így [link] néznek ki azokat kicsavarod és mintha az alaplap a házban lenne, egy másik csavar segítségével közrefogod az alaplapot.
Ami perforált vagy milyen (kis dombok vannak az alaplapi fém tálcán annak anyagából) azt ugye nem tudod kiszedni..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
h.adam.92 #11682 üzenetére
Én nem választanám mert túlhevülést okozhat...
Ennél még a sima asztallapra tevés is jobb.
Ahogy írtam, fogj távtartókat és csavard bele az alaplapba majd úgy tedd a polcra.
De a legjobb megoldás még mindig az lenne, ha konkrétan egy kiszerelhető alaplapi tálcára tennéd. -
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
moha21 #11673 üzenetére
Kössz
Nidec... aha
Rögtön feltűnt a turpisság, piros sárga feketéhez sose csapnak hozzá kéket.
pl. Intelnél PWM-es ventijeinél zöld fekete sárga kék a párosítás
Ahogy meglátnám ezt a ventilátort, rögtön a csatiját nézném és nem a vezetékei színét
Ha meg a csati se szabvány akkor egyértelmű, hogy úgy kell majd keresgélni a vezetékeket. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11664 üzenetére
Egyébként már én is tettem az alaplapot a kívül és belül egyaránt 2000k ohmos méréshatárral nem mérhető ellenállású zacskóra és nem volt belőle problémám.
De gondoltam, hogy nem véletlenül antistatikus...
Mondjuk a „mintás" típusúra rá is van írva, hogy „CONDUCTIVE GRID BAG"(#11667) haromegesz14
Elkötés címszó alatt mondjuk, hogy nem vágod le csak leszigeteled aztán valahova elrejted mert az még jól jöhet. Én szeretem épen hagyni a dolgokat, amit csak lehet.
De mondom, ha van az alaplapodon egy üres 3 pines aljzat amit nem használsz nyugodtan odakötheted és akkor fogod tudni mérni a tápventi fordulatszámát ha gondolod. -
Wind-Storm
őstag
válasz
haromegesz14 #11661 üzenetére
Piros a (+) és a fekete a (-) a sárgát meg elkötheted vagy akár az alaplapra is vagy ventipanelre is mehet ha akarod monitorozni a fordulatszámot.
Én átalakítókat szoktam ilyen esetekre gyártani (már ha közvetlenül nem dugható rá sehogyan sem a táp tűkre rombolás nélkül)(#11662) Lompos48
Mi ez a nekem címzett uszítás?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11658 üzenetére
Hm...
Egy ilyen [link] zacskót méregettem kívül belül 2000k ohm méréshatárral, gyak. nem mutatott semennyit se a multiméter, tehát vagy 2000k ohm fölött van, vagy nem vezet és ennél még az ujjam is jobban vezetőképes..Ennek a típusnak [link] csak a külsején mértem 60-100k ohm-ot a két mérőpont távolságától függően.
Itt korrektül leírják a különböző típusok ellenállásait. [link]
-
Wind-Storm
őstag
Van egy ijesztgetős csontváz játék amihez ha közel megyek felugrik és mindenfélét csinál.
Az orrából kiiáll egy fekete kis cső.
Vajon milyen elven érzékelheti a -gondolom- mozgást?
Azt hiszem 4 ceruzaelemmel működik.
Telefonnal nézegettem, infrafényt nem láttam. -
Wind-Storm
őstag
és ha mondjuk túl hangosnak találja a ventit és 5 Voltra szeretné kötni akkor hogyan fog tudni világítani?
Gyári megoldással még 5 Volton is képesek világítani a LED-es ventilk, ha nem 3-on...ja, mondjuk külön tápellátással megoldható..
Bár én ilyennel nem vacakolnék többletkábel miatt, párhuzamosan kötném a LED-eket és a fényerő meg nem érdekelne mert a venti is kevésbé fújna, eből is látnám. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11553 üzenetére
Megoldottad a problémát bent a házban. Most utólag ujjongj, mert megtörténhetett volna, hogy latyakban, vizes lábbeliben bejárati lépcsőre/ről lépve a lábad közé "kaptad" volna a 230V-ot. Most nem írnál!
Ezt nem értem
Mi köze a bejárati lépcsőre vizes lábbelivel állásnak és a 230V-nak egymáshoz a küszöb közelében? -
Wind-Storm
őstag
válasz
Scaevola #11547 üzenetére
A 4 pines (molex) tápellátású merevlemezekkel kapcsolatban a fekete test vezeték (GND) a hdd külsejére is ki van vezetve, a GND meg össze van kötve a táp földelésével tudtommal, így azokat tuti nem kell külön földelgetni...
Meg úgy szerintem más egyebet sem, mint az előző hozzászóló mondta, a konnektor viszont mindenképp földelve legyen mert máskülönben problémáid adódhatnak... -
Wind-Storm
őstag
Mondjuk ez nem is elektronikai, inkább moddingos kérdés mert van benne UV fény
:
Múltkor utaztam haverommal egy ritka 86-os busszal mivel MAN gyártmányú volt.
Útközben egyszer csak kialudt a fehér fény és csak a lila világítás maradt...
Mondom havernak vegyünk elő papírpénzt.. elővett egy 500-ast és megláttunk rajta egy „jelzőrostot" [link] mást nem...
(Papírpénzt már nézegettem régebben is UV fényű LED-ekkel, de ilyen esernyős meg botos alakokat még nem láttam...valszeg csak a 20 ezresen van?)
Tehát UV fénnyel világítottak... elmélkedtünk rajta, hogy ez marha jót tehet a szemnek.
Mennyire egészséges ez a rettenet díszvilágítás azon a bizonyos buszon?(#11543) Gerisz
Ja így már értem... csak nehogy túlterheld azt az egy szál kábelt
Lassan elképzelem ahogy minden eszköz egy fő kábelre lesz kötve a gépedben
-
Wind-Storm
őstag
Igen...
Valószínűleg az mehetett tönkre benne.
Akkoriban még egyszerűbb volt újat venni(#11541) Gerisz
Csak a benne rejlő alkatrész miatt linkeltem..
Ha jól látom akkor ez egy sata dugó?
Nem egy sata lengőaljzatot akarsz dugni a tápból jövő sata dugóra és annak vezetékeire meg molexeket rakni? -
Wind-Storm
őstag
Amit most vettem ez a negyedik, csak érintős még nem volt
A legelső is duewi volt, kiment egy izzó erre kiégett a kapcsolóban a biztosíték is.. na onnantól többet már nem volt hajlandó fényerőt szabályozni...
Utána lett egy hasonló tekergetős gagyi helyette. Költözés után meg egy TON.. ez egész korrekt működéssel bír, nyomkodós és tekergetős. Bár mostanában tapasztaltam, hogy gagyi műanyagból van mert amikor le akartam szedni az előlapját, letörött egy rögzítőbütyke..Igazából csak azért írtam ezt le, mert eddig mindegyik zizegett, azon csodálkoznék ha létezne olyan amelyik nem zizeg.
-
Wind-Storm
őstag
Kössz a megerősítést, már ki is próbáltam egy állólámpával
Jó zizegős faljta ez is, bár beépítetten lehet halkabb lesz.
Viszont biztonságossági szempontból, mégiscsak fém az eleje, mennyire biztonságos egy ilyen kapcsoló?(#11536) Gerisz
Ott lesz egy kép „Egy 15-tűs Serial ATA tápcsatlakozó." néven.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA
Elviekben 3-asával vannak felosztva mert 15 tűs és 15/5=3
Viszont én még úgy külön sose találkoztam késleltetett indításos kábelezésűvel...Egyébként a PC Gear-ben tudsz venni ilyen sata táp toldót [link]
Mondjuk ilyet csak én vettem és ez viszonylag elég drága, tudsz olcsóbban is venni, pár száz forintért, ráadásul megfelelően színezettet, nem olyat mint ez az akasa.
De azokból hiányzik általában a 3,3V de ez nem is probléma a te esetedben..Na itt a börze ezekből lehet fabrikálni
: [link]
-
Wind-Storm
őstag
[link]
Vettem egy érintős kapcsolót óccsóé.
Kicsit hülye nekem ez a bekötési rajz.
De már rájöttem, hogy megtévesztően a nyomógombokhoz van az a 3 izé csak biztos akarok lenni benne és megkérdem:
A lényeg, hogy L-hez megy a fázis a hullámmal áthúzott ferde és lefele mutató nyíl meg megy az izzókhoz? -
Wind-Storm
őstag
Egyébként ha én a mostani szakértelmemmel rendelkeztem volna amikor még anno kémia órára fel volt adva ezen szorgalmi eladat, tuti, hogy vettem volna a fáradságot és elmegyek a legközelebbi útba eső elektronika boltba venni egy megfelelő LED-et durva ~100 Ft-ért és a zöldségeshez kemény 4 darab citromot és be is cipelem ezt a borzasztó nehéz és nagy térfogatú szerkezetet !!!
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
kmisi99 #11515 üzenetére
Először is szerintem nagyobb átmérőjű rézzel és vas vagy aluval kéne a citromba szúrva próbálkozni.
Az oxidálódást elkerülendő csiszold meg mielőtt beleszúrnád a citromba.Én pont most játszottam átlátszó ledekkel amelyek türkiz és mélyzöld színnel bírtak.
A rajtam keresztül haladó áramnál már világítottak, tehát először is szerezz be ilyeneket mert minimális áramerősségnél is képesek világítani.A második a feszültség:
A ledeknek van egy nyitófeszültsége ami alatt abszolút nem működnek.
Jelen esetben amiket említettem már 3 Volton bőven világítottak, de vannak bizonyos színűek is amik már 1-2 Voltnál is világításra bírhatóak.Először is fogj egy multimétert és mérd meg, hogy hány voltot ad le a citrom a két beleszúrt fém között, valószínűleg sorba kellene kötni jópár citromot míg nem keletkezik akkora feszültség amely már túllépné a led nyitófeszültségét.
Mindenképp olyan ledet vegyél amelynek nagyon alacsony a nyitófeszültsége és minél kisebb árammal világít.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11505 üzenetére
A franc egye meg..
Mint láttad 60-nal számoltam csak véletlenül elírtam és 50 lettEgyébként nem csodálkoznék most már ha Petzval 1500/sec forgási sebességre gondolt volna..... de az még elméletben is elég durva lenne, gondoljunk csak bele.
Egy 7200RPM-es merevlemeznél 120 a forgási sebesség másodpercenként.1500 R/sec-nél 90k RPM lenne. Ekkora fordulatszámmal már nem is tudom, hogy egyáltalán mi létezik...
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Petzval #11500 üzenetére
Én egy pár évtizede fotózom az 1/1000-es vaku villanási idő semmi 1/30000-et is villan sok vaku.tudományosak százezredet is! A ventillátor 1500-at fordul 1/1000-nél hogy látszanának a lapátok?
Ha 1500-at fordul percenként, akkor 1 másoperc alatt 1500/50=25-öt fordul
Ha jól értelmezem akkor a vaku 1 ezred másodperc villanás alatt simán látszódhatnak a lapátok... -
Wind-Storm
őstag
Jaj ne legyetek már ilyen értetlenek
(#11445) dudika10
Kifejtettem a (#11447)-es hsz-emben, hogy ez egy annyira gyenge és halk venti, hogy ha lejjebb venném kb. ott lennék mintha venti sem lenne.(#11448) moha21
A telefontöltőt is kifejtettem, egyrészt épp nincs egy sem kéznél, pláne nem 12 Voltos.
Plusz dugasz lenne az elosztóban és plusz kábel amit még toldanom is kéne.......(#11449) And
No, akkor 15uF-os bipol. kondi és egy hány Amperes Graetz kell ehhez? -
Wind-Storm
őstag
válasz
mr_ricsi #11443 üzenetére
Ez jó
Ez a bipoláris kondi sorosan kötve pontosan mit is csinálna?
Le tudnád pontosan írni az áramkör működését, illetve ebben az esetben nem keletkezne fölös hő sem?(#11445) dudika10
Most nem pl. 3 Volton akarok járatni egy ventit vagy kicsivel fölötte, a hangcsökkentés sem célom, amúgy is gyenge egy venti (nexus real silent value 430-ból való 3 volt indítófesszel max. 1500RPM körül lehet) most muszáj 12 Voltról üzemeltetni a fújás erőssége miatt. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Petzval #11437 üzenetére
Akkor azt mondjátok Petzval megoldása jó lenne?
Akkor pontosan miket is kérjek majd? (2 Amperes Graetz dióda és egy 7812-es fesz. szabályzó IC?)
(#11440) And
A „kis megolgozással" nincsen gondom. A dugasztáp kábele el sem érne odáig, azon kívül plusz még egy kábel lenne amit toldanom is kéne... -
Wind-Storm
őstag
válasz
Lompos48 #11433 üzenetére
Értem...
Hát akkor lehet, hogy megpróbálkozom a huzalellenállásos történettel... csak nem ég le az adapter.A trafóban egyedül egy AUPO 125°C-os hővédelem van semmi több...
Oszt.társamnak tönkrement és ahogy boncoltuk szét, a trafó tekercsei közé burkolva találtuk, megszűnt a vezetőképessége...Akkor miket is kéne ehhez használnom?
-
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
Kis help kéne a tervemhez
:
Van 36V AC feszültségű adapterem hidegpárásítóhoz és ennek a páráját szeretném megfújatni.
Akarok applikálni oda egy 12 V DC ventit amelynek az áramfelvétele 0,18 Amper.
Mekkora kondit ellenállást és milyen diódát használja ezen egyszerű feladatra?
De ha az ellenállás nagyon melegedne = plusz fogyasztást jelentene, a 36V AC adapter is csak 650mA-t tud kimenetnek tehát a lehető legkisebb mértékben szeretném pluszban terhelni.THX!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szivárvány Lámpás KECÓ! Kolink Observatory HF Mesh White ARGB Ingyé MPL
- Nyuszi HOP! Szép és Jó! Sok ventivel! DeepCool CC560 v2 üveg ablakos fekete számítógépház INGYÉ MPL
- ASUS TUF Gaming GT501 ( 7db ventivel )
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest