- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alcsa
senior tag
Nálam alapból kifele fújt. Mellékelek egy képet, hogy érthetőbb legyen az elgondolásom.
A piros téglalappal jelölt rész válna szabaddá, ha a venti kívülre kerülne.Gondolom én, hogy a proci hűtő által az alapra fújt levegő kimenne egyből, mert a jelenlegi felállásban onnan nem megy sehova.
Hülyeség amit elgondoltam, vagy van legalább egy pici értelme?
Légcsatorna pedig a tápon keresztül szerintem van, mert a fentről lefele áramló levegő, majd hátul ki, behúz egy kis levegőt a táp keresztül.
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #38355 üzenetére
Hat a 2 felso befele fuj, valami kell legyen ami kifele nyomja a levegot. A ket felso meg megforditani nem tema, a video kartya miatt.
(#38356) shteer: sajnos a rozsaszin festekem elfogyott, es igy nem volna tuti
Mindegy, latom magam vagyok a problemmal. Majd meglatjatok ti!
-
alcsa
senior tag
Metis tulajok! (es persze mindeki mas
)
Elfogott a vagy, hogy modositsak valamit, de mivel a haz tele van, lyuk van eleg, nem nagyon van mit
.
De a vagyat csillapitani kell, es arra gondoltam, hogy a hatso ventit kivulre rakom (insert it`s something meme here). Mert ugy gondoltam, hogy van egy kis holt ter, ahol megreked a meleg levego, de ha kivul rakom, akkor onnan is kiszivja szepen.
Kerdes: azon kivul, hogy talan kielegitem a vagyam a modositas utan, van-e valami haszna? Mit gondoltok?
-
alcsa
senior tag
Metis gyorstalpalo:
1. vagj minel tobb es nagy lyukat minel tobb helyre
2. rakj bele minel tobb ventillatort
3. rakj bele minel nagyobb, es lehetoleg olyan hardvert ami nem fer bele vagas nelkul
4. restart from 1 amig van meg vagni valo
5. ha nincs, vegyel ujat s kezd elolrol -
alcsa
senior tag
-
alcsa
senior tag
válasz
Archttila #37354 üzenetére
Dokumentacio szerint igazad van:
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
Vagyis a terheles mellett a homerseklet is szerepet jatszik. Szoval, mindenki nyugodjon le
.
-
alcsa
senior tag
válasz
tomi5244 #37007 üzenetére
Nekem kifele fuj, felulrol 2 sziv be, igy a tapon (mivel passziv) es felulrol hatra ki megy a levego, igy jo a legaramlas.
De ha nalad nem lesz VGA, s ha jol tudom a te tapod is SF450, akkor szerintem mindegy, hogy rakod, mert annyi ho nem lesz bent, hogy ne tudna ki szivni, vagy befele fujva ki nyomni a levegot.
-
alcsa
senior tag
-
alcsa
senior tag
válasz
AxBattler #36720 üzenetére
Csak ha rakok ezt is, akkor már muszáj csavaroznom, mert így is csodálkozom, hogy a gumi bakok tudják fogni a rácson keresztül is a ventiket, eléggé feszesek már most is. Mondjuk ez lenne a legkisebb baj
.
Inkább azért nem rakok még, mert gondolom egy kicsit visszafogná a légáramlatot.
Minden esetre köszönöm a tanácsot, ha nagyon porosodik, jön majd a porszűrő.
-
alcsa
senior tag
Egy kanyarító fűrésszel, ha jól tudom a megnevezését, utána egy kis reszelés, s végül 400as csiszoló papír.
Tudom, hogy egy kicsit girbe-görbe, de ahhoz képest amire számítottam, szerintem profi darab, plusz, a ráccsal távolról már nem is látszik annyira
(#36713) Csokilama Köszi
. Ja, azt a problémát én is ismerem, 3 DP és 1 HDMI közül csak 1 DP-t tudok használni
.
-
alcsa
senior tag
válasz
Csokilama #36569 üzenetére
Idle tartja a 35-36 fokot, terhelésnél is elfogadható. Több mint fele szabadon van, gondolom elég levegőt tud szívni így. Oldallapokkal úgy gondoltam, hogy a fentről áramló levegő az oldallapról a proci fele megy, és onnan ki hátra. Majd elválik amikor végre ráveszem magam a gányolásra.
-
alcsa
senior tag
Jelentem, sikeresen beraktam az SF450-et a helyére. Már elfelejtettem, hogy a táp cseréhez lapra kell szétszedni, de megérte
.
Az előlapi usb és hang kikerült, úgyis feleslegesen foglalta a helyet. Amúgy szerintem a kábel menedzsmentet nem érheti panasz.
A tető miután megkapja a két ventit, majd akkor kerül vissza az oldallapokkal együtt, addig marad csupaszon. -
alcsa
senior tag
-
alcsa
senior tag
Valahova csak kell áramolnia a levegőnek, ezért gondoltam, hogy a kártyától is lefele indul, és ezért volna jó ha a hátsó venti szívó hatása kitenné a levegőt.
Vagy gondolod, hogy a megnövekedett nyomás miatt a levegő ott áramlik ki ahol tud? (tápon és réseken keresztül
.
Kérlek a fejleményekről számolj be, mert engem is foglalkoztat ez a kérdés.
-
alcsa
senior tag
Tudom te is vágni fogod a tetejét és raksz be 2 ventit. Nem gondoltad te is, hogy a hátsó ventit megfordítsd? Így a 2 felső nyomná lefele a levegőt, a hátsó meg szívná ki, plusz a tápon keresztül is tudná, ha úgyis félpasszív. Rossz esetleg a gondolat menetem?
Szerk.: Megelőztél a válaszoddal
-
alcsa
senior tag
Megjött az SF450. Hihetetlen mennyire kicsi
. Még életemben nem fogtam SFX tápot, eddig nem is tudtam, hogy létezik
(na jó, csak viccelek).
A hétvégén tápcsere, videokártya install. A "fúrjunk két lyukat a tetejébe" projekt tolódik pár napot.
-
alcsa
senior tag
Nekem van egy CM Elite 130. Szerintem siman vallalhato az a kidudorodas, eleinte nekem se tetszett, de felrakva az asztalra a monitor melle mar nem is vettem eszre.
Nezegettem esetleg, hogy befele forditsam, egy kis ganyolassal siman meglehet csinalni, szoval ha annyira zavar van ra megoldas. Vagy egy uj lemezt vagni tap tartonak.
-
alcsa
senior tag
Engem elbátortalanítottak az 1060 topicban, meg amúgy is vannak előítéleteim a márkával. De persze ez nem garancia semmire.
-
alcsa
senior tag
válasz
xEon1337 #36283 üzenetére
Koszonom, valahogy en is igy gondoltam.
Azt tudtam, hogy felpassziv, de eddig ellentmondasos teszteket olvastam, van ahol azt mondtak hamar bekapcsolt a venti, van ahol nem. De szerintem idle, alacsony fogyasztasnal, nem kapcsol be.
Ugy gondolom, eldolt, marad az SF450.
Koszi
-
alcsa
senior tag
Segitsetek donteni, melyik tapegyseget vegyem:
1. Silverstone SFX SST-SX600-G v 1.1
2. Corsair SF450 vagy SF600A kisebb Corsair szimpatikusabb, mert nagyobb venti, olcsobb, teljesitmeny boven eleg. Az egyetlen "hibaja", hogy nincs atalakito ATX->SFXre, de ezt szerzek/ganyolok valahogy.
Most visszaolvasva a kerdest, azt hiszem meg is kaptam a valaszt
.
Akinek SF450e van, meg van vele elegedve? Idle teljesen csendes?
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Nem, nem, teljesen vallalhato! Legyen akkor barkacs topic
.
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36247 üzenetére
Ugyes
. Mehet a gany topicba is
-
alcsa
senior tag
válasz
Csokilama #35781 üzenetére
Amúgy csak azon gondolkoztam, hogy nem túlzás egy picit? A két venti akkor mint maga a ház
.
Sajnos nem tudom még mivel fogom tudni kivágni. Amúgy te magad vágtad ki valamivel vagy CNC-tettél?
De szeretném én is kimaxolni már.
(#35782) Ispy
Szerintem nem vagyok egyedül aki várja már azt a blogbejegyzést.
-
alcsa
senior tag
A flex-el kapcsotban
, láttam, fentebb írtad, hogy te 2 ventit raknál a tetejére. Megszeretném kérdezni tőled is, hogy annyi pluszt hoz egy második venti, hogy megéri belegyömöszölni? 1 darab 12 centis a közepe táján nem tud elegendő levegőt biztosítani? Vagy így jobban néz ki
?
-
alcsa
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás #35445 üzenetére
Szerintem egy ilyen is megfelel, nem hiszem, hogy annyira rezegnenek a 2.5os hddk. Vagy ha nas, akkor videokartya nem is kell, es akkor mehet egy ilyen a helyere. Igy maris 6 db 2.5 hdd mehet a metisbe is, plusz egy sdd a tapra aggatva
.
Tudom, nem a legjobb nasnak a Metis, de azert hdd fer bele ha nagyon akarod
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest