- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
"Először is: milyen 'bemutató videóra' gondolsz?"
Erre:
http://www.youtube.com/watch?v=u0uYtm-b3O4"A router teljesítményén állítottál, és ott nőtt meg a vételi jelszint? Az a 21 / 23 pedig micsoda, milyen mértékegység? A százalék nem ér"
Valóban. Zárójelben azt is hozzátettem, hogy Tomato. A Tomato "Device List" almenüjében, van egy "Quality" oszlop. Ebben látható az aktuális wifi kapcsolatok jelszintje, hogy milyen mértékegységben azt nem tudom (a legvalószínűbb, hogy százalékban)
Rendkívül hasznos szolgáltatás az antenna beállításnál "adó oldalon", mert ahogy mozgatod a Router antennáját, azonnal látható az eredménye és ezért könnyen megtalálható az ideállis beállítás."Gondolod, hogy egyik irányban más utat választ a hullámterjedés, mint a másikban, ha az állomások és az antennák helye változatlan marad?"
Igen, azt gondolom, lehet ugyanaz, de lehet akár eltérő is.
-
andorra
őstag
Továbbra sem egyértlemű számomra, ha csak a jobb oldali antennára kell a parabola, mi a szerepe a balolodalinak?
Mivel nálam a router a földszinten van, valószínüleg a jelek különböző visszaverődések után jutnak el az emeletre, kérdés hogy egy irányított antenna ilyenkor mit hoz, különböző irányokba forgatva. Feltételezem, hogy a legjobb adásirány nem okvetlenül esik emiatt egybe a legjobb vételiránnyal. Mindenesetre készítek egyet és bemérem mit hoz a gyakorlatban. Valaki próbálta már ilyen szituációban?
Egy példa a jelerősség emelésére: 55 ről 99 mw-ra: .21 ről 23-ra emlkedett a vételi erősség. (Tomato) -
andorra
őstag
Természetesen azzal kezdtem.
Egyébként ismét figyelmedbe ajánlom, hogy ne csak olvasd el, hanem próbáld meg értelmezni is a kérdést amire válaszolsz. Konkrétan a cFosSpeed és a QoS együttes használatának értelmére kérdeztem rá, egy konkrét program használatának esetében.Gúnyos megjegyzések nem tesznek jót egyik fórumnak sem, úgyhogy ezektől tartózkodj.
-
andorra
őstag
Biztos, hogy a QoS használata minden konfigurációban előnyös?
Mivel nem tudom, hogy hogyan kell beállítani, alapbeállításban azért kipróbáltam az 1.23 Tomatoval.
cFosSpeed fut a gépemen és ezzel gyakorlatilag a maximális feltöltés közelében tudok maradni, ami majdnem 1 magabit/s. Amikor bekapcsoltam a QoS-t egyből jelentősen visszaesett a uT. feltöltésem. -
andorra
őstag
Több helyen olvastam a resetelésről sokfélét, valaki leírhatná aki ért is hozzá.....
Az olvasottak alapján nem elég úgy resetelni, ahogy leírtad.
Például:
Re: WRT54G - Hard Reset, and still can't log in with "admin"
Try pressing the reset button on the back for 1 min...make sure that the power light blinks while this is done... Keep holding the reset button and unplug the power cable... then release it after a few.. clear your browser cache... then plug it back in... you can try it also on other computers on the network if it still does not let you login with the same procedure...... goodluck! :smileywink:
-
andorra
őstag
Akkor ezt tisztáztuk.:-)
Lenne viszont egy kérdésem: a GL gyári firmware esetében be tudtam állítani, hogy a kábelmodem MAC címét klónozza. Ez ugyan nem tudom fontos-e a szolgáltatóval való viszonyom szempontjából, vagyis látják-e azt az eszközt ami a kábelmodem után elsőként megjelenik (?)
A Tomtao-nál amit most használok ott is van valami hasonló klónozás, de ott látszólag nem a kábelmodem MAC címét ajánlja fel klónozásra, hanem a Wan Port és a Wireless Mac címeket cserélné fel, gondolom a hálózati kártyám MAC címével, ha jól sejtem.
Légyszíves segíts ebben is eligazodni !
Kell ezt egyáltalán használnom és ha igen, hogyan? -
andorra
őstag
GL-re feltett Tomato 1.23 esetén az normális, hogy nem világit a baloldali lámpa Cisco Systems felirattal?
-
andorra
őstag
Tomato 1.23-at tettem fel. Hogyan lehet itt firmwaret cserélni, ha majd szükséges lesz?
A menüpontok között nem láttam lehetőséget rá. -
andorra
őstag
válasz
dr.bubo #6843 üzenetére
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek! Közben én is rájöttem, miután megnéztem a Youtubon egy ide vonatkozó filmet. :-)
A MAC filter az oké.
A Port Forward-ot viszont nem sikerült hatásosan beállítanom, mit csináltam rosszul?Az Application kockába beírtam egy nevet.
Miután egyetlen portot kívántam engedélyezni a utorrentnek, a start és end kockába is egyaránt ugyanazt a port értéket írtam be, ami oda aktuálisan szükséges.
Prokokol: both
Utána gépem címe (kábellel csatlakozok a routerre) és kipipáltam.
Ellenőriztem a port forwardot, de mégis passzív vagyok.
Köszönöm a további segítséget is.
Kérdésem érdemes-e, meghagynom a gyári firmwaret vagy melyiket válasszam, ha egyáltalán van értelme az én esetemben?
8 megabites T-Com kábelnetet használok, a főgépem kábellel csatlakozik és általában még egy gépet használunk rendszeresen wireless. -
andorra
őstag
Most telepítettem egy WRT54GL-t.
Már működik, de szinte csak az automatikus setup-on tudtam végigmenni.
Hogyan tudnám használni browser alapú beállításokat? A lemezen nem találtam erre utaló telepítőt.
Szeretnék port forwardot beállítani (lehet?)
A kézi wireless beállításoknál nem ajánlott fel MAC cím szűrés beállítást.
Légyszíves segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest