Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- El sem merte árulni két új SSD-családjának árazását a Kioxia
- Projektor topic
- Máris vihetik az FSR Redstone-t az új FidelityFX SDK-ból a fejlesztők
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz
asadasad22
üzenetére
[link]
Ez alapjan csak mini, de legalabb 3 valtozata van mar, es ebbol 2 nem kompatibilis, csak grat neki. -
h_143570
addikt
válasz
asadasad22
üzenetére
Attol fugg pl a skype ha eleg gyorsnak iteli meg a halozati kapcsolatod akkor supernode modba kapcsol azaz tobbi skype felhasznalo kapcsolata is rajtad megy keresztul. Kapcsold ki a routeren az upnp-t, igy nem fog tudni automatikusan port forwardolni es igy nem leszel aklamas supernodenak.
A weboldalak bongeszesen sem egy kapcsolaton tolodik az adat hanem tobbon. Attol fugg, hogy az oldal HTTP/1.0 vagy HTTP/1.1-et hasznal. Az elobbi esetben az oldal minden egyes darabkaja kulon kapcsolatott igenyel. A router feluletennel a HTTP/1.0 a valoszinubb, de mivel belso halos igy nem gond. A legtobb web szerver mar attalt 1.1re, de nezd meg a bongeszo beallitasait, hogy engedelyezve van-e az 1.1 hasznalata.
A routernek a kulso es belso ip cimek kozti kapcsolatokat is meg kell feleltetnie egymassal ezeket ha megnyito program nem zarja le rendesen vagy a program futasa megszakad akkor azok a kapcsolatok akar meg orakig aktivak lehetnek. Persze ezeket az idoket le lehet csokkententi, dd-wrt esetben a pontos helyet nem tudom. -
h_143570
addikt
válasz
asadasad22
üzenetére
Ha tomato van fent akkor engedelyezd a QoS-t es a csomag priorizaciokat. Allitsd be fel es letoltesi sebeseget bit per secundumban megadva.
-
outsiheder
tag
válasz
asadasad22
üzenetére
Olvasni való: (QOS)
-
h_143570
addikt
válasz
asadasad22
üzenetére
A tenyleges ping idot a szolgaltatok halozat terhelese hatarozza meg, sok mindent nem tehetsz ellene.
A QoS nemileg csokeneteni tudja a hatast, a fontosabb csomagonak elsobbseget biztositva. -
And
veterán
válasz
asadasad22
üzenetére
A dd-wrt v24 sp1 telepítése önmagában tuningolás (a gyári fw-hez és a korábbi dd-wrt verziókhoz képest), mivel az RF-teljesítményt alapértelmezés szerint 70mW-ra állítja.
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22
üzenetére
közben nem bírtam ki, és feltettem, v24 sp1-et

hát igen, ezt már rendes fw-nek nevezem a gyárival ellentétben, nem értem miért nem így néz ki egy gyári fw. egyszerűen tökéletes. így ránézésre kicsit több is, mint amire szükségem van , de több külföldi fórum szerint is betonstabillá is válik egyben a router ezzel az fw-vel, mondták ezt több hónapnyi használat után. jó lesz ez nekem sztem
egyelőre csak a netet állítottam be, meg az alapvető dolgokat (wpa..), ha van valami hasznos beállítás, akkor mondjátok. elvileg lehet a wifi hatásfokát is tuningolni valahol, de erre sztem egyelőre nincs nagy szükségem
-
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22
üzenetére
DD-WRT-vel kapcsolatban még pár kérdés:
-garanciavesztéssel jár-e?
-el lehet-e cseszni vele az egészet/mekkora a kockázat?
-ha valami nem stimmel vele, vissza tudom-e varázsolni a gyári linksys fw-t? -
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22
üzenetére
Az a baj ezekkel az új típusokkal hogy eléggé kompakt kialakításuk van és ez miatt nem az igazi a szellőzésük, viszont a régebbi WRT54GL típusnak egész jó a szellőzése illetve elég kiforrott technika, viszont az újakról ez nem igazán mondható el még.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22
üzenetére
Igen 15e körül mozog az ára 1-2e Ft. különbséggel boltonként.
A 160N-röl nem tudok nyilatkozni, viszont a legnagyobb WRT610N járt nálam és igen jó benyomást tett rám viszont az ára kissé túl magas, de a tudása az igen jó. -
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22
üzenetére
WRT54GL és ha tényleg a stabilitás a lényeg akkor Tomato szoftver hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest