- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- HP EliteBook / ZBook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingu22
tag
Egyre jobban esnek az árak, 6700XT 232k-tól magyar garival. Nem tudom, érdemes még tovább várni?
-
pingu22
tag
Tudom, mindenki erre keresi a választ de segítsetek, mert teljesen laikus vagyok a témában. Megéri várni most VGA vásárlással, tovább esnek az árak?
275-ért rendeltem múlt héten 6700XT-t, de lemondtam. Ma már van 240-ért is XFX, néhány nap alatt 46 ezret esett az ára. Nem követem a kriptot meg a többi befolyásoló tényezőt (árfolyamok stb.), ezért nem tudom most mire lehet még számítani. Köszi előre is
-
pingu22
tag
válasz RetepNyaraB #163746 üzenetére
Szintén zenész, csak 6700XT. PowerColor Hellhound tegnap 281, ma 260 pl. A Red Devil meg 264, valamelyik nap rendeltem 274-ért. És esik folyamatosan.
A két PowerColor majdnem HA áron van, ráadásul amíg 250 felett vannak pont beleesnek még a 3 év garis ársávba.
[ Szerkesztve ]
-
pingu22
tag
Hülye kérdés, de az AMD ref kártyáit honnan lehet rendelni? Az AMD oldalán most elérhető pl. a 6900 XT, de rendelni csak USA-ban lehet. Retailers-nél meg Hungary alatt egy még nem is üzemelő oldalra mutat.
-
pingu22
tag
Sziasztok! Két hónapja jártam gépösszerakós csoportban, az ott kapott tanácsok alapján cseréltem fokozatosan mindent, már csak a videókártya maradt hátra úgyhogy ebben kérném a segítségeteket!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
Alaplap: Asus ROG Strix B550-F Gaming WIFI
CPU: AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Freezer 34 eSports DUO
Táp: Corsair RM850x 850W
RAM: 2x16GB Crucial Ballistix DDR4 3200Mhz CL16
SSD: Kingston KC2500 250GB + Samsung 980 1TB2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? 1440p, 144Hz de TV-re is szeretném kötni ami 4K, 60Hz
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) Játék (Diablo 2, később 4, Modern Warfare, RDR2 szóval mindenféle-fajta játék)
4. Mennyi pénzt szánsz rá? 400-450k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? Használt is jöhet -
pingu22
tag
Sziasztok!
Látom pont erről van szó, szóval be is szállok gyorsan. Egy-másfél éve kiszálltam a vidikártya témakörből, akkor 1050 Ti és RX460 volt a belépőkategória (mindenhol azt olvastam árban, tudásban hasonlóak, 1050 Ti kicsit erősebb, 460 meg újabb játékoknál lesz majd jobb). Na, most gondoltam már lecserélem a régi 750Ti-t, biztos lementek az árak. 1050 Ti-k még drágábbak (aprón annyiba kerülnek mint amikor egy éve újonnan néztem), viszont 30-35ért vannak 460ak. Utólag már ennyire nem ajánlott kategória, vagy mi történt? Vagy ilyen árban még megérik?
-
pingu22
tag
Sziasztok!
Vélemény colorful igame gtx 750 ti-ről, megéri a 20k-t? erről lenne szó
-
pingu22
tag
Sziasztok.
20k környékén mit ajánlotok inkább, GT1030 vagy használtan GTX660, esetleg mást? Átmeneti megoldás lenne (félév-1 év), játszogatni szeretnék akár újabbakkal is (GTA 5, Witcher 3 stb.), nem csak médiára kéne. Viszont a kompromisszum nem gond (gondolok itt akár pl. low/med beállításra)! A 1030tól félek kicsit hogy való-e egyáltalán bármilyen játékra, a 660tól meg azért, mert nincs már garis, függetlenül attól hogy relatív rövid időre lenne. A vas többi része giga h110-m-s2h ddr4 alaplap, intel pentium g4400 proci, 4gb ddr4 hyperx fury ram, super flower 450w (SF450P14HE), 120gb hyperx ssd, 1tb wd blue hdd. Előre is köszi szépen!
-
pingu22
tag
válasz sutyi^ #83346 üzenetére
Köszönöm szépen! És az RX 470 gond nélkül mehet a leírt konfigba, kitudja hajtani, táp is bőven elég ha jól néztem, ugye? (Elnézést ha amatőr lenne a kérdés.)
notika77
Ezzel tisztában vagyok, azért írtam hogy nem sürgős. Úgy értettem a várható áresés után mi az amit ajánlotok, és belefér az 50 ezres büdzsébe.
-
pingu22
tag
Sziasztok! A következő vas alá szeretnék videokártyát találni:
Intel Pentium G4400 proci
Gigabyte H110M-S2H alaplap
4gb Hyperx Fury Ram (egyelőre)
Super Flower FX Bronze 450W (SF-450P14HE)A keret 50k lenne kb., egyaránt játszik új és használt videokártya is, 1920x1080 felbontásban játszanék, és játékon kívül filmezésre is használnám. A vásárlás nem sürgős, tudok várni, mivel olvastam hogy most célszerű Mit ajánlotok így? A választ előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest