- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #29364 üzenetére
Sebességben talán jobb V300, de tartósságban szerintem nem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #29362 üzenetére
Csak akkor cseréld le, ha kevés a 80GB.
Az az SSD szinte örök darab otthoni használat mellett.V300 amúgy nem egy nagy szám X-25M-hez képest.
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Szerintetek a 80-as Intel X25-M -emet megérné lecserélni valami korszerűbbre legyen az akár az egyik legkommerszebb Kinston v300?
Természetesen azzal tisztában vagyok hogy utóbbinak sokkal jobb az írás/olvasási sebessége, de más figyelembe venni kívánt dolog volna esetleg amiben nem jobb, vagy cseréljem nyugodt lélekkel?
Megjegyezném hogy semmi bajom a jelenlegivel, csak apám gépébe készülünk egy ilyen Kingstont tenni és ő ajánlotta fel, hogyha gondolom akkor tegyem azt én az enyémbe nyugodtan ha az jobb, én meg adjam oda neki az Intelt
(tehát nem kellene fizetnem sem érte)
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy 5400 RPM-es HDD SSD-re történő cseréjéhez.
Van egy HP 250 G3 Celeron-os notim (win8.1), ami a régi asztali gépemhez (E8400 proci) képest is lassú, ezért fel szeretném gyorsítani.
- Szerintetek milyen olcsóbb SSD-t lenne érdemes a vinyó helyére berakni?
- Én a KINGSTON 240GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/240G néztem ki, ez az SSD mennyire jó , illetve megbízható?
- Ez a V300 as típus a V+200-hoz képest milyen?Természetesen ha tudtok mást/jobbat is ajánlani azt is fontolóra fogom venni.
Előre is köszi a válaszokat.
-
troland26
őstag
Irodai /netezős gépbe szeretnék rakni ssd-t . Van értelme drágábbat venni vagy jó lesz a v300 120gb-is ?
-
Schizoka
aktív tag
Sziasztok!
Első ssd-m vásárlása előtt állok,és és kinéztem a Kingston SSDNow V300 120GB 16900 ingyen posta és a
Adata 128GB ASP900S3-128GM-C SSD 18510 + posta 990ft.
napi 15 órát menne a gép amibe rakom és kizárólag netezésre lenne használva.
vagy lenne más?
esetleg Kingston 120GB HyperX Fury 18170 + 990ft.
a Kingstonokhoz nincs semmi keret ,kábel.
-
törölt tag
válasz
worxland #29303 üzenetére
Oké, akkor ráérdeklődöm.
Van egy másik is 11TB írással, ha esetleg az első nem jön össze ezt is megvehetem? Arról nem írnak az összefoglalóban, mi az az írásmennyiség amivel már nem érdemes foglalkozni.FW-t frissítsek előtte vagy a V300-asoknál nem volt gond szoftveresen?
-
törölt tag
Hali.
A V300-as Kinsgton akkor azért megy olyan olcsón aprókon, mert nem valami gyors? Na és 2TB írással meg szabad még venni ezeket?
-
Penguin95
senior tag
Szép estét!
Jöttem kicsit érdeklődni, mivel SSD vásárlás előtt állok. A főbb kérdésekre a válaszok:
- Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapra lenne kötve az asztali gépben.
- Egyelőre csak SATA 2 csatlakozó van, de tervben van jövőre a váltás (AMD Zen).
- A rendszer és a programok kerülnének rá.
- Ha már rendszer: Windows 7 lesz rajta.
- A méret 120 vagy 128 GB kellene legyen.
- Árat tekintve 21.000 Ft-ig tudok menni, de ez már nagyon a plafon.Nézelődtem kicsit, de csak arra jutottam, hogy Kingston SSDNow V300 kizárva, akárcsak a Samsung 840 EVO.
Előre is köszönöm!
-
bundli
tag
válasz
szabolcs77 #29279 üzenetére
Igen, én is ezt néztem ki. Ez a legolcsóbb 5 év garis SSD.
Viszont 3 év garival van a Kingston HyperX Fury és a V300 26.5-ért, ami majdnem 5k-val olcsóbb, mint a Samsung. Megéri a Samu a felárat?
Egyébként semmilyen bolt nem ad 3 évnél több gari a Samura, gondolom csak a gyártói gari szól 5 évig, a bolti csak 3, nem?
Egyedül iPonnál látni olyat, hogy 5 év gyári garancia, tehát az sem a boltba szól.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Jelenleg egy ilyen SSD-n van a windows 7 oprendszerem, ami mellett van még 20GB szabad hely:
60 GB KINGSTON 60GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/60G
[link]
Olvasás: 150MB/s
Írás: 50MB/sZsírúj windows 7 telepítés, szolgáltatások nagy része kikapcsolva, virtuális memória kikapcsolva. Frissítések feltelepítve, böngésző kiegészítők letiltva. A kérdésem az lenne, hogy érezhető gyorsulás lenne, ha kicserélném az SSD-t egy 120Gb-os 500Mb/s írási/olvasási sebességűre?
-
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Egy V300 van az asztali gépemben és nagyon elégedett vagyok vele, de úgy alakult, hogy kellene vennem még egyet. Ha ezt leváltanám (mint rendszermeghajtót) egy 840 EVO Basic-re (szintén 120 GB), éreznék valami különbséget? Nagyjából +5000 forintért 3 helyett 5 év gari is jár hozzá, meg jobbak a specifikációi.
Mit gondoltok? -
Bodor
veterán
válasz
windlord #29199 üzenetére
Ha megy rajta a Windows 7 akkor ki lehet próbálni ( ez aVIA® K8M890+VT8237A chipset nem tudni hogyan viselkedik egy SSD-vel, úgy kéne megvenni az SSD-t, hogy vissza tudd vinni, ha nem kompatibilis a lappal) egy Kingston V300-at benne, de ha csak XP, akkor inkább vegyél egy új alaplapot.
Egyébként Csak SATA 1-et tud, de ez mindegy ebben az esetben.(#29209) kromatika: Samsung 840 sorozatból csak PRO ajánlott.
(#29210) Victoryus: Aha... és mikor használod ki azt az 500/500-as sebességet?
Ugyanolyan gyors mindegyik ajánlott SSD, főleg ha nem másolgatsz 10-20GB-os fájlokat naphosszat, inkább a garanciaidőben, megbízhatóságban,írási terhelhetőségben van különbség, egyes típusoknak írási limit is be van építve a garanciális feltételekbe. Ilyen a Samsung 850 is.(#29198) Stirbi: Bármelyiket veheted, én az SP900-at, vagy HypeX Fury-t javasolnám, de az OCZ Arc 100-as is jó vétel lehet a ShieldPlus Warranty-val.
[ Módosította: radi8tor ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali van 1 kingston v300 120gb os ssd-m, i3-as konfiggal szépen bekapcsolt, de lecseréltem, egy régebbire, sata 2 es alaplaposra, q6600 és asus striker ii formula alaplapra, mikor a win 7-et tölti, ott a zászlónál, kb. 2 percig tölt, miért?
-
Stirbi
addikt
Sziasztok!
Semmi tapasztalatom nincs az ssd-ket illetően. Elolvastam az első hozzászólást, de inkább kérdeznék a tapasztalt Fórumtársaktól!
ADATA SP600 és ADATA SP900-at néztem ki magamnak. Az alaplapom gigabyte h61m s2pv. Viszont mintha valahol olvastam az SP900-hoz az volt írva, hogy nem kompatibilis sata II-vel ?! De tudtommal az ssd-k úgy, mint a merevlemezek visszafele kompatibilisek?!
Az összes kiszemelt ssd:
Adata SP600
Adata SP900
Kingston V300
Sandisk ssd standard
Kingston HyperX Fury
OCZ arc 100A későbbi fejlesztések érdekében jó lenne ha sata III-as ssd működne a lapommal!!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hentes555
senior tag
Heló!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen konfigban mennyire érezném a V300 120/HyperX Fury 120/850 EVO közti különbséget? Leginkább netezős gépnek lenne, skype, facebook, nyomtatás, ilyesmire anyumnak. Valamint a 3 közül melyik éri meg legjobban, ha az áraik így alakulnak: 15560-17485-20230
Konfig:
Asus H61M-F
G1610
4 GB Crucial 1600 MHz -
Drughi
addikt
Üdv,
Egy lassúcska laptopba szeretnék egy kis életet vinni.
Egy alap 240-256GB-os ssd kellene csak.
Jól sejtem, hogy a 256-os valódi tárhelye valahol 240gb kőrül van, míg a 240es közelebb ál a reális kapacitásához?Első körben ezt néztem ki: HyperX 240GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/240G
~28.000ftVagy elég lenne nekem egy ilyen: KINGSTON 240GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/240G
~24.000ftEsetleg ez lehet még: CRUCIAL 250GB BX100 SATA3 2,5" CT250BX100SSD1
~26.000ft -
válasz
Wind-Storm #29167 üzenetére
Nem tudom hol találtál ilyen meghajtót, de Vector-ból van a "sima", 150, meg a 180. A 128 az nem modell lehet, hanem kapacitás, de ha linkeled, hogy hol találtad, akkor ránézek/ránézünk.
jawacz
Az egyetlen "gyenge" pont a chipset lehet, ami SIS M672-es, ha minden igaz. Elméletben SATA2 sebességet támogat, de AHCI-ben nem vagyok biztos(emlékeim szerint(de rég volt, hogy ilyen chipset-es géppel volt dolgom), ott nem volt a BIOS-ban AHCI üzemmód).
Sajnos már nem emléxem, de vagy régebbi Intel vagy régebbi Crucial lett beletéve akkor, ezekkel nem volt gondja. Azt, hogy egy Kingston V300-assal mit kezd majd, azt sajnos gyakorlatból nem tudom megmondani. Ha van lehetőséged, akkor mindenképp érdeklődj a vásárlás előtt(eladónál/webshop-nál stb), hogy ha véletlenül abszolút fel sem ismeri majd a BIOS(ez a legrosszabb eset és kicsi az esélye ugyan), akkor visszaveszik-e avagy cserélik másra.
Én azt mondanám látatlanba, hogy nem hiszem, hogy gond lesz vele, de azért mindig fel kell készülni ilyen esetekre is. -
jawacz
csendes tag
Sziasztok az a kérdésem hogy egy esprimo v5535-be ez Kingston SSDNow V300 120GB SATA 3 2.5" SSD (SVP300S37A/120G)
ez menni fog-e
Köszi ... -
Vidori
tag
Sziasztok!
128gb SSD akarok venni rendszernek innen:
[PST]
Kingston vagy ADATA?
Ahogy olvastam a V300-as nem a legjobb.Köszi, üdv V
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Dzsozi56 #29094 üzenetére
Ha nem zavar az, hogy 10 év helyett 3 év garit kapsz akkor igen(egyébként ez a Crucial 250gb-os, te pedig 120gb körüli SSD-t keresel ha jól tudom). Szerintem Intel 530(23k körül 5 év gari) vagy Samsung 850 Evo(22k körül 5 év 75TBW gari) lehetne jó alternatíva, főleg azért mert olcsóbbak. Egyébként rendszernek jó választás lehet a Kingston V300 is, mivel elég olcsó.(17k körül van 3 év garival a 120gb-os) Ha viszont mégis 250gb körüli SSD-t szeretnél, akkor a Samsung 850 Evo-t tudom ajánlani, mivel 33k körül van az ára és 5 év 75TBW gari van rá.(a többi 250gb körüli SSD-re jellemzően kevesebb garit adnak és/vagy drágábbak)
-
Bl@tty
tag
Valaki tudja esetleg, hogy mi a különbség a következő két típusú Kingston V300-as között:
- SV300S37A/120G
- SVP300S37A/120G
Van valami pro/kontra, vagy bármi különbség az utóbbinál, természetesen a P betűn kívül...
A gyártó oldalán nem találtam ezt a típust.Köszi!
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
"Abban maradtunk" legutóbb, h a legjobb vétel ár/arány/gari hármast nézve az Intel 530, Samsung 840 a 120GB-os kategóriában.
Amúgy HD Sentinellel megnéztem a jelenlegi 60GB-os Intel 330-asomat, ami 2 éves, összesen 2.3TB lett ráírva, kondija 100/100.
Ha netán 256GB-osra adnám a fejem, ott mi a legjobb ár/érték arányú cucc? Most iponon a Kingston V300 27e körül van... Nekem rendszerre kell, és ugye CAD/CAM progik mennek majd róla a jövőben. Tehát ezt is nézni kell.
Igazából a jelenlegi vason nem érzem a mindennapokban az acélosságát a kis 330-asnak, de lehet, meg is szoktam.
Nyilván nem 2-3e-n kell spórolni, de ti jobban értetek az SSD-khez, mint én
Bár pár CDM teszt alapján valami nem is stimmel, mert elég lassú... -
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Ryder1 #29055 üzenetére
Először is el kéne dönteni, hogy minél olcsóbban vagy minél jobbat szeretnél. Rendszer alá megfelelő lehet a Kingston V300, 3 év gari van rá, a 120-as változat 17k körül, a 240-es pedig 27k körül van. A Kingston hátránya, hogy a szekvenciális írási/olvasási sebessége alacsonyabb, viszont ez csak akkor számít ha pl. nagyobb fileokat akarsz mozgatni, ettől gyorsabban töltenek be a nagyobb játékok/fileok, viszont ha elsősorban rendszernek és kisebb programokhoz/játékokhoz kell, akkor ez is tökéletes választás, mivel ebben az esetben elsősorban a random 4k írási/olvasási sebesség számít, és ebben ugyanolyan jó mint a többi, azaz a rendszer nem lenne gyorsabb egy drágább SSD-vel sem. 120gb-os kategóriában jó választás lehet az Intel 530(22k körül 5 év írási limit nélküli garival), vagy a Samsung 850 Evo(21k körül 5 év 75TBW garival), 240gb-os kategóriában viszont elsősorban a Samsung 850 Evo-t ajánlanám(a gari ugyanaz mint a 120-as esetében, az ára pedig 33k körül van), mivel az Intel ilyen méretben jóval drágább, a többi SSD pedig jellemzően drágább/kevesebb garival rendelkezik. Egyébként a Samsung 850 és Intel 530 is nagyon gyors, ha a szekvenciális adatátvitelt nézzük.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
S0m30n3 #29006 üzenetére
Rendszer alá tökéletes a v300, viszont ha a keretbe belefér akkor az 5 év írási limit nélküli gari miatt jó választás lehet az Intel 530.
Bengio (#29009)
Hát egyrészt lassabb, másrészt meg ha ugyanannyiba kerül és kevesebb rá a gari akkor miért kérdés ez egyáltalánKérlek, 5 percen belül használd a szerkesztés gombot!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
snake1977
őstag
válasz
nrbrto #29010 üzenetére
Nem igazán érzékelhető a különbség, 850evo-t használok előtte V300-as kingston volt, aminek lassabb az olvasása a Fury-nál, minimális a különbség a programok inditásánál és a boot időnél, 1-2 sec max. De szerintem az a plusz 2év gari megéri azt a kevés felárat.
Bengio: A-Data SX900 volt az első ssd-m, gyors megbízható cucc volt, az SP920 ha lenyitod az ajánlót, láthatod szerepel az ajánlott ssd-k között is.
-
S0m30n3
aktív tag
Sziasztok!
PC-mbe vennék egy SSD-t (még sosem volt), csak rendszernek, meg egy-két programnak kéne (office, eclipse), szóval szerintem egy 120GB-os elég. Melyiket ajánljátok? Láttam nem rég szó volt Intel 530-ról, az tényleg megéri ennyiért? A 17k-s Kingston V300 miben/mennyivel rosszabb? Fontos lenne, hogy megbízható legyen. Köszi a válaszokat előre is. (bocsi, ha sok mindent már megtárgyaltatok nem rég, de 0 percem van utánanézni, gépem meg behalt, ha meg már újratelepítem, akkor rögtön ssd-re szeretném holnap...)
-
snake1977
őstag
Tartós ssd-nek inkább intel 530 5év garral, esetleg az evo850 szintén 5év garral (iponban ahogy már előttem írták van 5év garis), 1-2 ezret nem szabad sajnálni, akkor inkább várj vele amig rá tudod szánni az összeget.
V300-ról én is 850 evo-ra váltottam, de intelt szerettem volna, pechemre pont elfogyott egy nappal előtte.
Van különbség ha nem is sok oprendszerként a két ssd között, 1-2 program inditásánál érzetre gyorsabb. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
sirszevenap #28980 üzenetére
Nagyon nyomatják mindenhol a V300-at, de ha már SSD-ben gondolkozol, talán nem kenyérre kell a pénz, 20k körül bármilyen mást megkapsz, amit már teljes szívvel tudunk ajánlani.
-
válasz
sirszevenap #28980 üzenetére
Én csak pár napja követem újra, de a V300-at a sebesség miatt nem szeressük. Notiba hát nem tudom, de inkább nem venném. Van más sok jó 5 év garis társa pl Intelnél.
-
Bodor
veterán
rendszerhez a SATA1 is kényelmesen elég, különösen, ha pl. egy V300 az SSD
Ebben teljesen igazad van, de ezzel nem sokan vannak tisztában, a gyári adatokat szeretnék viszontlátni a tesz-programban, és szinte pánikbetegséget kapnak, ha nem látják a 4-500 MB/s-os értékeket , mintha ettől gyorsabbnak éreznék a rendszert...
-
Az első valóban fájdalmas - de ott valami disznóság lehet, ha az ODD-ről meg tud.
A másodiknak szerintem nagy jelentősége nincs - rendszerhez a SATA1 is kényelmesen elég, különösen, ha pl. egy V300 az SSD(#28970) Tonyk: őszintén szólva, az IDE olyan régen volt, hogy eszembe sem jutott, hogy ilyen is lehet
De valóban, ha az ember hegeszt, akkor nem árt alaposan utánaolvasni.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Bengio #28972 üzenetére
Rendszer alá megfelel a v300 is, nem vennéd észre a különbséget.(csak szekvenciális adatátvitel esetén gyorsabb, de nem sokkal és annyira nem is számít ha rendszermeghajtónak kell, persze azért a kicsi árkülönbség miatt meg lehet venni a Furyt) Esetleg gari miatt érdemes lehet a Samsung 850 Evo-t választani.(33k körül 5 év 75TBW gari)
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Milyen SSD-t ajánlanátok most a 240-256GB-os kategóriában, rendszermeghajtónak?
Amit én néztem az a Kingston SSDnow V300 (PCX - ~27k), illetve a pár ezressel drágább HyperX Fury (PCX - ~30k). Ezek között NAGY különbség van sebességben / megbízhatóságban?Abszolút nyitott vagyok más gyártók termékeire is, amennyiben gyorsabbak, megbízhatóbbak az általam elsőkörben kiszemelteknél.
Egyébként az almás Mac Mini-mbe szeretném a gyári, 500GB-os HDD helyére.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Ra's al Ghul #28891 üzenetére
Raid 0 csak a szekvenciális adatátviteli sebességet növeli, szóval nagyon sok helyzetben egyáltalán nem lenne gyorsabb, illetve ez az SSD sajnos belassul, a régebbi adatokat lassabban éri el, ezt a problémát egy fw-el oldották meg(de nem javították, nem is tudják), ami az SSD-n található régebbi adatokat folyamatosan újraírja, ezáltal nem lassul be az elérésük, viszont nyilván az SSD élettartama csökken, szóval én még egy ilyet biztosan nem vennék, pont ezért nincs az ajánlott SSD-k listáján. 240-256gb-os SSD-ből van több is ami jó választás lehet, ha rendszer alá/kisebb programokhoz és játékokhoz kell akkor olcsó alternatíva lehet Kingston V300, 28k körül van a 240gb-os, viszont ha számít a szekvenciális adatátvitel is(és ilyen méretnél már esélyes hogy számít, de persze ezt te tudod), akkor érdemes lehet egy gyorsabb SSD-t választani, Samsung 850 Evo 250gb 33k körül van, viszont erre már 5 év garit adnak(viszont sajnos a 120-ashoz hasonlóan csak 75TBW az írási limit), szerintem ezek közül érdemes választani, mivel a többire jellemzően csak 3 év gari van és/vagy drágábbak mint a Samsung.(egyébként az összefoglalóból bármelyiket megéri megvenni, szóval ha azok közül találsz egyet jó áron akkor az is jó választás lehet)
-
snake1977
őstag
válasz
snake1977 #28890 üzenetére
Lemaradt pár dolog, a konfig:
i5 3470, 8gb corsair ddr3 1600mhz, 500gb hdd háttértárnak, alaplap Gigabyte B75M-D3H,
Intel(R) 7 Series/C216 Chipset Family SATA AHCI Controller - 1E02, Win7x64
Időközben néztem hogy már a 240-es kingston V300S37A/240G ára is még határesetként beleférne.
De minden alternativa érdekel, fő irányelvek a tartósság megbízhatóság napi 12-14 óra üzemidő mellett de nem nyúzva tulságosan (böngésző főleg,néha kevés ps, office, 1-2 óra játék), kihuzza azt a 3évet ameddig a gari szól hibátlanul, vagy tovább. -
snake1977
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget szertnék kérni, holnap cserélnék ki gariban a kingstone V300S37A 120gb-os ssd-m, ami röpke félév után megadta magát. Kicsit félek újra egy ugyanilyenre cserélni, rendszernek használom plusz szokásos programok, photoshop, dreamveawer, office stb. 1-2 kissebb játékkal egyetemben, átlag az ssd 40-45%-a kihasználatlan volt.
A kérdés pedig, érdemes e mást tipust vennem, van e tartósabb ugyanilyen sebesség mellett? Vagy nem érdemes, és csak egyedi problémám volt a kingstonnal és "jól kifogtam"?
Mi az amit ajánlanátok 120/128gb kapacitással, max. 6-8 ezret tudnék rászánni pluszban azaz 23k a plafon. -
hentes555
senior tag
válasz
KisTücsök #28881 üzenetére
A V300-hoz csak egy kis öntapadós keretet adnak tartozékként. Én azt ráragasztottam az aljára és simán bement Acer notiba a HDD helyére.
Nimda Az 5536G-ben egy WD Scorpion Blue 250-es HDD volt benne. Na az szeretett melegedni, volt hogy nyáron egy hosszabb telepítés után 60 fokos is volt. Átlagban mondjuk egy FB+Youtube mellett olyan 52 fok körül tartotta magát. Aztán részben azért is váltottam SSD-re, mert annak a notinak gyárilag alultervezett volt a hűtése és ezért volt olyan, hogy Dirt2 közepes grafon felnyomta 85 fok köré is a procit, VGA 70 fok körül járt.Na aztán rájöttem, hogy be van oda zárva a HDD is, ami elég nagy felületen termel szintén jelentős mennyiségű hőt, ezért hátha hűvösebb lesz. SSD 37-38 fok fölé nem ment, bármit csináltam vele, szóval nem melegedős dolog
Itt az asztaliban meg kifejezetten hűvös, 30 fok körül szokott lenni -
Nimda
addikt
válasz
Fehercsoki #28878 üzenetére
A nagy fájlok mozgatásánál is gyorsabb egy 5400 vagy 7200-es merevlemeznél a V300?
hentes555 mennyire melegszik egy 5400-as vinyóhoz képest?
-
-
KisTücsök
addikt
válasz
Fehercsoki #28872 üzenetére
És egyébként ez a sokkal lassabb mit jelent? Az én felhasználási szempontjaim szerint. Win8.1 + szerkesztős progi, esetleg egy-két kisebb játék. A mostani felálláshoz (5400-as hdd) képest azért jóval gyorsabb lenne ezzel is, ugye? Hajlok a V300 felé az ára miatt, de csak ha a hdd-hez képest jelentőseb begyorsul.
szerk: Bodor mondjuk az elsőre szerintem válaszolt is.
-
hentes555
senior tag
Kingston V300 és egy 120-as 850 EVO között használat közben mennyire érződik a különbség?
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
KisTücsök #28870 üzenetére
Megveheted, de azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy sokkal lassabb mint a többi és nem annyival olcsóbb mint amennyivel kevesebb gari van rá.(Intle 530-ra 22k körül 5 év gari van, Samsung 850 Evo-ra 21k körül 5 év 75TBW gari van és mindkettő jóval gyorsabb, de persze ha csak az számít, hogy minél olcsóbban legyen egy SSD-d akkor jó lehet a v300)
-
hentes555
senior tag
Csak úgy érdekességképp:
1,5 éves Kingston SSDNow V300 60 GB
Asus H61M-F
Pentium G2030
2 Gb Kingston 1333 CL9 + Kingmax 1333 CL8 (ez csak átmeneti állapot)
FSP Hexa+ 400W
Win 7 Ultimate 32 bitMa vásárolt Kingston SSDNow V300 120 GB
Gigabyte GA-G41MT-D3V
E5700
Gigabyte HD 6670
1*4Gb Kingston 1333 CL9 (ez volt az enyémben)
Codegen 400W
Win 7 Home Premium 64 bitBalra a Kingston 120, jobbra egy Samsung HD502HJ (500 Gb/7200/Sata 2)
(Nem egyszerre futott a két teszt) -
pet075
újonc
Ott a pont jogos a kritika
az összefoglaló elolvasása után úgy tűnik, hogy a Kingston SSDNow V300 120GB SATA3 SV300S37A/120G jó választás lehet mivel OP rendsze és egyéb progikr sebessége miatt gondoltam az SSD-re
leginkább a fizikai méret és a csatlakozó miatt voltam, vagyok meglőve emiatt kérek további javaslatot -
Bodor
veterán
válasz
hitman, #28822 üzenetére
Ne vegyél vinyót.
Inkább egy Intel 530-at ( kb 22K) 5 év gari és tartós.SymbianOS: SATA2-őn szerintem érzésre ugyanolyan lett volna a V300-as, mint bármelyik másik SSD. Nem véletlenül maradt benne az ajánlásban. De már nem teljesen mindegy, hogy milyen lett volna? Mást vettél.
Corsair Force GT az egyik legjobb, amit eddig gyártottak, nem csoda hogy meg vagy elégedve vele. Szerintem az Intel van olyan jó, kár hogy nem ott vetted, ahol 5 év garit adtak rá, azért csak jobb a biztonság. -
Egy kérdés. Ha V300-at vettem volna SATA2-vel is tudta volna az a siralmas sebességet, vagy abból is vesztett volna?
-
törölt tag
Szia!
Én is nyíregyházi vagyok. Nekem egy 120 gigás Kingston V300 van. Az AIDA szerint Toshiba chip-es, de a tesztek a Micron chip eredményeit produkálják. Ennek ellenére a sima, hétköznapi használat során nem érzékelem az SSD "viszonylagos" lassúságát, amit csak nagy méretű fájok másolása esetén lehetne érezni. Ez nálam viszonylag ritkán fordul elő, sima használat mellett villámgyors. Az Adata SSD-ről nem tudok véleményt mondani, mert még nem használtam ilyet.
Én a Vasvári Pál utcán, a Bluecomp üzletében vettem. De volt ott Samsung is, 840-es, újabban árulnak 850-est is, és Crucial-t. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
Sürgősbe kéne egy gyors válasz, hálásan megköszönném valamelyikőtök segítségét! Nagybátyámnak SOS-be kell egy SSD, de itt Nyíregyházán meglehetősen szűkösek a lehetőségek. Topikban is ajánlottak közül mazsoláztam, kettő között vacillálok. Kingston V300 (nem tudom melyik típus, ami a boltban lesz) vagy ADATA SP600. Melyik lenne a jobb választás?
Köszi!
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
d_Gabesz007 #28756 üzenetére
Sajnos már rég nem 450mb/sec, az új NAND chip jóval lassabb mint a régi, a gyártó honlapján megtalálod az aktuális értékeket.
Szerk: jó lenne, ha valaki beleírná az összefoglalóba, hogy az új V300 sokkal lassabb mint a régi
-
d_Gabesz007
csendes tag
helló!
A nyitó hozzászólásban láttam ,hogy ajánlott ssd a Kingston V300 (MLC). Ez ugyanaz lenne?
Általános használatra venném, semmi extra. -
Ez a V300 gyalázat lassú valóban. Mondom ez elírás, de nem az. Corsair Force GT-ben bízok, mert az van az asztaliban is és közel 7Tb-os írással még 100-as, nem lassú, hibátlan, csak egy használtan 50k-t érő notiba nem rakok 30k-s SSD-t. Olyan márkákat látok a piacon, hogy életbe nem találkoztam még velük. Ergo totál nem tudom mit vegyek bele.
INTEL 120GB 530 SATA3 2,5" SSDSC2BW120A401 - Ez úgy megtetszett.
-
hitman,
őstag
válasz
Fehercsoki #28683 üzenetére
Nem számít a gyorsaság meg a hang sem. Egyedül a megbízhatóság és az ár. Ebbe a gépbe már a 16k-s v300at is sokallom de az a 120-as ssd-k alja.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
hitman, #28682 üzenetére
Ha naponta 5x bekapcsolod a gépet és számít a boot idő, akkor megéri SSD-t venni, v300 helyett (ha árban belefér) inkább 22k körül Intel 530-at(5 év gari írási limit nélkül) vagy Samsung 850 Evo-t(5 év gari 75TBW) éri meg választani, sajnos az "új" v300 elég lassú.(bár nem tudom, hogy észrevennéd-e a különbséget)
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Egy netezős gépet építek amin csak netezés lesz kevés letöltéssel. Napi 6-10-órát megy a gép kb 3-5*-i bekapcsolással /nap.
Egy 120gb-os v300-at néztem ki. Tudjátok ajánlani erre a célra az ssd-t vagy inkább vegyek egy sima hdd-t?
Talán megbízhatóbb a hdd és többet kibír? Nagy adatmennyiség mozgás nem lesz a gépen amúgy. -
deadbody
tag
válasz
zolikaDB #28662 üzenetére
Végülis ahogy az összefoglalóban olvasta a Kingston V300 különböző verziói miatt nem biztos hogy legjobb választás, nézelődtem még, az alábbi 2 közül melyik a jobb vétel:
A-Data SP900 Premier Pro 128GB
KINGSTON HyperX Fury 120GBVagy max 20k-ért van ezeknél jobb/megbízhatóbb?
-
deadbody
tag
válasz
Fehercsoki #28653 üzenetére
Rendesen benéztem...
De mindegy is akkor mert árukeresőn találtam mind 2-t, de a v+200-nak a linkje ott sem jó, így csak v300at tudom venni.
Azért köszi -
deadbody
tag
Üdvözlet, éredeklődnék hogy az alább 2 ssd közül melyiket érdemesebb megvenni, rendszer lesz rajta leginkább:
Kingston SSDNow V+200
Kingston SSDNow V300Választ előre is köszönöm!
-
jani04
aktív tag
Sziasztok.Nálam 2db intel ssd lehelte ki lelkét(520,530)1 év alatt. Ellenben a kingstonból(v300,fury)egy sem.A samsung csodás termékével 3 ismerősöm cumizik épp.Most adták ki a nem tudom hányadik frissítést.Reméljük segít is.Mindezt csak azért írom le mert ajánlva van az intel ssd 5 év garival csak az a baj velük,hogy félévente vezérlőhibásak lesznek akkor annyira nem buli.Lehet én fogtam ki 2x is hibás darabot mindenesetre nekem az intel ssd kerülendő.
-
StLui
veterán
válasz
Fehercsoki #28600 üzenetére
Aqua-nál azt írják 142 és 191 Mb/s a V300, viszont iPon-nál és a weboldalukon 450 fölöttit, az pedig már közelíti a samu sebességét.
Még egy: régebben is olvastam amikor a 120-ast vettem, hogy 120 és 128GB-osak formázva ugyanakkora hasznos tárterületet adnak, és most is ezt olvastam iPon fórumában, pont a V300-nál, hogy 240-250-256 Gb-os SSD-k mind 236GB hasznos tárterületet adnak, a többi csak marketing -
StLui
veterán
Véletlenül, egy reklámblokk miatt találtam rá a V300-ra, és nagyon belelkesedtem az árától (27).
Intel a 40 feletti árával, ráadásul 240-es méretével nagyon messze van tőle, samu még elfogadható a 34-es árral, de az sem ösztönöz azonnali "boltba rohanásra".
Gondolom a sebességkülönbség azért megközelítőleg sem annyira észrevehető mint a hdd-ről ssd-re átállásnál, sőt lehet észre sem venném a 240-es v300 és a 850 evo közötti igazán a különbséget, csak ha stopperolnám? Ezt cáfolnátok, vagy megerősítenétek?Most is a 840-nél csak a méret kicsi, 10 GB szabad terület van, úgy hogy nincs rajta csak egy játék. Ez miatt mégis csak menni kéne egy 250GB körüliért.
-
Fehercsoki
aktív tag
Feltételezem, hogy nem csak az OS kerülne rá(a mérete miatt), ezért talán érdemes lenne egy gyorsabb SSD-t választani(Samsung 850/Intel 530 ennél jóval gyorsabb), valamint a gari is elég kevés. Csak a méretét tekintve ez a legjobb ár-érték arányú SSD, viszont ha mindent figyelembe veszünk(sebesség, gari), akkor már annyira nem tűnik jó választásnak, és igen ez a v300 tényleg kisebb a Samsung 850 Evo 250-nél 10gb-al.
-
StLui
veterán
240GB Kingston SSD SATA3 2.5" V-Series meghajtó 7mm+adapter (SV300S37A/240G)
Üdv!
fenti SSD-t találom legolcsóbban jelenleg, ha az összefoglalóból jól veszem ki ez V300, és így ajánlott. Mérete ennek valóban 10GB-tal kisebb mint a samu evo 250-é?Elnézést ha nagyon fapados kérdés!
szerk: Jól gondolom, hogy most ez a méret a legjobb ár-érték arányú?
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
MakoKNG #28571 üzenetére
Ebben az árkategóriában 120gb-os Intel 530(5 év írási limit nélküli gari), szintén 120gb-os Samsung 850 Evo(75TBW vagy 5 év garancia) és 240gb-os Kingston V300(3 év gari) közül érdemes választani, ha csak a 2 OS menne rá akkor szerintem az Intel-t éri meg legjobban, ha pedig játékok is kerülnének rá akkor érdemes lehet a kevesebb gari ellenére a V300at választani(ami sajnos lassabb mint a másik 2, de valószínűleg nem nagyon vennéd észre a különbséget)
-
Fehercsoki
aktív tag
25k-ért nem kapsz 250gb-os SSD-t(közel 30k-ért van Kingston V300, de ez annyira nem jó, mivel lassabb mint a többi-na persze ezt nem biztos hogy észrevennéd- és csak 3 év gari van rá), Intel 530-at tudom ajánlani(120gb), írási limit nélkül van rá 5 év gari, megbízható, nem voltak vele gondok.
-
dlaccc
aktív tag
OFF:
Ma telepítettem rendszert a frissen érkezett Kingston V300 60GB ssd-re, előtte egy OCZ Agility 3 volt, amit imádtam gyorsasága miatt. Fura mód lassúnak éreztem az új ssd-t pedig 450/450mb van a dobozon ami alig kisebb OCZ nevű elődjénél. Na mondom itt valami nem klappol, gyors egy sebességteszt: R/W 380/78 körüli lett.. Kicsit guglizva kiderült hogy a gyártó lapkát cserélt az új szériákon.. erről elfelejtett szólni és rejtélyes oknál fogva a csomagolás is maradt a régi 450/450 így szvsz ezzel "átb*szott". Ezt így lehet, úgy értem hogy képzelik??gondolom mehetek a fenébe a bosszúságommal, reklamációnak helye nincs.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezem.
Aki feltette már a legújabb firmware-t a Kingston V300 - SV300S37A/120G SSD-re, annak megérte. Megéri?
Nem nyúlnék hozzá, ha csak nem tényleg időt/sebességet/megbízhatóságot nyerek vele.
thx. -
gabenn4241
tag
Sziasztok!
Van egy toshiba satellite l650-es laptopom. Intel i3as első szériás m370 proci van benne 4giga rammal. Az alaplap támogatja az ssd-t viszont csak sata2-es csatlakozó van rajta. Szerintetek megéri egy ssd-t belerakni ebbe a laptopba? Ha igen én a v300as kingstont néztem ki lévén a sata2nek ezt sem fogom tudni maxra járatni. Elvileg... Másik kérdés hogy a keret szükséges-e az ssdhez vagy csak kiveszem a hdd-t és beteszem a helyére az ssd-t tehát elég-e ha csak a sima ssd-t veszem vagy vegyem a szettet?? Ha van ár értékben más ajánlat szívesen hallgatom... Valszeg a 120at venném mivel a 60as és a 120as között csak 3000ft a különbség.
Köszönöm előre a segítséget!!
-
krbC
tag
Sziasztok!
240GB SSD vásárlás elött állok
intel 530, Hyperx 3k. Ezeket néztem eddig.
DE itt van 29.000 ért a Kingstone v300!? Megéri a plusz 7-8ezer felárt a fönt említettek? mert elég jó ár 240gb SSD ért ez a 29
( full átlag felhasználás: win, office, LoL, CS
)
köszi! -
Fehercsoki
aktív tag
Sziasztok, főleg ArmA 3 miatt SSD vásárlásra kényszerülök, a problémám az, hogy a HDDről nem tudja elég gyorsan beolvasni a szükséges adatokat, ezért nagyon leesik az fps, több féle SSD-t is néztem, viszont nem tudok dönteni. A lehetséges SSD-k: Kingston V300 120gb(alacsony ár miatt), Intel 530 120gb, Samsung 850 Evo 120gb. Természetesen nem ragaszkodok ezekhez, viszont ezeknél drágábbat nem tudok venni.
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD: általános, főleg játékok
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 23k
3. Mekkora SSD-re van szükség? 120gb
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Windows 7 illetve ha megjelenik akkor Windows 10(dx12 miatt muszáj váltani)
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali gép, SATA3
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Gigabyte GA-B85M-D3H -
Stirlitz
senior tag
Pont annyira megbízható, mint bármi a budget kategóriában. Az viszont igaz, hogy a gyártó lassabb NAND lapkákat használ az újabb V300-asok esetében, és ezt nem verte nagy dobra, de a dolog kiderült. Ár/értékben megjelenésekor jó volt, most nem tudom, hogy áll a dolog pontosan.
-
kvio1
tag
Sziasztok! ssd vásárláson gondolkozok. A kingston v300-ról mi a vélemények? Egy másik topikban nem igazán ajánlották,mert nem valami megbízható. Ez igaz? Op. rendszer lenne rajta, meg 1-2 játék is, amennyi rá fér. Köszönöm a segítséget!
-
Murdock1981
tag
Üdv!
Van egy Kingston V300 60Gb-os SSD-m. Nemrég lefuttattam egy sebességtesztet és az írási sebesség 70Mb/s volt. Hibás darabot fogtam volna ki? Az 500 Gb-os Toshiba hdd-m 110-et tud. Van valakinek ötlete, vagy gariztassam? Üdv, Misi
-
Soma01
veterán
válasz
maxmad123 #28220 üzenetére
Az Intel és a 850 EVO jobbak. De amire te szeretnéd használni annál semmi különbség nem lesz érzetre. Tehát akkor ne vedd a V300-at ha nem gond több pénzt rákölteni. Amúgy megéri a több év gar. miatt a másik kettő, de az árat is nézni kell. Kinek mi a fontos. Olyan rosszul nem fogsz járni a V300-al sem, max. csak elvileg, meg ha elkezdesz sebességteszteket csinálni napi szinten többször.
-
maxmad123
újonc
-
maxmad123
újonc
Sziasztok!Szerintetek megérné egy KINGSTON SSDNow V300-at vásárolni?Ráraknám a Windows 7 64 bites Ultimate verzióját az Origin-t és azzal együtt a Battlefield 4-et és annak az összes kiegészítőjét.Bár az is meglehet hogy Windows 8.1 menne rá.Megérné vagy inkább vegyek 1 darab 7200 rpm-es HDD-t és azzal legyek boldog?Mert ugyanis 22 ezer forintnál nem szánnék többet költeni egy SSD-re.Barátom vett egy Samsung 850 EVO-t de ő azt mondta hogy semmi képpen ne azt vegyek mert nagyon rossz és neki gyorsabb a Windows 7 bebootolása az 5200 rpm-es HDD-ről mint a 850-es evo-ról.Sem photoshopban nem gyorsabb sem videóvágásban.Tehát ez a Kingston SSDNow v300 vagy egy 7200 rpm-es WD HDD?
-
margithid
veterán
A kingston V300 120 GB ssd mennyi írást bír? 100-150-200 tera?
-
margithid
veterán
120/128 GB feletti ssd-kből melyiket ajánljátok? A kingston V300 jól sejtem, hogy nem valami jó? Ára elégé alatta van a többinek, intelnek, samsungnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest