Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
rol33
aktív tag
válasz andrew-msi #29002 üzenetére
köszi szépen
ha jól értem, itt akkor nem lehet váltani a kimenetek közt hanem automatikusan kitolja mindkét irányba?nem mintha gond lenne csak kérdezem®
-
rol33
aktív tag
-
rol33
aktív tag
bocsi, lehet amatőr a kérdés, de új rolós Grandview vászon, na most ennek ki kell lógja majd magát vagy be kell akasztani valahova alul a lehúzó fület? Csak mert az alja mintha picit kifelé állna, filmezés közben sötétben nem mondanám h annyira zavaró lenne, de hát na...
®
-
rol33
aktív tag
Köszi Urak mindenkinek a választ, segítséget Nem mondom, hogy minden tiszta, de majd alakul ez sztem rákérdezek én azért arra a hirdetésre
egyébként nem egyből szándékozom megvenni a DUNE-t, egyrészt megvárnám a hibajavításokat másrészt mint kolléga is írta egyelőre bőven megfelel még a Mede8er is.
Természetesen a szemüveg ajánlások jöhetnek®
-
rol33
aktív tag
válasz devil-k #28439 üzenetére
1. köszönöm a türelmet
4-5. hmm akkor ezt még ki kell találnom, hogy legyen, nem igen van már helyem oldalra, de megnézem még.
viszont a 3d-s kérdésemre tudnál válaszolni? tehát ha szeretném 3d-re is használni ahhoz melyik/milyen típusú szemüveg kell majd? gondolom a tv-hez való az nem jó hozzá?
6. hallgatlak azt tudom, hogy vannak ezeknél 100x komolyabb készülékek is, de az új DUNE is vagy 150k-ról fog indítani, ennél többet meg már nem szívesen adnék ki....de mint írtam nyitott vagyok bármire®
-
rol33
aktív tag
válasz devil-k #28436 üzenetére
Nagyon köszi a válaszokat, de ha nem probléma lenne még pár kérdésem is
1. hát igen, nekem is bemászott a fejembe és most kész vagyok tőle de mivel nem értek hozzá inkább kérdezek, mert nyilván hülyeséget nem szeretnék venni...
2-3. tehát akkor elvileg ez a távolság nem lehet gond, bár ahogy méricskéltem elég batárnak tűnt az a 106", ezért is kérdeztem nehogy élvezhetetlenül nagy legyen a filmezés. mondjuk az is igaz, hogy jelenleg egy 55" TV-n nézek, s megfordult már a fejemben, hogy bizony lehetne nagyobb is.
4-5. akkor amit írtam is egy olyan kombóval nagyon nem lőhetek mellé, projektor+vászon? illetve látom 3D-t is tudok vele lejátszani, ehhez külön szemüvegek kellenek majd? ja meg még egy, a vászon méretéből adódóan az problémás lehet ha a hangfalaim a vászon mögött maradnának? nem nagyon van már helyem oldalabra vinni őket.
6. jelenleg egy Mede8er 800X3D van, de tervbe van már a cseréje az új DUNE lejátszóra....
7. igen ezt én is így tervezném valahogy, hogy filmezéskor csak leereszteném a TV elé..®
-
rol33
aktív tag
Üdv Urak! Az a nagy helyzet adódott, hogy a minap valami történhetett velem, mert azóta az motoszkál bennem, hogy milyen jó lenne a filmjeimet vetítve vásznon nézni. Igen ám eddig tök jó, viszont kb. fogalmam sincs az egészről, teljesen laikus vagyok a témában. Mentségemre próbáltam okosodni, de így is elég sok sötét folt van. Pl. azt sem tudom, hogy egyáltalán érdemes lenne e beruháznom, mivel a max távolság ahonnét nézni tudnám kb. 3m, érdemes lehet erre tervezni? Készülékeket sem ismerem, visszaolvasgatva láttam hogy a Benq W1070 ajánlott vétel lehet, tovább keresgélve találtam is az aprón egyet: Benq W1070+106" Grandview vászon ez még bele is férne a lélektani határba, de itt meg szerintem túl nagy a vászon. A projektort picivel hátrébb tudom csak rakni a fejem fölé mint az említett 3m. Természetesen másik típus is megfelelne, sőt a legjobb ha tudna hálózaton nas-ról lejátszani, de ez nem feltétel, mivel van külön médialejátszóm is. Annyi még, hogy a Tv-t megtartanám, a projektort szinte csak filmezésre használnám esetleg még némi konzol...
Ha lenne kedves valaki és felvilágosítana azt megköszönném akár privátba is lehetne, ha már sokszor ki lett itt beszélve vagy esetleg nincs köztetek valaki Kaposvárról? Köszi®
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl