- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
SGC
tag
válasz
alorinc #4909 üzenetére
a CPU és a memória tesztelésére mindig tömörítek/kibontok
legalább 8-10 MB legyen, lehetőleg vegyes fájlokkal (kép, szöveg, stb.)
a tömörítés után legalább 3x tesztelni a végeredményt, majd kibontani, és amit lehet, elindítani (képet megnézni, egy DOS-os exe-t elindítani, stb)
igazából a HDD-t is vizsgálni kéne. ha nincs más, a Norton DOS-os Disk Doctorával v. Speed Disk-jével (bocs, de olyan rég volt)
-
WN31RD
addikt
válasz
alorinc #4784 üzenetére
''Ha vmit veszek akkor úgy próbálok választani, h. lehetőleg ne romoljon el.''
Ez elég érdekesen hangzik...
''Nem tudom mennyire szokás elromlani egy laptoponak''
Bizony előfordul olykor, hogy elromlik valami egy laptopban. A vadi új IBM ThinkPad X-emet (pedig ez igazán jó minőségűnek mondható) is kellett szervizbe vinni, mert az aksitöltő elektronikája elromlott. Emiatt az apró (?) hiba miatt az egész alaplapot (!) kicserélték... nem szívesen fizettem volna ki saját zsebből. Tehát igenis számít a (kényelmesen érvényesíthető) garancia.
(Hozzáteszem még, hogy az IBM szervize ezt 4 munkanapon belül megoldotta, amivel teljesen meg vagyok elégedve, és egyáltalán nem biztos, hogy más szervizek is ilyen gyorsan dolgoznak.) -
tonyo2
tag
válasz
alorinc #4772 üzenetére
Így van. Ha megtalálod a Gericom noti ''ikertestvérét'', másik márka alatt, akkor nem kell félned majd az alkatrészellátásról. Pl. az én notim is fut most Gericom Ego néven, meg MSI L5...valami néven is, tehát ugyanezt forgalmazza az MSI is, semmiben nem térnek el. Ezért ha valaki fikázza a Gericomot, akkor az az MSI,Quanta, CLEVO, Uniwill cégeket fikázza, tehát akkor a notebookpiac több mint 50%áról azt mondják hogy szar. Ami persze nem igaz. elkezdték itt isteníteni a Clevokat. Ha átragasztják rá a Gericom címkét, és még olcsóbban adják esetleg, miért lenne szar a Gericom. Megmondom:Semmiért. Nekem ez a 2, Gericomom, tökéletesen meg vagyok elégedve mindkettővel.
-
parandroid
félisten
válasz
alorinc #4688 üzenetére
Semmi. Csak a kijelző. Van, aki szereti a wide screent, van, aki ki nem állhatja. így mindenki választhat, hogy akarja-e.
AMD-Power: kint, ha jól tudom, a Clevo-t Chiligreen néven forgalmazzák. Meg lehet, hogy más néven is. Keress rá, fogsz találni bőven.
p
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4587 üzenetére
lol
Már kérdeztem a bM-en is, de most itt is. Mennyire vagy profi videó vágás területén? Neked mennyire számít, hogy Adobe Premier, vagy Final Cut Pro?
(mondjuk ugye ezeknek ára is van...)
Használt PowerBook, vagy iBook? Nemsokára jön egy nagyobb konferencia, ahol valószínű kihozzák az új iBook/PowerBook családot. Ez azt jelenti, hogy ugyanazért az árért most sokkal profibb gépet tudsz majd venni.
Ha pedig videó vágás, akkor ne felejtsd el a rendszer stabilitását, és ütemezését sem. Ott nem mindegy, hogy Mac OS X dolgozik alattad, vagy egy Win.
Szerintem a videóvágás nem egy olyan terület, ahol akármilyen problémád is akadna egy Mac gép vásárlása esetén, mintha pl. valami ultrasepcifikus Office XP összevissza szerkesztgetést csinálnál nagyüzemben.
Azt pedig ugye tudod, hogy a következő generációs DVD szabványt az Apple nyerte meg (az MS-el szemben), így Az Apple programjai lesznek a témában a referenciák. Már most találhatsz jónéhány H265 -ös kódolású tranert, amiket szinte csak aQuickTime 7-el tudsz megnézni, ami tudtommal még nincs is Winre.
Ha a filmiparban tevékenykedsz, akkor Neked ennek is egy fontos tényezőnek kellhet lennie, hiszen a gépet nem fél évre veszed. -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4565 üzenetére
Neeem! Hidd el, nagyon korrekt emberek vannak ott!
Mellesleg amit ott kérdeztél, azoknak az új ára:
Bővebben: link
Én is gondolkozom, hogy egy 12'' -est kellene venni... -
-
WN31RD
addikt
válasz
alorinc #4502 üzenetére
''a Dothan akkumulátorral legfeljebb 1200 MHz-en hajlandó munkálkodni''
Ez hülyeség, akárki is írta.
A procinak fogalma sincs arról, hogy aksiról üzemel vagy hálózati feszültségről, az operációs rendszer (vagy egyéb szoftver) figyeli az áramellátást (és esetleg egyéb dolgokat, pl. prociterhelést), és ennek függvényében állítgatja a proci órajelét és feszültségét ahogy éppen jónak látja. Ha egy gép aksiról legfeljebb 1200 MHz-en üzemel, annak az az oka, hogy szoftveresen így van beállítva. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
alorinc #4509 üzenetére
Ez így nem pontos. Az Intel SpeedStep technológiájának köszönhetően a gép képes a processzor magfeszét és a sebességét. Vegyünk példának egy 735-ös Pentium M-et (Dothan mag, 1.7GHz). Ennél a SpeedStep pontok a következőek: 600MHz, 800MHz, 1GHz, 1.2GHz, 1.4GHz, 1.7GHz. Ezeket a terhelés függvényében változtatja a gép, tehát ha csak netezik, wordözik az ember, akkor leveszi pl. 600MHz-re, ha valami számításigényes dolgot csinál, akkor pedig feljebb srófolja a sebességet.
-
zfarkas
senior tag
válasz
alorinc #4509 üzenetére
Vannak olyan programok, amikkel különféle szabályokhoz lehet kötni, milyen frekvencián menjen a processzor, ilyen pl a cpufreqd Linux alatt: Bővebben: link
Pl. megadhatsz olyat, ha xy progi fut, és a proci terheltsége 30%, akkor z frekvencián menjen a proci. -
WN31RD
addikt
válasz
alorinc #4494 üzenetére
Hogy aksiról milyen frekvencián üzemel a Pentium M, az beállítás kérdése. Alapbeállítások szerint ez általában a legkisebb, 600 MHz, de ez megváltoztatható. Nincs sok értelme tehát azt mondani, hogy aksiról a Pentium M lassabb, mint a Turion. Érdemesebb lenne azt összehasonlítani, hogy ugyanolyan fogyasztás mellett melyik milyen teljesítményt produkál.
Mellesleg (minőségre) felsőbb kategóriában (és x86 vonalon) jelenleg csak Pentium M elérhető, úgyhogy aki nem valami költséghatékony kompromisszumos megoldásban gondolkodik, annak nem kell sokat törnie a fejét a választáson. -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
válasz
alorinc #4275 üzenetére
De találtam egy ilyet , lehet hogy érdekelni fog!
Bővebben: link -
AMD Power
titán
válasz
alorinc #4278 üzenetére
Talán ez jó lenne nem is eszik sokat a cpu , se vga.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
alorinc #4278 üzenetére
Ehez mitt szólsz? Bár én kicsit drágának találom.
Vagy itt van ez és kell venni bele még egy 256-s Ramot. És ez még prociba is erősebb!
Bővebben: link -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4275 üzenetére
Ez így korrekt! Én is eztmondom, de fent, amikor vélemynyeztem egy használt (és gyanus) T41 -et, akkor lerohantak, hogy milyen bizalmatlan vagyok...
Mellesleg miattad most hívtam fel az Ősömet, és majdnem kettéállt a fülem! Azt mondta, hogy ez a számlás dolog nem jól jön ki a cégnek, így ez nem járható út, de most annak néznek utána, hogy mi lenne, ha megtartanám a gépet, és mellé vennének nekem egy Mac-et.Mondom, hogy az 500 K !!! Erre azt mondja, hogy most jött be egy nagyobb project, amihez anyagot kell venni, de ha amellett belefér, akkor ez nem tényező...
Na mindegy, szerintem nincs rá túl sok esély, de nem tudom, hogy Ők miért ennyire bizakodóak.Azért nem 2 fillér...
Mindenesetre abban maradtunk, hogy áruljam így számla nélkül, aztán egy-két napon bellül elválik a dolog.
Nem akarom elszólni, de reméljük a legjobbakat! -
zfarkas
senior tag
válasz
alorinc #4274 üzenetére
Akkor oda erős proci kell, és memória. Meg persze diszk. A videokártya nem annyira lényeges.
Én a helyedben, ha ilyen dolgokra használnám a gépet, egy minél nagyobb Dothan-t vennék, kezdetnek 1x512M memóriával, és 60-80G-s lemezzel.
A notebook.hu-n érdemes körülnézned, szerintem simán találhatsz 300k alatt olyan Clevo-t, ami megfelel a fentieknek. De aki nagyon képben van, az majd mond konkrétumokat is. -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4257 üzenetére
Bár ezek szerint nem a Ti keretetek, de nézzetek be ide:
Csak akkor írj oda, ha érdekel...Peace!
-
WN31RD
addikt
válasz
alorinc #4257 üzenetére
Azt mondom, hogy inkább Acer TravelMate, mint Toshiba Satellite.
A Toshiba tényleg árul nagyon jó laptopokat is, de nem minden jó, amire az van írva, hogy Toshiba.
(Nem szervizes vagyok, csak használnak egy rakás laptopot ott, ahol dolgozom, és a néhány éves Toshiba Satellite-ok valami borzasztóan néznek ki, és (nem) működnek.) -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4235 üzenetére
alegoric: Nem tudom, hogy Neked mondtam-e az előbb, vagy valaki más kérdezte-e, de mindenképpen figyelj a garanciára, és a magyar supportra!
Amit itt leírtál az milyen gép? Gericom? (a 4 in 1 Card reader -ből következtetek, de nem biztos).
És mihez kell? Ha komolyan dolgoztok rajta (CAD, animátor munkák, DTP, vagy ilyesmik), akkor egy kicsit rakjatok hozzá, és vegyétek meg az enyémet!
Komolyan figyelj a garanciára, és a milyenségéra, mert 2 dologgal futhatsz össze:
- szar a garancia, és egy csomó időt vársz, míg megjavítják, azt is gányul
- kevés a garrancia, és ha egy év után besül a vid. kártyád, akkor az nem lesz olcsó, mivel minden össze van integrálva (a többiek talán tudnak segíteni árban is)
Gondolkodj az enyémen! -
sbazsi
veterán
válasz
alorinc #4235 üzenetére
128mb x700, 100gb, 1gb, 4in1 reader, wxga.
arányban áll-e az árral?
attól függ. ha szükséged van ezekre, akkor talán.
nézd meg az eredetileg kiszemeltet, és azokat a bővítményeket, amiket ez tartalmaz. ha kell a jó vga, a sok hdd is, a ramon kívül, akkor lehet érdemes belevágni. a studio 9hez gondolom nem árt a wxga, a ramot meg írtad, hogy kell.
az, hogy arányban áll-e az árával, azt csak Te tudod eldönteni.
pl ha neked fix igényed, hogy legyen benne belső bluetooth, akkor jobban jársz, ha egy 30eft-al drágább modellt választasz (pl 4101 helyett 4601) mert akkor nem csak azt kapod meg a fent emlitett esetben, hanem xp pro, cardreader, multibay, dokkoló, stb.
utólag bt-t acerbe tenni nem ocsó, kb netto 18 eft. -
zfarkas
senior tag
válasz
alorinc #4235 üzenetére
533 FSB-s Dothan szvsz felesleges. Bár nem sokkal drágább, mint a 400-as.
Az itt írt konfig azért drága, mert:
-100-as HDD, ez még elég új
-Ati X700
-4 in 1 kártyaolvasó.
Ezek szerintem mind feleslegesek.
A helyedben én egy 1,6 Dothan-os (esetleg Banias, de az már nagyon nincs új gépekben) notit vennék, egy db 512-es memóriával, (nem írom ide, milyen VGA-val, mert nem tudom, mi az a studio9, de nekem elég az ATI M7500 is,) DVD/CD-RW kombóval, max. 80-as winyóval, WLAN+Bluetooth is jó bele.
Ami Acer-eket írtál, azok közül az első volt szimpatikus számomra. -
sbazsi
veterán
válasz
alorinc #4231 üzenetére
ezekben 2*256 ram van.
bővítani max úgy, hogy a régit eladod, veszel bele 2*512 vagy a későbbi bővítés reményében 1*1024 ami baromi drága.
a kettő közt a különbség:
chipset 4101 a sonoma, a másik a régebbi. kb hasonlót teljesítenek, 4101 picit jobb, de többet eszik.
vga: 4101 kevesebbet fogyaszt, teljesítmény kb azonos,
533/400 FSB
a 4101-ről vannak teszteredményeim, ha érdekel. -
alorinc
tag
válasz
alorinc #4229 üzenetére
Asszem ezek maradtak versenyben:
4002LMI
Acer TravelMate 4002LMi
Intel Centrino™ Mobiltechnologie • Pentium® M 725 • 1,6 GHz • 512 MB DDR SDRAM • 60 GB HD • 15'' XGA TFT-Display • DVD±RW Brenner • 64 MB ATI Mobility Radeon 9700 Grafik • Modem • 54 Mbit WLAN/ Firewire/ 3x USB 2.0/ FIR/ LAN/ PCMCIA/ TV-Out • Win XP Home
4101LMI
Intel Pentium® M 730 • 1,6 GHz • 512 MB DDR SDRAM • 60 GB HD • 15'' XGA Display • Dual DVD-Brenner • 64 MB ATI Mobility™ Radeon X600 • 16 Bit Sound • V.92 Modem • 802.11b/g WLAN/ 3x USB 2.0/ Firewire/ Gigabit LAN/ FIR/ PCMCIA/ TV-Out • Windows XP Home SP2
(ez 25.000 Ft-val drágább)
és a fenti -
taltos
senior tag
válasz
alorinc #4186 üzenetére
Feléleszted? Miért aludt???
Kb, 10 perccel elötted írt valaki...
Szerintem ha 350 ezer forintban gondolkodsz, akkor nyugodtan bővítheted a palettádat...
És egy jótanács! Ne csak a technikai adatokat és az árat nézegesd, hanem a gyártó magyarországi hátterével is tájékozódj. Ha visszaolvasol olyan 100 hsz.-t, akkor kb. 3 szép supportproblémával is szembekerülhetsz.
Aktív témák
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- Kiválló állapotú, Magyar bill, HP Zbook 17 G5: I7-8850H - 32GB Ram - 512GB SSD FHD - Quadro P3200
- Jó állapotú Dell Latitude 5300 I5-8350U 16GB 256GB NVME FHD eladó
- Acer hiányos laptop
- Asus X541UV 15.6" / Core i5-7200U / 8GB DDR3 / 256 GB SSD / Windows 10 PRO
- Jó állapotú Dell Precision 7740 i9-9980HK, 32GB RAM, 512GB SSD, RTX 3000, FHD kijelző laptop eladó
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest