- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66774 üzenetére
+1 a Nanoxiára, írtam róla, és a kiválasztás menetéről logouton ha érdekel. Most vettem, egy hete sincs meg de imádom. Az említett házakat is megnéztem, de mindegyiknél volt valami ami miatt nem venném.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Redneck
nagyúr
Megérkezett az antracit színű Nanoxia Deep Silence 4 és a CoolerMaster GM550M. Szép kis ház, korrekt minőség, egyszerű építésnek tűnik. Ma már nem volt kedvem hozzá, de holnap átrakom a vasat, kíváncsi vagyok mekkora hangereje lesz. Holnap beszámolok róla
Még egyszer köszönöm a tippet!
-
Redneck
nagyúr
Asszony addig "győzködött", hogy veszek egy Deep Silence 4-est. Igaz csak az ünnepek után, addig vele kell töltenem a szabadidőm.
Az építésről és a tapasztalatokról majd beszámolok. fogtunder, köszönöm szépen a sok jótanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Rathrol #66572 üzenetére
Nem mATX-et kerestél? Csak mert ez ATX, és azok ár/érték arányával kapcsolatban annyira nem vagyok képben.
Nem sokat írnak róla a Bitfenix oldalán, és a képek sem túl részletesek. Van porszűrő elől és a tápnál, hátul egy Bitfenix Spectre ventilátor. A tálca mögötti résznél semmi extra, de egy teszt képei alapján van hely a kábeleknek.A ModeCom is pofásnak tűnik, de várd meg a szakértő válaszát! Ha engem kérdezel ezt simán venném budget konfighoz, főleg ha jobb ventik is vannak kéznél. Ennyiért nekem tetszik, de a márkáról és a minőségéről fogalmam sincs...
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66570 üzenetére
Válaszod fényében leszűkült a kör a Fractal Design Define Mini C-re és Nanoxia DS4-re. A Fractal modernebb kialakítása és kinézete sokkal jobban tetszik, főleg a kis ablakos verziója. A DS4 mellett áll a max fordulaton nagyobb légszállítás és a DVD, viszont a dizájn továbbra is régimódinak hat. A ventilátorok viszont valóban beszédesek:
Deep Silence 120mm
700 RPM / 8,1 dB / 24,8 CFM
1000 RPM / 12.8 dB / 55,4 CFM
1800 RPM / 19.9 dB / 72,1 CFMFractal Design 120mm
1200 RPM / 19.4 dB / 52,3 CFMMostmár csak el kell döntenem mit akarok. DVD-t, kicsit idejétmúlt kinézetet nagyobb légszállítást, vagy modernebb kialakítást és megjelenést. Így leírva azért erősen a DS4 nyert, de ha megnézem egymás mellett a kettőt a Fractal sokkal dögösebb és nem hagy nyugodni!
Köszönöm a sok segítséget!
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66568 üzenetére
Plexi hát, korrekt is lenne ennyiért üveggel.
Nem tudok dűlőre jutni hogy ragaszkodjak-e a DVD slothoz és megvegyem-e a halk, de szerinted korrekt hűtésű Nanoxia DS4-et. Szóval megint hülye elmélkedés következik, elnézést érte! Ígérem nemsokára befejezem, vagy egy logout bejegyzés formájában kérek tanácsokat, de szeretnék optimális megoldást.
Megveszem a DS4-et és úgy ahogy van használom, a jelenlegi konfiggal, plusz ventilátor nélkül.
Benyelem hogy nem nagyon tetszik a dizájn és az első porszűrő tisztításához le kell kapnom az egész előlapot, tehát szerelnem kell vele.Vagy veszek egy sztárolt NZXT S340-et. Vajon jó az úgy ahogy van, vagy előre érdemes átrakni a felső ventilátort? Vagy be kell rakni egy plusz ventit hogy legyen kellő légáramlás?
Van egy 140-es PWM-es Bitfenix Spectre a jelenlegi házban, és egy 120-as PWM-es Spire. Ezek mondjuk elég nagy légszállítású példányok.Vajon a két ház hűtése és hangereje mennyire összehasonlítható egyáltalán? Vagy ha már kihagyom a DVD-t, valami jobb, kompaktabb, de hasonlóan letisztult házat válasszak?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66566 üzenetére
A Q300L és a 300P plexi oldallapos házak, elég puritán belsővel, és kicsit gyanús hogy a gyártó oldalán nincs megadva a súlyuk. Összességében kicsit bazárinak hatnak, pedig van bennük potenciál.
Rathrol:
Én is nagyjából ebben a szegmensben kerestem, de nem ragaszkodtam a max 15 ezres árhoz. Ezeket néztem először: Thermaltake Versa H15, CM N200, Fractal Design Focus G Mini.
Az olcsóbb, kompakt Zalman házakat kihagytam, rájuk sem néztem, lehet van köztük számodra megfelelő.
A helyedben nem vetném el a kompaktabb ATX házakat, ha már ablak nélkülit keresel.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66534 üzenetére
Csak annyit akarok hogy szellőzzön, de ne brutális szélzajjal. Nem extrém halkat vagy nagyon szellőzőt akarok. A jelenlegi gagyi, szélzajos házban a CPU és a GPU elvan 70 fok alatt terhelve, 30 fokban is.
Pár plusz fokon még nem stresszelek.
Az hogy a kábelezés hátul rejtve legyen minimum szerintem 20 rugóért. Egy igényem túlzás, a rejtett DVD, ez valóban extra. Szerintem ocsmány ha a szép előlapot csúfítja.Végülis nem rossz a Nanoxia, majd megbarátkozom a dizájnnal. Vagy tesztelek egy Silenciot, és ha nem jó elállok. Csak jókat írtak róla, leszámítva a tálca mögötti helyet.
Köszönöm a segítséget! Egy-két héten belül jelentkezem.
Szerk:
Tudom, de a szigetelés annyira nem is fontos. Nem kell zajszűrős legyen, elég ha jó a kialakítás. Ha nem egy b*szott nagy nyíláson szív a ventilátor, máris elviselhető a hangerő. Ha a jelenlegin lefogom az alsó 12-es szellőzőjét, már nem idegesít.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66526 üzenetére
Nem rossz, de az előlap design nem igazán szimpatikus. Szellőzés és hangerő tekintetében vajon milyen a 352-eshez képest? Komolyan 1-2 centi miatt megy a variálás...
Ne haragudj hogy ezekkel traktállak, majd küldök csokit vagy valamit.
-
Redneck
nagyúr
Továbbra is vergődök a Silencio 352-vel kapcsolatban. Hasonló koncepciójú házat (rejtett DVD, aránylag kompakt, porszűrős, 3 ventis) nem nagyon találtam, max jóval nagyobbat.
Ezt írta egy korábbi tulaj a kábelezéssel kapcsolatos kérdésemre:
"Szóval: valóban nagyon kevés hely van az alaplapi tálca mögött, nekem egy fél-moduláris táp (CM G450M) volt benne, annak a fő kábelcsoportja éppenhogy elfért, egy idő után látszódott is a zajszigetelőn a kábelek nyoma."Egy moduláris CM 550G táp menne majd bele, 1 DVD, 1 HDD és 1 SSD. Ezeket kéne valahogy kultúráltan bekábeleznem. A hátsó helyhiány sajnos a 452-es nagyobbat is érinti.
Tud valaki hasonló házakat? Vagy ne agyaljak, vegyem meg, és ha nem jó, álljak el? Nem szokásom...
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66495 üzenetére
Nincsenek azért horror elvárásaim 20 rugóért. A kilátszó DVD és a hátsó helyhiány egyszerűen vállalhatatlan. Hangerőben és légszállításban sem akarok profi házat. A jelenlegi metró alagúthoz hasonló szélzajú és mindenhol kábeles gagyit akarom leváltani. Igaziból már ezer éve zavart a jelenlegi. Ha már mindenkinek jót raktam össze, itthon is legyen vállalható.
Silencio ügyben megkérdezem az egyik korábbi tulajt, hátha lazán elférnek a kábelek. Nekem megfelelő lenne.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Redneck #66492 üzenetére
Jó, feladtam, a Silencio 352 sem jó mert annyi hely van benne a deszka mögött, mint egy filléres gagyiban. Így nem lehet kultúráltan kábelezni.
A Phanteks Enthoo Pro M tetszene ha nem lenne nagy és nehéz. Továbbra is keresem, de tartok tőle hogy csak moddolt házzal leszek elégedett.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66491 üzenetére
Nem akarok utólag ventilátorokat pakolni ha nem muszáj. A CM Silencio 352 szimpatikus, ránézésre mindent tud amire szükségem van. Igaz, nem ablakos, de a hangerő fontosabb. A Zalman Z9 Neo is jó lenne, csak utólag meg kéne cserélnem a felső LED-es ventiket az elsőkkel. A fentieket nem járatnám, hogy ne legyen hangos, csak az első kettő és a hátsó menne. A cserét is csak azért lépném meg, hogy ha már ablakos, világítson is.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66488 üzenetére
Szomorúan olvasom. Azt hittem a tálca lenyitja a rácsos ajtót mint a filléres XDL házamon.
A Zalmanra nem tudok mit mondani, sejtettem hogy nem halk, de akkor egyelőre marad a jelenlegi. Persze még keresem az igazit.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66485 üzenetére
Leszűkítettem a kört egyelőre a Focus G/G Mini és Zalman Z9 Neo házakra. Sajnos az NZXT S340 kiesett a az DVD hiánya miatt.
Pár kérdésem lenne, hátha tudsz rá válaszolni. A Fractal házakon lenyíló DVD ajtó van? A Zalman Z9 Neo mennyire hangos vajon? A ph! tesztben nem találtam erről semmit.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz fogtunder #66443 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam hogy mATX házam legyen-e, vagy kompaktabb, de ATX méretű. Ahogy nézegettem, pár típusnál nincs túl nagy különbség mATX és az ATX ház között a méretet tekintve.
Eredetileg elindultam a Thermaltake Versa H15 Window, Aerocool QS-240, az általad ajánlott Fractal Design Focus G Mini vonalon, de a tesztek és a kommentek miatt bejött a képbe a Zalman Z9 Neo, a Fractal Design Focus G és az NZXT S340.A Z9 Neo tetszik, az ajtó elrejti a DVD helyet, mindent tud amire szükségem van, de az 5 ventilátortól tartok, nem akarok nagy hangerőt. Az NZXT nagyon bejön, de nem fogad optikai meghajtót.
20k-ig keresek:
-alsótápos kialakítás
-álló ház, kompakt méret, letisztult egyszerű dizájnnal
-férjen be a 155mm magas CPU hűtő és a 275mm hosszú VGA
-elől alul szívjon, hátra fent fújjon ki (legalább 2db 120-as porszűrős ventivel szereljék)
-az adathordozók oldalról legyenek becsúsztathatók egy keretbe
-legalább egy USB 3.0 legyen rajta elől
-ne legyen brutális szélzaja
-DVD meghajtót fogadjon, lehetőleg láthatatlanulPlay Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Szeretném lecserélni a házam egy kompaktabb, minőségi darabra. Tudtok mondani olyat ami tudja az alábbiakat 15-16k-ig?
-álló ház, mATX méret
-ne legyen batár, de férjen bele kényelmesen a jelenlegi konfigom
-alsótápos kialakítás
-elől alul szívjon, hátul fent fújjon ki (legalább 2db 120-as ventivel szereljék)
-az adathordozók oldalról legyenek becsúsztathatók egy keretbe
-letisztult egyszerű dizájn, a (Thermaltake Versa H15-höz hasonlók tetszenek)
-legalább egy USB 3.0 legyen rajta elől
-ha lehet legyen benne alsó porszűrő és ne legyen túl hangosA tippeket előre is köszönöm!
-
Redneck
nagyúr
Nagyon köszönöm nektek! Így be merem vállalni a szép új házat!
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Szeretném régi gagyi házamat lecserélni egy Zalman Z3 vagy Z3 Plus típusra. Ebben már alulra kerülne a táp, de az én FSP Hexámnak elég rövidek a kábelei. Mit lehet tenni?
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
i5 4590, 8GB HyperX 1600 CL9 Kit, MSI GTX 760 TF, XFX Pro 450W.
Ehhez a konfighoz alsó tápos házat ajánlotok? Ezeket gyűjtöttem ki. 10-15 a keret rá. Eredetileg úgy akartam hogy valami kis egyszerűbb ház 2db 12-es AC ventivel de meggondoltam magam és lehet hogy nem is rakok egyelőre külön ventit bele.
Ez a Zalman nagyon jó best buynak tűnik:
Zalman Z3
Ez a második, igaz csak 1 venti. Ebbe mondjuk kérnék még egyet előre hogy a VGA-ra fújja.
Thermaltake Versa H21
Hangosabb ventik de elől középen és hátul fent is egy.
Aerocool Strike X-OnePlay Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest