Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k!nG

    aktív tag

    Sziasztok!

    Igazából egyelőre még nem a hatalmas dilemma, mégis érdekes kérdéskör előtt állok.
    Alapvetően egy Canon 6D-t "koptatok" (kifejezetten jó állapotban van), immáron körülbelül két éve és elgondolkoztam a vázam lecserélésén.
    Egyrészt azért, mert jó lenne egy kis vérfrissítés másrészt, mert tudom hogy a fotózások mellett videós melókat is szívesebben vállalnék és manapság a 6D-m videótudásával körberöhögnek a 400mb/s-os írási sebességű 4k-s, ultrarészletes csodamilcek felvételei.
    Gondolkodtam az opción, hogy házon belül oldom meg a cserét és az RP vonal lesz a messiásom, de a fél fotós/videós világ fel van háborodva úgy tűnik.
    Tulajdonképpen egy Pentax 645 (plusz 75mm, 45mm) analóg középforma szett illetve a Canon egybegyúrása lenne a budget gerince ami maximum ilyen 400k körülre rúgna plusz az objektívparkommal együtt ez feltornázható lenne ilyen +180k köré, de ebben az árkategóriában normális videós fullframe kamerát keresve ne adj isten optikával sehol sem találok.
    Ezért elkezdtem elgondolkodni, hogy vajon érdemes-e leváltani APS-C-re oly sok szép fullframes év után, kizárólag az egyébként kifejezetten király videós featureok miatt és próbáljam meg az új Sony A6400-at esetleg a hamarosan kijövő Fuji X-T30, vagy a meglévő de drágább X-T3 vonalat, az elképesztően túlárazott optikáival, vagy netalántán mást?
    Végső soron maradhatok az eredeti tervemnél is, melyszerint az analóg cuccaim értékesítéséből összekaparok egy Pana G7 plusz Metabones szettet, csak elnézve a milcek utóbbi fejlődési tendenciáit egyszerűen elgondolkodtatott a tény a váltáson.

    Esetleg valamelyikőtök szakmabeli, aki a videót és a stúdió/doku/alkotói fotót egyszerre űzi komolyabb szinten, tudna releváns választ adni, MILC/APS-C szemben fullframe/DSLR pro-kontra?
    Vagy valakinek jelen helyzetre lenne valamilyen javaslata, esetleg megerősítene abban, hogy a DOF, a RAW fájlok kezelhetősége és a low-light fotózás hasonló élmény lehet egy APS-C-s géppel is? :R

    [ Szerkesztve ]

    https://www.behance.net/vargadom

Új hozzászólás Aktív témák