Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Gabesz-

    senior tag

    sziasztok!

    Leszeretném cserélni nagyon öreg kompakt digi gépemet egy minőségibb fényképezőre. Ha már veszek egy újat, olyat szeretnék ami azért látványosan jobb képeket lő egy mobiltelefonnál. (Jelenlegi Sony dsc H2 van)
    Nem vagyok igazán hozzáértő és fotómániás, szóval évi 3-4 alkalommal veszem elő a masinát (jelenleg, de ez változhat) családi fotókhoz, esetleg kiránduláshoz, tehát sokszor beltéren, mesterséges fénynél, vagy félhomályban használnám.

    Olvasgattam a topikot és jelenleg 2 masina érdekelne a nikon D3500 kitt és a sony A6000 (Tudom van A5100 olcsóbban, de ha már sony, akkor szerintem megéri a felárat az A6000)

    Nikon mellett szól, hogy van a családban D3100-as és az pl. nekem évekkel ezelőtt is tetszett, mert gyors és jó képeket lő, annak ellenére hogy a termékcsalád azóta azért fejlődött. A D3500 ára kedvezőbb, 144-ért van szettben és ha jól olvastam lejön belőle 30ezer, amit visszautalnak regisztráció esetén?? Netán kittben vásárolt termékre ez nem vonatkozik?
    Az erősebb aku amiben jobb még a nikon.

    Sony mellett szól hogy itt sokan azt ajánljátok inkább egy ilyen nikon helyett, mert több fókusz pontja van, kisebb, gyors mozgású eseményt jobban fényképez, újabb generációs tükör nélküli készülék nagyobb tudással. (a jövőre tekintve időtállóbb)

    Összehasonlítást nézve, fej-fej mellett hozza őket képminőségben, meg összesített pontokban, sőt képminőségben pont sport módban a nikont jobbnak ítéli meg a kevesebb fókuszpont ellenére is?!

    Mindkét gépet lehet fejleszteni ha esetleg kedved kapnék hozzá, de egyenlőre a kezdő kittben lévő obival használnám. A méret egyenlőre nem mérvadó, de ahogy néztem nem olyan katasztrofális a nikon sem e téren.
    Mit gondoltok, melyiket érdemesebb beszereznem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák