Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bicajoskema

    tag

    Sziasztok!
    Fél eve vettem egy Samsung NX1000es gépet. Teljesen meg voltam vele elégedve. Szinte csak egy Helios-t használtam rajta, a manuális fókusz az 5x ös belenagyítás miatt teljesen jól működött. Viszont mostanában nézelődtem és nagyon megtetszett 2 olympus objektív. A 9mm-es vázsapka és a 40-150es kitobjektív. Tehát elmennék az M4/3 irányba.
    Szeretnék venni egy M4/3 as gépet használtan, ebben kérném a segítséget.
    A fő szempont a fotózás, videót nem csináltam még.
    Amiket láttam hogy lehet kapni (40-80k) : Oly Pl3 Pl5 Pl6 , Pana G3 G6 esetleg GH2.
    Úgy láttam, hogy mindegyik gép használhatóbb magas ISO-n (3200-6400) ellenben a Samsunggal, nekem ez is fontos volna. Ha jól olvastam az Olympusokban van beépített stabilizátor míg ugye a Panasonicban az objektívben van. A fent említett 2 Olympus objektiv és a 10-20k körüli régi manuális objektívek az az árszinvonal amelyet megengedhetek magamnak ebben a hobbiban ezért a Pana objektívek kiesnek. Ezt a 2 obit ugyanúgy tudnám Panasonic gépen is használni mint mondjuk a PL5-ön ?
    Érdekelne még, hogy van-e valami amiben a Samsungom jobb mint a fent említett M4/3 as gépek?
    Miben kapnék többet a Pana G6 tol az Oly PL5 höz képest? A fenti 2 obin valamint a helioson kívül nem nagyon tervezek mást venni rá.
    Jól gondolom hogy az Olympus PL-5/6 a jó választás?

    szerk.: Ugyanolyan könnyedén tudnám használni a Helios-t és a később esetlegesen beszerzett M42 es obikat ezeken az M4/3 as gépeken mint a Samsungon?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák