Egyszerűsíti termékportfólióját a HP

A cég úgy láthatja, hogy a túl sok márkajelzés nem tesz jót az átláthatóságnak.

A HP meglepetésre bejelentette a meglévő termékportfólió egyszerűsítését, ami számos korábbi, amúgy jól csengő márkajelzés lelövésével jár. Többek között búcsúzik a Spectre, az Envy, a Pavilion és a Dragonfly sorozat.

A vállalat úgy láthatja, hogy egyszerűen nem tesz jót az átláthatóságnak, ha ennyire sok eltérő márkanevet tartanak fenn, így a jövőben az Omni és az Elite variációk közül lehet választani. Az előbbi leginkább a végfelhasználókat, míg utóbbi az üzleti szférát célozza. Mindkét esetben lesznek kategorizálások, így a Book a notebookokat, a Studio az egybegépeket, míg a Desk az asztali rendszereket jelöli.

[+]

A sorozaton belüli kategorizálást az Omni esetében a 3, 5, 7, X és U jelző biztosítja, míg az Elite a 6, 8, X és U jelölésekre számíthat. Az utóbbi széria kapcsán a 2 és 4 jelzés ugyan az Elite kategória része, de Pro sorozatként említve, tehát ProBook, ProStudio és ProDesk. Valószínűleg említeni sem kell, de a nagyobb szám jobb képességeket jelöl, a számokon túl pedig az X a prémium szint az U, azaz Ultra pedig a kategória csúcsa.

A HP a fentieken túl az Omen márkanevet megtartja, így a játékosoknak szánt megoldások ezt használják a jövőben is. Az új rendszer egyébként eléggé átláthatónak tűnik, és a cég szerint a korábban célzott területek így is le lesznek fedve, csak más, jobban követhető márkajelzés mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés