Extra magokkal tömi ki AmpereOne szerverprocesszorát az Ampere

Ehhez a TSMC 3 nm-es eljárása ad alapot, ráadásul új technológiák is érkeznek.

Egy éve írtunk arról, hogy dinnyényi maggal jön az Ampere új szerverprocesszora, ami konkrétan 192 magot jelentett, most pedig készül az utód, amely szintén az AmpereOne generáció része lesz.


[+]

Az új AmpereOne dizájn maximum 256 darab, egyedi tervezésű ARM processzormagot kínál, 12-csatornás DDR5-öt támogató memóriavezérlővel, ráadásul a lapka a TSMC 3 nm-es node-ján készül. A szóban forgó fejlesztés ugyanakkor leginkább 2026-ban lehet elérhető, de a mintákat a partnerek 2025-ben is megkaphatják.


[+]

Technológiai újításokkal is készült a cég, így bemutatkozott az AmpereOne FlexSpeed, amely egyfajta permanens turbónak számít, vagyis tervszerűen növelhető az órajel, ha erre megvan a szükséges fogyasztási keret. Ezen túlmenően újítás a FlexSKU is, ami több, előre definiált magkonfigurációt tesz lehetővé, megfelelően paraméterezett órajelekkel, így a munkafolyamathoz szabható a rendelkezésre álló erőforrások száma.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés