Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok,

    Teljes a tanácstalanság részemről. Úgy kezdtem, hogy kell egy második gép a jelenlegi DSLR cuccaim mellé, kirándulni, családi eseményekre, csak úgy mászkálni és az utcán elkapni pillanatokat, minél kevésbé feltűnő géppel a kezemben. Ekkor jött a képbe, a Fuji X30. Aztán tovább gondoltam, hogy azzal valószínű lesznek korlátaim, így viszem mellé a DSLR-t úgyis. A következő lépés már az lett, hogy lépjünk egy szintet feljebb, legyen cserélhető az objektív, de még mindig a DSLR cucc mellé. A teljes rendszer váltástól még ódzkodom, halogatom de hogy nem merek dönteni az tuti.

    Most 3 versenyző maradt nálam képben, mindhárom végül is azzal a kit objektívvel, amivel árulják és ezek árban tudásban ha jól értelmeztem minden információt, egy kategóriában vannak.

    - Sony A6000+16-50 3,5-56
    - Olympus OM-D E-M10 MarkII + 14-42 3,5-5,6
    - Fuji XT10 + 16-50 3,5-5,6

    Ezek közül nem tudok dönteni. Ami szempont lenne, hogy ha csak a vázat veszem, vagy kitben ugyan, de később objektíveket akarok hozzájuk, melyikkel jövök ki jobban, és itt első sorban fényerős fixekre gondolok.
    A másik szempont, a képminőség a mostani 70D gépemhez képest. A videózás az egyedüli szempont, ami nem érdekel. Ami még mint érdekességként előjött, hogy a SONY-hoz egy adapterrel teljes funkcionalitással lehet használni a Canon objektívjeim, ami igen erősen befolyásoló, mivel van két nagyon penge objektívem most is.

    Tudtok segíteni a döntésben?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák