Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz JuhG24 #20696 üzenetére

    Én írtam is, hogy ha a méret és a tömeg nem számít, akkor érdemesebb lehet DSLR rendszerek felé nézelődni, mert eredendően olcsóbb. Nem is a vázak, inkább az objektívek amiken sokat spórolhatsz.

    Van előnyük is:

    - Nem mindenki szereti az apró gépeket, kézbe kell venni őket és eldönteni melyik kényelmesebb, egy DSLR-nek nagy (vagy valamivel nagyobb) markolata van.

    - Ha mozgalmas témákat (pl: sport, futkározó gyerekek) fotóznál, akkor a DSLR-ek fázis alapú AF rendszere jobb. De ez a hibrid fázis/kontraszt AF rendszerek MILC-ekben való megjelenésével (és a technológiák finomodásával) egyre jobban eltűnik, de ez még egyelőre egy nagyságrenddel magasabb árkategória. De jelenleg egy DSLR alkalmasabb mozgó témák fotózására.

    - Minden esetben kapsz keresőt, míg MILC-ek esetén ebben az árkategóriában nem jellemző, egy-két típust leszámítva. Jól jön erős napsütésben, ahol az LCD képernyő nehezen látható.

    - Típustól függ, de ebben a kategóriában sok MILC nem rendelkezik annyi kezelőszervvel, mint egy DSLR (sok kezdő ezt előnynek érzi, mert fél a sok pörgettyűtől meg kapcsolótól, de attól még a kezdéshez ezekben is vannak automata módok).

    "Kezdőként melyik csoport az ajánlottabb?"

    Nem a kezdő/haladó/profi szintek választják el azt, hogy melyik kategória ajánlottabb. Mindkettő ajánlott egy kezdőnek, inkább az számít, hogy mire van szükséged.

    A Pentax K-500 egy ajánlott darab, bestbuy a kategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák