Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grigo

    őstag

    válasz fungeld #18900 üzenetére

    Én tényleg csak okoskodok. Október környékén vettem dslr-t. Leírom, nekem mi hogy segített. Legfeljebb azt mondod baromság és szakmaiatlan.
    Először is a legtöbbet az itteni régi öreg rókák a véleményükkel.
    Onnan indultam, hogy akarok egy gépet. Annyit tudtam, hogy első komoly gépem lesz ami nem családi hanem az enyém, ezért szép képeket akarok, semmi más nem számít. Rengetegen ajánlották a milc gépeket. Szimpatikus volt a dolog, el is mentem vásárolni aztán kézbevéve a kínálatot azt éreztem, hogy hentes kézzel akarok befűzni egy tűt és egy ujjammal a fél gépet lefogom. Méret miatt ugrott a kategória.
    Csak dslr maradt. Szegény szakikat itt napokig nyúztam, a család elől 5 napra eltűntem teszteket olvasni. 36 szor döntöttem "tényleg véglegeset".
    Aztán elmentem, hogy veszek egy 5100-at és a negyedik pálfordulás után lett egy 600D. Annak ellenére, hogy milliónyi oldalt átolvastam, és tudtam hogy az a bevett tényállás, hogy ez képben az videóban amaz keresőben meg a harmadik.... stb. Tudtam, hogy Nikont akarok. És akkor rájottem, hogy évek mire olyan szintre juthatok, hogy a márka alapján a különbség nekem annyira meghatározná a képeimet. Nem tudtam mi a fényerő, rekesz, záridő, meg dof meg rendszervaku és az egész kínai. Ez után már nem érdekelt a "technokrata" rész. Rámentem a menü nyelvére meg a garancia hosszára. De nem tudtam dönteni. Használni úgyis megtanulom, mit számít ha angol. De aztán rájötten, hogy még a magyar canon is kínai. Viszont a másik 3 ev gari.
    Szóval megint a Nikon mellett voltam. Aztán néztem a Pentax keresőjét. És itt kívántam a francba az egész fotózást.
    Végül ott álltam és elhatároztam bemegyek eés géppel jövök ki, nem leszek kislány.
    Tudod mi döntött? Kézbe vettem, és a "jobbképű" szexi, jobban kinéző Nikon kényelmetlen volt. Gebedtek rajta az ujjaim, szó szerint rossz volt fogni. Aztán felhívtam cimborát. Kiderült canonos és tudok tőle cuccot venni. Ott felnéztem egyből adok-veszek fórumba. Aztán egy Facebook csoportba ahol döntően canon-nikon vonalon fordul meg naponta több obi, akár ugyanolyan is. Szóval használt obi (ha nincsenek elfekvő százezreid újra) jó áron ezen a vonalon fog jönni inkább. És mivel a canon kényelmesebb volt. Az lett.

    És hiába érzem úgy, hogy kepminősegben a másik kettő mögé van sorolva, nekem valahogy ez lett a jobb. És nem érzem, hogy nikonnal nagyságrendekkel jobbat tudnék alkotni. Sok tanulás még mire ez számítani fog. Az angol menü nem lenne probléma mert szép lassan kikupálódtam és elméletben már tudom mit kellene, de gyakorlatba átültetni, kemény dió és kemény forintok lesznek.
    Basszus nagyon hosszú lettem, ne haragudjatok. De csak azt akarom mondani, hogy olvasd a teszteket persze halgass itt a szakikra mert tudják mi a csízió, de vannak nem technikai szempontok. Nálam a kényelem és a használt obi beszerzés volt az ami döntött, merta többi alapján megbolondultam volna az adatok között.

    A legjobb érzés volt amikor fizettem, és eldőlt, hogy ennyi volt, nincs visszaút, canonos vagy, nincs több agyalás :-D

    Ja és hidd el, lényegtelen, hogy most mit akarsz, csak makró vagy táj vagy akármi. Úgyis változik, úgyis akarsz másik obit is majd. Én ezt szúrtam el, hogy inkább vettem táskát meg alap kártyát. Aztán azóta cseréltem a kártyát, kit obit egyre kevesebbet használom mert közben az ember változik. De én is azt mondtam, amit te, és majd te is utólag jössz rá aztán böngészed a netet kincseket kutatva :-P

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

Új hozzászólás Aktív témák