Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    MM-ben ma kipróbáltam a három lehetséges delikvenst:

    Canon EOS 600- szimpatikus, ismerős darab, könnyen meg tudnám szokni.
    Nikon D5100- elég drága, számomra valamiért sokkal komolyabb, masszívabb kinézetet mutató gép, sokkal szimpatikusabb az EOS-nál, de hihetetlenül ijesztő és idegen az egész menürendszer, kezelés, semmi nem az ismerős, megszokott helyen van rajta. (de lehet, hogy egy hét és nem lenne gond vele)
    Sony A58- ez is nagyon szimpatikus, a Minolta után szinte semmilyen megszokást nem igényelt egy M-es módban való beállítás. 120k:) Az LCD-s kereső azért tényleg nem az igazi, az optikai keresővel szerelt D5100 sokkal kellemesebb, profibb benyomást keltett ehhez képest.
    Másrészt lehet, hogy ez is csak megszokás kérdése.

    Látatlanba pl. nagyon félek, hogy este, gyenge fényviszonyok miatt hogy tudnám a fókuszt beállítani az LCD-s keresőn keresztül...

    Nem tudom, tényleg. Anyagilag nem akarok magamnak most hirtelen egy minimum 120 ezres pofont adni úgy, hogy valójában az is lehet, hogy egy 50 ezres jóféle Tamron 18-55 is nagyon nagy előrelépés lenne a Minoltámon.

    Van olyan szervíz, ahol esetleg az autófókuszt megnézik nekem és ha valami nem okés vele, akkor beállítják?
    (lehet, hogy csak a kitobjektívem törött fogaskereke miatt nem fókuszál szépen a gép, de lehet, hogy 9 év használat után simán ráférne egy szervíz. Vagy sokminden nincs egy ilyen gépen, amit szervízelni lehet, ha baja egyébként nincs?)

Új hozzászólás Aktív témák