Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz nofi #1569 üzenetére

    A fényképezőgépvásárlás pont egy olyan dolog szerintem, amit az átlagfelhasználó utána nem kell(ene), hogy cserélgessen, nem egy számítógép, hogy utána majd kijön még 8 maggal és 2 GHz-vel gyorsabb processzor, meg ilyen-olyan VGA és majd nem tud játszani a DOOM huszonhatodik részével, ha nem fejleszti a gépét. Ha veszünk egy fényképezőt, akkor x év múlva is pont ugyanolyan képeket fog csinálni. Ha most ki tudjuk nyomtatni akár A/3 méretben is és teljesen jó eredményt kapunk, akkor 10 év múlva is teljesen jó lesz A/3-ban is, és ha annál nagyobban az életben nem nyomtatunk, ellehetünk vele egész boldogan.

    Annyi új funkció jelenik meg? Milyen új funkciók vonzzák az embert, milyen új funkciókat lehet komolyan venni? Az egyetlen dolog, ami vonzaná az embereket, a képminőség javulása, de a képminőség (zajszint és dinamika, mert a szenzorok felbontása már a fennt említett méret tökéletes nyomását most is 100%-ig kielégíti, sőőőt, arról nem is beszélve, hogy tovább zsúfolva a szenzorokat és még több MP-t nyomva rájuk, objektívlimites lesz a dolog keményen - már most is többnyire az), szóval a képminőség stagnál. Pont a MP hajhászás miatt. A későbbiekben talán még némileg romolhat is.
    Aztán beletesznek mindent, tényleg, arcfelismerés, mosolyfelismerés, meg kis bohóc pattan fel a vaku helyett, hogy mosolyra derítsen, ahogy Dtomi mondta nemrégiben, hello kitty-s színvilág és tartalmak, meg tükörfelcsapás hang helyett kis hangszóróból szeméylre szabható hangok fognak kijönni, mint a mobiloknál, tudjátok, "cliktones":
    [link] [link]

    Egy rakat olyan dolog, ami a laikusoknak és a fotózással kapcsolatban nem lévőknek vonzó, és aminek köszönhetően az eladási darabszám szépen fog menni felfele, de nekünk az égvilágon semmi szükségünk rá. Talán beáldoznak egy-két értelmes, jó, fotósoknak hasznos opciót ezekért cserébe. Szóval valami hasonló történet várható a belépő és középszintű DSLR-ek piacán, mint ami a bridge piacon történt.

    Ja igen, ilyesmi: [link]

    A túl sok semmiből sem jó. Kb ezt példázza a kép :)

    Egy értelmes és jó fejődési irányt látok: a full-framet. Azt is többnyire a keresőméret növekedése miatt - ez viszont be kell valljam, nem kicsit vonz.

    No mindegy, leülök magamtól is, de kifejezetten nem tetszik néha a fejlődési tendencia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák