-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
originalmura
újonc
Sziasztok!
Belevágtam az új gépbe, de a hűtésnél problémák akadtak, a ramok túl nagyok a kétoldalú hűtéshez.. Valakinek valami ötlet?
Processzor: i5 4670K
Alaplap: Msi 1150 Z87-GD65 GAMING
RAM: Kingston HyperX 2400MHz DDR-3 16GBMURA
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nézz szét aprón, Brocken/Mugen/Ninja/Z600 varázsszavakra vadássz.
Nem fűt komolyan a 2320, még +4+1+BCLK tuninggal (+600MHz) se..originalmura
HR02/Macho/Brocken2/Ashura/IceWind..mind eltolt/vékony típusok pl.
Vagy top-down elvű megoldások, azokból is akad bőven, ami elférne..
A házad befogadóképességének nézz utána, azzal lesz teljes az infó.guftabi96
Igen, esélyes, hogy a kupak alatt van elrejtve a magyarázat. Viszont ebben a kategóriában elvetemülték delidelnek csak..mert totál felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
CM HAF X házba tervezek egy kompakt vízhűtést Corsair h110-et néztem ki, de mintha nem lenne neki kialakítva felfogatási hely a házban.... Esetleg ezen kívűl mit tudnék még berakni ami stimmel ehhez a házhoz?
(nem akarok gányolni a házon ha nem stimmelnek a felfogatási pontok)Gabi
-
g.Viktor
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy Intel i5 3570K procira szeretnék egy csendes de jó hűtőt. Ramok Kingston HyperX, a ház egy Zalman Z12 plus kb 160mm van a proci és a ház oldala között, de szerintem a max méret inkább 155mm, hogy biztos beférjen. A procit szeretném húzni, jó lenne ha 20k alatt maradna az ár. Tudnátok ajánlani egy jó hűtőt. Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Speed® #62047 üzenetére
Annyival nem rosszabb egy Haswell hőmérséklete, hogy az ő CPU hűtőjén egy 14 cm-es ventilátor kell hogy díszelegjen, ráadásul egyel több házventilátorral, hogy úgy kapjon olyan értéket, mint az én Ivy i3-am passzívan (ne sarkítsunk Sandy-vel). Ráadásul az én házventijeim 5- és 7V-on mennek, míg az övé lehet, hogy forog vagy 1200-t. A 60 fok hideg, ebben egyetértünk.
(#62050) guftabi96 nem volt nehéz tipp (Arctic), hiszen pont szó volt róla. Olyanom van, tehát ez mégjobban fűti a passzív CPU bordámat. Ezért mondom továbbra is, hogy a te CPU hőfokjaid rosszak, ami nem a Haswell hibája. Legalábbis nem ekkora mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz #59070464 #62056 üzenetére
Hát pedig ennél lejjebb nem fog menni.
Ma leszedtem, újrapasztáztam.
Kb egy fokot nyertem vele, viszont arra lettem figyelmes, hogy a venti nem pörög maxon. 1000 körül megy, de mindjárt ezt megnézem újra. A pasztázással egyébként semmit nem nyertem, szóval nem az a gond.
És a hűtő is jól van lefogatva#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz guftabi96 #62057 üzenetére
Na kb olyan 1130 környékén jár a venti a bordán, néha megugrik, de akkor sem éri el a 200-at, de ugye nem is sokkal menne tovább.
Nekem ettől fogva már mindegy, én megpróbáltam mindent a hőfokok javítása érdekében, új paszta stb, az értékek annyira nem katasztrófálisak, túlmelegedés veszélye egyáltalán nem áll fent, a gép nem hangos, szóval nekem most már mindegy. Ez van#KeepFightingMichael
-
hardline
senior tag
Üdv!
Egyáltalán nem vagyok képben az intel féle furat távolságokkal, ezért kérdezném, hogy LGA1150-re fel lehet tenni az Alpenföhn K2 hűtőmet? (a dobozon nincs felsorolva) -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #59070464 #62056 üzenetére
Ezt ki mered jelenteni az adott példány ismerete nélkül..? Mind más..Ivy/Haswell is van, ami jól sikerült és hűthető léggel szélsőséges értékeken, de van olyan is, ami víz alatt sem tartható kordában delid nélkül..ne vonj le messzemenő következtetéseket 1 példányból, amit éppen használsz. Nekem i5-3330am volt, 3.5GHz/1.075Von melegebb volt, mint az anno 2500Km 4GHz/1.2Von..szóval ez ilyen, ki kell fogni. Pusztán spec/TDP alapján gyerekjáték lenne lehűteni a friss genes darabokat, de intelbá sem hülye, ért hozzá, hogy korlátozza mesterségesen a tuningot..
-
-
amerigo
aktív tag
T. Kollégák!
mATX-es felső tápos házba egyáltalán van értelme 12-es hűtőt tenni?
i3 4150-hez szeretném,vagy mondjatok egy jóféle 9 centiset. -
Tsabi84
tag
Nem rossz hűtésre az Ashura, de a Brocken 2 fel veszi vele a versenyt. Viszont a Brocken 2 sokkal minőségibb cucc, halkabb a ventilátorra, könnyebb felszerelni, az Ashura lefogatója meg egy katasztrófa.
Én egyáltalán nem ajánlom az Ashura-t.
[ Szerkesztve ]
| BF4: Tsabi1984 | BF3: Tsabi1984 | Origin: Tsabi1984 | Steam: Tsabi84
-
do3om
addikt
válasz Tsabi84 #62072 üzenetére
Csak tudnám mi benne a katasztrófa.
Semmi gondom nem volt vele, pl a régi ninja 3 na az már elég szar volt az biztos, az nevezném szarnak az ashurával semmi gond. A venti tényleg hangos számomra is.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Tsabi84
tag
-
Werkly
őstag
Alpenföhn Matterhorn Pure kb. milyen hőmérsékleten tart egy 3570K-t? Már akinek ilyen van? És milyen fordulaton járatja?
-
Mirman
őstag
Üdv , egy i7 4770-hez milyen hűtőt ajánlanátok 20 000 Ft körül? Nem vagyok csend őrült, de azért ne üvöltsön játék alatt sem. Ha olcsóbban is van jo alternatíva akkor értelemszerűen nem muszáj kitölteni a keretet. Köszi előre is.
Szerk: Silverstone ps07 házam van , 165 mm a maximum hűtő magasság.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Werkly #62076 üzenetére
Ez így megválaszolhatatlan.
Lehet tele a gépház valakinek ventikkel, vagy nincs sehol, mivel K ezért általában tuningolják itt megint csak ki hogyan.
Elég jó hűtő simán megbírja tuning alatt is.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
S.P.Q.R.13
csendes tag
Üdv mindenkinek a szakértelmetekre lenne szükségem mit ajánlotok egy i5-4690k-ra?
Első a teljesítmény lenne de nem árt ha nem süketül meg mellette az ember 20k főlé nem mennék.
még nem tudom milyen ház lesz ezért több javaslatot is elfogadokköszönöm a válaszotokat
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Milyen léghűtést javasoltok egy i5 4670K vagy 4690K fölé? Tuning is menne egy picit
Látom előttem is pont ezt kérdezik
[ Szerkesztve ]
-
Beni97
őstag
Sziasztok. Haveromnak van egy fx 9370 es procija van egy Asus M5A99FX Pro R2.0 lapba egy hd7790 2gb dc2 oc mellett. Tudnátok erre egy proci hűtőt mondani. Max 20k.
-
chester91
senior tag
válasz S.P.Q.R.13 #62079 üzenetére
Szia!
Nos, érdemes lenne a házat kiválasztani a Milyen gépházat vegyek? topicban. Mivel az meghatározza, hogy mekkora hűtő fér majd be, szükség van rá.
Ezen felül kellene, hogy milyen ramjaid vannak (pontos típus, vagy hogy magas bordás, normál vagy low profile-os.
Beni97: milyen ház, milyen ramok, mekkora keret?
marco00007: mekkora keretet szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
elephantx
csendes tag
Sziasztok! FX 8320-ra milyen processzor hűtőt érdemes venni?
Ami nem drága olyan kellene max 5.000 Ft-ért
Ezeket néztem ki
1. COOLERMASTER Blizzard T2 mini RR-T2MN-22FP-R1 ([link])
2. ARCTIC COOLING Alpine 64 PLUS
([link])
A 2.-hoz írták hogy nem lenne elég egy FX 8120-hoz, de azért itt is várnám a válaszokat.
(iPon-os kommentet nem én írtam)
Válaszokat köszönöm előre is! -
do3om
addikt
válasz elephantx #62083 üzenetére
Én egyiket sem javasolnám.
Használtat kel venned, nincs mese, ha normális kel akkor ez elkerülhetetlen.
Ha nem gond a szerelés akár ajánlani is tudok párat. (szerelés gond a totál hülyéket érinti de vannak bőven ilyenek )Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
bombibmw
veterán
válasz marco0007 #62087 üzenetére
Az pont jó lesz és Mirman kollégának is(ha a 2-4-es slotban vannak a ramok),vagy a Rev.A.BW. ugyanebből,esetleg Scythe Ashura,Alpenföhn Brocken 2.
(#62083) elephantx:
Azokat felejtsd el!
Ehhez a procihoz azért már komolyabb hűtő fog kelleni.
Alpenföhn Matterhorn Pure,vagy Scythe Kotetsu,CM 212 Evo minimum.[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz bombibmw #62088 üzenetére
A 2. és 4. slotban vannak a ramok , most így nézünk ki .( A képen még i5 van , ez fog karácsonyig i7-re és majd valami új AMD/NVidia-ra módosulni ha kijönnek.) Akkor szerinted elférne rendesen ?
-
bombibmw
veterán
válasz marco0007 #62089 üzenetére
Ha van hozzá Intel felfogató,ami tudja az 1155-1156-os felfogatást,akkor tudni fogja az 1150-et is,mert ezek lyukosztása megegyezik.
Ha alacsonyak a ramok,akkor gond nélkül mehet a Brocken 2,de ha magasabbak,mint a normál,akkor sem lesz baj szerintem.(#62090) Mirman:
Igen.[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Beni97 #62091 üzenetére
AMD-hez annyira nem értek, nem tudom, mennyire fogható nagyobb terhelés alatt a 220W tdp-s procija, ha lég megfogja, biztosan csúcs hűtő kell neki, ha nem, akkor sokan méltatják a H110-es kompakt vizet. Majd egy nálam hozzáértőbb megválaszolja biztosan
Amirt érdemes azért, hogy ne magas bordás ramok legyenek, és lehetőleg jó tágas, szellős ház. Ha lég is elég lesz rá, akkor érdemes alaposan nézelődni a házak között.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
marco0007
aktív tag
Bocsi, ez kimaradt csak nem tudom már szerkeszteni... Elvileg LGA 775, 1156 és 1366-ra tudom lefogatni. ( a képen az utolsó 2 lefogató) Mennyire más at 1150 és 1155 az 1156-hoz képest? Sorry.. Nem vagyok otthon inteles lefogatásokban De ha jól értelmezem amit mondtál, akkor ez a 3 foglalatnak a lyuk kiosztása ugyan oda esik? Mert akkor igazából nem adnék túl a kis Matterhornomon Jól teljesít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest