-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz kromatika #44052 üzenetére
Jaja! Thermalright Macho 120 vagy egy
Thermalright True Spirit 120 M BWPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Köszönöm a fórum látogatóinak a segítségét a hűtés kiválasztásában !Nagyon szépen halkan és hűvösen végzi a dolgát a "kis" Noctua NH-D14
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MODERÁTOR
Arctic i30 mennyire ajánlott cooler?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
-
matyiroli
tag
Xigmatek LOKI SD963-ról vélemények?
-
minas
aktív tag
válasz matyiroli #44062 üzenetére
Jóóóó.
Ha nem ragaszkodsz a 120-as ventihez, akkor tudom ajánlani a Lokit. Phenom X4 II 965-re használom, szintén Commander GS-III házban. Korrekt ár, jó minőség. Viszont jóféle pasztát érdemes venni hozzá.
Nekem 100%-os terhelésen eddig még nem ment a proc 48-49 fok fölé ezzel a hűtővel. Igaz, nincs húzva.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz matyiroli #44061 üzenetére
Fontold meg az EKL Cold Tower -t is. 3.5k + posta
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Borisz76
veterán
válasz netguru10 #44058 üzenetére
Szia.
A www.alternate.de oldalról rendeltem a Cooler Master HAF XB Window házamat. 95 euróba fájt....de megérte mert remekül szerelhető és klassz a kialakítása is !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudna valaki mondani nekem, hogy melyik toronyhuto rendelkezik a legnagyobb hutofelulettel?
Koszi
A -
Potzee
addikt
válasz anytime #44069 üzenetére
Szab.tam kolléga valamelyik szörnyszülött alkotása!
esetleg
Scythe Orochi , SilverStone Heligon SST-HE02 , NoFan CR 100
Scythe Mine 2, Ninja 3, Thermalright HR-02PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Silentfrog
veterán
-
kromatika
veterán
válasz Potzee #44073 üzenetére
Igen ez a legnehezebb,a cooper. .nekem volt,de mertem felrakni,álló házba. azért egy teszt erejéig fektetve ,zárt házba kipróbáltam,és össze vetettem a sima extreme 120-al.mind 1200,mind 1500rpm-en 4 fokot rávert a cooper.végül itt a ph-án egy srác vette meg,aki vga hűtést épített belőle.
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #44074 üzenetére
Szerintem szabtam kimaradt az orvosiról...azóta sebésznek képzeli magát...szabdal, vág, összerak...
-
netguru10
aktív tag
válasz Borisz76 #44068 üzenetére
Nem is olyan veszéllyes az ára...
De tényleg nem férnék el benne!
főleg,ha vizezni akarom a cuccost! (lap,cpu)
Ezért jó lesz nekem a CM Haf 932 Advanced kuckó...
Abban legalább elhér a tripla radi felül,meg a dual 5.25-ös tartály...[ Szerkesztve ]
Arbeit Macht Frei
-
Potzee
addikt
válasz Silentfrog #44078 üzenetére
...Passzív hűtés...
sokan szenvedünk ebben az agytörzsi degeneratív betegségben...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
kromatika
veterán
válasz Silentfrog #44080 üzenetére
ragályos és fránya egy kór, az biztos. de én már úgy érzem kigyógyultam belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
anytime
őstag
válasz Potzee #44082 üzenetére
Tudod jol, nalam nem beszelhetunk passzivitasrol, de megis kiprobalnam a Thermalright HR02-t, igaz eloszor venti nelkul, hatha lehetne egy kicsit visszavenni a zajbol ...
Egy kicsit tamaskodni szeretnek! Tenyleg elbirja az allo hazban a fuggolegesen szerelt lap a sulyat??? Nem lesz gondom vele? Szamomra meg egy ykicsit nehezen hiheto, de ha tobben is azt mondjatok, megprobalom. Venti nem megy ra, ott vana 4 darab hazventi, remelem eleg a min fordulatszam, mert akkor a hang sztem nuku!
Remelem, hetfon mar jon a varazslo tapegysege!!!
Elore is koszi a megerositest
Ha ezt is letudom, johet az uj deszka, proci, vga ..., de hosszu a sor ...
-
Potzee
addikt
válasz anytime #44083 üzenetére
Elbírja! Nálam is így van, másnál is!
Ezek a coolerek nem a régi "bepattintós" felfogatást használják, hanem keményen odacsavarozva az alaplapra és megtámogatva egy hátlapi merevítéssel (ún. backplate-tel) Stabilan és masszívan állnak!
[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Adebayor
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Ilyen procim van. Gyári hűtő. Gondolom ti is tudjátok, hogy rohadtul hangos a gyári cucc
Fél évig kibirtam, de már idegesít. Milyet ajánlotok helyette?
_
5ezret pörög a mostani. Gondolom ezért hangos, de beletettem egy másik hütőt ami kb 5000Ft-t ér, és az 3ezret prögött, és nem hűtöttel e ugy ahogy akartam. nemtom mennyit bir ki a proci, de nekem ne menjen 50 fok fölé a hőmérséklete. Lehet hogy a nagyon gyors pörgés miatt, de a gyárinál nem megy 50 fölé, de 60 fölé tutira nem.Szóval halk, de jól hűtő hardver kéne. vagy ez a kettő kizárja egymást?
köszi előre is a válaszokat.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Potzee
addikt
válasz matyiroli #44090 üzenetére
Ha még nem olvastad volna...Jó, kis teszt [link]
Az EKL ár/értékben egyértelműen a legjobb...a fenti tesztben sem kapott ki annyival a Loki-tól, mint amennyivel olcsóbb!
A "beakasztós" szerelés valóban könnyebb, de a hátlapi merevítéses rögzítés szerintem stabilabb...bár, ennek egy 40 dekás hűtőnel még nincs komoly jelentősége...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
i7 860ra tuning nélkül szeretnék találni egy cpu hűtőt.
Ami aránylag csendes is.Mit tudnátok ajánlani?
Üdv.
G -
Potzee
addikt
Ha jól látom, Lian-Li PC-A05N házad van..."CPU cooler height: 165mm" és normál méretűek a ramok.
8k alatt:
92 mm-es ventivel: Xigmatek Loki, AC Freezer 7 Pro Rev.2, AC Freezer 13, Thermalright True Spirit 90
10k alatt:
120 mmes ventivel: Thermalright True Spirit 120, Zalman CNPS 10X, Scythe Mine 2. AC i30Be Quiet! Shadow Rock PRO SR1 - 13k (max 21dB zaj 1700rpm-en)
Thermalright HR-02 Macho - 14k
-
r6man123
senior tag
5000Forint körül, jól szellőző házban (midgard2) egy Intel I5 (1155) húzás nélküli proci gyári hűtője helyett van halk alternatíva? Hőfokkal így sincs baj, csak szeretném halkabbá varázsolni a gépem.
Alsótápos a ház, a proci felett van egy 140mm-es venti. Hőfokon >> zajszint csökkenhet, ha légelvezető "tölcsért" rakok fel?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest