-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomama
aktív tag
Szerintetek amit BROCKEN-hez adnak pasztát az jó,vagy érdemes jobb pasztát rakni alá?
-
hadogabi1
senior tag
válasz KaiotEch #43955 üzenetére
Mx4 sokkal jobban kenhető az mx2 höz képest tapasztalat
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Ratnisz
csendes tag
Új CPU hűtőt néznék a gépembe csak innentől kezdve a bőség zavara.
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
Most egy ilyen van benne:
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-02/10/399826_n4cypo0w12d5gelq_dscn0459.jpgPl innen ti mit ajánlanátok?: 775ös-t.
http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.browse/?orderby=product_price&DescOrderBy=ASC&manufacturer_id=&category_id=167&discounted=N&latest=N&keyword=&q=&keyword2=És egy házhűtőt is ajánlhattok ha már ránéztek. Amúgy abból minden méretű passzol a ház hátára pl 8-12 centiig vagy le kéne mérni pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Ratnisz
csendes tag
válasz KaiotEch #43959 üzenetére
Hát így pár ezerbe gondolkodtam mert semmi extra nem tuning miatt csak hangos ami alapból benne van és nem akarom húzni vele nehogy egyszer elszálljon.
Ha véletlenül találsz valami konkrétat nyugodtan linkeld be. Mert én keresem de az én hozzáértésem abban kimerül h kikeresem mi passzol bele.
-
Viesel
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a hűtés:http://www.aqua.hu/cooler-master-vortex-211q--rr-v211-15fk-r1-174389.html
Jó lenne ilyen procira?http://ark.intel.com/products/27512/Intel-Pentium-D-Processor-820-2M-Cache-2_80-GHz-800-MHz-FSB
És az már egy másik kérdés hogy tudnám-e vele tuningolni?
Választ előre is köszi -
proci985
MODERÁTOR
válasz tomama #43954 üzenetére
pár fokot ront de alapvetően annyira nem veszélyes.
KaiotEch: egyszer kell felkenni... szerintem annyira nem nagy a különbség, mx2őt is azért szépen fel lehet vinni (évekig használtam/ok mindkettőt)
Viesel: tuningra szerintem combosabb kéne. socket 775ös a procid ugye?
valamint használd a link opciót .
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASROCK B75 Pro3-alaplapom, i3-2100-as procival, COOLERMASTER RC-334U-KKN1 Elite 334U-házban, milyen hűtést ajánlanátok ehhez a konfighoz?
A gyári hűtöm már elég hangos, alaplap programjával lejjebb vettem így annyira nem zavaró a hangja.
Ezért szeretnék valami megbízható csendes hűtőt elérhető ár kategóriában.
És ami befér a házba, akár 4 memória slot használat esetén is. -
Viesel
csendes tag
És ez a [link]hűtő?
-
proci985
MODERÁTOR
Scythe Ninja3 pl nagyon leszabályozott ventivel? esetleg apróból használtan is. ha nem is vinné passzívan, azért egy 5Vra kötött ventivel elégnek kell lennie.
Viesel: gyári hűtő szint, ennyiből én az előbb felsorolt négyesből venném valamelyiket.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Viesel #43970 üzenetére
Inkább a proci985 kolléga által említettek közül valamelyik:
CoolerMaster Hyper TX3/ AC 7 pro rev2 / Alpenföhn Sella illetve Xigmatek Loki.
Mennyi az anyagi keret? Mekkora hely van a házban?
Ha befér, akkor én egy 120 mm-es ventivel szerelt coolert javasolnék...hatékonyabb hűtés, halkabb működés, mint a 92 mm-esek esetében.Remélem, hogy hamarosan kapható lesz a Deepcool GammaXX S40 és az ára is a 30$ körül marad...143 mm magas, 120 mm-es venti, 4 hőcső...Én kíváncsian várom!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zsoca74
csendes tag
Sziasztok valaki használ esetleg asus m4a88td evo lapot? Csak mert attól félek hogy megveszem aztán nem fér el rajta a ramok nem túl magasak 3cm kb
-
LowGamer0011
csendes tag
Üdv mindenki!
Tuningra szeretnék CPU hűtőt venni, de akkora a választék, hogy egyszerűen nem tudom hogy melyiket válasszam
14-15k a maximum amit rá áldoznék, de ez alatt is jöhetnek ajánlatok.
Méret mindegy, hangja se számít.Thermaltake Frio [link] vagy a Thermalright HR-02 Macho-t [link] néztem ki magamnak.
CPU amit tuningolnék vele:
AMD Phenom II X6 1045T (Alaplap: MSI 790FX-GD70)És meddig tudnám húzni majd? Szerintem 4 Ghz körül kifulladna, elég fesz éhes
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz LowGamer0011 #43976 üzenetére
Thermalright TRUE spirit 140 annyiért inkább.
a meddig meg példányfüggő.
-
Potzee
addikt
válasz LowGamer0011 #43976 üzenetére
Naná, hogy a HR-02 Macho...
továbbá Scythe Mine 2 ,Scythe Mugen 3 Rev.B PCGH-Edition vagy egy kicsit a keret felett egy kéttornyos...Alpenföhn K2 18.9k
Az általad linkelt Frio szerintem nem nagy szám...FRIO EXTREME meg borzasztó drága (25k)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
nagyúr
Másik topic halott, ezért belinkelem ide. Itt kérnék rá választ(ha tudtok), de nem off annyira.
-
ZiD
tag
Hasonló konfigra (B75 Pro 3 M+i3 3225, VGA nélkül) itteni tanácsra vettem a Xigmatek Gaia SD1283-at.
Leszabályozva nekem bőven a halk kategóriába tartozik. Pörgettem magas fordulatszámon, ott a szélzaj már hallható, számomra az sem túl zavaró.Ha befér a házba
-
Silentfrog
veterán
válasz proci985 #43971 üzenetére
Az előzményeket nem olvasva csak erre a kijelentésre reagálnék.
"Scythe Ninja3 pl nagyon leszabályozott ventivel?"
A passziv és a 600 fordulatos ventivel megspéklet Ninja 3 hőfokai között nincs különbség.
Tehát egy 600 RPM-es hűtő effektiven fölösleges rá megfelelő házhűtés mellett
A passziv és a 1200 RPM-es ventifordulat között kezd észrevehetővé válni a hőfokbeli különbség.
1600 RPM fölött már a megint elhanyagolható a cpu hőmérséklet csökkenése.
Tehát vagy passziv használatra van vagy 1600 as fordulatron hűtött ventivel de akkor sokkal jobb ,akár tuningra is.
Érdekes hűtő...../ezzel xarakszok pár napja/
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #43981 üzenetére
hm, köszi a tapasztalatokat. 1600 feletti megfigyelés egyébként általában is igaz, ott már nagyon sokat nem lehet nyerni sajnos.
-
Silentfrog
veterán
válasz proci985 #43982 üzenetére
Egy 100 wattos tdp-s procin próbálgatom és vagy passzivba vagy kicsit hangosabban járatva hűtőt érdemes ezt használni.
Amd 3870K procin 3ghz-ről 3.5 ghz re túlhajtva 1600 as fordulatos hűtővel 42 fok prime 95 alatt.
Sajnos nekem a lapommal van valami bibi a mosfet-ek melegednek ,igy vagy alulfeszelve passzivan vagy 1000 párszázas fordulaton alaporajelen és feszültségen használom a procit.Nem gondoltam volna ,hogy egy 100 wattos tdp-s APU-t elvisz a Ninja 3 hűtő nélkül játék alatt.
-
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43983 üzenetére
A75M-HVS-sel elég merész az A8-3870K OC 3+1-es VRM mellett. Hűtőbordát kereshetnél rá.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz stratova #43984 üzenetére
Remsünik vannak rajta már rég és vadászok egy Thermalright HR-09 MOSFET hűtőt.
Szerinted is a mosfetek melegedhetnek és azért instabil hűtés nélkül?Esetleg a 4 pines tápcsatlakozót kellene "fel bővitenem" 8 pinesre?
Egyébként úgy meg 3700 ghz-es a proci pici fesz emeléssel,hogy öröm nézni!
[ Szerkesztve ]
-
zsoca74
csendes tag
Sziasztok
Adott egy AMD Phenom II X4 965 3.40GHz és ehez szeretnék egy olyan hűtőt vásárolni ami 1 kis tuning mellet is még rendesen le tudja hűteni Alpenföhn Brocken kilőve mert ugye azt csak fordítva lehet be rakni ha jól tudom. Előre is köszi -
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43985 üzenetére
Régi C2Q témából úgy emlékszem, hogy a 4 pines tápcsati 150 W környékén adja be a kulcsot. A mosfetek is kényesek lehetnek, de pl Goose-T kollégának a tekercs barnult be mielőtt elfüstölt 2 szintén 3+1-es Asrock FM2A75M-ITX lapja.
-
Silentfrog
veterán
-
stratova
veterán
válasz Silentfrog #43988 üzenetére
Esetleg kétoldalú hővezető ragasztószalaggal, bár konkrét márkáról nem tudok nyilatkozni sajnos.
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! cpu-hűtő vásárlásán gondolkodom.
Alpenföhn Civetta 2500k-ra mennyire jó választás? tuningolni is szeretnék.
esetleg van jobb ebben az árfekvésben? (6k)
köszönöm előre is! -
Potzee
addikt
válasz dobobazsy #43991 üzenetére
A Civetta oda kevés lesz...még tuning nélkül is...
min. Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella, Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2, Thermaltake Contac 21
Ha tényleg tuningolni szeretnél, akkor szerintem egy 120 mm-es ventivel szerelt coolerben gondolkodj: 10k alatt pl. ezek Xigmatek Gaia SD1283, Alpenföhn Triglav, ZALMAN CNPS10X OPTIMA, AC i30, Scythe Mine 2, Scythe Mugen 3PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Winne
nagyúr
Újra visszatértem, lehet, hogy lassan aktuális lesz a kérdés. Azt írjátok többen, hogy a THERMALRIGHT Silver Arrow SB-E Extreme ventilátorjai nagyon hagosak a nem Extreme verzióhoz képest. Ezt hogy kell elképzelni? Hallotta mindkettőt már élőben valaki? A decibel értékeket olvasva nekem speciel nem kattan be, hogy ez mekkora hangorkánt jelenthet. Az alaplapomon csak a szinteket tudom állítani, hogy level x-en tekerjenek a ventilátorok, nem fordulatszámra tudom korlátozni.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
proci985
MODERÁTOR
100%on mennyire hangosnak írnád le a Zalman ventid? na egy darab hangosabb lesz a Thermalrightokból.
2500 rpm 140 miliméteren hangos. 2800-3000rpm @ 120mm hangos. az egyik legeffektívebb hűtő a piacon (zaj/hűtés szempontjából), de halk rendszerbe max 5Vn való, nagyon esetleg olyan 6on.
(saját füllel nem hallottam őket, de karakterisztikára elvileg a TY140hez hasonlítanak amiből van itthon kettő, 2800as 120as ventim pedig van itthon. amíg az ember nem ment 2500rpm fölé addig el sem tudja képzelni, hogy tényleg, mennyire hangosak tudnak lenni. mosógép/mosogatógép/beszélgetés egy méterről szint.)
-
Winne
nagyúr
válasz proci985 #43995 üzenetére
Uhh! A Zalmanom is 2500 felett pörög, de az már elég hangos. Ezen meg kettő darab van. Hát meggondolom az biztos. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Iponról jönne a cucc és ott nincs a sima SB-E belőle, ez megnehezíti a választást.
Extrém tuning nem lesz, mert nem kupaktalanítok, de ha az alaplap vezérli majd a fordulatszámot, az a magok hőmérsékletéhez igazodik, vagy a kupakéhoz? Ugya Ivy mellett nem mindegy, mert akár 25 fok különbség is van, ami miatt kifújhatná a ház oldalát is, akkor sem hűtene jobban, viszont süvítene rendesen.
Szerk.: a rendszerem nem mondható halknak, mert van benne 6 darab nagy ventilátor, de minden alapon van, ez amolyan szellőztetés, de ha a procihűtő is rákezd, meg a ref hűtős 680, akkor van már orkán rendesen. Engem mondjuk nem zavar, mert fülessel játszom, de az asszony sokszor alszik mellette.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
zsoca74
csendes tag
Sziasztok
Adott egy AMD Phenom II X4 965 3.40GHz és ehez szeretnék egy olyan hűtőt vásárolni ami 1 kis tuning mellet is még rendesen le tudja hűteni Alpenföhn Brocken kilőve mert ugye azt csak fordítva lehet be rakni ha jól tudom. Előre is köszi -
Potzee
addikt
válasz zsoca74 #43998 üzenetére
Ha felső tápos házad van, akkor nem szerencsés, hogy a Brocken ventije a tápba fújja a proci hőjét...AMD platformon alsó tápos, felül perforált házba jó a Brocken.
Felső tápos házba olyan cooler az igazi, amelyik hátrafelé fújja a levegőt a ház hátulja irányába
Pl.Zalman CNPS10X Performa
A venti cserélhető (120x120x25mm ventillátor) Extrém tuning esetén +1 venti is felszerelhető [link]
Itt Mohamed felteszi kétféle állásban is egy AMD-s Gigabyte lapra...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest