- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Elvileg minden 2.4GHz-s egeret/billzetet a sajat vevojevel paroztatjak a gyarban, csak annak az egyedi azonositojat figyeli a vevo, igy lehet akarhany eger a kornyeken, nem akadnak ossze.
Ahogy nezem ez a cucc is Unifying vevos, akarcsak a Perf MX, igy keresztbe is osszeparosithatoak, es akkor eleg az egyik vevo.
Illetve kulon el tudod adni az egeret, ha odaadod melle a masik vevot.Regi, 27MHz-s analog radional viszont osszeakadtak, mert mindenki ugyanazt a frekvenciat hasznalta.
Jobb esetben 2 frekit tudott a vevo, aztan ha megnyomtad a connect gombot, aztan az egeren is, akkor atalltak a masikra.
(eger+billzet vevoknel 2+2 freki volt, igy a billzetet nem tudtad csak egeres vevovel hasznalni.) -
kázi
csendes tag
Saját vélemény:
Utánanéztem. Láttam youtube-on videót róla.
Ami kétségtelenül az előnye az MK 520-al szemben, hogy sokkal több kiegészítő funkció avn rajta( ami szerintem tök felesleges)
A F sor nem leosztva van rajta, hanem egy sorba és nincs ráírva, hanem fölötte van kékkel. Ez szerintem furcsa, de megszokható. Méretre kicsit nagyobb az 520nál.( 1 centivel hosszabb ) és egy ilyen pendrive szerű csatlakozója van, amit szerintem ha a gépbe raksz mondjuk előre, azt tuti levered. Legalábbis én leverném. Design-ra talán egy kicsit jobb. Ahogy elnéztem a betűket a billentyűkön. Meg más a kialakítása, mert az egy ilyen s alakot ír le.
Az egérrel kapcsolatban, meg az egyetlen bajom vele, hogy az a kék led vagy lézer, akármi az, folyamatosan világít, ami azért szerintem leeszi az elemet.
Jah és mot nézem, hogy a windows egérbe két elem kell, a logitechbe csak egy.Árban ugyanott van. Az MK 520hoz egy ezressel olcsóbban hozzá tudsz jutni, ahogy néztem.
Tetszetős darab, elgondolkodtatott egy pillanatra, de a vételt nem bántam meg.(Mk 520 at )
Ha neked bejön a sok plusz gomb és nem zavar, hogy az F gombokon nyilakat meg ikonokat látsz, akkor szerintem belefér. Nagy különbség szerintem nincs közöttük.
Bár azt tudom, hogy az MK 520-hoz is 16 funkciót hozzá lehet rendelni tetszés szerint és szerintem többre nincs szükség.
Amellett a windowsról túl sok szép emlékem nincs ( 95, Xp ) -
vlevi
nagyúr
"A Wave minőségével..."
Ha, zörög, akkor nekem azonnal kuka lenne. Csuklótámaszos billentyűket ki nem állhatom. Én mindíg úgy dolgoztam a billentyűzettel, hogy teljesen magahoz húzom, egész az asztal széléig. Csuklótámasszal ez lehetetlen. Én képtelen vagyok úgy gépelni, hogy a kezem az asztalon, a billentyű pedig betolva fél méterre, és csak könyökből mozgassam a kezem.
Funkcióbillentyűk megintcsak egy gázos téma. Egyik ismerősömnek van valami ergonómikus csodája, mert szerinte az védi az ő csuklóját. Ja. Talán igaz is lehetne, ha vakon gépelne, de mivel 1 betű/perc sebességgel használja a gépet, én csak röhögök az "ergonómián". Naszóval, ezen a billentyűn van valami 5-5-2 elrendezésben a funkcióbillentyűk. Péklapáttal vágnám szájon azt, aki kitalálja az ilyen, 30-40 éves elrendezések átvariálását. -
Füleske
addikt
"Az MK520-at néztem én is, az nagyon hasonlít a K800-ra, ha nem ugyan olyan."
Kinézetre tényleg hasonló , ha nem is pont ugyanolyan. A különbségek kevésbé láthatók a világításon kívül, pl. nem ollósak a billentyűk ( perfectstroke) , illetve nem lézerrel gravírozottak.
Ha a wave minőségileg nem felelt meg akkor szerintem a k800 - at válaszd. -
vlevi
nagyúr
Asszem, láttam a mediamarktban. Valami ordernáré módon fénylik a betűk szélén a matrica. Úgy képzeld el, hogy a fekete alapon ott a fehér betű, de körülötte 1-2, de inkább 3mm vastag, ezüstösen csillogó réteg. És akkor ehhez adjuk hozzá, hogy a fekete billentyűzet is csillog, ha rossz szögből éri a fény.
Erről beszélek. -
vlevi
nagyúr
Én mégiscsak azt mondom, próbáld ki valahol a Logitech MK250-et. Az MK320-at nem ajánlom, főleg a DEL billentyű miatt, és ahogy emléxem, a rencergarázdánknak olyan van, és baromira zörög.
Az MS Wireless 700-t azért nem merem ajánlani, mert ahogy az előbb is írtam, nem 2.4GHz-es, innentől kezdve kérdéses a hatótávja.
Apropó hatótáv. Baromira nem mindegy, mi van közben. Én ugyanis a gépen a hátsó USB-be dugtam a vevőt, és természetesen simán el tudok mászkálni vele a szoba túlsó sarkába is, és működik. Node, a számítógép asztaltól közvetlen jobbra fél méterre már meghal a tudomány, mert ott van a 220-as elosztó, a UPC router, az én WIFI-s routerem, meg vagy 20 kábel. viszont 20 centivel odébbról tökéletesen megy.Tudom, neked csak bill. kell, egér nem. Add oda a cicának jáccani
-
-
vlevi
nagyúr
Engem végülis az egér kergetett az elmebaj környékére, mert állandóan megakadt a madzagja valahol. A4Tech egér (volt), egyébként jól funkcionált, szerettem benne a két extra gombot, ami előre-hátra gombként funkcionált. De nagyon zavart ez a madzag dolog, nem is gondoltam volna, hogy ennyire szar lehet. De az is elképzelhető, hogy csak az A4Tech madzag ilyen, mert a munkahelyemen az MS egérrel nem tapasztaltam ilyet. Puhább lenne az a drót? Mindegy, mostmár nincs drót egy szál se. Csak az elemnek kell bírnia
Egyébként korábban is féligmeddig vezetéknélküli egerem volt, A4Tech, amiben az egér a speckó egérpadtól kapta az energiát, valami elektromágneses elven. Féltem tőle, hogy bedöglik az egérpad, de nem. jópár évig bírta, és végül valamelyik egérgomb kezdett el vacakolni.
És végülis azt néztem, hogy egér+bill kombók nem számottevően drágábban mint maga az egér. Persze olyankor egérből tetszőleges a választék. De így legalább csak 1 vevő kell hozzá. Nem mondom, hogy tuti ez a legjobb választás, de én most elvagyok vele. Ja, és a bill. is úgynézki használható. Amíg ezt írtam, nemnagyon ütöttem mellé. Egész az utolsó mondatig, akkor ui. 10×
De a Home-End gombokért kár. Nomeg a jobb alsó sarokban a popupmenü gombért. Néha-néha jól jön. Programozás közben többször előfordul, hogy ki van jelölve egy halom ojjektum, és ha jobb egérrel rossz helyen kattintok, eltűnik a kijelölés. Ilyenkor jött jól ez a gomb.
Ennek a billentyűnek viszonylag nagyok, majdnem teljes méretűek a funkció billentyűi, 3-as csoportokban vannak, ahogy kell. Talán egy kicsit el van tolva jobbra, mert az ESC félúton van a 0 és az 1 között. F1-F4 között van elcsúszva, F5-től kezdve úgylátom, ugyanott van, mint a régin. Valamit csaltak a méretekkel. Megkergülök az apró funkcióbillentyűktől. Azért, nehogymár minden alkalommal keresni kelljen az F9-t? (Compile, a'la Delphi)
Gépelni viszont tényleg jó vele, láthatod, mekkora regényeket írokHatározott a nyomáspontja, ellenben könnyen lenyomható, mégis csendes. Pl. a jobb oldali SHIFT-nek is nyomhatom a sarkát, akkor is lenyomódik. Kíváncsi vagyok meddig tart ez az állapot. Ezt csak az tudja értékelni, aki használt már olyan billentyűt, aminek csak a közepét és csak függőlegesen lehetett leütni, ráadásul kalapács kellett hozzá. Nekem volt ilyenhez szerencsém.
-
vlevi
nagyúr
Na, egy kicsit probáltam a COD4-el, és semmi baj vele, legalábbis az én szintemen. Kíváncsi vagyok, hogy az egér meddig bírja azzal az 1db AA elemmel, illetve a billentyű a 2db AAA méretűvel.
Ja, egy újabb negatívum, nincs rajta Numlock, capslock lámpa. Bár ez gondolom a drótnélküliségből adódik, hogy minél kevesebbet fogyasszon.
Tényleg az egéren, és a bill-n is van on-off gomb. Számít, ha kikapcsolom? Tovább bírja? -
vlevi
nagyúr
Nálam most egy Logitech Mk250 figyel az asztalon, kb 2 perce. Azért ez, mert egérrel együtt 7500 a MM-ban. Nopersze nem csak ezért, hanem amiatt is, mert a másik Logi, a 320-as szerintem több sebből vérzik. Egyészt lelopták róla az insert billentyűt (vagyis a sarokban valahol ott van, csak nagyon eldugva), másrészt a hozzá adott egér gyereknek való és nem nekem. Az mk250-es egere egy fél fokkal nagyobb.
Nézegettem MS cuccokat is, abból a Wireless 700 tetszett volna nagyon. Pedig az a legócsóbb MS vezetéknélküli. De sajna nem 2.4GHz-es, és emiatt tartok tőle, hogy a hatótávja kevés. Ellenkező esetben ez lett volna a tuti befutó nálam. Mégpedig azért, mert az egere normális méretű, másrészt pedig az, hogy a betűk nem matricák rajta!!!! Aszittem, odacsinálok, amikor láttam, hogy szinte az össze billentyűzet matricás, ami azért baj egy fekete billentyűnél, mert ha a lámpa rávilágít, akkor fénylik az egész billentyűzet, és az égvilágon semmit sem látsz belőle. Volt olyan, amit hosszú ideig forgattam, mire le tudtam olvasni, hogy a funkcióbillentyűin mi van. Ebből a szempontból a fehér bill. a tuti, de a sok emós miatt olyat már alig gyártanak fehéret, csak feketétDrótnélküliből viszont tényleg.
Na, miközben válaszolok neked, ez egyben teszt is, mert kb 5 perce dugtam rá a gépre a cuccost. Szóval. Ezzel az mk250-el azért kell vigyázni, mert átkavarták az ins-del-home,... gombokat. Függőlegesre rakták, ami ötletnek jó, mert 1-2 centivel kevesebb helyet foglal a billentyűzet, de aki gépelés közben szokott a bekezdés elejére, végére ugrálni a home-end gombokkal, az sokat fog anyázni emiatt, főleg, ha 20 éve használ hagyományos kiosztá (bazeg megint a delt nyomtam meg...
) szóval, kiosztású billentyűzetet.
A boltban nézegetve ez az mk250 fénylett legkevésbé, de most, hogy hazahoztam, csalódottan kellett észrevennem, hogy az asztali lámpa mellett fénylik. Olvashatatlan szinte az összes felirat.Persze nem a space és a P betűket nem találom, hanem az ilyenolyan extra marhaságokat, mint pl. $ jel és társai. Sajnos, ha fénylik a keyb., akkor ezeket esélytelen megtalálni. Lekapcsolt lámpával pedig sötét van, szóval olyankor pedig azért
)
Egere jó, csak eccerű. Két gomb, görgő, és azon a középső gomb. Maga az egér egyelőre teszi a dolgát, nem túl nehéz, jól csúszik az egérpadon. De a középső gombja lehetne jobb is. Elég erősen kell nyomni, és nagyot kattan. Ez azért érdekel, mert a böngésző ezzel nyitja a linket egy új fülre. Emiatt szinte többet használom, mint a bal gombot. Ja, meg persze gránátot dobni is ezzel kell
Játékban még nem próbáltam az egeret, mert mint mondtam nagyjából 5-10 perce használom a cuccost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Keychron V5 Max mechanikus billentyűzet - ISO-HU - BROWN switch
- AKCIÓBAN! - HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- Keychron Q11 ISO UK RED hot swappable switch
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest