- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #89240 üzenetére
A kupakokat ezt használva ugyanúgy le kell szedni és elmosni, ha tényleg meg akarod tisztítani a billentyűzetet. Ha pedig már leszedted, akkor elég egy kefe és a mosdó/mosogató felett a billentyűzetet fejjel lefelé fordítva gyorsan végigmész a kapcsolók között ügyelve arra, hogy a koszt lehetőleg ne told be a lyukakon a plate és a nyák közé (amire ez az eszköz kiválóan alkalmas fújó üzemmódban). Végül egy gyors végigtörlés nedves törlőkendővel a sorok között, és már csak a kupakok megszáradását kell kivárni.
A nyák alját nagy nyomású levegővel csak óvatosan közelíteném meg, nagyon könnyű lekapni a diódákat, ha nem túl jó minőségű a gyári forrasztás.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #89228 üzenetére
3-4 évvel ezelőtt a Gateront még erőteljesen érintette a batch variance az olcsó vonalon, de az utóbbi időben ez a tapasztalatok alapján megszűnt vagy legalábbis sokkal kisebb lett (ezt a típusú reszelést a gyári kenés sem tudná elfedni). Valószínűleg az elmúlt 2-3 évben tapasztalható nagy fejlesztések részeként áttértek az öntőformák gyakoribb felújítására, és nem engedik annyira leromlani azokat
Szubjektív véleményem szerint az utóbbi pár évben a Gateron lépett a legnagyobbat előre mind minőség, mind innováció terén, nálam ők a top 1 gyártók, és mintha a Kailh aludt volna be mostanában.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #88203 üzenetére
Geon ma tolt egy streamet. Alumínium plate-tel jön majd ez a kör, először Frog és Tiger F12-re, aztán F1-8X-re, és később jön az F13 változat. A plate-nyák párok 95-105 dollárért lesznek kaphatók, ez az ár később lejjebb fog menni, amint visszajött a nyáktervezésbe és szoftverbe tolt befektetésük. Tervben van a Raptor HE kapcsolókra csomagban adott 20%-os kedvezmény.
A nyákon távtartók vannak, a plate-en lyukak süllyesztett fejű csavarok számára, és össze kell csavarozni a kettőt, szóval a saját plate vágatása nem olyan egyszerű, CNC-zett plate kell mindenféleképpen és olyan gyártó, ami képes a csavarfejnek helyét jól kimarni. A kapcsoló két műanyag lába eleinte kellően jól megtartja a nyákot, de elég ötször eltávolítani, és a lyuk szélén az FR4 lecsiszol annyit a lábakból, hogy többé nem fogják meg a nyákot, szóval a csavarozás kötelező.
Egyedi firmware van rajta, nem QMK/VIA. A különböző kiosztások támogatás eléggé minimális, egyedül a 6.25u és 7u alsó sor az opció, és ennyi. Nincsen split Backspace, bal Shift, jobb Shift, de még lépcsős vagy teljes Caps Lock sem (ennél az a fura, hogy az F12 nyák fixen teli Caps Lockot támogat, míg az F13 nyák fixen lépcsős Caps Lockot). Az jópofa, hogy a szoftveres körítés képes kitalálni, hogy melyik Space pozícióban van éppen a kapcsoló, így az alsó sor kiosztását automatikusan be tudja állítani a konfigurátorban. A rapid trigger és társait nem néztem már végig, a automatikusan generált angol felirat így is sokszor nehezen megfejthető volt. Az mókás volt, hogy úgy tesztelte a nyákot, hogy szétszedett egy kapcsolót, és végighúzta a mágnest felette.
Venom 60 is lesz valamikor, ez még korábbi hír.
Ez az eléggé limitált kiosztásos dolog elvette kissé a kedvem az early adopter dologtól, az osztott jobb Shift hiánya számomra dealbreaker manapság már, zárt firmware-rel kombinálva főleg. Az az egyedi plate is probléma lenne, mert nekem másik billentyűzet volt a cél, de azt valószínűleg meg tudnám oldani. Persze ha lenne F1-em, akkor valószínűleg így is viszketne a tenyerem, de szerencsére nincsen.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #89198 üzenetére
Igen, a kupakokat ügyesen nem számolták bele. De ha azt nézzük, hogy hagyományos kapcsolóknál egy 17 mm alatti adjusted keyboard height érték már nagyon jónak számít, ami érték itt olyan 7,5 mm lehet, és ott a közel 1 centivel magasabb házból nem olyan 2-3 mm-re lógnak csak ki a kupakok, akkor eléggé impresszív a dolog.
Amúgy nem csinálnak ebből a mérésből divatot, mert már divatot csináltak a gyártók. A legszánalmasabb az, amikor ott van a billentyűzet elején egy Cherry lip, és azt a magasságot adják meg. A custom világban ezért kedvelt a fent említett adjusted keyboard height, ami azt adja meg, hogy milyen magas a ház ott, ahol a legalsó sor alja van, beleértve a lábakat is.
Az más kérdés, hogy kialakul-e mögötte érdemi 3rd party kínálat kapcsolókból és kupakokból (sajnos kicsi esélyt látok rá).
-
dqdb
nagyúr
[Keychron R1]
ULP optikai kapcsoló, lineáris és clicky opció, 1,2 mm-es érzékelés, 2,5 mm-es teljes út, USB-C/BT/2.4G, QMK/VIA, extrém vékony kialakítás (7.4-11.4 mm)Végre ismét hoztak valami tényleg újat a piacra a langyos állóvíz kevergetése helyett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89191 üzenetére
Ha a Kailh szabadjára engedi a System LP silent switcheit, akkor lehet majd lesz kínálat is.
Akkor sem lesz kínálat.Sem a Keychron, sem a NuPhy nem Kailh Choc kapcsolókra épít, a mostani nyákok fizikailag sem kompatibilisek ezekkel. A nagyobb LP nevek közül egyedül az MX Mechanical az, amibe jó lenne a kapcsoló (kupakok nélküli közeli képen annak tűnik és a nyák hátuljáról készült videón is stimmel a lábak elhelyezkedése), de az nem hotswap, és én a Logitechből billentyűzetek terén már nem nézek ki semmi jó lépést sem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz _ocsisajt #89176 üzenetére
Olyan szintű automatizálást szeretnél, amire egy billentyűzet önmagában nem alkalmas, a számítógép oldalán szoftveres támogatás is kell hozzá, azonban ehhez a makrózási képeségekkel rendelkező billentyűzetek szoftvere is tipikusan kevés. Neked az AutoHotkey-ben elmélyedésre van szükséged és emellé egy gépelésre jól használható billentyűzetre. Az előbbihez akarat és beletett idő kell, az utóbbihoz még keret.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
elvileg az 3 pines
Az esetedben nem az számít, hogy 3 vagy 5 pines-e a kapcsoló (az amúgy is csak két mozdulat lenne csípőfogóval), hanem az, hogy a billentyűzeted az Outemu hotswap megoldását használja, így csak olyan kapcsolók mennek bele, amelyeknek a megszokottnál sokkal vékonyabb a lába.Az Outemu, Gazzew és Akko kapcsolók közül válogathatsz, a Cherry, Gateron, Kailh és társai felejtősek.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89167 üzenetére
igazából a meglévő cherry profil
Írtam én, hogy nem ment az olvasásgondoltam kipróbálom az OEM profilt,
Ha magasabb profilt próbálnál ki, akkor az OEM-nél csak jobb választás van szerintem, mint MT3 vagy SA, a magassághoz szerintem a szferikus felület jobban illik, mint a hengeres. Maga az OEM profil egyáltalán nem tekinthető sem szabványosnak, sem kváziszabványosnak, a magasság és hengeres felület stimmel, azon túl már nagy eltérések vannak.Ez miből derült ki?
Dyesubnál hő hatására a festék a műanyagba szublimál, kizárólag világosabb felületet lehet ezzel a módszerrel sötétebbre megfesteni. A linkelt GMK Dracula klónnál minden felirat világosabb, mint maga a kupak, így a dyesub mindenképpen reverse dyesubot jelent. Normál dyesub esetében a sötétebb feliratot égetik a világosabb kupak tetejére, míg reverse dyesub esetében1. jobb esetben a felirattal megegyező színű a kupak, és a felirat inverzét égetik rá a tetejére, valamint mind a négy oldalát is megfestik
2. rosszabb esetben fehér színű a kupak, első körben a színes felirat kerül rá dyesub eljárással, majd utána egy második körben a felirat inverze és a négy oldalfalA reverse dyesub problémája az esetleg nem pontos igazítás mellett az, hogy sokkal nagyobb hőterhelés éri a kupakot, mert a felirat égetéséhez szükséges hőmérséklet már bőven túlvan a PBT üvegesedési hőmérsékletén, amikor ugyan még nem olvadt meg az anyag, de már könnyen deformálódik nyomás hatására vagy a kihűlés során.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89164 üzenetére
Mi várható ha lecserélem a meglévő kupak készeltemet erre vagy úgy általánosságban egy OEM Dye-Sub PBT szettre?
Hangra? Semmi. Egy kupak hangja annál mélyebb, minél több benne az anyag, illetve annál is, minél magasabb. Mindkettő OEM profil, így magas, és mindkettőben várhatóan hasonló mennyiségű az anyag. Különbséget esetleg az tud okozni, hogy a meglévőnél a doubleshot PBT az PBT-ABS keveréket jelent, míg a tervezettnél tiszta PBT-t (különben nem menne a dyesub), és az ABS tartalom miatt az előzőnek lehet, hogy egy nagyon kicsit magasabb a hangja, de ez inkább elhanyagolható.Minőségre?
A meglévő kupakkészleten a betűk valószínűleg* normál dyesub eljárással készültek (azaz csak a felső rész volt kitéve hőhatásnak), a módosítók reverse dyesubbal (azaz mind az öt oldal ki volt téve hőhatásnak), mígNem tudok olvasni Szóval a tervezett kupakkészletnél minden kupak reverse dyesub, így visszalépés lesz minőségben minden téren, mert az összes billentyűt érinteni fogják a reverse dyesub eljárás hibái (párnásodás és egyéb deformációk, felhősödés és egyéb színezési hibák).* ez sima dyesub lenne, de láttam már olyan hülye gyártót, amelyik akkor is tolta a reverse dyesubot, amikor annak nem volt technológiai oka[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89154 üzenetére
gyengén taktilisből talán a Gateron Aliaz [link] ha még ajánlható, bár arra sem vennék mérget, hogy itt a legolcsóbb
Az mindenhol drága. Valaha egy 45-50 centes kapcsoló volt, aztán olyan 1 éve felment az ára érthetetlen magasságba és ott is ragadt. Eredeti árán tökéletes halkított barna lenne, mert érzetre pontosan ugyanazt a gyenge taktilitást hozza, de ennyiért úgy, hogy még meg is kell kenni, szerintem nem igazán ajánlható.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89157 üzenetére
Gateron Melodic-nál jól látom, hogy ez egy lineáris stem és a taktilitást ennél is tisztán a click leaf adja?
Jól, belsőre egy Alps kapcsolóhoz hasonlít. Azoknál a taktilitást sohasem a stem adta, hanem taktilisnél az actuator leaf és clickynél a click leaf, így sokkal simábban járnak, mert a taktilitás egyáltalán nem súrlódáson alapul.Nézd, milyen "szép" ábrát találtam hirtelen a működési elvről
A dual rail kialakítás a simán járás ellen dolgozik, mert nagyobb felületen érintkezik a kapcsolóház és a stem, de ha jó a kenés, akkor inkább a pozitívuma, azaz kisebb wobble fog érvényesülni.
Ugye nem nagyon nyúlok mellé, ha egy hosszú, lapos görbéjű, de viszonylag gyenge rugót (40g-nál kapcsol, majdnem ennyivel indul meg) kombinálok egy speed stemmel? A cél az lenne, hogy a megindulás Red-Yellow tartományban maradjon, de nem zavar, ha gyorsan és könnyen bottom-outolom.
Ha nem taktilis a kapcsoló, akkor ez így szerintem jó lesz. Ha taktilis, akkor pedig a gyakorlatban fog kiderülni, hogy a könnyű rugó a taktilis huplin át tudja-e nyomni a stemet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Nem tudom, hogy mennyi időbe került forrasztás közben a kapcsolók igazítása, hogy egyenesen álljanak, de határozottan megérte. A Gateronoknál mindhárom műanyag láb nagyon kicsit kisebb átmérőjű, mint a Cherry méretezése, így plate nélkül nagyon nem triviális ilyen szép egyes sorokat összehozni
Az a durva, hogy még ezzel a nyitott nyáklapos szendvicspaneles kialakítással is köröket ver hangban a tavaly szivacsból ( ) újraépített Kumarára
Ha arra gondolsz, hogy halkabb, akkor igen, a 3 rétegű FR4 ház meglepően halk tud lenni.valahogy a kapcsolók is teljesen máshogy érződnek, pedig abban is hasonló, KS-3X1 Milky Pro van
A Kumara háza sokkal merevebb, itt van flex gépelés közben.GMK klón (?) Illusion/Dreamland
Amikor az Aifeinél még azt sem tudják eltalálni, hogy mit klónoztak le[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #89137 üzenetére
Az árra azt írták, hogy from 99 USD, erre reagáltam, hogy ez a barebone kickstarteres ára lesz, nem pedig a komplett billentyűzeté. Várhatóan 20 dollárral drágábban fogják adni a KS körben a komplett billentyűzetet, azaz 119 USD-ért (a Q1 HE-nél is ennyi volt a felár és a kiskereskedelmi modelleknél is), és a korábbiak alapján a KS körben ISO nem lesz. A normál ára majd 10-20 dollárral lesz magasabb, induláskor ISO nélkül, később ISO-val.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89127 üzenetére
Úgy teszik rendbe a Q sorozat ma már nem túl jónak nevezhető árazását, hogy egy "új" terméket vezetnek be alá, és nem azt csökkentik le. Kínában nagyon mennek a QK, Meletrix és társaik in-stock dropokkal, az a pár tízezer darab pénzesebb vevő, amit elvisznek negyedévente, már a Keychronnak is fájhat.
A 99 dollár az KS early bird ár lesz és valószínűleg barebone, szóval a 99 dollártól nem esnék hanyatt. Az pedig teljesen érhetetlen, hogy meg sem próbáltak a designon alakítani, hogy legalább valamennyire újnak tűnjön, bár így nulla befektetéssel legalább olcsó, csak a papírdobozon kell újratervezni a feliratot.
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #89109 üzenetére
ha nekem a kapcsoló hangja a leglényegesebb, milyet ajánlanátok?
Mit értesz azalatt, hogy a kapcsoló hangja a leglényegesebb? Halk legyen? Vagy egy adott hangprofilt hozzon?Azt hozzá kell tenni, hogy a kapcsoló hangja csak egy összetevő a billentyűzet hangjában, és nem is a legfontosabb, szóval előfordulhat, hogy adott billentyűzettel a kívánt hangzást nem tudod elérni.
Illetve hol tudnám beszerezni csak magát a kapcsolókat?
A válasz a konkrét kapcsolótól függ. További információk nélkül Molydeus listája nagyon jó kiindulási alap olcsó és jó kapcsolók vásárlásához.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
GMK Nightshade, ezt
nagy valószínűséggel leklónozzákleklónozták Kínában, mert egy nagyon régóta várt, hype-olt készlet, ami maraton color matchingen van túl, és nemrég szállítottak. Azonban úgy nézem, hogy az Aifei színeinek a GMK változathoz nem sok köze van. Szubjektív megjegyzés: mindegyik rondatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #89106 üzenetére
Tudom, hogy az MX Silent Red a legcsendesebb
Nem, a halkított kapcsolók között a középkategóriában helyezkedik el hangra.egy olcsóbb hot swap-os billentyűzetbe veszek MX Silent Red kapcsolókat?
Nem tudok egyetlen szempontot sem mondani, amelyek mentén ezt a kapcsolót választanám. Vannak olcsóbb halkított kapcsolók, vannak halkabb halkított kapcsolók, vannak kevésbé gumis bottom outtal bíró halkított kapcsolók, vannak sokkal simábban járó halkított kapcsolók, vannak könnyebben beszerezhető kapcsolók, vannak gyárilag megkent halkított kapcsolók, amelyekben a rugó sem peng, és itt még a fekete házas Cherry MX vonal nagy előnye sem igazán jön ki, azaz a nylon mélyebb hangja, mert tipikusan az SMD változatot lehet csak kapni, ami PC, és van a piacon más nylon házas halkított kapcsoló is.Kailh Red kapcsolóról mi a véleményetek, mennyire ajánlott? Videós hangteszt alapján halkabbnak/tompábbnak hallani, mint az Outemu Red.
Egyik gyártó alapszínű kapcsolója sem túl jó, de nem is túl rossz, ebből a kettőből teljesen mindegy, hogy melyiket választod. A hangtesztre és csak akkor hagyatkoznék, ha ugyanabban a videóban, ugyanabban a billentyűzetben és ugyanolyan körülmények között kerültek összehasonlításra lehetőleg nem hangra optimalizált mikrofonnal, és még ekkor is szólhat teljesen másképpen nálad ugyanabban a billentyűzetben, de más környezetben.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
145 darabnál még eléggé sok hiányzó kupak van, ha accent vagy novelties is van, akkor pedig főleg. Accent és novelties nélkül olyan 160-170 darab környékén van a mindennel is kompatibilis kupakkészlet, és még akkor sem lesz benne a Keychron világítást kapcsolgató gombja.
Shiftből 8 darab a mindent lefedő mennyiség: 2.75u, 2ú×2.25u, 2u, 1.75u, 1.25u és 2×1u.
A K4-et illene lefednie egy 145 darabos készletnek, ebben semmi extrém sincsen, kivéve azt a lámpát a jobb felső sarokban.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #89065 üzenetére
Próbáltam, tap volt az í, double tap a Í, de nekem nem vált be a gyakorlatban, fejlesztés közben túl sokszor volt olyan, hogy elkezdtem lenyomni a Shiftet és meggondoltam magam, így jött egy random \. Más módosítónál a mod tap és tap dance nem jelentene problémát, de a bal Shift és Ctrl ilyenek nálam.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89052 üzenetére
Az ARC60 köv. kör mikor várható, lesznek új színek, továbbra is clickclack-en keresztül megy majd?
Egy gyors keresés alapján úgy tűnik, hogy benéztem, és nem lesz több kör belőle, mert az R4-et kinevezték last batchnek, és Discordon az R5-re irányuló kérdésekre is ez a válasz megy.Kár érte, jó ügynök volt. Ár-érték arányban nagyon ott volt, minőségben, elérhetőségben és lehetőségek terén pedig az egyik legjobb 60%-os volt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Van mostanában valami vállalható GB?
Az a kérdés, hogy mi a cél és mekkora a keret. Mostanában relatíve kevés 60%-os group buy fut nevesebb vendornál, de ha igen, akkor általában van HHKB opció is, emellett akadnak dedikáltan HHKB kiosztású darabok is.Ha valódi HHKB kiosztás 6u space-szel a cél, akkor AKB Vero R2 hamarosan (ehhez lesz EC opció is az MX mellett), vagy Type-B extrák (van USB hub, olcsóbban csak MX kompatibilis, drágábban lesz EC opció is).
Ha ezek drágák lennének (60%-os méretben szerintem eléggé azok, csak a 6u miatt dobtam be), akkor maradt az MX HHKB kiosztás 7u alsó sorral. Itt kellene egy keret, Arc60 következő kör, Frog Mini következő drop azok, amelyek hirtelen beugranak, mint jó, jó árú és könnyen elérhető darabok, vagy valami a használtpiacról. A linkelt Tempo is jó lehet, de azt drágállom ahhoz a belső kialakításhoz, amilyen, ha pedig nekiállsz felpimpelni addonokkal, akkor költségekben Vero/Type-B magasságban találod magad egy egyértelműen gyengébb konstrukcióval.
És még mindig adott az eredeti HHKB-ra legjobban hasonlító típus: egy eredeti HHKB beszerzése.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88986 üzenetére
A pogo pin mount hasonló a prophethez, csak ebben a nem a sarkokban?
Köze nincsen hozzá, ez nálam a néhány csak a számot növelni jó kategóriába esik az itt látható rögzítési pontok miatt a két rugós társával együtt. A maglev kérdőjeles, a másik három jónak tűnik (a top mounthoz kell majd egy kép a plate-ről).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #88982 üzenetére
A következő hangok jöhetnek egy mechanikus billentyűzetből:
1. bottom out hangja, amikor a kapcsoló szára a kapcsolóház aljának ütődik
2. a felengedés hangja, amikor a felengedett kapcsoló szárát a rugó a kapcsolóház felső részéhez csapja
3. rugó pengése
4. plate pengése
5. stabilizátor csattogása
6. ház visszhangjaAz O-gyűrű ezek közül a leglesőt orvosolja csak, ami sokaknak elég, de amit linkeltél, az valami rettenetesen drága.
A második pontra kizárólag egy halkított kapcsoló a megoldás (ami az első pontot is megoldja), ha nem hotswap a billentyűzet, akkor nehezített terep.
A harmadik pontra normális kapcsoló használata, ahol a rugó eleve nem hajlamos pengésre, vagy meg van kenve, és ezért nem peng, ha nem hotswap a billentyűzet, akkor nehezített terep. A nyák alsó részének festőszalaggal leragasztása is segíthet.
A negyedik pontra műanyag plate a gamer billentyűzeteken megszokott alumínium/acél helyett vagy egy normális ház design. Ezen a ház szivaccsal kitömése segíthet.
Az ötödik pont akkor él, ha a gyártó igénytelen volt, és a szokás szerint hulladék minőségű stabilizátort meg sem kente. Ezen egy kenés segíthet, ez szerelés nélkül is orvosolható.
A hatodik ponton a ház szivaccsal kitömése segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88974 üzenetére
[link]
Közben kijött az angol nyelvű IC is.Ez a rész eléggé érdekesnek tűnik, olyan, mintha beépített Qi töltésre utalnának, ami a tegnap kifogásolt magasságot megmagyarázná.
"Easter eggs
What if a wireless keyboard didn’t need to be plugged in, never needed to be charged, and didn't need to be charged in a fixed position on a table mat? What if a mouse does not need to be plugged in, never needs to be charged (maybe there is no battery?), and does not need to be charged at a fixed location? All of the above, and no need for a giant hard mat? WOW!? What is this?!"
Lehet, hogy totál amatőr kérdés, de a maglev felfüggesztés nem kavar be a HE szenzoroknak?
Tippelgethetnékokosságokathülyeségeket, de majd meglátjuk Az mindenesetre biztos, hogy mért-kalibrált értéktartományt használnak HE esetben érzékelésre, amibe a környezeti dolgok is beleszámítanak, és akkor ugyanúgy lenyomáskor a legerősebb a mágneses tér a kapcsolóban magában és a rögzítés részeként is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Zoom65 V3 kínai IC
Lényegében lemásolták a QK75N belsejét, azaz búcsút intettek a JST kábelnek és pogo connector váltotta, valamint a Cycle7-ből ismert golyós zárat is átvették, így a szerelés vagy a belső cseréje minden eddiginél egyszerűbbé vált: ha van egy második build, akkor 15-20 másodperc alatt ki lehet cserélni a billentyűzet komplett belsejét (szóval egy lineáris/taktilis mindennapi használatra optimális buildet 15-20 másodperc alatt tudsz lecserélni egy játékra optimalizált Hall-effect belsőre, és játék után ugyanennyi idő alatt vissza).Mounting terén hétféle megoldást támogat, ebből néhány jó, néhány csak a számot növelni jó. A maglev érdekes lehet, mert minden eddigi ilyen kísérlet IC fázisban ragadt, mert a szép elmélet a gyakorlatban kudarc lett különféle problémákkal (plate drift, zavaró hangok), de az igazán jó dolog szerintem a top mount opció megjelenése, ha a rögzítési pontok rendben lesznek.
A knob is vége opcionális, így ha valaki blocker nélküli billentyűzetet szeretne, akkor lehetősége van rá, valamint badge, világító badge és OLED kijelző is kerülhet a jobb felső sarokba az encdoer mellett.
Azonnal elérhető lesz a HE opció is jön az MX vonal mellett, valószínűleg innentől kezdve ez igaz lesz az összes Zoom modellre, ami jó.
A billentyűzet eleje a rendereken eléggé magasnak tűnt, aztán a méretezős ábra megmutatta, hogy nem csalt a szemem: a 20,8 mm nagyon nem alacsony, és ez még nem is adjusted front height, egy jó 3 mm-rel magasabb, mint kellene.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88955 üzenetére
Nekem a WASD V2 és hozzá egy GMK kupakkészlet ~63e forintra jött ki 2016 második felében, amiből az ár fele a feleslegesen túltolt kupakkészlet volt. Az a billentyűzet még a mai szememmel nézve is rendben van, a minőségével a mai mezőnyben is simán megállná a helyét, a kupakjait kivéve bőven Varmilo szintet képviselt (éppen ezért vettem eleve barebone-ként). Így utólag azt mondhatom, hogy elsőre sikerült belenyúlni a jóba, hogy aztán mégis egy rakás pénzt költsek el billentyűzetekre
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #88946 üzenetére
70-100-ért már elég komoly billentyűzetet is lehet venni
Manapság ez így van. De 2-3 éve a drágább kategóriában volt a mostaninál kevésbé elérhető Varmilo (ami akkor a helyes választás volt), és volt a túlárazott gamer szemét, így aztán ha jobbat akartál, ami nem a Varmilo volt, akkor az nagyon mélyen zsebbe nyúlós kalandba kezdtél.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88944 üzenetére
cat5e utp-ből kiszedtem egy eret, és azt próbáltam meg hogy a switch lábára ráforrasztva, a másik végét meg a nyákra, kicsit odébb mint ahol a switch lábának forrszeme volt
Most már utólag mindegy, de leírom, mit lehet ilyenkor tenni, hátha másnak majd jól jön: a mátrixot kell szemmel lekövetni, és a kapcsolási rajz szerint szomszédos kapcsoló lábára kell ráforrasztani a kábel másik végét vagy ha a dióda felé menő rész a problémás, akkor a dióda lábára. Nagyon ritkán a dióda okozhat problémát, de az könnyen cserélhető és ha csak egy kapcsoló problémás, akkor tipikusan rövidre is zárható csere helyett annak a veszélye nélkül, hogy ghosting lesz a vége.Egy tipikus mechanikus billentyűzet nyákja az SMD alkatrészek ellenére faék egyszerűségű, lényegében ez az utolsó olyan számítógépes komponens, amit otthoni körülmények között is meg lehet általában javítani évekkel a garancia lejárta után. A kivétel az MCU hibája lehet (bár például egy Keychron K Pro sorozatnál még az sem lenne) vagy a vendor lock-inba önkéntes belesétálás (Logitech Romer G, Asus RX kapcsolók, idióta alsó sorok).
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88941 üzenetére
Lényegében gyakorlati példát hoztál erre. Tudom, ez téged nem boldogít, de legalább most már van egy ár-érték arányban jó billentyűzeted.
az alaplapja mikrorepedéses lett, és elszállt a szóköz, amit javítani se tudtak
Ennek kilométerekről érezhető kamuszaga van. Mármint annak a részéről, aki ezzel a szöveggel hajtott el. Olyan van (és nem is ritka), hogy megreped egy forrasztás, és a kapcsoló előbb duplázni kezd, majd idővel megszűnik működni, de ez forrasztópákával javítható. Annak már kisebb a valószínűsége, hogy megsérül egy trace, de mivel egy tipikus billentyűzet nyákja egy rétegű és kétoldalas, így szimplán egy vékony kábellel orvosolható a probléma. Ha pedig az MCU-ra menő trace sérült meg, még akkor is megoldható ez extrém vékony kábellel és nagyon stabil kézzel. Az ilyen gamer billentyűzetek halála az MCU halála, mert az tipikusan ismeretlen/beszerezhetetlen típus, és ha azt szerzel is, firmware-t nem tudsz belevarázsolni.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz motown5l #88934 üzenetére
Nekem is angol nyelvű a billenytum.csak jó lesz hozzá
Ha az angol = UK angol, akkor nem lesz jó, mert az ISO kiosztáshoz szükséges négy kupakból csak az Enter és az 1.25u Shift van a készletben, a Í és Ű billentyűkre való kupak hiányzik.Ha az angol = US angol, akkor jó lesz hozzá, de azzal a kupakleszedővel óvatosan, mert ez a típus alkalmas arra, hogy végigszántsa a festéket a festett-lézerezett kupakokon, valamint óvatosan, mert a kupakfelfüggesztés eléggé törékeny, nehogy beletörd a kapcsolóba.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz motown5l #88931 üzenetére
Ha ANSI kiosztásra kell, akkor AliExpress.
Ha ISO kiosztásra, akkor szintén AliExpress, bár egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel jársz. Rendelés előtt alaposan meg kell nézni a kittinget, mert amikor legutoljára ránéztem ezekre, akkor kivétel nélkül az összesnél hiányos volt az ISO támogatás.
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88922 üzenetére
Az XDA régen kizárólag dyesub PBT volt és tudomásom szerint most sem létezik belőle doubleshot változat.
Cherry profilból (és az összes profilból) az összes doubleshot PBT kupakkészlet, amit AliExpressen így hirdetnek, az doubleshot "PBT" valójában, ami ABS+PBT keveréket jelent az előbbihez közelebb álló tulajdonságokkal. Érdemesebb inkább jó minőségű dyesub PBT-re rámozdulni.
XMI, JC Studio/JCS és Shenpo a keresőszavak, ezek jó minőségű dyesub PBT kupakot takarnak olcsón éppen a klasszikus bézs színvilággal, ha van az első kettőből, akkor érdemes azt választani. Mielőtt megrendelnéd, dobd be ide a linket, mert előfordulhat, hogy az ISO támogatás hiányos adott készletben.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Így néz ki most egy random kínai OEM gyártó aktuális katalógusa, amiből a vevők rábökhetnek, hogy mit szeretnének saját néven eladni. Két éve az egész piacon nem volt akkora választék, mint amit egyetlen cég kínál.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #88904 üzenetére
Igen, én is arra jutottam, hogy az, hogy mi számít halknak, teljesen relatív fogalom.
Egy sima gasket mount megoldás flex cut nélkül és full PC plate-tel kevés ahhoz, hogy kellően kimozogja az erőhatásokat. Hallhatóan halkabb lesz persze, mint valami merevebb és könnyebb, de halknak ettől még nem nevezném, a muted jelzőt szokás erre alkalmazni.
Ami nem halkított kapcsolókkal hozza egy átlagos halkított kapcsolós billentyűzet szintjén bármiféle szivacs nélkül, az tapasztalatom szerint a Prophet a pin mountjával, nylon half plate-tel és két hatalmas flex cuttal a nyákon, az egész billentyűzet szó szerint táncol gépelés közben, annyi a flex.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
MKEU-tól már raktárkészletről sem ajánlom a rendelést, hiába a Paypal védelem, egyre nagyobb bajban vannak.
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #88863 üzenetére
Ugyanazzal a plate-tel, nyákkal és firmware-rel le lehet fedni mindkét esetet simán, a multilayout támogatás a custom firmware-ekkel egykorú körülbelül, a VIA is gyárilag támogatja ezt. a felületén tudod állítani, milyen layoutot használsz éppen. A Keychronnak egy V1-re elég lett volna egyetlen firmware-t kiadnia a mostani ISO/ANSI-knob/no knob-háttérvilágítás van/nincs esetek külön firmware-rel való lefedése helyett.
Hotswap változatban több a kötöttség, mint forraszthatóban, de még ott is simán menne a a bal Shift osztása, sőt, az ISO-ANSI Enter is, bár annak nem vagyok már nagy barátja.
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #88857 üzenetére
600 RMB nem rossz ár érte, annyit még megér, bár lehet, hogy mire ebből lesz valami, addig a Keychron a K vagy V sorozatba is elhozza a HE-t.
Szerintem esélytelen lesz meggyőzni őket, nem éri meg nekik, 10%-os világszintű részesedésért nem fognak külön ISO nyákot, plate-et és szoftvert készíteni, és másik kupakkészletet beszerezni. Ha mégis sikerül a rábeszélés, akkor közöljétek velük nagyon világosan és sokszor, hogy az ISO az osztott bal Shiftet is jelent, mert nagyon sok kínai cégnek ez nem egyértelmű.
Erre repüljetek rá szerintem, hotswap, low profile, wireless, halkított is, ha az kell, UK vendorról már tudok, szóval lesznek regionális vendorok.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #88854 üzenetére
Feleslegesen drága csomagolás, ami csak az unboxing experience-ről szól, mert azzal lehet parasztot vakítani YouTube videókban és eladást generálni, nem pedig a funkcionalitásról. A fancy és drága papírdoboz (ami tényleg jó minőségű, ezt el kell ismerni), és billentyűzetet semmitől sem védő szütyő helyett ha egy hordtáskába tették volna, akkor adhatták volna olcsóbban is, és abban tényleg lehetne rendesen hordozni a cuccot (és még feketének sem kell lennie, mert olyan design kerülhet rá, amilyet akarnak).
Az a tippem, hogy az egyik nagy kínai billentyűzetes ODM kijöhetett komplett HE termékpalettával, mert a VGN-nek is van már 75%-osban, és elnézve az utóbbi 2-3 hónap megjelenéseit nagyon úgy tűnik, hogy a HE lesz az új
mechanikusgamerRGBgasket mount.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #88848 üzenetére
Tekintsünk el attól, hogy kizárólag ANSI és soha nem lesz belőle ISO, és a Drop customer support kritikán aluli színvonalát se vegyük figyelembe (a garancia kérdésköre billentyűzetek terén engem tipikusan nem izgat, mint ahogyan az eléggé látható volt eddig is a topikban, de annyi történetet láttam még a közelmúltból is, hogy Dropról elektronikát tartalmazó dolgot nem mernék venni). Így egyszerűen csak túl drága, abból a 100 dollárból 51e forint lesz mire ideér, ha pedig nem akarod, hogy félig low profile legyen a kinézete, akkor az plusz 11e forint.
Hírben a linkelt Keychront kellett volna lehozni, olcsóbban fog itthoni elérhetőséggel és garanciával teljes wireless funkcionalitást nyújtani (sőt, jelenleg egy Q2-t is olcsóbban össze tudsz rakni).
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88833 üzenetére
Az eredeti Alice kiosztásnál 1.5u módosítók vannak az alsó sorban, ahogyan sok Alice néven emlegetett hasonló kiosztásnál is. Ugyanígy a legtöbb ilyen kiosztás ANSI Enterrel és 2.25u bal Shifttel jön, ami szintén nincsen a készletben.
Mivel konkrét típust nem írt, így van rá esély, hogy a javaslatod nem fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #88831 üzenetére
Mit tudtok ajánlani a Keychron--on kívül, ha TKL méretben keresek kupakszetet magyar felirattal?
A világítást elengedtem, se a keychron, se a glorious kupakja nem jött be, nem elég kontrasztos.
Most inkább az a lényeg, hogy legyen minőségi, megfizethető és viszonylag könnyen elérhető.
Azt, hogy vegyél egy CMYK kupakos Varmilo billentyűzetet. Vagy tanulj meg vakon gépelni. A feltételeiddel kizárod a teljes piaci választékot, úgy pedig nehéz lesz bármit is találni.Azt ugye jól látom, hogy a Keychron K8 és K8 Pro kupakszinten kompatibilis, ha nem érdekel az átvilágítás
Az előbbinél északra, az utóbbinál délre néznek a LED-ek, így hogyha átvilágítós kupakkészletről van szó, akkor a felirat lehet, hogy a LED-del szemközti oldalon lesz útban a stemmel, így gyengén lesz megvilágítva.Ha nem átvilágítós kupakkészletről van szó, ami Cherry profilos, akkor a K8-on a Caps Lock sorában a kupak még bottom out előtt fog a kapcsolóházon csattanni a sok kapcsolótípus esetében. K8 Pro esetében ez az inkompatibilitás nem áll fenn.
Jól sejtem, hogy olyan set-et, ami egy alice keyboard-ra is jó lenne, max összesakkozni tudnék?
Ha sikerül egyáltalán.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #88825 üzenetére
34 dollár, ennyiből kijön egy Aifei készlet Kínából sokkal jobb kittinggel. Plusz a hozzászólás eggyel az enyém felett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
Eladó a Signature Plastics, remélhetőleg jó új tulajdonosa lesz.Lényegében ők teremtették meg a custom kupakkészletek piacát anno, az egyetlenek a piacon, akik Alps kompatibilis profilt kínálnak (a Tai-Haót hagyjuk), a legváltozatosabb profilkínálatuk van (SA, DSA, DCS, DSS), a GMK után a legtöbb egyedi öntőformával rendelkeznek, a GMK-val együtt az egyedüli nem kínai gyártók, és kis családi vállalkozásként tolták egészen mostanáig.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #88790 üzenetére
Azonkívül, hogy nagyon magas és QWERTY, nem sok köze lesz az írógépekhez.
Arra gondoltam, hogy gépelés közben az egész billentyűzet billegni fog az ujjaid alatt. Flex nem lesz, bounce lesz, de sok billegéssel kiegészítve.
-
dqdb
nagyúr
[link]
eszméletlenül drága, billentyűzetként csapnivaló lesz, az overengineering mintapéldája, de ha mint ipari designt nézem, akkor minden elismerésem a tervezőnek, volt egy őrült koncepciója és azt sikerült zseniálisan végigvinnie a csuklótámaszon át ahordtáskáigbőröndig, a winter edition pedig még erre is rátesz egy lapáttaltipikus showcase darab, amit megépítesz, kiteszed a polcra, és időnként gyönyörködsz benne, mert gépelni rajta bűn ugyan rossz lesz, de látványra az egyik legjobban sikerült darab az utóbbi időkből
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #88762 üzenetére
bal kéz: Caps Lock (eredeti funkció rétegre száműzve), ebből ritkán szokott lépcsős Function feliratú kupak lenni, így Caps Lock kupakkal, valamint a Caps+Tab további rétegre visz
jobb kéz: osztott jobb Shift jobb oldalára tett billentyű, erre szokott lenni 1u Fn feliratú kupakosztott Space-nél próbáltam a jobb oldali Space-re tenni, mert bal kézzel ütöm a Space-t, de az nem vált be, továbbra is a Shift mellettit nyomkodtam
Ha home row-ra tennék modtap layerváltókat, akkor a két homing billentyű (F és J) lenne a cél, mert azt vakon is ki lehet tapintani értelmes kupakkészlet mellett. A lépcsős Caps Lock és a jobb Shift jobboldala is erről szól (és a split Space is erről szólna, ha a kezem ráállna), 100-ból 100-szor lehet eltalálni, míg a klasszikus Space és jobb Ctrl közé tett Fn-re ez nagyon nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domestos #88753 üzenetére
1. nem használják ezeket a billentyűket (meglepően sokan vannak, a Delete kell a legtöbb embernek, az Insert a legkevesebbnek)
2. eleve meg sem veszi az ilyen kiosztású billentyűzetet
3. Home-End-PgUp-PgDn megy az Fn+kurzorokra laptop stílusban, és Insert-Delete a két billentyűre
4. PgUp-PgDn megy a két billentyűre, a Home-End pedig Fn-nel ezekre (vagy fordítva), két billentyűnél a Delete Fn+Backspace-re, háromnál legfelülre, az Insert pedig tipikusan sehováÉn az ilyen kiosztást meg sem veszem, mert az Fn legjobb helye szerintem a ↑ jobb oldalán van, amit itt lespórolnak, ISO kiosztású billentyűzet esetében az Fn+PŐÚÉÁŰ hatosra mappelem ezeket a billentyűket, és ott szoktam használni (hiába elérhető a harmadik pont szerint is). Az Insert nálam mindig Fn+Enter-re megy, MacBook billentyűzeten láttam, az utóbbi 30 évből talán az egyetlen értelmes ötletük volt billentyűzetek terén.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #88741 üzenetére
Vagy clacky hangzást, ami az old school Cherry billentyűzetek kopogós hangját célozza meg, amihez full nylon kapcsolók kellenek nuku szivaccsal. Na az én fülemnek ez a hangzás kell.
A thockyhoz alapvetően switch foam kell és még több szivacs, és onnantól kezdve lényegében teljesen mindegy a kapcsoló anyaga.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #88734 üzenetére
Bár nem feltétlen linear vonalon gondolkozom.
Abból a Haimuból van taktilis változat is, de azt még csak kézben próbáltam, billentyűzetben nem. Ennek a két kapcsolónak az az előnye, hogy nem egy szilikon pad tompítja az ütközést, hanem nylonból készült rúgószerűség, így nincsen nyúlós érzésed, cserébe kicsit hangosabb, mint egy nagyon puha szilikonos kapcsoló (ami cserébe még az átlagnál is jobban nyúlik).Silent Alpaca V2
Az egy átszínezett Durock Silent Linear, vagy más néven Durock DolphinÉs még mindig ott van a lehetőség, hogy valami linearis nem silent kapcsolót rakok bele.
Nem tudom, hogy a Q6 mennyire jó ilyen téren, de ha nem műanyag plate-tel van szerelve (abból is inkább POM, mint PC), akkor az kevés lesz a muted hangzáshoz normál lineárisokkal, és még valószínűleg úgy is, mert nem extrém flexibilis az a billentyűzet. Szóval ha a halkság a cél, akkor valószínűleg halkított kapcsoló kell.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #88717 üzenetére
Szokásos megjegyzés: a halkított kapcsoló önmagában messze nem elég a halk billentyűzethez, a ház és belső felépítése sokkal többet számít.
Ha a gépelési érzet fontosabb és nem az elérhető leghalkabb billentyűzet a cél, hanem csak egy halk billentyűzet, akkor egyértelműen Haimu x Geon Silent Linear, és opcionális rugócsere a neked megfelelő stílusúra/súlyúra.
Ha a tökéletes halkság a cél, akkor a Durock Silent Linear/Dolphin mellett tenném le a garast, mert azt ismerem, és tudom, hogy mit tud, de azt kenni kell, és a mai választékból már nem arra böknék rá. Micafighter eléggé jól körbejárta a témát többször is, a TL;DR olcsón Gateron Silent, és opcionális rugócsere a neked megfelelő stílusúra/súlyúra.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz tomee152 #88707 üzenetére
ezt tudom használni, a felirattól függetlenül, ugye?
Igen.A Logitech mechanikus billentyűzeteit a nevük adja csak el, és nem az, hogy annyira jók lennének. A G413 SE legalább nincsen túlárazva, körülbelül ennyi az egyetlen pozitívuma, a G512-ről még ez sem mondható el.
Ha már a G512 árkategóriájában elgondolkodtál valamin, akkor inkább ez.
GX Red kapcsoló
= piros Kailh PG1511, előnynek nehéz lenne nevezni, cserébe legalább nem hátrány, mint a korábbi Romer-G kapcsolóik voltak.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #88690 üzenetére
Lehetséges okok:
1. elfogyott a korábban berendelt magyarított változatból a készlet, azonban a produkált eladási számok mellett a magyar forgalmazónak nem éri meg berendelni a gyártó által megadott minimum mennyiséget ahhoz, hogy magyarított változat készüljön belőle
2. elfogyott a korábbi készlet, a magyar forgalmazó vár a következő szállítmányra a magyarított változatból
3. a magyar forgalmazó megszűnt
4. változott a magyar forgalmazó, és az új nem áldoz a magyarításraKis és árérzékeny piac vagyunk, ha szerencséd van, akkor a második pont áll fenn, de inkább a másik három egyikére tippelnék.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88691 üzenetére
Létezik.
Ez már az elszállt Signature Plastics árazás* korszakában keletkezett készlet, ami a beesett piaccal kombinálva egy DCS 9009 szintű kittinggel eladhatatlanul drága lett volna, de még egy DCS Dark Sky szintű all-in-one base kittel is, így 50 darabos MOQ mellett, child kit nélkül és TKL base kit mellett "csak" túl drága lett, de legalább megjelent (a DCS Alchemy is komolyabb kittinggel volt tervezve, aztán az SP számainak hatására lett megvágva arra, ami lett belőle).
A DCS sajnos rétegigény, a DCS Solarized Dark jót ment, majd a DCS 9009 volt a "népkészlet", és úgy tűnik, hogy telítődött is a piacot, mert a DCS annyira rétegigény, hogy 50 darabos MOQ fölé nem láttam senkit sem menni az utóbbi időben. A közeljövőben nem lehet értelmes árú és kittinggel rendelkező DCS készletre számítani (talán a lent linkelt Lam Alert lesz a kivétel), az SP-től olyan árajánlatok jönnek még 100 darabos MOQ mellett is, hogy mindenki csak pislog, és ennek eredményeképpen vagy megáll az egész IC fázisban, vagy ilyen minimalista kittinggel jön, ami még a potenciális vásárlók nagyját is elriasztja. Éppen beindult volna egy második DCS reneszánsz 2016-17 után, erre az SP árat emelt és lényegében kiárazta a profilt a piacról.
* itt és itt látod az SP árajánlatát két másik készlethez, ami csak a gyártási költség
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88683 üzenetére
A hangra a legnagyobb hatással a belső súly szokott lenni, ott számít eléggé, hogy miből készül. Ha rézből van, akkor az szépen mélyíti a hangot, ha acélból, akkor a magasabb tónusok felé tolja el, így kerülendő, az alumínium ilyen téren semleges. Jelen esetben a sárgaréznek tűnik, de valójában alumínium (ha lenne réz opció extraként, akkor javasolnám a megvételét).
A külső súly a hanghoz sokkal kevesebbet tesz hozzá. Az összes hozzáadott értéke lényegében csak a súlya (a konkrét anyaga itt már nem számít, mert nem a levegőből veszi fel a rezgést), aminek a növelés mélyíti valamennyivel a hangot, így akár javasolhatnám is, hogy vedd meg, de tükörszerű PVD felületkezelésű az összes opció, ami eléggé kényes tud lenni és gyűjti a hajszálkarcokat. Ha lenne sima homokfúvott SS vagy más matt változat, akkor azt mondanám, hogy hajrá, de így én személy szerint nem adnék ki extra pénzt érte, ha pusztán a hang lenne a cél. Ha az esztétika is fontos, de nem esel kétségbe, ha idővel nem lesz 100%-ig tökéletes a felülete, akkor szintén hajrá, mert jól tud kinézni a chroma változat például.
Persze ez a hangkülönbség akkor jön ki jól hallhatóan, ha minél kevesebb szivacsot használsz és switch sheetet egyáltalán nem, mert ezek “átveszik” a hatalmat, és elnyomják a billentyűzet saját hangját.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #88684 üzenetére
Van jó néhány tervező, aki megérdemli ezt a köcsög hangnemet ebben a műfajban, de ai03 nem azoknak az egyike, és főleg nem ennél a billentyűzetnél.
Ha például ebbe kötsz bele, akkor még úgy, ahogy oké lenne, de most éppen egy passion projectbe kötöttél bele, amit évekkel ezelőtt piacra dobhatott volna, ha nem az lett volna a célja, hogy ezen a területen a szerinte legjobbat hozza létre aktív 40% splergo userként.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88680 üzenetére
Viszont 65%-os, én meg igyekszem teljesen átállni 60-ra.
De legalább nem exploded változat, ahol a kurzorok mellé a jobb oldali oszlopba betettek egy teljesen felesleges blockert mert, csak, és a jobb felső sarokban is csak akkor van knob, ha úgy akarod, és nem kötelező. Szóval 65%-ból szerintem a legjobb kiosztást kapod, bár igaz, mégsem 60%-os.Neo-ból nem tudom, hogy van-e tervben 60%-os, Cycle-ből nincsen, ráadásul a Cycle8 után név- és designváltás jön majd, az azt követő 65%-os billentyűzet a TKD-től másképpen fog kinézni belülről (a golyós zár is lecserélésre kerül), az Arc60 nem teljesíti a split space kívánalmaidat
Szóval olcsó és jó 60%-os nincsen jelenleg látótávolságban sajnos.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88675 üzenetére
Annyira rosszul vannak elhelyezve a top mount rögzítési opciók a plate-en, hogy a Three-in-one structure (Top Mount, Plate Gasket Mount, and PCB Gasket Mount) inkább Two-in-one structure (Plate Gasket Mount, and PCB Gasket Mount).
A spacebar alattit említetted, hogy rossz helyen van, de igaz ez alul-felül a két szélsőre is, azok pedig túlságosan bent vannak, a billentyűzet bal és jobb oldalán lévő részt nem tartják eléggé, azaz a bal Ctrl, Escape, Backspace, kurzorok mind-mind érintettek. Egyetlen top mount rögzítési pont van rendben, a felül középen lévő.
Ha kizárólag a top mount nézted ki ezt, akkor inkább várj tovább. Ha a két gasket mount opció is jó, akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88674 üzenetére
Az X helyett adta volna magát a Vega, de ez legyen a legnagyobb baj.
Ezt nem értem. Az elnevezés a korábbi Orbit - Orbit-X párost követi, ahol az X változat 3 soros, míg a normál 4 soros (továbbra is az Orbit-X számomra a legszebben kinéző splergo design).Viszont a tenting miatt lesz fanyalgás, gondolom.
Várhatóan igen.Azt hozzá kell tenni, hogy ez nem egy gyorsan összedobott design: az Orbit-X IC már 4 éves, az Orbit még régebbi, mindkettő ai03 daily drivere volt évekig, szóval aktív felhasználói tapasztalat alapján döntött a tenting ellen:
Q: No tenting kits?
A: I don't have one planned this time around - adding tenting or variable angle capabilities either adds complexity that raises the board height and makes it difficult to type on, or adds mechanical complexity that raises cost in addition to the challenge of having to create two keyboards for the price of one.
Also, part of it comes down to personal preference - I originally tried a tented design with the Orbit, and found it too unwieldy to use without a wristrest; since I value keyboard versatility, I decided to ditch it altogether and optimize the board for a single-angle with a very low front height so it could be comfortably used even without tenting or a wristrest.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
fém házas, columnar staggered, gasket mount-szerű megoldás, 40%-os billentyűzet 3×7 és 4×7 változatbantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz marositech #88644 üzenetére
Ez csak azért Cherry MX, mert a Cherry annak nevezte el. Hivatalosan Cherry MX ULP néven fut, de a Domonkos által is említett Cherry ULP jobb név lenne, mert nulla köze van egymáshoz a kettőnek. Ugyanezt félrevezető elnevezést a low profile kapcsolójuknál (Cherry MX LP) is eljátszották, de ott még lehetett azt mondani, hogy ott van a klasszikus MX kereszt a tetején, de itt az nincsen.
A megoldás maga érdekesnek tűnik és működik is a gyakorlatban, a kisebbik probléma vele az elérhetősége (az említett Corsairen kívül a Cherrynek van egy ilyennel szerelt billentyűzete), a nagyobbik a teljesen érthetetlen és értelmezhetetlen ár és hozzá a nuku 3rd party szervizelhetőség. Majd ha árat lefelezik és lehet boltban külön kupakokat/kapcsolókat kapni, akkor ez a vonal lehet egy jó ajánlat, de 100e felett kínálni egy olyan billentyűzetet, ami egy garanciaidőn túl meghibásodó kapcsolónál vagy elfáradó kupaknál kuka, eléggé meredek.
Egy egérpadra és időnkénti takarításra azért futhatná a családtagodnak.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #88648 üzenetére
Ez olyan 10 dollárt, ha érhet. Összehasonlításképpen a Drop 39 dollárért szokta akciózni az MT3 és DCX készletek egy részét.
Ha olcsón kell rossz minőség, akkor feliratok nélkül Keyreative Blank, feliratokkal GPBT az MKEU-tól. Ha a fentinél olcsóbban kell átlagos minőség jó kitting mellett, akkor ott ez, ez vagy numpad nélkül ez+ez. Figyelem, az MKEU raktárkészletről gyorsan szállít, de gazdaságilag pocsék helyzetben van, így elképzelhető, hogy legrosszabb esetben a Paypal védelmet kell majd használni.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz ricogsm #88618 üzenetére
A legtöbb módosítóból több sorba való darab is van a készletekben, a Home-ból is biztosan van 2-3. Csereld le a megfelelőre, ha van benne, mert az a sor már nem tipikus pozíció a Home számára, így a legtöbb készletnek nem része.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #88611 üzenetére
szerintem rossz otlet kemenyebb, nagyobb erokifejtest igenylo kapcsolokat rakni a gyakran hasznalt billentyuk ala
Elméletileg tényleg rossz ötlet, a gyakorlatban a space-nél mégis sokkal többször működik, mint nem.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #88599 üzenetére
Elméletileg van 3 féle sebesség lehetőség. Ezeket a sebességváltókat kiraktam 1-1 gombra, de hiába nyomkodom a sebesség nem változik.
A VIA alatt a QMK többféle módot támogat az egérfunkciók működésére, az a 3 billentyűkód az alapértelmezett módban éppen nem csinál semmit sem.Itt van a dokumentáció az egyes módok működéséről és a paraméterezésről, saját QMK firmware fordításával tudod ezeket testreszabni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #88586 üzenetére
[link]
érdekesség plate mount stabilizátor vonalon, még a végén abból is akadni fog jó minőségű darabtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #88587 üzenetére
Ha igen, mi a tapasztalat mennyire használható az egér emuláció?
Görgetésre tökéletesen használható, az egérkurzor pontos mozgatására eléggé használhatatlan. Hozzávetőlegesre is csak akkor, ha a négy fő irány felé mennél.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz norby_42 #88585 üzenetére
De, egy ideje már lehet. Any key-t kell feltenni, aztán az MT(MOD_RCTL, KC_SPC) értéket beírni.
(#88589) norby_42: ha nem megy, akkor írj vissza, aztán megnézem. Nem használok VIA-t, mert túl buta és kényelmetlen az igényeimhez, így nem is teszteltem le, de akkor előveszek egy olyan nyákot, amin még VIA kompatibilis QMK van, és megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #88545 üzenetére
De, deformálódott. Akkor nem pattan össze egy kapcsoló, ha a 2/4 fül a ház felső részén kifelé áll, és nem pattan be az alsó részen lévő vájatokba. Szétszedéskor ezeket nyomja kifelé a kapcsolónyitó, deformálódás alatt ennek a négy fülnek a sérülését kell érteni. Megpróbálhatod visszafelé hajlítani ezeket, hátha az segít, de ott valami más probléma lesz, mert nagyon nem megszokott ilyen szintű deformálódás.
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #88539 üzenetére
Oké, akkor szerencsére nem csillagfejű, "csak" szimplán rossz minőségű. M2-M3 méretre vannak technikák a kifúráson kívül (kicsi gumidarab a fej és a csavarhúzó közé, pillanatragasztós rásegítés, egyiket sem próbáltam, mert szerencsére nem kellett), de ha nem az egyik sarok érintett, és tudsz vele élni, akkor én hagynám.
Akármi is lesz a vége, szerintem látogass meg egy csavarboltot, és cserélj le minden csavart jó minőségűre.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #88535 üzenetére
Ha a kapcsolóház felső része polikarbonátból van, akkor az tud valamennyire deformálódni (a nylon sokkal kevésbé), hogy utána enyhén lötyög, ilyenkor szokott képbe jönni a switch film. Ha annyira deformálódott, hogy vissza sem tudod tenni, akkor az vagy user error, vagy a kapcsolónyitó baja.
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #88530 üzenetére
Hex, torx vagy csak sima csillagfejű csavar? Ha a legutolsó, akkor az eléggé igénytelen döntés a Keychron részéről, ha pedig ilyen gyenge minőségű a csavar maga, akkor pedig duplán.
Custom vonalon alapvetés, hogy hex vagy torx legyen a fej azért, hogy ne lehessen könnyen elnyírni, ami csillagfejű csavarnál nem áll fenn. Az igényesebb tervezők a group buy során külön intéznek csavarbeszerzést a McMaster-Carr felé, amit a vendorok megkapnak, és QC közben a gyártó által szállított csavarokat (amelyek általában nem szoktak rosszak lenni), lecserélik garantáltan jó minőségű és így tartós csavarra.
Amúgy egy billentyűzetnél sosem szabad izomból meghúzni a csavarokat. Sem a házon, mert az a potenciális elnyírás mellett a hangra is rossz hatással lehet, a stabilizátoroknál pedig főleg nem, mert ott tönkre lehet tenni a nyákot. Mindig annyira húzz meg csak egy csavart billentyűzeteknél, hogy az éppen ne lötyögjön és éppen csak szoros legyen, nem kell még azt a negyed-fél fordulatot utána tolni.
És igen, ez az a műfaj, ahol a screw review is létező dolog, és a mémesedése után természetesen lett screw review review is.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #88526 üzenetére
The deployment version is 205 (G2) plus 105 and then adjusted to 0.
The particles are sticky and are only recommended for lubricating satelliteThe original 205gd0 factory is grade 0, with fine particles
It is suitable for lubricating the switch and the inner wall of the satelliteOne 108 keyboard can be lubricated by 5g 205gd0
A Chinglish leírás elolvasása után sem lettem okosabb annál, hogy ez valami AliExpress special lehet, ami ki tudja, hogy mi valójában (a kínai nyelvezetben a satellite stabilizátort jelent). Az állagát illetően eléggé fura, hogy 5 grammot írnak ~100 kapcsolóhoz, eredeti 205g0-ból elég ahhoz 1-1,5 gramm, különben túlkened.De mindegy is, mert közben visszakerestem, és mint kiderült, már korábban megírtam neki, hogy drágán vette az ismeretlen 205 klónt, mert annyiért eredeti is akadt volna, és feleslegsen, mert a rendelt kapcsolókat nem kell megkenni, azok gyárilag kentek. Ami nem is baj, mert kapcsolónyitó nélkül pedig felettébb kényelmetlen lenne kinyitni azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Spórolós topik
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
- Mountain Everest Max RGB billentyűzet
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest