Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdanesz

    senior tag

    Sziasztok,

    Úgy néz ki elérkeztem az autóvásárlás hajrájához. Május eleje óta ideje volt már. Egészen pontosan 37 élőben megnézett autó közül sikerült kettő olyat találnom amelyek végre komolyan esélyesnek tűnnek. A többi megnézett autóhoz képest messze a legszebb állapotban vannak.

    Íme a két jármű:

    2009-es Accord, 2.2 i-DTech 150lóerővel, 228 ezer km-rel és egy 2011-es Renault Grand Scenic 1.6 dci 253 ezer km-rel. Az Accord a váltó és a jó vezethetősége miatt tetszik. Valamint alapban általában a szedán autók felé húzok na és persze a Honda az Honda. Elférek benne elől, de hátul már nem sok hely marad sajnos. A deréktámasz a vezetőülésen sokat dob a komforton.

    A Scenic már átesett vezérléscserén 200 párezer km-nél. Tetszik benne, hogy magasan ülök, a Bose hifi marha jól szól benne és panorámatetős. Nekem az ülései is kényelmesek még ha kicsit székes hatásúak is. Bőr-szövet ülései vannak, így nem rottyadok bele annyira nyáron. A csomagtere hatalmas és nagyon sok rejtekhely, rakodóhely van benne általánosságban.

    Tudom, nem egy kategória a két autó...de most így dobta a gép. Mindkét autó szépen húz, jó a motorhang nincs kereplés, csörgés. A Hondát jobb volt vezetni érzetre, a Scenic viszont a térérzete miatt volt jó. A Scenic-re azonnal kell 4 új gumi, illetve lassan a fékekkel is foglalkozni kell, míg az Accord esetében 1 hiányzó krómcsík (hűtőrács legfelső csíkja) a bibi valamint szintén játszik a fékek hamarosan elérkező cseréje.

    Árban nem nagy differencia van 150 ezer ft. Az Accord magyar autó, követhető történettel 'születésétől' fogva. A Scenic 2017 óta van Magyarországon (Belgiumból hozták saját részre) és az elmúlt hat évről a tulajnak nagyon szép kimutatása/számlái vannak miket költött rá.

    A Focus Ecoboost fiaskóm után remélem nem tenyerelek bele ismét valami szarba.

Új hozzászólás Aktív témák