- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
Tigerclaw #23 üzenetére
"Azt mondjuk nem értem, hogy a Metának miért éri meg korlátoznia pár országra a saját megoldásainak eladását, mikor pl. a Quest 3 sikeres lehetne. ... Az Apple megoldására nincs vevő, a Meta meg nem akarja forgalmazni."
Nem lehet, hogy kapacitásbeli gondja (is) van a Metának? Amúgy azt is el tudnám képzelni, hogy a lehetséges jogi problémák (pl. GDPR) elkerülése végett óvatosabbak egyes piacokon. De amúgy egy jó kérdés.
-
Ricardo
titán
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
Ezt értem, de amiből indult, ("Érdekes látni az olcsó meg az Apple szót egy mondatban. ")
az teljesen helytálló, mert valóban furcsa, hiszen jellemzően nem a vékony ceruzájukkal írják az árcédulákat."Meg en nem az arazast kommentaltam, hanem a jelenseget, hogy vekony ultrabook ellen valaki belinkel egy boszme gamer laptopot."
Ebben igazad van. Más célközönség, teljesen más termékkategória. Nem igazán összehasonlítható.
-
Felesbandi
senior tag
Vannak tularazott es vannak relative jol arazott termekei is az Apple-nek. A fonott korpant elmebeteg arazasa miatt meg a MBA arazasa nem feltetlen lesz elmebeteg.
Meg en nem az arazast kommentaltam, hanem a jelenseget, hogy vekony ultrabook ellen valaki belinkel egy boszme gamer laptopot.
-
Ricardo
titán
válasz
Felesbandi #43 üzenetére
Maga a mentalitás, amire a második hozzászólás utalt (mert ebből indult) a tartozékaik árán is látszik.
Például: [link]
-
gulupeti
senior tag
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Lehet ezt szépíteni, csak jelen esetben felesleges.
-
Danipicur2
tag
Előzőhöz annyit, hogy így kell egy egységes minőség szint, amit tartanak, amitől felfele csak extrákban és teljesítményben halad az ember, mikor az adott gépért többet fizet, de az alap minőségérzet meglegyen a legolcsóbb terméknél is, de az Apple a legtöbb cuccánál ott tart, hogy nem igazán tud árban lejjebb menni úgy, hogy ez a minőségszintet tartani tudja. A laikusokban megvan, hogyha iPhone-t vesz, akkor biztos jó lesz, míg ha pl. Xiaomit, akkor közel se biztos, mert vannak olcsó, szar telefonjaik is és nem azt fogja nézni, hogy mi a legolcsóbb Xiaomi, ami már jó, hanem inkább megveszi az iPhone-t többért, mert az biztos, hogy jó lesz vagy mert volt szerencséjük egy lowend Xiaomihoz és azután nem akarnak azt venni, mert a negatív tapasztalat után azt feltételezik, hogyha az opciók közül a Xiaomit veszik, akkor az is szar lesz. De felhozhatnám ezt a Macbookok vs ASUS, Lenovo, HP összehasonlítást is.
-
Danipicur2
tag
válasz
Tigerclaw #38 üzenetére
Gondolj bele, ha előállnának olcsó termékekkel, akkor azzal pont a maguk hátába szúrnának, mert ha gyenge cuccot adnának "olcsó" címszó alatt, akkor a brand sérül, ha meg jót, akkor meg a drágább cuccokat tehetik értelmetlenné és azért a vaskos profit mégiscsak a felső-kategóriában van. Meg amúgyis úgy pörög az almás használtpiac, hogy akinek az 530.000 Ft-s M3-s Air vagy a 300.000Ft-s iPhone 13 drága, akkor felcsapja a hardveraprót (vagy a használtalmát) és olcsóbban szerez még mindig bőven helytálló mobilokat és notikat, mert a használtpiacon az Apple cuccokra van a legnagyobb kereslet, hisz újonnan drága, de baromi hosszú élettartamuk van, így jól tartják is az árukat, így egy pár éves géppel is bőven boldog lesz az ember. Emellett még telefonos fronton a Samsung az, amiből egy pár éves A5x/A7x vagy S szériás mobil is még relative kelendő lehet és szép árat lehet érte kapni, de minden laptop, ami nem Macbook és minden telefon, ami nem egy jobb Samsung vagy Apple, attól többnyire sokkal nehezebb megválni és valszeg alacsonyabb összeget is fogsz érte kapni. Őszintén, ez a legzöldebb, hisz ha több kézen átmennek ezek az eszközök, akkor tovább maradnak használatban és kevesebbet kell gyártani.
+ Fentihez hozzáteszem, hogyha az Apple előállna pl. egy 300.000 Ft-s laptoppal, akkor mit hagyjanak ki? Ha a hardveren spórolnak, akkor túl sokat nem lehet, mert akkor töri "A Macbookoknak jó a teljesítménye" imaget, ha az anyagon, akkor "A Macbookoknak jó az anyagminőséget" imaget törné, ha meg az akkun vagy a hangszórón, akkor meg azt az imaget töri, hogy az "Apple gépek sokáig bírják és jó a hangszórójuk", ha meg ezekből nem adnak sokkal alább, akkor meg vagy nem lesz sokkal olcsóbb, vagy értelmetlenné teszi a Macbook Air-t, hisz megkapja majdnem ugyanazt 200k-val olcsóbban. -
Lokii
aktív tag
-
válasz
Danipicur2 #33 üzenetére
Thinkpad x13. Kemény 320 fontért vettem nemrég egy 2.gen-t, egész munkanapot kihúz az akksija.
-
Danipicur2
tag
Azért hadd ne keverjük ide a böszme gamer laptopokat egy ultravékony ultrabookokhoz, mert ugyan teljesítményben jobb, amit küldtél, de a kijelző rondább, bazinagy és bazinehéz (az általad küldött laptop 2,81kg (!), szemben a 15 colos Macbook Air 1,5kg-s tömegével), valamint nem is egy üzemidőbajnok (átlag felhasználás mellett kb. 6 óra után kipurcan, míg a Macbook lazán hoz 10+ órákat), valamint a build quality-jét nézve az általad küldött gép se szuperál, mert kb. tejfölösdoboz-műanyagból van az a gép (review-k alapján kb. ráteszed a csuklód a csuklótámaszra, már egy picit hajlik a műanyag), valamint az a jobb teljesítmény is csak addig tart, amíg van nálad egy töltő és egy konnektor.
Ha akarunk jó Windowsos alternatívát állítani az M2-s Airnek, akkor ottvan az ASUS Zenbook S 13" OLED pl., ami kb. egyárban van az alap M2-s 13"-s Air-rel és 16GB RAM-t, 1TB SSD-t, ugyanakkora felbontású, de OLED kijelzőt, vékonyabb felépítést, hasonló (bár picit jobb) teljesítményt és egy picit alacsonyabb súlyt kínál a magnézium házával (nem egy alumínium, de az 1kg-s tömegért megbocsátja az ember) kb. 10 órás üzemidővel.
[link]
Szóval a Macbook Air szint az inkább ez, legalábbis ha ne mcsak azt nézzük, hogy "HÁHÁ, konnektorról ezen több fps-sel megy a Fortnite, mint a szaros Macbook Aireden" -
-
DraXoN
addikt
válasz
Solar Eclips #28 üzenetére
ja... és? csak említettem, hogy sokáig "majd olcsó apple lesz" gondolták.
engem hidegen hagyott és hagy most is az apple termékkínálata. Nem nekem készítenek terméket(a hardver még csak-csak, de a szoftver... ehh, inkább nem)
-
Alusky
senior tag
Az embertelen drágából lesz nagyon drága.
-
CRTs
aktív tag
Sikerült vagy 2-3 érdemi hsz-t megérni a topiknak arcoskodás nélkül xD
aszem ez így fel is tárta a termék "létjogosultságát". xD
OLEEEEEED
-
Nadekérem miez, csórók-e tán az apple júzerek? Hová lett a lelkesedés, hogy egy almás logós akármi mindent IS megér, tessék kifizetni??
-
PTM
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #24 üzenetére
Alma-transformer inkább, a többi ultrabook közt viszont biztos van hasonló. Az XPS-t említettem is.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ráadásul valószínüleg jól lebutítva, hogy pont annyira ne érje meg mint az elődje. Azt mondjuk nem értem, hogy a Metának miért éri meg korlátoznia pár országra a saját megoldásainak eladását, mikor pl. a Quest 3 sikeres lehetne. Éppen a kevés user az egyik fő problémája a VR/AR/XR piacnak, erre ők lemondanak a piac tekintélyes részéről. Az Apple megoldására nincs vevő, a Meta meg nem akarja forgalmazni.
-
miqlas
őstag
válasz
Solar Eclips #20 üzenetére
... naná, mert ennyi idõ a MBA-nek lerenderelni ~5 percet!
-
bteebi
veterán
"Az olcsóbb szegmens felé ... Apple"
Szóval 3500 dollár helyett most már majd csak 1600 dollárba fog kerülni?
Kettőt kérek! Szemenként egyet.
Értelmezzük: a lebutított verzió már nem 1,3 millió JMFt-ba, hanem mindössze potom 600 ezerbe - de amúgy inkább többe, hajrá ÁFA - fog kerülni. Tuti biznisz. Már nekik.
-
Crus
őstag
A kiinduló hsz-ben a teljesítményről esett szó, meg persze a nem létező minőségről. Hoztam egy olcsóbb, de jelentősen nagyobb teljesítményű gépet, mert a hozzászóló ezt kérte! Aminek ráadásul IRL gyönyörű képe van, az a 120Hz-es IPS panel élőben, minden csak nem rásózás, ráadásul ebben a méretben semmi gond nincs a FHD felbontással sem.
De tessék, ez OLED, 2.8k felbontás és 20%-ot ver rá teljesítményben az M2 félmillás gépre, 4x akkora tárhellyel, de FELE áron! Félmilláért meg nyilván drasztikusan brutálisabb Intel CPU-s notik vannak OLED-del...
Értem, hogy él az emlékeitekben egy olyan rövid időszak, amikor az M prociknak nem volt ellenfele. Elmúlt. Jó ideje.
-
Crus
őstag
Erre a nagy xar kijelzőre gondolsz?
Tényleg nincs pariban az elárazott air-rel, mert jóval erősebb nála, miközben fele annyiba kerül
-
Crus
őstag
válasz
Solar Eclips #5 üzenetére
40%-ot ver rá teljesítményben a legolcsóbb(!) M2 8 core CPU-ra, ami apple-nél jelenleg egy félmillás gép, ráadásul nagyobb kijelzővel, 2x annyi memóriával, 2x akkora tárhellyel, RTX3050 GPU-val, 450-ért... A 15"-os M2-vel inkább össze se vessük annyira durva lesz az árkülönbözet.
Ezt az építési minőséget akkor említsd érvként, amikor javítottál ilyeneket. Egyrészt az apple is pontosan ugyan abban a kínai gyárban gyártat, ahol az összes többi, pl. a főleg Foxconnal dolgoztat, másrészt borzalmas az apple design, mely szándékosan arra megy rá, hogyha bármi történik a géppel (és történik), akkor ne tudd javítani, vegyél újat. Két lábbal tapossák a right2repair-t.
(A hajunk kihullik, amikor ilyenekkel keresnek meg minket -.-)Amúgy még mindig csak 1 év gart adnak a gépeikre, amit +100.000-ért lehet 3-ra bővíteni?
-
Crus
őstag
válasz
Solar Eclips #6 üzenetére
A MQ3-hoz sem kell, benne van. De tud PC wireless/wired módot is.
-
strogov
senior tag
- Tudsz úszni?
- Nem
- És ha megfizetem?Ez a cucc 1600 USD-ért is egy búvárszemüveg lesz aminek a legfőbb funkciója, hogy tök egyedül, a kanapén ülve nézheted a naplementét.
Mielőtt olcsóbbá teszik, nem lenne baj ha valami funkciót kerítenének neki. Lehetőleg olyat amiért kiad az ember 1600 USD-t. -
Crus
őstag
A bejelentéskor megmondtam. Nyilván le lettem oltva.
Éééés még az 1600$-os is felejtős lesz. (A Sony éppen most szántja be a PSVR2-öt azzal a döntéssel, hogy erősen megvágták a PSVR játékokra fordítandó büdzsét, ráadásul pár hónapja katanával vágtak rendet a VR fejlesztőik között.)
Ez a leendő cucc még így is majdnem 3x annyiba fog fájni, mint egy MQ3, amire nem csak a saját store-ból van dögivel minden, még wireless megy PC-vel is.
De nem csak az ár a probléma, hanem leginkább az, hogy ezek a cuccok még mindig bulky-k, így még mindig nem tud áttörni a többség ingerküszöbén. A technológia még egyszerűen nem tart ott, hogy a VR annyira siker legyen, mint anno egy tapitelefon...
-
gulupeti
senior tag
Érdekes látni az olcsó meg az Apple szót egy mondatban.
-
Raysen623
addikt
Bölcs döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest