Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz olajbogyo #202886 üzenetére

    A 2019 utáni 3.gen nem ismerem, a második generációt vezettem többet (meg egyszer az elsőt, az nem zavart), de a kettes 2.0 dízel összkerekes, 17es alufelnivel és relatív alap felszereltséggel az elég kellemetlen volt számomra.
    Nem tudom neked milyen van. Az egyes nekem hasonló élmény volt mint a Vitara/S-Cross, a kettes határozottan kellemetlenebb nekem (súlyosabb, magasabban van a súlypont, nagy a rugózatlan tömeg, kanyar+úthibák esetén imádkozok hogy fogjon újra talajt).
    Ha nem kanyarodok vele, akkor elmegy, kivasal sok mindent (vannak ügyesebbek meg ügyetlenebbek is). Lehet hogy a 20 évnyi megszokás azokon az utakon mindenféle (kisautó,kompaktok, középkategóriások, kis és nagyobb furgonok, pickupot, suvot és crossovert is beleértve) autóval túl optimista voltam hogy mit fog bírni. Az RX400 (brutál nagy kerékkel nagy tempóval) és az Agila lepett még meg ennyire a várakozásokhoz képest negatív irányba.
    tegyük hozzá a ford sokszor más rugót/csillapítást (lengőkart, szilentet?) használ magasabb felszereltségnél, nem tudom itt is van-e ilyen különbség (a kettes Focusoknál zongorázni lehetett a különbséget az alap és a Ghia/Titanium között).
    De normálisan közlekedve sokan nem értik miről beszélek, azt mondják ez egy suv, mit is várok, ezek ilyenek. (15 millán innen, mielőtt valaki belekötne). De messze nem mind ilyen.

    Kinézet/formatervezés passz, ezeket nem vágom.
    Külsőre meg van ami tetszik, van ami nek (M4 inkább igen, Captur igen, Clio so-so, Kadjar és Arkana meg nem tetszik; Pug-ok közül kb mind tetszik, de 3008 nem kéne, a hasonlóan 'jól' sikerült futómű miatt) :). Citroenek formatervét, picit jobban kényelemre/praktikumra hangoltságát jobban szeretem; de megint jóval drágább volt a C3, mint a 208 mikor vettük; másik kompromisszum :B

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák