Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TrollBalint

    addikt

    válasz bandus #186024 üzenetére

    Kétféle lízing van, nyílt és zárt végű. Zárt végűnél, befizetsz X-et, majd a maradékot Y időre elosztva kifizeted és a kocsi a tied a lejárati idő végén. (a köztes időben azt hiszem nem a te tulajdonod képezi, hanem aki eladta)
    Nyílt végű elsőre jobbnak tűnhet, mert alacsonyabb a havi törlesztő, viszont ott van maradvány érték. Itt biztos, hogy a lejárati idő végéig nem a te tulajdonod az autó. A törlesztési idő végén pedig jellemzően választhatsz, hogy kifizeted a maradványértéket és tied lesz a kocsi, vagy pedig lízingelsz egy újat, ekkor a maradványértéket beszámítják a következő autónál. (Gondolom ennek vannak feltételei)
    Különösebb buktatója szerintem sincsen ennek, ha Te úgy érzed, hogy be tudod vállalni a törlesztőt akkor nem egy rossz ajánlat. Ha nem veszed meg a végén a kocsit, hanem újat lízingelsz, akkor meg 4 évig, havi 130-ért (plusz a kezdőrészlet) volt egy új autód, és utána megint lesz egy új, havi X-ért. (Nyilván ez lenne a legjobb forgatókönyv a cégnek, hiszen így minden hónapban van egy biztos bevétel, de ez nem annyira autós téma)

    https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

Új hozzászólás Aktív témák