Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Január környékén lenne esedékes egy új gép vásárlása a családban.
Az alábbi konfigot néztem ki, de egy ideje nem követem nyomon a dolgokat, így a segítségeteket szeretném kérni.Alaplap: MSI B150 PC MATE 30k ( itt nem tudom, hogy a b150 elége-e játékra. Tunning elvileg nem lesz... az MSI mennyire megbízható? )
CPU: INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX 65k ( ehhez érdemes lenne külön proci hűtőt venni? )
RAM: HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT 32k ( itt igazából nem tudom milyet kellene. anno a ddr3as hyperem is jó volt)
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 15k
Ház: ZALMAN Z3 Plus 13k
Táp: itt van értelmes 600W körüli táp 20ezer forint körül? vagy inkább csak többért? ( a lent írt vga-kat elbírja 600 w? )
VGA: Itt bajban vagyok. Gtx 970 vagy r9 390? 970-esről azt olvastam, hogy kevesebbet fogyaszt + jobb driver....viszont kevesebb memória (4GB). R9 390 meg többet fogyaszt + 2x annyi memória (8gb)..viszont problémásabb driver. Félre ne értse senki, nem vitát akarok indítani, de szerintetek melyik szolgálna ki hosszabb ideig? (2-4 év) Melyik a megbízhatóbb? Mindez egy 21:9-es monitort szolgálna ki (ami majdnem 2k) arra elég ?
A keret 270-300ezer forint.(iponon szeretném megvenni, de ha tudtok más hasonlóan jó áron kínáló megbízható boltot , azt megköszönném ha megosztanátok velem)
-
Redlight2
tag
Szisztok!
Van egy asus p8 z77-v lx alapom egy i5 3470-el és egy hd 7870 2gb-os vga-val, 8 giga ddr3-al megtàmogatva.
Kinéztem egy msi B350 gaming pro alapot, egy amd ryzen 5 1400-as procit , msi gtx 1050 ti-t, hozzà 16giga ddr4 ramot.
A kérdésem az lenne, hogy érdemi sebesség növekedést hozna az új konfig ? A ramot ne vegyük szàmitàsba.
Nem igazàn talàltam összehasonlito oldalakat,mert regiek a komponenseim.Vagy elég lenne csak ddr3ast 16gigàra bőviteni ?
-
Redlight2
tag
martin66 / palfitom / joysefke
Köszi a segítséget így akkor nem verek el 200k-t a semmire. Veszek még 8gb ram-ot megy SSD-t
Csak az a durva h ezt a gépet 2013 eleje fele raktam össze kb 200-230ból (házzal táppal stb..) ....4 év elteltével ha ugyanennyit költök gépre, a 4 éves teljesítményem(+10-15% ?) kapom vissza? Gáz.
-
Redlight2
tag
válasz joysefke #124473 üzenetére
nem újítok..nem akarom átlépni a lélektani 200k-t, de tényleg köszi a segítséget nem gondoltam, hogy ilyen bivaly gépem van xD
használt i7 ... 50-70k körül mozognak 1060 meg 80-100k ,ehhez még +8giga ddr3 20k + ssd 35k, akkor megint 200knál tartok és a fele gép régi "bármikor kihalhat" az új vga alól. Annyi h veszek ramot, meg ssd-t durván 50ezerből és letudtam, majd 4-5 év múlva megint felnézek a topicba hátha akkor nem lesz minden ilyen gusztustalan drága de tényleg köszi -
Redlight2
tag
Üdv!
Ide is írom, hátha tud valaki segíteni. Ha nem lehet, akkor bocsánat és kéretik törölni.
Hali!
Lenne egy kérdésem,hátha tud valaki segíteni.
Párom nagyon szereti a sims4-et mod-olni, de sajna elég sokat tölt így , illetve laggol-szaggat(akad is sűrűn).
Jelenleg egy i5- 3570-es proci hajt egy HD7870-es VGA-t ,8GB DDR3 rammal és egy Samsung 860 evo 250gb-s SSD-vel karöltve
Mit kellene fejleszteni, hogy ne legyen ez a jelenség? Újra telepített friss windowssal is hasonlóan szaggat.
+8 GB RAM segítene? Esetleg a proci a gyenge?Ha teljes gép cserét terveznénk, akkor a SIMS VGA vagy CPU igényes játék? Ha proci, akkor jobb lenne neki egy K-s intel, ahol a single core teljesítmény a nagyobb vagy egy sokmagos ryzen lenne a jobb?
Előre is köszi a segítséget ^^
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy az alábbi konfig megállja-e a helyét, illetve pár tanácsra is szükségem lenne. Elsősorban gaming-re kell (LoL,BF1 - V ), néha egy kis GTAV vagy RDR2 (persze kompromisszumokkal).
Alaplap: ASUS PRIME B360M-A 26k
Proci.: INTEL Core i3-9100F 26k
RAM: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 28k
VGA: 5500XT vagy 1650 super kb. 70k körül
SSD: KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 18k (jó drága most )
HDD: WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA 3 14k
Táp: THERMALTAKE Smart SE 530W 20k
Ház: zalman i3 17k
Hűtő: Cooler Master Hyper TX3I 7kEhhez az összeállításhoz kell egy a b360 chipset-es alaplap vagy elég lenne egy olcsóbb h310?
RAM gondolom vígan elketyeg 2666Mhz-n, nem fog gondot okozni, hogy 3200Mhz-s?
VGA-nál ebben a 70k körüli ársávban gondolkozom, obijektíven 5500xt és 1650Super-nél nem a márkahűség a döntő, hanem hogy melyiknek van jobb hűtése. Van kifejezetten ajánlott vagy kerülendő hűtésű gyártó ebben az árkategóriában?
SSD-nél egy satás is megteszi, egy átlag usernek persze? -
Redlight2
tag
Hello!
Az alábbi konfig rendben van? SSD-t , RAM-ot és a VGA-t tudnátok véleményezni?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
MZsoltee
Ryzen 1600af-re gondoltam én is első körben, de a nagyobb helyeken (ipon,pcx) több, mint 2 hete nem lehet kapni. Sőt..most ott tartunk h a ryzen 2600 is hiànycikk
Annyira nem ismerem a boltokat, de úgy hatàroztam ,h a pcx-től szeretném megvenni a komplett gépet, illetve fontos a minőségi összeszerelés, mivel ezzel az opciòval kérném.
Alza és tàrsai nàlam felejtősek amúgy is.SyMbiote
Oksi :)1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Jàtékra, fontos a h LoL menjen 144 fps-sel. Ezen felül minden újabb single és multi gaming meg fog fordulni rajta. Természetesen tisztàba vagyok vele, hogy kompromisszumokkal kell hozzààllni :)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?230-250ezer Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
AoC 27G2U - FullHD / Ips / 144hz / 2 Hdmi + 1 display port / freeSync+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Processzor téren AMD , VGA téren mind1. Nem igazàn àstam bele magam, de làttan pàr cikket, hogy gondok akadhatnak az amd vga driverekkel. Emiatt kicsit nVidia felé húzok, mert azt stabilabbnak gondolok. (Persze nem mérvadò a dolog, meg ti jobban is értetek hozzà). -
Redlight2
tag
válasz palfitom #155702 üzenetére
Köszi.
Gtx 1660-ban melyiknek van rendes hűtése ? 1650-nél azért esett a TUF-ra, mert gyàrilag az van a legjobban OC-zve 3100-at fel lehet oczni 3300x/2600 szintjére ? Nem vagyok nagy gépvaràzslò, de gondolom vannak oc tutorialok. (Msi b450 pro vdh max jò tuning lap? )
-
Redlight2
tag
Nem hiszem el, egyszerűen a nagyobb helyeken ahol van gépösszeszerelés nincs se ryzen 1600af régóta, pár hete ryzen 2600 is kipusztult mostmeg a 3300x tünt el a polcokról. Nem akarok rzyen 3600-at mert kb 60-65k már sok nekem procira...
Valakinek van infoja h mikorra várható ryzen szállítmány idehaza vagy mi az oka h ipon,pcx stb már nem árulja ezeket?
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Lancool-II-Mesh-rgb házat. Amibe kerülne egy ASrock B550 Phantom Gaming 4 alaplap, amin majd egy ryzen 5600x fog csücsülni. Ezt pedig egy ID-Cooling FROSTFLOW X 240 fogja hűteni. A házba gyárilag van 3 argb venti elöl. Hátra szeretnék még egy Be quiet! BL085 Shadow Wings 2 120mm PWM rendszerhűtőt , hogy meglegyen a kellő légmozgás.
Az alaplapon ezek a csatlakozók vannak a ventikhez:
- 2 x RGB LED Headers
- 2 x Addressable LED Headers
- 1 x CPU Fan Connector (4-pin)
- 1 x CPU/Water Pump Fan Connector (4-pin) (Smart Fan Speed Control)
- 4 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)A kérdésem az lenne, hogy a gyári 3 ventilátort , illetve az utólagos Be!quiet ventit rá lehet gond nélkül kötni a "4 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)" csatira, úgy hogy az alaplap vezérelje fordulatot?
Illetve az RGB vezérlést hogy lehet megoldani? Alaplapról vagy a házon lévő vezérlésről?
A 2 ventis AIO hűtésnek elég 1 CPU fan csati?
Noob vagyok a témában és nem akarok mellé nyúlni, h az elképzelésem nem kompatibilis az alkatrészekkel Mivel én úgy gondoltam, hogy a ház ventik sebességét az alaplap auto-n szabályozza, az rgb effekteket meg vagy a házon lévő gombokkal vagy teljes egészében az alaplapról. Viszont az alaplapon - 2 x Addressable LED Headers van , nem 3
Köszi a segítséget. -
Redlight2
tag
Sziasztok!
Ezt a 2 variációt néztem ki. Kérdésem az lenne, hogy minden jó, minden kompatibilis mindennel?
Illetve, hogy a ryzen vagy az intel az időtállóbb? Nektek melyik a szimpibb? -
Redlight2
tag
válasz villamos #171724 üzenetére
oké
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játékra, single és multira is.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
max. 500k összerakással együtt
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
21:9 2560*1080 75Hz freesync , közeljövőben [link] ez lesz amit hajtani fog
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
mindenféleképpen RTX-es nVidia-n gondolkozom. Háznál fontos h mesh legyen és előre telepített legalább 3 ventivel .
Ezen felül fontos lenne a gyors ssd, mivel nagymértetű moddolt játékokat is gyorsan be szeretném tölteni (pl.: Sims4 70-80 GB moddal elég lassan szedi össze magát sata-s ssd-n)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen alaplapot vegyek?
- Láncfűrész topik
- Apple asztali gépek
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok