Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NETbookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
250-300ezer forintból kéne kihozni egy PC-t.
Felhasználás: HD tv-re kötve filmnézés, egy elég komoly hangrendszerre is rá lesz kötve, tehát egy ASUS D2X már tuti hogy fog kelleni, 3x2T HDD + egy 500as lesz bele, szükségem lenne bluray íróra meg egy sima dvd íróra, ezen felül nem lenne rossz ha a jobb játékokat elbírja mert van amit nem szeretünk konzolon játszani.
Ezen kívül még munkára lenne használva. (Office, Zeneszerkesztés, Internet)Házra, alaplapra, procira, VGA-ra, tápra, szoval kb egy komplett gépre szeretnék ajánlatokat kapni.
Remélem össze tudtok nekem puzzlézni így elméletben egy gépet. Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz membrandj #33975 üzenetére
Úgy gondoltam hogy a HDD-k benne lennének az árban. A hangkártya külön vehető ha úgy összességében sokat javíthat az a 40ezer a konfigon.
RAM is kéne IgenKöszönöm a tippet, ha gép elé jutok (kb30perc) megnézem tüzetesebben és írok. Addig is aki tud még ajánlatot ne tartsa magában!
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz membrandj #33984 üzenetére
Ebből nekem a ház és az alaplap nem igazán bejövős...a többi tökéletes! Még én is tovább nézelődök a kategóriában, aztán ha minden meglesz leírom ide a végleges konfigot és a véleményemet, tapasztalataimat hátha érdekel valakit, aki ugyanígy keresgél mint én.
Még1x köszi
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #33991 üzenetére
Szükségem van a 3x2T HDD-re mert, sok minden van... +már megvan az 500as WD CaviarGreen. (Amiből már csak 150GB a szabad hely és még szinte semmi nincs rajta.)
Nekem membrandj konfig ajánlata tökéletes támpont volt, és ha esetleg, én meg tudom oldani hogy jobbat hozzak ki ugyanennyi vagy ~ennyi pénzért az nem az ő hibája, ezért is írtam hogy még vacillálok, és sakkozgatok vele.
Pláne hogy céggel fogom venni, így az árakat is mérsékelhetem sok helyen, illetve kérhetek új árajánlatot az adott cégtől ha minden alkatrészt tőlük veszek meg.
Ezt leszámítva teljesen igazad van, és már változtattam is néhány helyen.
Pl.) -Házikó: régóta nagyon de nagyon tetszik a CM [Silencio 650] és [550] , már 100% hogy a kettő közül fogok választani attől függ hogy kapok ajánlatot és mit hogy tudok intézni.
Tudom, fogok kapni a szellőzés miatt pl., de nem tudok mit tenni nagyon megtetszett és nem rossz.-Proci: i5-3570k lesz. (Ehhez tudok 25 helyett 20ért Phanteks [PH-TC14CS Blue] hűtőt.)
-Alaplap: ezen is változtattam... ASUS [P8Z77-M Pro] lesz, ha már K-s a proci. (ezért szeretnék hűtőből is kéket, meg így a Vengeance is kék lesz... )
-VGA: Gigabyte Radeon HD7850OC 2GB (ez is olcsóbb doboz nélkül )A többi marad. Várom a véleményeiteket!
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #34012 üzenetére
Akkor jó..., alig várom már, hogy összerakhassam, bár kelleni fog segítség, mert ez lesz az első gép amit összerakok. (Ki akarom élni magam a szerelgetésben, mert a szoftveres részét a dolognak úgyis más csinálja, én nem értek hozzá annyira hogy belefogjak.)
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Zsivaagoo #34015 üzenetére
15-20 év tapasztalat sajna nincsen, viszont amiért pénzt adok arra nagyon oda szoktam figyelni, mondhatjuk hogy kínos precizitással, és ez igaz rám minden téren.
De ha valaki szeret legózni és van tapasztalata, akkor szívesen veszem a segítséget. Budapest 15. kerületben lakom, ha csak úgy jó Budapest területén bárhol összerakhatjuk, legalább tanulok. Amúgy is mindenképp kérnék segítséget.(#34016) Cheesy : Köszi a tippet, már gondoltam rá. Nehogy azon a 300Ft-on múljon.
Most jut eszembe, a tápot is megváltoztattam. Mégpedig egy [Corsair GS600]-ra, hogy az is kék legyen. Nálam meg kell felelnie ám az esztétikai szempontoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Szia!
Régi gépedből mi használható? Miből áll nálad a gép? Milyen monitorod van? Vagy csak a TV-vel használod?
Lenne e kötve rá hangfal? Ha igen, milyen minőségű?HDD-t mekkorát szeretnél?
Mennyi RAM-ra van szükséged?
DVD, Blu-ray íróra van szükséged?Írd le egy kicsit bővebben hogy mire használod! Ha ezeket leírod, így fogod a te felhasználásod szerinti lehető legjobb konfigurációt megkapni, mert így tudjuk csak meg hogy mi az elképzelésed.
A "rossz magyar írás" nem zavar, én személy szerint nagyon sokra tartom ha egy külföldi ember legalább megpróbálja megtanulni, a magyar nyelvet!!! Minden tiszteletem!
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Bolla David #34316 üzenetére
Procihűtőt mást választanék a helyedben, ha lesz húzva a cucc.
Videókariból lenne más, jobb ajánlat ebben a kategóriában ha nem ragaszkodsz nagyon ehhez.
SSD-ből inkább [ezt] választanám. (figyelj oda vásárlásnál hogy ez 840pro )A többi jó lesz. Bár nem tudom mire használod a gépet de ennyiért tuti nem vennék monitort de ez én vagyok, neked attól még lehet . Ez több mint elég a játékokhoz, mondjuk én konzol párti vagyok.
-
BenHans
addikt
válasz gwuix2 #34798 üzenetére
Nekem jó alapul szolgált a tanácsuk, csiszolgattam rajta ugyan de ők nem tudhatják hogy hogy változik a keret, illetve a személyes szimpátiámat sem kötelező ismerniük.
Amúgy látszik hogy mennyire nem ismered azokat az embereket akik itt (is) segíteni próbálnak... Nagyon is segítőkészek, és nem hasra ütésből írnak, elhiheted...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Összeállt a konfig. Véleményeket szeretnék.
Ház: Nanoxia Deep Silence 2, + Bitfenix Spectre Pro PWM ventik
Alaplap: Asus P8Z77-M Pro
Proc: i5-3570k + Phanteks PH_TC14CS
Táp: Corsair GS600
VGA: MSI N660Ti OC
ram: Vengeance 8GB CL9 (2*4)
ssd: Samsung 840Pro 128GB
Hangkártya: Asus Xonar D2X/XDT
hdd. WD Caviar Green 2TB
Blu-ray író: Pioneer BDR-208DBK
monitor: Dell u2312HM
Egyedül az alaplapban nem vagyok 100%ig biztos a hangkártya miatt. (Még talán annyi hogy ha úgy jön össze talán 3570k helyett 3770K lesz.) Minden tippet elfogadok! Ez lesz az otthoni gép, de nemsokára "kitalálom" a keretet mert szükség lesz 2 irodai gépre is, természetesen itt fogok ajánlatokat kérni.
-
BenHans
addikt
válasz membrandj #36330 üzenetére
Tudnál dobni egy linket az új (nemsokára megjelenő) Intel procikról? Telóról nem találtam semmi konkrétumot...
Érdekelne hogy mik jönnek, mert ha a mostani i7-3770k árában jobbat tudok majd venni az jó lenne.
Meg az sem lenne rossz épp ha lenyomnák a 3770k árát.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
-
BenHans
addikt
Valakinek van [ilyen]?
Véleményt szeretnék róla, mert tesztet nem találtam, de ha valaki tud pls linkelje be!
(Milyen RAM-ot topik eléggé kihalt... itt több a segítőkész jófej emberke )️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
intelMMX, =HG=: Én azért választottam a Deep Silence 6-ot, mert szeretem ha csendben van, és azért a plexiset, mert szeretném látni, ha már ilyen precízen színre is egymáshoz válogattam mindent.
De legfőképp azért, mert 'merlinclub' írta, hogy nemsokára lesz, amiért nagyon hálás vagyok neki, mert így bele tudom tenni a 360mm-es radit.
Annyira meg nem vagyok elvetemült hogy házat moddoljak.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz Mathiassa #44244 üzenetére
Bocs hogy beleszólok (nem vagyok nagy szaki), de nekem ezt sokan ajánlották: [Pioneer BDR-208DBK] és iPon-nál a [legolcsóbb].
-
BenHans
addikt
válasz Zoli bácsi #54273 üzenetére
Erre szoktak javasolni túlfeszvédőt. [Pl.]
És ha jól tudom akkor már a biztosítóknak van olyan kiskapujuk, hogy csak akkor kötelesek fizetni, ha volt a házban az adott műszaki cikkhez tartozó túlfeszvédő.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
Üdv.
SOS-ben kéne egy kis segítség!
Van egy régi irodai Dell Precision gép irodában, de kezd megmakkanni és nem akarok a meglévő táppal és lappal szórakozni, és szeretném használhatóvá tenni....
Lenne az SOS felújításra 20k, de attól tartok hogy más alaplap nem igazán lenne jó ebbe a házba mert ugye ez a dellnek egy saját méretezésű és csatlakozókiosztású lapja elvileg.Felhasználás: átlag net + office + yt
Ami van:
alaplap: Dell OCJ774
processzor: Intel Pentium 4 660
ram: Kingston 4X1GB DDR2 400MHz
ODD: tsstcorp dvd-rom ts-h352c
HDD: ST3402111AS 40GB + WD Caviar Green 500GB
VGA: Ati Sapphire Radeon X1650
Monitor: Dell 1907FP 19" (1280x1024)Sajnos a kereten nem tudok bővíteni max pár száz forinttal.... szóval max.20k és + 5%.
Ja, és amit kihagytam, hogy ha lehet 1 helyről venném meg az alkatrészeket, jöhet használt is ha van aprón, és még szombatig meg kell vennem.
Ezer köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Azt nem írtam mi lenne a legfontosabb hogy cserélve legyen, de az az igazság hogy nem is tudom, nem ismerem ezeket a dell konfigokat, és nem vagyok otthon az ilyen low end alkatrészekben sem.
De talán táp, alaplap, processzor és hűtés, mert a jelenlegi eléggé zakatol de megnézem lehet csak újra kell pasztázni, szóval nagyon megköszönném ha ezeket a körülményeket belevennétek az ájánlatba.[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Buci21 #55009 üzenetére
A HDD SATA, a táp 375w és dell... Az a helyzet, hogy sem csavarhúzó sem mérőszalag, sem időm sincsen szétszedni... De lefényképeztem, és egyedinek tűnik ahogy megnéztem.
Elvileg többször is előjött egy System voltage is low felirat használat közben, illetve nem minden használatkor de volt hogy kb.2 óra után egy oillanatra lekapcsolt a monitor és vissza, amonitor nem hibás, más géppel hibátlanul megy...
És szeretnék valami olcsó coolert mert mondom a mostani elég ramaty....
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Buci21 #55018 üzenetére
Hát igen ezt én is tudom... csak gondoltam hátha lehet kezdeni vele gyorsan valamit, mert ugye eladni meg összeaprózni nem 3 nap.
Monitor nélkül ér kb 15-t, ha vagyok akkora biznicman talán egy huszast, de szart nem akarok rásózni senkire elvből, szóval a 15-17 sztem reálisabb.
Azért köszi, így megerősítést nyert a véleményem.
-
BenHans
addikt
válasz Buci21 #55021 üzenetére
Magamnak épp építek egy gépet (saber z87, 4670k, gtx770, u2312hm, tervezésre, játékra, fhd filmezésre...), ez csak irodai használatra kellett volna kb 3 hónapra, egy ennél régebbi sz@r pótlására és word-yt- híroldalakban ki is merült volna a szolgálata, de addig akkor lesz egy kölcsön laptop erre a célra, ezt meg eladom amennyiért elmegy, kvétel a WD Greenemet amit beleraktam ebbe a hulladékba (sok adatom van rajta és megy át az újba, hát rövid ideig lakott ebben a kutyaólban ) csak mivel utálok kölcsönkérni bepróbálkoztam egy ilyen barkács gondolattal.
Köszi még 1x hogy időt szántál erre a vacakra, illetve rám
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz richaxes #55132 üzenetére
Hasonló igényekre ajánlottam nemrég egy gépet egy ismerősömnek, pár alkatrész már elhangzott belőle, ezért bátorkodom leírni...
Igazából a Cooler miatt írom, meg hátha megtetszik belőle valami. Nem hiszem hogy rosszat írtam össze, de tény hogy a többiek tapasztaltabbak.
Ez lenne az:
Ház: FractalDesign Core3000 -18k
Alaplap: Asus Gryphon z87 -37k
Proc: i7-4770k -81k
RAM: Kingston 2x4GB HyperX -22k
SSD: Samsung 250GB EVO -42k
HDD: WD Caviar Black 1TB 64MB 7200rpm -20k
Táp: Corsair HX650 -36k
VGA: MSi n780 3GB OC -142k
monitor: Dell u2312hm -53kCLR: Thermalright Archon SB-E X2 -21k
Cooler nélkül ~451k, coolerrel ~472k ami monitorral együtt kitöltené a Te keretedet is.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Darknight #55955 üzenetére
Silencio 550 helyett, nyugodtan ajánlható a Nanoxia DeepSilence 2, hiába hangszigetelt jól hűt, az áruk viszont ua.
Alátámasztandó: [SK cikk] és [SK ranglistája] lenyomott pár nagyobb nevet pedig hangszigetelt.
Annak is ajánlható aki nagyobbat szeretne, mert már ott az 5 és a 6. [Kis Merlin reklám...]
-
-
BenHans
addikt
válasz Darknight #56087 üzenetére
Na látod! Ha elhagyod a sallangot(kártya olvasó stb.) nem csak jobb hűtést hanem +11mm-t is kapsz egy jó léghűtésnek
Viccet félretéve tényleg nem értem hogy adhatnak 154mm helyet? Vagy top flow vagy víz, és utóbbiból is csak valami kicsit? Hát köszi...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Merlinnél elvileg 75ezer felett ingyenes a házhoz szállítás. Ha ez így van, tuti tőlük rendelnék, már csak azért is, hogy megnézhessem a futár arcát. Pécs-Ópályi leggyorsabban és legrövidebben ~500km ~5h Szerintem átgondolnák az oldalukon leírtakat: "az ország bármely pontjára"
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Most este nézegettem az árakat, hogy mi változott az új évre és arra jutottam hogy leginkább semmi. "Még korai lenne..."
Viszont néztem newegg.com-on hogy szállítással együtt is átlag 15 ezerrel olcsóbbak a VGA-k mint itthon bárhol. Van valakinek tapasztalata hogy ez hogy működik? Mi a buktató?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Pár kedves fórumtárs segítségével megszületett egy konfig.
Azóta félretettem rá, de azóta történtek nem várt kiadások amik egyrészt időben kitolták a vásárlást másrészt a keretből is faragtak sajnos.... ezért kellen most segítség...Az a helyzet, hogy úgy szeretnék most gépet összerakni, hogy 2,5-3 éven belül nem igazán tudok majd fejleszteni de addigra mindenképp megpróbálok majd összerakni pénzügyileg egy cpu-lap-ram-vga kombó cserét.
Addig viszont most még ha lehet, ultrán játszanék de persze később a high is teljesen megfelel csak maximálisan élvezhető keretek között maradjon.
Vannak már fix alap dolgaim: ház: Nanoxia DeepSilence 5 window és +ventilátorok, RAM: Vengeance 1600MHz 2x4GB C9, Cooler: Phanteks ph-tc14pe, HDD. WD caviar red 3TB (csak adattárolásra letöltének pl), Monitor: Dell u2312hm, alaplap: Asus Sabertooth z87
A többi kérdéses.
SSD: Nagy valószínűséggel Samsung 840EVO lesz (rendszernek + játékok + munka) (?)
Táp: Seasonic x650-et szerettem volna de sehol nem lehet kapni (???)
Processzor: 4770-4770k-ra fent említett okokból nincs pénz, vagy csak ha a VGA-ból csípek le ... de alapból 4670k-ra gondoltam és csak esetlegesen ha úgy jön össze gondoltam volna 4770(k)-re.
VGA: nV mellett maradnék. gtx 780 ha nagyon erőlködök beleférhet vagy ugye 770. Ha 780 akkor asus ha 770 akkor msi a szimpatikusabb.
Viszont olvastam még gtx 770-780 fórumon is hogy a 4670k csak 4.2-4.4 körül elég a 780 mellé...
A másik meg, hogy sajnos nincs gyakorlati tapasztalatom ilyen kategóriájú kártyákkal mivel eddig a max egy 6850-volt egy darabig.Tehát a fenti jövőbeli elvárásoknak megfelelően kellene összehozni cpu-t és vga-t hogy a lehető legjobb legyen a monitor fHD felbontására.
A vásárlás februárban esedékes. (jut eszembe akkortájt jön a 8** nv széria nem??)
-
BenHans
addikt
Sziasztok! [Ezt] olvastátok?
Nem gondoltam volna hogy a hitachi lelépi a wd-t és a seagate-et is. Bár az is elég durva hogy a seagate mennyivel gyengébben teljesít a vetélytársainál.
(Lehet nem HDD-s topik de itt is felmerült már HDD-s kérdés/vita, meg ezt rendszeresen követem is, ezért linkeltem ide.)
ui. Zsivaagoo-doktornak igaza volt a toszibaszival kapcsolatban bár amúgy sem szeretem a tosHIBA-t...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Buci21 #60844 üzenetére
Ahány ember annyi tapasztalat. Nekem 500-as WD greenem van és kop-kop-kop semmi baja, bár az is igaz hogy adattárolásra van használva nem rendszernek.
Seagate hdd már adta be a kulcsot a környezetemben.Toszibaszi nálam rossz ómen, vagyis inkább inkább ó nem (bocs) Mert Toshiba laptoppal is volt probléma, meg DVD lejátszóval is, ráadásul családon belül.
-
BenHans
addikt
válasz Buci21 #60847 üzenetére
Azt az oldalt csak érdekességképp linkeltem. Ugyan nincs toshiba hdd-vel tapasztalatom, de nem is valószínű hogy lesz, mert más termékükkel volt rossz tapasztalat, így nem bízom bennük. Maradok a WD-nél, vagy Hitachi. Alapból Red 3TB adattárolásra és SSD rendszernek legalábbis így tervezem.
Nem törvényszerű hogy mindenkinek azonos véleményen kell lennie. Mindenki a saját tapasztalatából indul ki, így nekem pl ismeretlen a wd green problémássága, és remélem így is marad ha már 4éve egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Nem azért nem veszek Toshiba HDD-t mert szar, vagy mert a DVD lejátszó korán meghalt, hanem mert a wd már bevált. Bocs ha félreérthetően fogalmaztam. És felfogtam hogy a toshiba hdd-n csak a matrica toshiba.
Pl ssd-ből kíváncsi leszek az OCZ Vertex 460-ra, hiába Toshiba már az az OCZ.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
Ha valakit érdekel és most vesz VGA-t: [link] persze nem valami megható, de el lehet adni és már mínusz 8-10k
-
BenHans
addikt
Szia! Ilyen konfighoz egyszerű ház... Ez olyan, mint amikor az emberek csúcs(közeli) procihoz olcsó lapot akarnak venni, vagy a végén a tápon akarnak spórolni. Na jó túlzok kicsit de hasonló ez is.
Rendszeresen követek pár topikot, és a hűtősbe linkeltél egy házat, hogy ahhoz mondjunk illetve mondjanak hűtőt.
Nos ezt linkelted [link] de remélem csak rosszat másoltál be... És ebbe menne egy Ashura vagy Matterhorn Pure mindegy.Szerintem olyan alkatrészeket mint 4770k és R9 290 nem ilyen házba kéne rakni, mert kb ez olyan mint a kispolákba a 5000+ccm v8...
Szvsz inkább legyen csak sima non k 4770 egy nem z-s lappal, de egy igényesebb házban. Mert már az említett két alkatrész is megérdemel legeslegalább, hasamra ütök de kb például, egy Zalman Z5 Plus-t(nem biztos hogy a választott hűtő belefér de nem is azért írom). Mert hiába veszel egy olcsó vacak házikót, nem attól lesz jobb ha utólag pakoljuk bele a ventiket, mint az arufeltöltő a fagyasztott halat, hanem vannak egyéb szempontok is.
Hidd el, amikor azt mondják/mondjuk hogy LEGALÁBB, az nem azt jelenti hogy nekünk 40k+ tól indul a ház, hanem mert jót akarnak/akarunk.
Sok örömet a géphez! (bár az lenne a legjobb ha az első hsz alapján feltennéd újra a kérdésed és már meg is kapnád a körülményekhez igazodó legjobb megoldásokat)
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Üdv!
Elgondolkodtam egy minimál pc-n, mert árválkodik egy Dell 1907 FP (1280x1024) 19" monitor...
Abban kérném a segítségeteket, hogy keret meghatározása nélkül, minél olcsóbban gondoljatok ki nekem egy konfigot, ami netezésre, online sorozat/meccs nézésre és pár játék még élvezhető futtatására lenne használva. Játék pl egy Fifa14 és mondjuk CoD ModernWarfare2 és hasonlóak még épp élvezhető grafikán.
Amit tudnék hozzá túrni, tehát van: 1db 500GB-os SATA HDD, 1db ODD, kábelek.
Ami kellene: ház, táp, +1 500GB-os HDD, alaplap, ram, proci (+hűtés???), vga(???) esetleg egy SSD a win7-nek és az office-nak beleférhet??? (((+bill. és egér, de ezzel nem zaklatlak titeket )))
AMD-ben nem vagyok otthon, tehát ha ebben a kategóriában jó/jobb lenne, vagy esetleg VGA nélkül akkor az is jöhet, és bár Intel megoldást én is ki tudom gondolni, azért megköszönném ha írnátok egy ilyet is támpontnak.
Természetesen használt is játszik amennyiben az állapot kielégítő, illetve LeC és a többiek is. És nem fontos hogy 1boltból legyen minden alkatrész ha úgy van...Ha nagyon fontos lenne egy árat mondani, akkor annyit hogy a plafon 100k +25% és az apró, ezalatt úgysem hiszem hogy kihozható, de ezt a ~125ezrest ki lehet használni teljesen ha jobban járok.
Köszönöm szépen, hogy lustaságom miatt helyettem gondolkodtok és az időtöket pazaroljátok!
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz membrandj #69029 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de ha nagyon melegben van a gép (olyan fekvésű a helység) akkor nem biztos hogy elég a gyári hűtő, hiába non-k... És mivel felesleges a GTX780 meg a 4790, a tápon is spórol fsp raider 550-nel és csak jobb házra kell költeni így is spórol egy rakat pénzt, így simán belefér valamelyik ezek közül: [link] - [link] - [link] - [link] "tuti nem lesz még hőemelkedése sem" és hangja sem terhelés alatt és még így is marad egy csomó pénz amit ha félretesz jól tud jönni egy későbbi fejlesztéskor.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz membrandj #69034 üzenetére
Természetesen én sem a cm-be raknám az említett hűtőket, hanem már a Core3000-be.
Bőven kifér belőle minden, mert ugye kapásból spórol ~50k-t hogy 780 helyett 770 és ~5k-t hogy inkább az FSP raider 550-et veszi és a RAM-on is spórol a 16GB helyett 8GB-tal egy tízest kb. Szóval kb még Z-s lapot is vehetne 4690k-val, FD C3k-val és egy az említetteknél jobb léghűtéssel mondjuk egy Ashura pont mm-re befér a Core3000-be.
-
BenHans
addikt
válasz Kzoli90 #74090 üzenetére
Jó lenne tudni hogy: 1) mégis milyen az az 1TB 7200rpm HDD 2) milyen az az 500W tápegység..........
Vagyis jó lenne tudni hogy min spóroltak.dvd író feltétlen kell?
Csak példa: Intel 4440 & Asrock B85M Pro4, hdd: WD 1TB blue ezex, Ram 2x8GB pl hyperx, táp: FSP raider 550 vagy ezen még lehet faragni más típussal 1-2 ezrest, ház: cm n300 vga: 750Ti +esetleg a felhasználói élményért egy ssd: kingston v300 60GB
Ha i5 kell szerintem ez az alap. Ha bővíthető még a keret akkor mehet jobb vga. Ennél olcsóbban G3220 lenne...
De szerintem az a tuti, ha leírod mire van szükséged, pl hogy kell-e monitor stb és mennyi a max keret, mivel játszanál, milyen felbontáson, és itt majd a a szakik összedobnak egyet emberi időben mert itt van aki jobban ért hozzá mint én pláne hogy nagyon álmos vagyok már . Szóval várd meg az ő véleményüket!
Ja és lehet jól járnál ha 1-2 dolgot apróról garival vennél. Pl érdemes LeC-re is rákeresni.
-
BenHans
addikt
válasz BenHans #74091 üzenetére
Te jó ég, csak most nézem... A RAM természetesen 2x4GB akart lenni. Remélem mindenki levette hogy ebben a kategóriában az a 2*8 csak elírás. Mentségemre szóljon hogy hajnal 5 körül volt már.
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Korábban aktívabb voltam itt, de sajnos egy időre kimaradt a pc téma.
Persze nagyjából képben vagyok még mindig, de természetesen nem annyira mint ti. Tehát kérnék egy kis segítséget az elinduláshoz.
Egy viszonylag budget pc-t kéne összedobni, nincs AMD/Intel vagy AMD/nVidia megkötés.
Első sorban otthoni mindenes lenne, internet, média, adattárolás. Játék legfeljebb pár single 1080p, nincsenek egetrengető elvárások, csak játszható legyen.A keret nagyon max 150k. De minél költséghatékonnyabban kihozzuk annál biztosabb hhogy belefér egy új monitor ha ti is úgy látjátok, hogy érdemes. HA megbízható eladók (pl LeC) is játszanak.
Amire szükség van: ház, táp, cpu, ram, vga, min. 250GB SSD, adattárolásra min. 2TB HDD, tehát kompletten mindenre.Ami van: Dell P2210 monitor (1680*1050 60Hz), ami nem kerülne feltétlen lecserélésre, de ha igen akkor is valami belépő 1080p 24" váltaná. Emellett egy fullHD tv-re lenne kötve filmezés céljából.
Ezen felül egy WD Blue 500GB.Extra kérés: ha van rá mód, hogy beleférjen, akkor olyan házat szeretnék amiben van porszűrő, macska és por miatt.
Első körben 1600af vonalon láttam értelmét elindulni...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz SyMbioTe #154700 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Maiakból is lenne pár, tehát elindulok ezen az ösvényen, aztán mivel úgyis kb 6 hét/ 2 hónap múlva esedékes még alakítom aztán jövök az áldásotokért egy összesítéssel.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz SyMbioTe #154733 üzenetére
Üdv!
Átrágtam magam pár dolgon és megszületett egy konfig a fejemben, ki lett maxolva az anyagi rész.
Áldásotokat adnátok rá?Ház: Fractal Design Focus G + 3db Arctic P12 PWM
Lap: ASRock B450 SteelLegend
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
CPU Cooler: ID Cooling SE-214X
RAM: G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz F4-3200C16D-16GIS
HDD: WESTERN DIGITAL - PURPLE 2TB - WD20PURZ
SSD: Kingston A2000 250GB
PSU: Seasonic Core GM 500
VGA: Gigabyte GV-N165SWF2OC-4GD - GeForce GTX 1650 SUPERAz áldáson kívül külön érdekelne a véleményetek a házról és a CPU hűtésről. Remélem nem lesz azért nagyon zajos a CPU Cooler, a ház pedig talán a legjobb budget kategóriás nem, vagy lenne jobb?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- Opel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-11600KF / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / H510! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest