- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Van egy Windows Server tartományi környezet, kettő tartományvezérlővel amik ellátják az AD, DNS, DHCP funkciókat. A kliens Windows-os gépeknek a tartományvezérlők vannak megadva, mint DNS szerverek. A tartományvezérlők DNS szerver beállításain pedig meg van adva egy Mikrotik RB5009-es router, mint DNS forward cím. A router a szolgáltatói DNS szervereket használja, amit kap a PPOE kapcsolaton keresztül. Elvileg ebben semmi rakétatudomány nincs eddig, működik is szépen az egész, kb 2 napig. Akkor a DNS lekérések több másodpercesek lesznek vagy timeout-olnak. A problémát a Mikrotik router újraindítása megoldja újabb két napra. Kb 100 kliens van a egész hálózaton.
Nem vagyok egy nagy Mikrotik mágus, de nem az első router amit beállítok és ilyen típusú hibával sose találkoztam, azt se tudom milyen irányba induljak el.
A router kb. 1 hete került beszerelésre, előtte egy TP-Link TL-ER6120 teljesített szolgálatot kb egy évtizeden keresztül probléma mentesen, ugyanezzel a környezettel.
Bármi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest