- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Apple MacBook
- HTPC (házimozi PC) topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Dell notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shape
aktív tag
Ha csak most ismerkedsz a mikrokontrollerekkel akkor érdemes asembly-ben elkezdeni tanulni.
Én se vagyok egy nagy guru benne, de én is ugy kezdtem és nekem érthetőnek tűnt ilyen megközelitésből.
Persze ha már viszonylag magasabb szinten jársz c++ ismeretekkel akkor kezdheted onnan is a programozását, csak szerintem egyszerűbb feladatokra jobb az asembly.
Hali
ui. és egy főiskolai jegyzet tényleg jó segitség lehet. Én a GAMF-os jegyzetből tanultam.
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Ha most kezdesz el foglalkozni vele érdemes szerezned egy digitális technika jegyzetet valamelyik villanyos fősuliról, vagy a BME-ről. Ilyenekből általánosságban képbe leszel a mikrokontrollerekkel. Viszont programozásuk már specifikus. Én például a Keil-t használtam. De pl a Xilinx mc-khez külön progi van. Ha C-ben programozod annyira nem is lényeg a progi, hiszen akkor ahhoz csak egy jó C szerkesztő (mondjuk TextPad) és egy működő compiler kell a mikrokontrollerhez.
-
Bővebben: link
nnen leszedheted a 8051 adatlapját. -
zienko
csendes tag
Nem értek sokat az elektronikához ezért légyszi segitsetek.A mikrokontrollerről szeretnék hétköznapi nyelven olvasni,rajzokat is szivesen megnéznék.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Renault, Dacia topik
- Opel topik
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Netfone
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest