- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tavaszi hardvernyitány
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shape
aktív tag
Ha csak most ismerkedsz a mikrokontrollerekkel akkor érdemes asembly-ben elkezdeni tanulni.
Én se vagyok egy nagy guru benne, de én is ugy kezdtem és nekem érthetőnek tűnt ilyen megközelitésből.
Persze ha már viszonylag magasabb szinten jársz c++ ismeretekkel akkor kezdheted onnan is a programozását, csak szerintem egyszerűbb feladatokra jobb az asembly.
Hali
ui. és egy főiskolai jegyzet tényleg jó segitség lehet. Én a GAMF-os jegyzetből tanultam.
[Szerkesztve] -
Ha most kezdesz el foglalkozni vele érdemes szerezned egy digitális technika jegyzetet valamelyik villanyos fősuliról, vagy a BME-ről. Ilyenekből általánosságban képbe leszel a mikrokontrollerekkel. Viszont programozásuk már specifikus. Én például a Keil-t használtam. De pl a Xilinx mc-khez külön progi van. Ha C-ben programozod annyira nem is lényeg a progi, hiszen akkor ahhoz csak egy jó C szerkesztő (mondjuk TextPad) és egy működő compiler kell a mikrokontrollerhez.
-
Bővebben: link
nnen leszedheted a 8051 adatlapját. -
zienko
csendes tag
Nem értek sokat az elektronikához ezért légyszi segitsetek.A mikrokontrollerről szeretnék hétköznapi nyelven olvasni,rajzokat is szivesen megnéznék.Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 3080 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- FullHD Király - Ryzen 5 2600 / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB Nvme
- Lenovo ThinkCentre M720s - i5 8400, 16GB RAM, 250GB SSD, Windows matricával eladó
- Apple Mac Mini M1 8gb ram 256gb ssd - hibátlan állapot - BeszámítOK
- Használt Apple A1243 EMC2171 német kiosztású vezetékes billentyűzet / 12 hónap jótállás
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest