Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz scream #696 üzenetére

fiatalabb generációnak nagyon másik irányba áll a zászló, perpillanat hobbi zenésznek lenni sosem volt "mókásabb", mint mostanában.
    Régen a drakói szigor féle gyakorlás volt a divat az ezeréves Csalamádé fénymásolatokkal meg összelegózott tabokkal + évekig spórolás egy normális használt erőlködőre, hogy utána rájöjjön a kamasz, hogy 2 évig gyűjtött valamire ami szobaméretben nem szolgálja ki, mert 1-2W-on hajtani a 30-50W-os erőlködőt nem poén.

Amiért én erőltetem / inkább már most ebbe az irányba terelném a leányzót is, az szimplán azért van, mert a saját bőrömön már megtapasztaltam, milyen mondjuk 1-2 évig cserélgetni a setupot, hogy megtaláld a körülményeknek legmegfelelőbbet, néha vaskosat bukni 1-2 motyón

Ha komolyan veszi, előbb utóbb úgyis kell majd az interface, ha meg nem veszi komolyan akkor azért fog kelleni..... mert pl VST-kkel + Yousician-nel, Guitar Pro-val, vagy a 2-3 ezer forintos Rocksmith játékkal is "bele lehet vinni a bugit" a céltalan szórakozás részébe is (csak hát ezeknek az appoknak nem mikrofon kell, hanem hangszer bemenet, mert azzal működik)

Látatlanban, ha nem dobja el a gitárt 1-2 éven belül, akkor a telós mikrofont fogja, mert kinövi, csak épp telefonos variánsra nincs olyan húdenagyigény, olcsóbb XLR stúdiómikire azért jobban lehet vevőt találni / kevesebbet bukni
    (egy 20ezres Rode telómikiből ki lehet hozni egy Behringer UM2-t és egy Fifine / BCM 800 mikrofont együtt, de múltkor pl ugyanennyiért egy AT2020-asról csúsztam le.....)

Egy példa: ha kompromisszumos a kolléga is, gyerek is: LINK
    Ez a kombó idehaza újonnan olyan 80K-tól indul, de inkább 90
    Ha a Focusrite 2. generációs zero-latency változat, akkor teljesen megfelel mindenre IS (első generációst már nem érdemes venni)

Új hozzászólás Aktív témák