Hirdetés
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logitech
aktív tag
válasz
Pickit3 #46905 üzenetére
Tiszta időben még el lehet viselni a ködlámpát, mert zavaró, de nem vészes. Viszont tegnap délután, már sötétben az M3-on semmi köd nem volt, csak esett a hó/eső, vizes volt az út, amit felcsaptak az autók elég rendesen, és itt ködlámpáztak nagyon sokan, és itt baromira zavaró, ahogy a felvert vízfelhőben tükröződik a ködzárófény, csak egy nagy piros folt van előtted, amitől nem látsz semmit.
-
szebe
addikt
válasz
Pickit3 #46905 üzenetére
Ködlámpa/ködzáró:
Te nem fogsz jobban látni tőle, de téged legalább meglátnak. Figyeld meg "erősebb" ködben, mennyivel hamarabb veszed észre a szembejövőt.A refi meg csalóka. Én úgy veszem észre, hogy inkább nincsenek jól belőve a lámpák sokszor.
Balos a csillagokat pásztázza, jobbos meg az árokba világít. Illetve sokan nem tudják használni a műszarfalon lévő fényszóró magasságállítót. Ha valaki beül hátra/tele a csomagtartó, már vakít is. -
mezis
félisten
válasz
Pickit3 #46905 üzenetére
Ritkán kellett ködben vezetnem, de nem sok különbséget tapasztaltam a tompított lámpához képest.
Zárófény: Értelmes, figyelmes vezető kikapcsolja akkor, amikor észleli a mögötte jövő tompítottját (ködlámpáját), mivel akkor már bizonyára a mögötte levő is észlelte, hogy vannak előtte és ugye ilyenkor egy defenzív vezető akkora követési távolságot tart, ahonnan még látja az előtte haladó helyzetjelzőjét.
A többi vezetővel meg nincs mit tenni... -
Popes
őstag
válasz
Pickit3 #46905 üzenetére
Sokkal durvább amikor full kivilágított bringával szabályosan közlekedsz és jobbról a mellékútról bevágódik egy kivilágítatlan autó eléd(este 7óra,sötét) úgy hogy épp kikerülne egy mögötted érkező autó. (Van kerékpárút de mivel hogy nem takarítják ezért kénytelen voltam az úton menni.)
Hirtelen nem tudtam eldönteni hogy melyik fog elütni,de azt biztosan ki merem jelenteni hogy aki világítás(és szétnézés) nélkül kifordult a főútra az tuti részeg volt, vagy fogyatékos.
Lehet ezután inkább autóba ülök még ha csak 800 méterre kell is mennem mert ez így életveszély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest