Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
Aktív témák
-
yerico
senior tag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
366-os Celeron 64MB Rammal + XP home. 5 (öt) percig bootol, lemértem. A startmenü feljövetele újabb egy perc (54 mp), a word kiválasztása a listából már csak szimpla 10 mp. Újabb 2 perc alatt elindul a Word. Komolyan, nem túloztam. Ha ez neked használható, hát akkor időmilliomos vagy. 128 esetleg már elég neki, de kell a 256 MB.
A gépen egy szimpla XP home install volt egy Office XP-vel és kész. Maga az agyhalál. Az oprendszer saját magát kénytelen swappelni, mert annyira nincs memória. Akkor mire jó? Egy win98 + 16 MB ram és Word 97 sokkal jobban használható volt egy P133-on, pedig ez egy 4000 Ft-os kényszermegoldás volt. -
eddie303
őstag
Érdekes, hogy a többiek nem említették, meg kellene nézzed, hogy a hangkártyádnak WDM drivere van-e (írja az eszközkezelõben), nem szabad azt fenthagyni, mert a régi gépeket nagyon terheli, az egész driver directX alapon megy. Ha teszel egy sima VXD drivert, eléred szerintem, hogy menni fog a winamp, mondjuk nálam n'ha megcsinálja, hogy waveout pluginnal nem akar menni, csak directsound outputtal, ezt be tudod állítani. Ha meg a hangkártyának kicseréled a driverét VXD-re, csak annyi lesz, amit vesztesz, hogy egyszerre csak egy alkalmazásnak lehet hangja, a többi nem férhet hozzá a hangkártyához. Sok sikert!
-
kamikaze boci
őstag
válasz
Raven Seldon
üzenetére
Feltétlenül. Már cleron 433, 128-ra érdemes (tapasztalat, itt van mellettem) sőt 64 is elég neki, ha csak irodai alkalmazások futnak rajta (szintén tapasztalat, egy fórum-vita kapcsán próbáltam ki egy hete, és hibátlan, bár kissé lassú). Tőlem öt méterre egy 700-as celeron 384-el, korábban ME volt rajta. Sok szempontból gyorsabb(!), mint korábban.
-
yerico
senior tag
válasz
Raven Seldon
üzenetére
Igen, érdemes. Az XP igazán a memóriát zabálja.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Raven Seldon
üzenetére
Feteheted, de a 800-as cerkától ne várd hogy lassulás nélkül fog mindent futtatni.
-
Raven Seldon
tag
Én is hallottam, h a WinME nem teljesen okés... Bár a Win 98-al sem volt sokkal kevesebb bajom. Régen az 566-oson Win98SE-t használtam, ami elviselhető volt. Mikor leégett és lett egy 800-as, 384 rammal, fel kellett ugye rakni rája a windowst, de nekem csak a sima 98 volt meg, ami kompatibilitási problémák miatt egy format c áldozatául esett... Viszont Me-m volt. Namost még így is van, h ha mondjuk 3-4 dolgot csinálok egyszerre (ne cd-írás - videokonvertálás kombókra tippeljetek, hanem mondjuk csak videót nézek, közben winmx-elek, meg iylesmi), simán befagy az egész szar.
Namost ezt csak azért írtam le, h szerintetek érdemes lenne-e feltennem az xp-t? (Celeron 800, 384 Mbyte RAM) -
nap
addikt
Nem irtad milyen pentium, mer nem mindegy, hogy 66-os, vagy 2330as. :)
A 32 Mb ram keves neki, ->128 v 256, persze csak, ha talalsz 100 MHz-eset. :)
Me-rol megvan a velemenyem, egy 98SE valoszinuleg jobban teljesit. (Egy 95 mindenkeppen. :) )
Valoszinuleg azert nem megy a winampod, mert valami szukseges drivert nem raktal fel. Amikor nem lattya a vinnydoz a hangkartyat, akkor biztos nem fog kijonni belole hang.
Nezd meg a sajatgep->tulajdonsagok->eszkozkezelo ir-e ki utkozest?
Az egyeb hardverek-ben milyen cuccok vannak?
Ezeket ha kitorlod, a kovetkezo ujrainditaskor felrakod a drivereket, nezd meg, hogy utana megy0e a winamp! -
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Oh mik ki nem derulnek.
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nem tudom, nagyon ritkan jatszom, es akkor is csak a tetrisszel.
Apropo hol van a w!nMeben a passziansz?
Nem talalom. -
fügike
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nem 99-ben? Hogy meglegyen 2000-re?
-
fügike
senior tag
Ez tiszta, és a Win98SE-t preferáltam, amíg át nem álltam XP-re, és az jó volt 5 évig! De azért mégis na!:DD
-
fügike
senior tag
Hát azért ha az XP elmegy rendesen 128 megával, akkor a ME-nek is kéne, nem? Igaz, hogy sokkal régebbi, de azért ne legyen már egy '99-es programnak ilyen hardwareigénye!:(
-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
havernál 300 cel, 96 mb ram és hasított a ME. 128 bőőőőőőőven elég neki.
-
rizsaxx
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat, még azért küszködök vele egy kicsit. Ez egyébként a tesztgépem, szóval van időm kísérletezni rajta. Egyébként mint írtam, a 98 alatt is nehéz volt működésre bírni a Winamp-t. Egyébként a ME-hez milyen DirectX tartozik? Próbáltam rá 7-est tenni, de azt írta, hogy ennél újabb van fent.
-
rizsaxx
csendes tag
Segítsen Valaki!
A konfig a következő:
Pentium-1, 32 Mb Ram, Sound Blaster 16 hangkártya, Windows Me, Chaintech alaplap(ha ez számít vmit)
Tehát: Eddig Win 98-ban nagy nehezen el tudtam érni, hogy a Winamp normálisan működjön. Most a Me-t installáltam fel, és az Istenért nem akar működni! Hiába állítgatom a beállításokat, legfeljebb annyit érek el hogy egyáltalán nem szól. Mi lehet a baj? Néha a ME a hangkártyát sem látja, de újraindítás után ok lesz. Lehet összefűggés? Mondom előtte 98-ban minden jó volt! Szerintem a DirectX is közrejátszhat. Segítsetek!
Köszi!
Aktív témák
- Linux kezdőknek
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- 9. generációs Gamer félkonfig, Asrock B365, i5-9400, 16GB, 256GB
- HP EliteDesk 800 G3 TWR i5-7500, 8GB, 256GB
- Dell Optiplex 3070 TWR i5-9400, 8GB, 256GB, WIN11
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Extraflame pellet kályha
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest