- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
válasz Real_Necro #40297 üzenetére
G3 felhasználóként nekem ami pluszt jelentene a gyorsabb fájl kiírás (úgy emlékszem ott kijavították), lehet a memória kártyám nem szereti, de egyre jobban zavar ez a G3-nál. Plusz amióta nem manuálozok, azóta a bele nézőkét se használom annyit, így a kisebb méret is előny. Ami engem nem különösebben hat meg, hogy a jpg meg az általános képminőség hajszálnyit javult, van orientáció szenzora, vízszint jelző, új kreatív effektek (pl miniatűr), kicsit gyorsabb a fókusz, ilyenek.
-
scarabaeus
őstag
válasz Schanyee #40302 üzenetére
"a gyorsabb fájl kiírás (úgy emlékszem ott kijavították)"
Igen-igen.Quoth the Raven "Nevermore."
-
titán
Igen. A GX1 szép, a G3 meg rusnya Ez a legfőbb kulcskérdés.
Nálam a sorrend szépségben:
P5, GX1, GX7, E-M10, E-M5 (a régi peneket diszkvalifikáltam a szenzor miatt). Erről a listáról bármi jöhet, de a P5, GX7, E-M5 drágább, mint amennyit nekem egy fényképezőgép ér. Rusnya vázat meg nem szeretnék, a váz esztétikuma elsődleges. Magyarul az M10 és a GX1 az összes lehetőség.Sőt, ha úgy nézem a teljes MILC vonalon csak ezek jöhetnek szóba. A Fujik drágák, a Sonyk, Samuk csúnyák, Nikon és Canon diszkvalifikálva.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Schanyee
senior tag
Nem mondom, hogy sose használtam, de nyáron is max 10%-ban komponáltam azzal. Amúgy erről jut eszembe, az újabb vázakon az érintő kijelző az milyen, kapacitív vagy rezisztív? Azért kérdem, mert telefonnál valszeg nem viselném el a rezisztívet, de a fényképezőnél télen előny, hogy nem kell levegyem a kesztyűm és úgy nyomkodom a kijelzőt (meg nem kell kapacitív kesztyűt se vegyek). Ez nekem kb pont olyan mint nyáron a belenézőke, úgy 5-10%-ban kell, de akkor nem nagyon van alternatíva.
-
titán
A múltkor jót derültem az egyik E-M10 bemutatóvideón (talán camerastore-oson), amikor a kolléga általában az LCD-n komponál a kukker helyett. Lám-lám, pedig pedig ő aztán elsősorban DSLR-ekhez szokott. De ha kap egy normális élőképet, akkor egyből leszokik a bele nézőkéről.
-
eeXaa
addikt
Én itt a fórumon olvastam, hogy a G3 szenzora le van butítva iso 160 és 800 közt, akkor ezek szerint a gx1-é is...
Meg ha jól emlékszem a gx1 tulajok jobb jpeg-et is emlegettek... -
Lassú Víz
addikt
válasz schawo #40307 üzenetére
A bele nézőkének van dioptriakorrekciója. És nem mindegy, hogy éles/életlen vagy kicsit/nagyon homályos szerint kell dönteni. Azt használom ami az adott körülmények között kényelmesebb, többnyire a nézőkét.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
titán
válasz schawo #40288 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, egész éjjel azon tűnődtem, hogy mit veszítek, ha most lemondok az M10-ről a GX1 javára.
Szóval húztam egy rabimikit, és megindokoltam magamnak, hogy miért kell mégis az M10. Fontossági sorrendben:
- stabi (nincs stabis obim)
- kukucska (eddig is hiányzott)
- dönthető lcd (szeretek bogarászni)
- két tárcsa az egy helyett (több mindig jobb )
- wifi és teljes wifivezérlés (geek)
- kapacitív érintőkijelző (rezisztív cuccoktól mindig idegbajt kaptam)
- vaku távvezérlés (szívás volna lemondani róla)
- sokkal jobb kis-iso dinamika (PL1-gyel is ez a baj, nem akarok cseberből vederbe)
- jobb zajszint a teljes tartományon (lásd mint fent)
- szebb színek (szebb világ)
- kompatibilis a mostani pen aksikkal (van egy kupac)
- opciós markolat (azért nem apró kezem van)
- 3 év gari (ez önmagában sokat ér)
- új (hiányozna a műanyag csomagolóanyag bűze)
- Olympus ()Ezzel szemben a GX1 csak némi videóképességet tudott felmutatni (hekkelve), de mivel a PL1-gyel összesen nem készült 5 perc videó, ez érdektelen számomra.
Akárhogy számolom, ez a lista megér nekem 120ezer forintot.
Mivel az eladóval még nem sikerült lefixálni a GX1-et, ki is szállok belőle, és maradok az eredeti tervnél. (Bocs Real_Necro)
-
FEDman
addikt
Na mi van itt gyerekek, nagyon felpörögtek itt az események!
Előbb E-P1-et vett mindenki, most meg E-M10-et rendel a fél topik, madgie mindjárt kettőt is..Mercutio
Épp gondoltam felsorolom milyen durván jó obik jönnének ki az árkülönbözetből. -
Schanyee
senior tag
Na egy kis komment a G3 fáj írási sebességéhez, bár már nem a legújabb váz, meg most akarják többen eladni, de azért nekem mindenképp érdekes tapasztalat volt. Volt alkalmam kipróbálni egy SanDiskExtreme (45MB/s) kártyával, gondoltam lemérem a különbségeket.
A régi memóriakártyám a formázás után kb 4-6MB/s tudott írni, kártyaolvasón keresztül 20, fényképező gépre kötve kb 4-6MB-tal lehetett olvasni.Mindig manuális lencsével lőttem, hogy a fókuszálás ne szóljon bele és nagysebességű sorozatot választottam.
RAW képeket lőve nem túl nagy a különbség (bár ott is van), mindegyikkel 8 képet tudott lőni (nem lassult a sorozat sebessége) utána betelt a puffer, majd utána még jó ideig ment ki. A régivel az egész folyamat, hogy fotózok és utána kiírja 24 másodperc, a Sandisk-kel 17mp, szóval érezhető, de nem változott sokat.
JPG-nél sokkal látványosabb a különbség. Azt nem futtattam végig, hanem 24mp-ig fotóztam és megvártam míg kiírja. A réginél viszonylag hamar belassul a sorozat, de sose áll le 1mp-nél többre, a legvégén is kb 1mp mire kiírja, összesen 14 kép készült ennyi idő alatt. A Sandisk esetében nincs semmi belassulás, az 60 képet lőtt ugyan ennyi idő alatt és utána egyből használható is volt.
Mondjuk ezzel nekem a legnagyobb érvem az Oly E-M10 mellett lecsökkent, mert ez a jpg sorozat sebesség már egész jó, ha nem is 8kép/mp.
-
Real_Necro
veterán
válasz schawo #40312 üzenetére
Kicsit korábban nyűglődsz, akkor nem pakolom át reggel a fél táskám, hogy beférjen a G3, meg nem cipelem feleslegesen munkába... De megbocsátva, úgy is meg akartam mutogatni itt cégnél. Obi nélkül meg legalább nem kezdenek bele a csattogtatásba.
Szerk.: ja meg nem rohamozom meg automatát.
Ellenben itt van nálam egy csomó Szent István király, ha valakinek lenne eladó obija...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
titán
válasz Real_Necro #40319 üzenetére
Amúgy is most írt gianni, hogy valószínűleg elviszik, holnap jönnek érte
-
Studi
veterán
Az olvasók szavazatai alapján: legjobb MILC, és legjobb cucc 2013-ban az Olympus E-M1.
És a legjobb DSLR díj a Pentaxnak jutott, ennek is örülök. Csak semmi CaNikon!
-
titán
válasz Mercutio_ #40314 üzenetére
120-at, de a várható induló ár (ca. 100) alapján abba még mindig csak a 25/1.8 férne bele
(#40315) FEDman
Mivel 20/1.7-et használok, nem hiányzik a 25/1.4/1.8 és a 17/1.8 sem. 14-es nagylátónak bőven jó a 14-42-II kitobi. Gyerek nincs, stabi megoldja azt a kis fényerőkülönbséget, ami egy 14/2.5-tel szemben van. Ami kéne, az a 12/2, a 12-40/2.8 vagy a 12-35/2.8, és a 75/1.8, de ezek egyike sem fér bele a keretbe, még megközelítőleg sem. Tehát a bevásárlólistámról csak a Samyang halszem jönne ki, de az meg nem indolokja a két gép közötti különbség elvesztését. Viszont nyerek egy lehetőséget, hogy vegyek olcsóbban egy Olympus objektívet az akciós listáról, és felcsaphatok neppernek(#40322) Studi
A hozzánk hasonló fórumhuszárok között sokkal kisebb a canikon népszerűsége, mint az átlagjánosok között. Szóval ezt is kitehetik a vitrinbe, de annál a pár pixelnél többet nem ér, mint amiből maga a plecsni képe áll.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Real_Necro
veterán
-
.: JuSzT :.
addikt
FB-ról lopott szösszenet
"Gymkhana.hu
A türelem ülést terem! Granulálunk" -
|AP|
veterán
Mégiscsak jó dolog az a halszem
-
titán
válasz Mercutio_ #40325 üzenetére
Saccoltam, de valószínűleg túl optimista voltam: The 25mm F1.8 will sell for $399 / £369 / €399 [link] Ezek után azt várom, hogy a Mintabolt 135-ért tegye ki, és akkor 115-ös kedvezményes árral el lehet vinni, ez lenne a szokásos mintabolti árazás. Az alapár az MSRP fölé belőve, de a 15% kedvezménnyel alá csúszva, mindig így csinálják.
-
Mr.Csizmás
titán
EM1 body lightning sale, valszeg 40-50% off lesz. 11:00 körül start.
amazon UK
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
TayRol
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #40331 üzenetére
miaza lightning sale?
-
TayRol
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #40333 üzenetére
aha
-
|AP|
veterán
Tudom-tudom, játéknak drága, meg sz@r is, de hátha érdekel valakit rajtam kívül:
Robin Wong 9mm fisheye review -
Mercutio_
félisten
válasz schawo #40330 üzenetére
Nnnna, akkor viszont lehet maradunk a tündibündi 20/1.7nél továbbra is
Kérdés: Tervezi valaki motanság Pana GM1 vételét?
pollai: Legalább tudjuk mivel üti el az időt Parci sielés után a hüttében
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
15% off, szóval a Mintaboltos áron lehet onnan is beszerezni nagyságrendileg.
-
Lassú Víz
addikt
Annyira azért nem szálltak el. 15%, mint a mintabolti kedvezmény. Az ára is kb ott van. 1099 GBP.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
k1csi
senior tag
Hogy működik ez a lightning sale? Jó áron lehet kipróbálnék egyet...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
Az árát joggal lehet kritizálni, de amúgy maga a koncepció nekem szimpatikus.
Nem vagyok nagy halszemes, de azért nagy ritkán biztos jól jönne. A Samy persze ennél minden szempontból jobb, de nem szívesen hordanék magammal állandóan egy olyan obit amit csak nagy ritkán használnék. Végeredményben pedig tuti azon az évi 3-4 alkalomkor nem lenne épp nálam a halszem, mikor épp jól jönne.
Ennek a kis vacaknak viszont a helyigénye és a súlya gyakorlatilag egyenlő a nullával, így nyugodtan lehetne nálam állandóra. -
titán
Jesszus, mi kerül ebben az ócskaság NX1000 + ritkaszar obi kitben alapesetben 210.000 forintba (565 font)? Nálunk ezt extra akció nélkül hozzád vágják nyócvanér', itt meg szuperakcióban akarják rásózni a szerencsétlen angolokra 110-ért
Ennyit érnek az Amazonos szuper akciók. Az E-M1 megkapta a normális árát, az NX1000 meg így is rossz áron maradt. Még jó, hogy lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest