- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
kösz, srácok
madgie: az a vicc, hogy ez nekem is eszembe jutott, amikor csináltam őket, hogy már megint ugyanazokat a képeket lövöm, mint a korábbi években. sajnos így is csomó időt elvesz már az is, amit itt láttok, ha nekiállnék makrók, portrék vagy ilyesmik után vadászni a pályán, szerintem egész héten nem síelnék. sajnos totál nem áll rá még a szemem.
a fuji amúgy azért nem granulál úgy, mint egy dslr, pontosabban nem mindig, foglalkozni kell vele. dinamikában simán hozza, az nagyon durva, exr powwwa 4ever! viszont dr400 mellett 1/1000s a max. záridő, csomószor ilyen f8 környékén fotóztam, ilyenkor mégis jobb lett volna exr sn vagy hr módban lőni dr100-zal, ha nem ég ki (csak persze sokszor meg kiég, és állítgass már ilyesmit síkesztyűben, mínuszban), jobb záridővel és tágabb blendével.
no mindegy, kicsit x10-ismerkedés is volt az egész. összességében azt mondom, hogy jó gép. meglepően jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #39456 üzenetére
schawo: +1
Neked nem az obi kell előbb, hacsak nem a 3.5-6.3-as 12-50-re vágysz. A fényerősekkel mindig bajban leszel, ha kell a szűk DOF a hóban. Csökkentened kell a szenzorra jutó fényt. Zársebességgel az adott vázon már nem lehet, de 1 FÉ-t lehetne legfeljebb elérni, elég komoly befektetéssel. Rekeszelni nem akarsz mert oda a DOF, tehát ND szűrőre van szükséged. Nézd meg a kinézett obik szűrő menetét és vagy több szűrő vagy a legnagyobbhoz igazodó szűrő + step up ring. Esetleg Cokin mert ott az átmenetesekkel is jól lehet játszani.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #39459 üzenetére
kezdek betelni az mf segédek nélküli manuálozással, így az a gyanúm, hogy ha veszek egy 45-öst, nagyon ritkán fogom használni ezeket az óckul obikat...ezért nem akarok rájuk való nd-re költeni
(#39457) schawo: akko' bocsi, nem gondoltam ez is az nd hiánya miatt van, gondoltam, ha lehatárolom 200-ra, akkor nem megy az alá
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #39461 üzenetére
az ünnepek óta nagyon döcögősen megy a meló, meg folyamatosan kocsmázás van , de amint újra beindul a szekér azonnal veszek egy 45-öst, aztán ha nagyon sz*rul viselkedik az e-p1-en, akkor egy g5-öt is...mondjuk ezt december eleje óta tervezem csak az 1/8000 zársebesség-ért meg nem vennék meg egy vázat
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
van aki másképp gondolja én meg valszeg a keresőn kívül lassan már semmit nem hiányolok a p1-ről, az iso1600-as teljesítményét is elfogadtam, egyedül az af miatt aggódok még a 45-össel
-
Studi
veterán
válasz jjeahh #39465 üzenetére
A G3 épp a Pana melléfogása, az alacsony érzékenységnél butított dinamikatartomány miatt nem váltja meg a világot. Minden más 16 megapixeles szenzorral szerelt m43 váz viszont valós előrelépés lenne a te problémádnál.
DXO mért dinamikatartományok, itt látszik, hogy ISO200-400 esetében a G3 tudása sajnos a régi szenzor teljesítményére hasonlít.
De ez csak tipp, a képeid így is bőven jobbak, mint az enyémek bármiféle vázzal.
-
jjeahh
nagyúr
majd meglátom mi lesz, a 45-öst így is-úgy is, előbb-utóbb megvenném, ha a g5 után is, szal ez a fordított vásárlási sorrendem csak azért van, mert ha a 45-ös egy nd-vel bejövős a p1-en, akkor lehet, hogy megspórolok egy fölös vázvásárt...amúgy ha a g5-öt megvenném, akkor sem adnám el a kis oly-t, egyre jobban ragaszkodok hozzá főleg a szépsége, építési-anyagminősége miatt... valszeg ha eladnám, soha a
büdöséletbe nem lenne még egy ilyen szép és masszív vázam
ja a g5 vásár mellett szólna még annyi, hogy, akkor a tesóm-nál szolgálna tovább a p1 házon belül, így rólam is készülne néha pár kép, végre le tudnám cserélni az ősöreg fb profilképemetFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Parci: amúgy a flickr-es profilképed lecserélhetnéd már mondjuk egy ilyenre -->
(#39466) Studi: most látom mit írtál, "a képeid így is bőven jobbak, mint az enyémek bármiféle vázzal", há köszi, de valahogy nem hiszem el, hogy az én képeim jobbak lennének bárki képeinél itt
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #39472 üzenetére
Elvileg a visszanyílra, megkaptad volna a hsz-ablakot a beírt szöveggel, legközelebb próbáld ki, majd ctrl-C vagy másik ablakot nyitsz és belépsz aztán elküldöd az eredeti hsz-t.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #39472 üzenetére
annyiszor megjártam már én is, mondjuk én legtöbbször a saját ügyetlenségem miatt, hogy már paranoiás vagyok, ilyenkor folyton nyomogatom a ctrl+A, ctrl+C-t, meg munka közben illustrator-ban, ps-ben is a ctrl+S-t
ha lesz energiád, elég dióhélyban is
a csajos portréid nézettségének kb. felét amúgy tuti én generáltam annó[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Egy kérdés azokhoz akik használnak vakut (alapesetben nem szeretnék, ezért is vannak teljes megelégedésemre fényerős fixeim, viszont makróhoz már gondolkozgattam, most viszont adódott egy lehetőség, csak nem vagyok elég tájékozott vaku-témában)
Szóval egy FL-36R-ről lenne szó. Pl. Robin Wong ezzel mutatta be a derítőlapos makrózást, még dslr-rel, wiszont aztán a 60/2.8-cal E-M5-ön is wireless módban (link) Így gondolom E-M1-gyel is menni fog (de azért erősítsetek meg hogy jól értem, és tudja wireless módon vezérelni, nem kell hozzá a gépre tett kis villantó elsütése. Semmi tapasztalatom nincs külső vakuzással, szóval simán lehet hogy láma a kérdés)
Valamint az a kérdésem hogy (mivel az e-m1 projektem csak tavasz végén tud indulni), a Pana G5 tudja ezt valami módon vezérelni? Ha igen, az mennyire használható/macerás?
Végül: használtan mennyi ennek a használt piaci értéke? (45 ezer reális? Még nem kaptam róla képet, elvileg jó állapotban van (majd kiderül), meg hát az egész onnan indult hogy igazából én szeretnék eladni egy évek óta szekrényben álló Pana FZ-50 bridge-et... és ez mégiscsak jobban érdekelne mint a madgie által sokszor emlegetett 50 méter csirkeháló... )
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
Köszi!
Egy flickr-discussionban is ezt volt az egyik vélemény, csak ott az illetőről nem tudtam semmit, Robin Wongnál viszont ez szerepelt: "External flash, FL-36R was held by my left hand, with wireless TTL mode activated and ready to fire." Vagy az a megoldás hogy (mivel ez egy régebbi vaku) ez valami "vegyes rendszer"? (tényleg nem sokat tudok a külső vakuzásról)Egyébként ettől függetlenül, Olymushoz jelenleg mit ajánlanátok ami ár-értékben jó, a kezelhetősége jó, lehetőleg ne kelljen a vezérléséhez a kisvaku (gondolom van ilyen)
(Teljesítményre RobinWong alapján az fl-36 kiindulásnak elégséges)[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Kell a kisvaku. Rádióval buzerálja a beállításokat, de a kisvakut használja az elsütéshez.
A G5 még sajnos nem tudja a vezeték nélküli használatot, A GH3-G6-GX7 hármasba tették csak bele tudomásom szerint. Még nem próbáltam a G6-al hogy megy. Oly vázak közül a tükros Ex20-asok, E30, E3, E5 viszik, milcek közül meg talán csak az E-P1 és E-P2 nem, az összes többi igen. Én E-PL1-el és E-P3-al próbáltam.
Az ára 35 körül reális, a 45 nagyon sok érte. Aláírásomban ugyan nincs, de nekem most van 4 vakum itthon, tudok adni egyet. -
b.vr
őstag
Köszi!
(ilyesmit sejtettem a "vegyes rendszer" alatt. Amúgy az elsütést miért nem tudja rádiósan? Nem elég gyors a reakcióidő? Vagy valami szinkronizációs nehézség? Ez csak azért van mert ez viszonylag régi, és vannak már olyan oly rendszervakuk (nem észvesztő drágán, mondjuk használtan kb 50-60e környékén) amelyekhez egyáltalán nincs szükség a kisvakura? Bár az is lehet hogy valójában semmi baj sincs ezzel a kisvakus megoldással... Bocs az esetleges láma kérdésekért(Amúgy szívesen cserélek Veled is ha érdekel egy FZ-50. Vagy 50 méter csirkeháló... )
-
Studi
veterán
Nem tudom, miért így találták ki a rendszert, de ez így egységes, az új Olympus vakuk is a beépített (vagy kis-)vaku fényére lőnek. Amúgy használat közben ennek nincs nagyobb hátránya, talán annyi, hogy a vakunak látnia kell, amikor a vázon lévő villan.
Az FL36R-nél olcsóbb vezeték nélküli alternatíva nemigen van. A Metzek közül 44AF1-től felfele tudják. A 44-est annyira nem ajánlom, mert nincs LCD-je, kicsit macerás lehet a kezelése. A 48-as, és afölöttiek már LCD-sek. De a Metz vakuk menüjétől amúgy elég könnyű idegösszeroppanást kapni.
A Metzeknek az ára elég változó, a 44-es szokott az FL36R árán lenni, de legutóbb kis szerencsével én 58-ast szereztem 35-ért, az viszont nagyon jó ár volt, mert ez k... nagyon villant. Olyból az FL50R és az újabb FL600R a jobbak, de ezek drágák. Az FL36 korrekt, csak a két akku miatt lassan tölt.Köszönöm a lehetőséget, de nem ígérem, hogy még meggondolom. Ha egy Sony F828-ad lenne, akkor alkudhatnánk, a régi bridge gépek közül az az, amire úgy érzem, hogy nekem egy olyan kell. (tudom, nincs semmi racionalitása... )
-
b.vr
őstag
Köszi! Még persze olvasgatok kicsit a témában.
A "másik maláj " , azaz MingThein meg az FL600R-rel párosítva csinálta a 60/2.8 tesztet az E-M5tel, az jött le hogy ugyan nem problémamentes, de nem is vészes.
Amúgy az FL36R és az FL600R között van lényeges különbség? (használhaóság/kezelhetőség/megbízhatóságra gondolok)szerk: tényleg, használt vaku vásárlásnál mi az amire különösen oda kell figyelni? Pl. az akkuk állapotát lehet valahogy csekkolni?
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Makróhoz miért nem teszed kábelre a vakut? (Pl. nekem a Canon TTL vakukábele jó az mFT-s vakuhoz is.)
Egyébként FL-36R elég régi vaku ahhoz, hogy semmit se vezérelj rajta rádión. Minden fénnyel villogós ahogy vsz. az új mFT vakuk is.
Szerk:
b.vr
Az FL-600R gyorsabban tölt a 4 akku miatt, van beépített deritőlapja, ill oldalt kell nyomni mindenféle forgatáshoz ja meg nem betekerős, hanem csak húzni kell a rögzítéshez.[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
b.vr
őstag
Nem tudom mik az előnyök/hátrányok, láma vagyok a témában
Amúgy ezt a kábel dolgot is akartam kérdezni, egy ilyen setup kapcsán.
A dolgot úgy kell elképzelni, asszem valamelyik malaysiai pillangós makró sorozatnál van werkfotó is, hogy gép a jobb kézben, vaku meg a balban oldalról/alulról/felülről, közelebbről/távolabbróll, szóval azért jobbnak tűnik ha nincs kábel, egy lehetséges elakadás-forrsással kevesebb.
szerk: bár ez másik sorozat, de pl. ezen látszik a felállás.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Itt a téma közelsége miatt pont semmi plusszt nem ad a vezetéknélküli vaku a TTL kábelhez képest (néhány ezer Ft).
Egyébként aki komolyan makrózik vagy van körvakuja vagy olyan cucc ami a normál vaku fényét kb. olyan szintre hozza. Ha csak egy irányból világítod meg a témát nagyon mély árnyékok lehetnek.Studi
Akkor miért kell hozzá beépített vaku? Nem mond már, hogy mindent megcsinál rádión, csak az elsütéshez kell...
A korának csak az, hogy pl. míg régen minden vezetéknélküli vezérlés fénnyel ment a Canonon, egy ideig csak méregdrága 3rd party rádiós megoldások voltak ma meg már a gyári rádióson kívül szuper YN klón is van (fillérekért, én is vettem).Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
ati3x
senior tag
Kicsit off..
Nem tudtok valami jó kis fotós oktatásokat itt a neten? Pár linket esetleg dobhatnátok! Nem, nem az alapoktól kell kezdenem, meg a technikai ismeret is megvan.. Inkább a komponálás, meg ilyesmi..
-
ROBOTER
addikt
Időnként feljön ez a téma, de fogadjátok el, hogy semmiféle rádió nincs a dologban.
Az "R" betű a remote jele, nem pedig a rádió jele. A vaku apró villanásaival kommunikálja le az adatot a vaku felé, csak ez olyan gyorsan történik, hogy egy villanásként látod.
És ez az összes integrált rendszerre igaz. Csak a külső kioldók (egy része) rádiósak. A régebbiek még abból is infrások.
Az első, gépbe integrált rádiós kioldás az 5DIII-ban vagy valamelyik másik új Canonban van.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
"Egyébként aki komolyan makrózik vagy van körvakuja"
Tényleg fenntartásokkal kezelendő amit írok mert nem személyes tapasztalat de régebben néztem a neten makró-workshopot, ott a körvakut (hacsak nem dokumentációs célokra szolgál) kimondottan kerülendőnek tartották mert teljesen homogénre világítja a tárgyat. Az obi végére tehető és külön állítható két "kisvaku" már jobb, de ott is inkább javasolt legalább az egyiket kézzel távolabb vinni (amúgy régebben néztem az árakat, vakuk + vezérlő, maradjunk annyiban hogy annyit nem szánok vakurendszerre )
"Ha csak egy irányból világítod meg a témát nagyon mély árnyékok lehetnek."
Nézd meg pl. Robin Wong képeit amiket az előző hsz-ekben linkeltem. Szerintem abszolut jól demnstrálják a képzben tartott kartonnal derített külső vaku használhatóságát.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
válasz ROBOTER #39490 üzenetére
Jelenleg nincs gépbe integrált rádiós vakuvezérlés semelyik Canonban. A 5DmkIII-ról sokan azért hiszik ezt tévesen, mert a menüben benne van, de ST-E3-RT kell hozzá.
Canon topikban is előjött már.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Studi
veterán
Igen, megint belefutottam a saját téveszmémbe, pedig ROBOTER már egyszer kijavított. Elnézést, valóban nincs rádiós kommunikáció az Olympus remote rendszerében.
-
k1csi
senior tag
Derítésre OK, de nem mindig süt hétágra a nap a témára, az obit meg mindig totál le kell rekeszelni. Azaz a legtöbb esetben (ahol tényleg nagyon kicsi a téma) csak vakuval tudsz bármit is csinálni. Viszont ide pont nem kell a remote vakuvezérlés.
Marketinges szempontból persze nem rossz próbálkozás...Az OK, hogy az a jobb amikor a fény arányát meg tudod választani. Szinte bárminél, nemcsak makrónál.
Tőlem is elég messze áll a makró ahhoz, hogy ilyesmibe invesztáljak.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
b.vr
őstag
"Marketinges szempontból persze nem rossz próbálkozás..."
Nem értem mire gondolsz, marketinghez nem a régi fl-36-ot tenné fel Robin Wong hanem a többszázezres ikervaku-rendszert + vezérlőt
Na de hogy erről mit gondolunk az végülis mindegy, a lényeg hogy kb. 35 ezret nekem megér ez a móka
-
b.vr
őstag
"Amennyire a 100-135mm közötti rész a filmes világban elterjedt volt"
No ahogy nézegettem a Sony roadmapet, jövőre az A7 lehet a Te rendszered, csak győzd pénzzel Fullframe 135/2 (ez tetszik, "kár" hogy Zeiss logoval), valamint egy sima 100/2.8 makró (ez portréra majd kiderül milyen, itt makróobi élessége nem mindig és feltétlenül előny. Csak makróra meg tökéletes egy régi de jó manuál)
Egyébként pedig az 55ösnek még elvileg idén jön a 85/1.8as párja (sajna nyilván árat is kerítenek majd a zeiss logo mellé...) Jövőre meg egy 50/1.2, ezt már tippelni sem merem...
Most hogy párszor kézben is próbálgattam az A7-et (persze csak üzletben), és lesz az 55 mellé 85ös is, egyre vonzóbb a rendszer (persze a váznak is vannak hülyeségei, az obik pedig a dslr-ekhez képest nagyon drágák - de határozottan kezd tetszeni.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ott az 1.4es 55os uveg, ami meg nem jelent meg, az otus. A dxomarkon ledaralta a mezonyt, nem csak az araval. Nekem jo lenne az alap 1.8as is, de az is 1000 eur.
Hiaba olcsobb a vaz, egyket uveggel messze egy d610 fole losz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
b.vr
őstag
Az Otus manuál, amire én szeretném arra nekem nem jó.
"Hiaba olcsobb a vaz, egyket uveggel messze egy d610 fole losz."
Ezt tudom, meg mondom is már a bejelentés óta
Nem is tetszik hogy ez a helyzet. Csak abban is biztos vagyok hogy dslr-t meg nem szeretnék (ja, és jóféle kemény valutában számolt 1.600ért sem 42.5/1.2-őt m4/3ra), szóval ennek jelenleg ez az ára. De amúgy nem sürgős, ez kb. 1 év múlva lesz nálam aktuális, ha úgy alakulnak a dolgok. Ha meg nem, hát nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest