Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
bakker, a fuji x-t1 nem kavarta fel ennyire a vizet ebben a topikban ahogy látom nagyon vegyesek az érzelmek
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
En szeretem a jo otleteket, de ez csak szimplan rondanak tunik.
Pl hogy kell tartani? Ahogy en fognam elsore, ott van a tarcsa, a tobbi gomb meg melyen. Miert jo ez? Miert elonyos, hogy szeles? Rosszabb helyen van a sulypont?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Viszont abban egyet ertek, hogy ergonomiailag kellene mas, mint egy filmtovabbitashoz kitalalt forma. Tartani pl jobb lenne egy handycam forma.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FEDman
addikt
Úgy néz ki ezt a Canon tényleg megcsinálta!
Ezek alapján tényleg sikerült úgy megtartani az előd szenzor méretét, hogy közben egy ilyen pici gépbe beletuszkoltak egy 24-120/2-3.9-es obit is.
Kénytelen vagyok leírni, hogy elismerésem a Canonnak!
Nem tudom a képminőség milyen lesz, de már az is önmagában bravúr, hogy ezt ekkorában meg tudták oldani. -
gorgo
őstag
Ezek a foveonok tényleg hihetetlenül karcolnak. Kompakt (nem cserélhető obis) váz, jól sejtem? Megnézem mit kóstál egy használt... De jó lenne kiprószálni. Valakinek volt itt a fórumon 1-1.5 éve, be is dobott pár képet a Deák tér környékéről, de nem emlékszem ki volt...
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
titán
válasz FEDman #40955 üzenetére
Ez alapján úgy fest, hogy a szenzort azért összenyomták picit. Ez egy 3:2 arányú 4/3"-os szenzornak tűnik, ami a képarány miatt kicsit kisebb területű, mint az MFT. Ettől függetlenül MFT-n is kívánatos az obi fényereje. Már csak az a kérdés, hogy milyen a szenzor és az objektív minősége.
Egyebek róla:
30 AF Points
3fps with AF, 5fps with focus locked
Macro Mode: 5cm
Wifi
NFC
Tilt Screen
Touch Screen
EVF is optional
[link]
DIGIC 6
Around $700 USD[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
arn
félisten
Nah, megjott a negyharmados kompaktom? miert van ilyen vastag kerete a kijelzonek?
Nekem csak egy dolog fura - termekfotonak gagyi, elkapott kepnek tul tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
pff nem mondod, tegnap is voltam hülye pár "fotós" analfabétával azon vitatkozni, hogy miért ne vegyenek d800-at...lassan a legamatőrebb júzerek futkosnak d800-al meg 5mkIII-al csak mert ha nagy akkor tuti baró, aki meg fotózni is tud, geek, és/vagy jártas a témában azok veszik a legkisebb gépeket, nem ritkán kompaktot
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
nekem ez nem áll össze egyelőre. semmiben sem hasonlít egy canon g szériás gépre, ami viszont 10+ éve hordoz magán mindenféle jegyeket. például vannak rajta tárcsák, sokan. a teteje "egy az egyben" az s120-é, a hátulja fene tudja milyen, azt meg még mindig nem hiszem, hogy mft méretű szenzorra rátesznek egy ilyen fényerejű obit. ugyanakkor a kép elég valóságosnak tűnik, a 12,5-62,5 mm-es obi pedig mindenképp nagy szenzort jelent (ha végül 28-140 lesz a vége, akkor is). cserébe lehet, hogy szar lesz?
na de elvileg holnap kiderül. ha mégis igaz a lehetetlen, nem tudnék mást tenni, mint megvenni, mert évek óta komoly 24-120 vagy 28-200 mm kompaktér' sírok, ez meg annak tűnik.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
FEDman
addikt
válasz schawo #40976 üzenetére
Ezek szerint nem írtad, hogy az FT szenzornál kicsit kisebb területű szenzor került a Canonba és csak a szavaidat forgatom ki éppen..
Ha nem vakítana el a csak azért is nekem van igazam hozzáállás, akkor már rég észrevehetted volna, hogy nem arról volt itt szó, hogy kinek mekkora és mennyire jó a szenzora. Csupán csak azt találgattam én is, meg itt te is, hogy az elődjéhez képest mekkora szenzor kerülhetett a G1X-be.
No most az elődmodellben az FT-nél egy kicsit nagyobb szenzor volt, ebbe meg ha szerinted már az FT-nél egy kicsit kisebb került akkor az már egy említésre méltó különbség.
Ezzel szemben az a különbség amit utólag előhúztál a kalapból az nagyjából az a kategória, mint ami a GX7 és az E-M5 között van. Azokban se azonos méretű a szenzor, de még bőven tűréshatáron belül marad a különbség.
-
ROBOTER
addikt
Azért én megvárnám a bejelentést ezzel a gyújtótávolság/fényerő dologgal. A kép alapján (fake?) ennek valami palacsinta méretnek kellene lennie összezárva, de azért emlékezzünk az m4/3 palacsinták méretére 64mm illetve 84mm eq. záróértékkel és 5.6 fényerővel. Ez meg 120mm f/3.9-en? Hát... ha tényleg ennyi, és kicsi is és jó is, akkor az komoly mérnöki munka.
-
|AP|
veterán
Ha ez a Canon így, ebben a formában lesz holnap bejelentve, akkor számomra ők az elsők akik igazi "csúcskompaktot" tettek le az asztalra. Holnap kiderül.
-
titán
Igen. Ha tényleg jól sikerül, akkor az nagy pofon az egész MILC tábornak, lehet újragondolni az objektívpolitikát, árazással együtt. Talán végre véget ér az f/setét kitobik és a horror áron kínált fényerős alapobik divatja.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz ROBOTER #40979 üzenetére
"Azért én megvárnám a bejelentést ezzel a gyújtótávolság/fényerő dologgal (...) Ez meg 120mm f/3.9-en?"
Szerintem is érdemes egyelőre szkeptikusnak maradni (ja, és még az ára is csak 700 dollár. Jóhogynem rögtön ötvenér' hozzák ki )[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
hegyimorc
senior tag
Lehet ez akármilyen jó a büdös életben nem veszek több kompaktot.
Ha jó lenne az érzékelője, baromira zavarna, hogy nem tehetek elé más obit (és persze fordítva is). Ha jó az obi, nagyon idegesítene, hogy hónapok alatt elavul mögötte a gép. Ha megsérül az obi ...
Van a MFTn belül pici váz és pici obi is. Ezek is elavulnak de legalább csak az egyik felük megy az "50ezres veszendőbe".
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
titán
válasz schawo #40982 üzenetére
Az EM10 megrendelését elhalasztottam a bejelentést és az első teszteket követően túlra. Ha tényleg igaz, amit a pletykaoldalak lehoznak, akkor eladom az egész mft készletem a p..sába, és veszek egy ilyet. Shut up and take my money.
Akárki akármit mondd, nekem még a formája is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz ROBOTER #40979 üzenetére
Ahogy azt korábban írtam is, nekem is a hihetetlen kategóriába esett, hogy ezt ekkora szenzorral ilyen méretben meg lehet oldani.
Viszont a többiekkel ellentétben számomra nagyon igazinak tűnnek ezek a képek.
Ettől persze még lehet kamu az egész. Vagy ahogy Parci is írta kiderül, hogy valójában ez egy 28-140-es obi lesz. Bár ha jól számolom ez egyetlen jelenleg használt szenzor mérettel se jönne ki.Kíváncsian várom a holnapot!
-
hegyimorc
senior tag
Ha nem sci-fi lenne, akkor is mennyi ideig örülne neki aki megveszi?
EM10 még boltban sincs, máris azt látom, hogy aki tegnap még venni akarta, ma már talált magának mást. Egy ilyen csúcskompakt csak annak való, akinek nem számít a pénz és tudja, hogy pár hónap után úgy is mást vesz helyette. Mindig a legújabb csingilingit.
Bocs, az idő úgy is eldönti jól látom-e.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
rumos14
nagyúr
aztakurtamindenit! hát ez nagyon! mármint kicsit...
húha, vmi gixernek itt kell lennie... ez így túl szép ahhoz h igaz legyen. a Sony R1 modern miniatűr változata? OK, kereső nincs, de én elnézem neki.
hogy is van ez a szenzorméret? 24/12,5 = 1,92x szorzója van?
hát ez nagyon durva, egyelőre áll a padlón. -
hegyimorc
senior tag
Na igen, a legtöbb új gépnek elsősorban azért örülök, mert azt látom, hogy mind jó, mind tetszik és így biztos lehetek benne, hogy ha bármi miatt új gépet kellene vennem, akkor jobbnál-jobbak közül tudnék válogatni. (És ez igaz az obikra is. Már szinte bármire van, több hasonló is)
-
HÁZIGAZDA
válasz hegyimorc #40991 üzenetére
bocs, de csak magamból kiindulva ez egyáltalán nem így van! szerintem a cserélhető obis rendszer való annak, aki állandóan összevásárol mindent. én évek óta az "utolsó" gépem keresem, és egy ilyen kompakt meg is felelne már neki. 28-200-nak persze jobban örülnék, mert egy ideje tudom, hogy szeretem a tele tartományt, jobban "szemre áll" nekem, mint az extrém nagylátó.
szóval én akkor vennék egy ilyen gépet, ha az elég jó ahhoz, hogy utána hosszú évekig kimaradjak az egész vásárlósdiból. nem kell sok obi, nem kell a bonyolultság, egy darab kompakt méretű cucc kell, amivel tökéletesen összecsiszolódunk.
egyébként az x10 is már meglepően közel van az "ez már jó lesz"-hez..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
rumos14
nagyúr
válasz rumos14 #40992 üzenetére
nekem a kép abszolút hihetőnek tűnik, de akkor sem értem ezt így, most, fizikailag.
nézem a canorumors-t, ott egy helyen 24-150/2.8-3.9-et írnak, ami nyilván nem egyezik a képen látottakkal. de írnak még érdekes dolgokat, Canon S200 f2-3 obival, meg, na ezen kihaltam végleg: Canon SX70HS, 24-2000 f/3.7-8.0 obival kétezer.FED: és holnap még a Sony is bejelent NEX-6 utódot, elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
Elméletileg ez lehetne így, de a gyakorlatban nem nagyon látok olyan embert aki tényleg ezt teszi.
Nem ismerek olyat, aki egyszer csak azt mondja, hogy "na, ez a gép tudja amire vágytam" és valóban nem vesz helyette mást legalább 3 évig.
( Ilyen példákat csak olyan barátaimnál látok, akiket nem nagyon érdekel a fotózás, de ők gépet is úgy vettek, hogy megkérdezték milyet vegyenek, megmondtam, gondolkodás nélkül megvették és boldogan használják ... de sem előtte, sem utána nem is érdekelte őket milyen gépek vannak a piacon.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest