Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A 3 nm-hez viszonyítva már most jobban áll a Samsung 2 nm-es node-ja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Pont fordítva: Minden héten elmondták és elmondják a nyilatkozataikban, hogy semmi probléma.
Ugye pont a LEH "föbasz" állt ki a bukás elött 2héttel az emberek elé és mondta, hogysemmi baj, minden jó.....
és a FED is mit harsogott? "subprime is not a problem...."A pánikot az kelti, hogy se a nagybüfik, se a bankok, se a kisrészvényesek nem bíznak okkal senkiben.... se egymásnak, se FEDnek se senkinek. Elég jó okkal.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Flashcash #4592 üzenetére
Na de ha a nyugdíjpénztárak is elkezdik adni a részvényeket márpedig ők ha kicsit is adnak az se kevés se fölfelé nyomja majd az árakat....
-és ugye a vételekhez a legtöbb határidős finanszírozó már nem nyújt segítséget (nem lehet új pozit nyitni).
-és a KELER is megemeli az alapletétet....adjuk ezeket össze és olyan érzésem támad mindha itthon direkte össze akarnák omlasztani a BUXot...?
-
Dare2Live
félisten
"Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ezeket a híreket írják nekünk, mi meg fogyasztjuk az infót."
ÁÁÁ értem én LEH pl nem is ment csődbe, nem is bocsátotta el az alkalmazottjait, nem is zárta be az irodáit, nem szünt meg cakkpakk....
Azok az emberek akiknek meg bentragadt a pénze a LEHnél azok csak képzelődnek hisz megvan a pénzük.... csak mégsincs..... -
Dare2Live
félisten
Mért kellett volna emelkednie az aranynak? Legalább annyi ok van az emelkedés ellen mint mellett.
"Meggyőződésem, hogy az alábbi grafikon a kulcs ahhoz, hogy publikált válság 20%-át sem teszi ki a valóság."
amikor arrol cikkeznek, hogy ha a világ első(2.?) legnagyobb autógyártója nem tud tőkét bevonni (és senki nem akar adni neki) és így sanszos a csőd és a Ford is hasonló szinten áll és ez csak a jéghegy csúcsa az elég jól mutatja mekkora a szar.... Na nem mindha a LEH, Morgan, Wachovia, fargo, 2MAC, G&Sucks..... esete sokkal fényesebb lenne...
-
Dare2Live
félisten
Nem, illetve tudtommal 15%os esésnél csak 10perces fölfüggesztés van utána akár eshet is tovább.
OTP ahogy látom nagyon izgat itt mindenkit.
Minden attol függ, hogy az alapokbol be vagy ki áramlik a pénz mert ha ki akkor és jelenleg ez a helyzet akkor még 20-40..%ot nyugodtan eshet az árfolyam. De uugy függ attol is, hogy a Bank Of NYnak van e készpénztartaléka mert ha nem akkor még mindig van 9.4%nyi OTPje....
btw egy másik forumbol
"[I]
G7 - ek: döbbenetes ajánlat a pénzügyi szektor vezetőitől
"One message the industry has given officials is that their plan should help strong banks, rather than save deeply troubled ones. They have suggested tying the eligibility for a government investment to a bank’s so-called Camel rating — a measure used by regulators to grade an institution’s financial strength. Only banks in the highest-rated categories would qualify for support."Ezek olyan rohadt nagy szarban vannak, hogy csak a leges legjobb bankoknak adnának lóvét a mentőcsomagból. A legjobbaknak!
Érthető ez a mondat? Tudjátok ez mit jelent?
A bankszektor nagy része menthetetlen.DOW limites esés lesz hétfőn.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/10/10/AR2008101002441.html [/I]"
Egyébként érdekes eset lenne és hosszú távon lehet ez lenne a nyerő stratégia, olyan köztes út a japán és orosz megoldás közt.
-
-
Dare2Live
félisten
itt a TA elemzéseddel semmire se mész nézheted a grafikont, huzgodhatod a vonalakat, büvölheted a varázsgömböt...
reggelig.
mert ez a mondat a ényeg, nem a hozam:
"a ma délutáni órákban gyakorlatilag megszűnt a kereskedés a magyar másodlagos állampapírpiacon, a vételi oldal eltűnt, az elsődleges állampapírkereskedők lényegében nem mernek árat jegyezni."milyen kötvényalapod volt? Tudtam volna löktem volna már rajtad mint a Shanghainál....
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #4517 üzenetére
Szóval szerintem az egész szitut szarul kezelik. (És szerintem direkt.)
És ha továbbra is szarul lépnek (márpedig ha eddig azt tették ezután is ezt fogják) akkor én egyre nagyobb esélyt adok egy pénzügyi összeomlásnak és avval egy világválságnak.Ez van. Amikor anno rég leírtam, hogy világvége lesz és miért az is elég meredek volt, ez mégannyira az. Adja isten, hogy ne legyen igazam.....
-
Dare2Live
félisten
Na ezért nem/iszonyat ovatosan kereskedek. a piacban bármikor bent van egy mega pattancs is, long és short is kaszinó.
Elöző hszhez még vmi: Nem valószínű de nem lenne csoda ha holnap OTP külföld felé kvázi fizetésképtelenné válna.... az tudjátok mit jelent? és az mit jelent az OTP árfolyamára nézve?
Itt egy link ehez: [link]
-
Dare2Live
félisten
Ha nem csinálnak vmit én azon se lepődnék meg ha holnap/közeljövőben DOW "limittel" esne és bezárnák.
Komolyan beszélek, nincs smiley.
Nagyon hosszú lenne fundásan kifejtenem miért is gondolom ezt.... de hát a ostani szitut is uígy indoklás nélkül josoltam meg..... mikor is?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Kraptor #4446 üzenetére
Inkább későn jött meg az eszük.....
btw a DJ a -777 pontos esésével igazán ördögi....
Ami a legszebb: Zárás után sincs megnyugvás after hoursban is zuhéznak szépen, ha nem zárnak össze jött volna a -1000 pöty is?
szerk: Idézet egy tf es cikkböl:
"Tetszik vagy nem, de a segélyprogram, nélkül az USA bank világa nem képes talpon maradni." -
Dare2Live
félisten
pénteki oti záró vicces....
nem könnyü piac senkinek....
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #4410 üzenetére
Nem!!!
Akkor konkrét cikket linkelek egyértelmű legyen:
[link]Nincs meg a pénz! Seni se tudja melyik köv pénzintézet, bank, biztosító akármiami csödöt mond és eltünt a te a szomszédod vagy akár Fless...
pénze!
Mégkonkrétabban: Abban a pillanatban amint realizálják ezt az emberek beállnak a bank elé kivenni a pénzüket és abban a pillanatban összeomlott a világ legnagyobb gazdasága vele a világgazdaság vele együtt a Chinamax.... és fogalmam sis mi mert ilyet nem éltünk át se 2001 se 1998 se 1989 se 1970ben. Ez annál sokkal durvabb. -
Dare2Live
félisten
Ezt el kell olvasni, értelmezni és onnan no comment.
[link] -
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #4406 üzenetére
Leirtál egy nagyon fontos dolgot. A legnagyobb baj amit minden nem idiota trader elvesztett az a bizalom.
ld Lehman mit is mondott fél éve... de hozhatnám a bear, NCCt is plnek. Aki ezek után megbízik ami bankokban betolja a pénzét oda az a hülyébb fajta kaszinós. Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet az AIG, Citibank, Washington Mutal.... nál. Bármelyik csödöt jelenthet bármikor.
btw GM, Ford se tudom, hogy fogja azt átvészelni ha jön egy fél-1-2éves recessziós időszak. Toyota, Daimler, Honda kihuzza vhogy de GM, Ford hááát....
-
Dare2Live
félisten
azon filoztam, hogy kikeresem vmelyik ősvilágvége hszem és belinkelem.
-
Dare2Live
félisten
fundamentumok? k* nagy spekipapír. egyébként van hír: építhetik a gyárat, 2010ben majd kijön az első mercedesz izé napelem a gyárból. erre lött ki az árfolyam. Tegnap ment +10%ot ma +18%at és arra spekizek holnap/holnapután is megy +10%t legalább. Ennyi. Tipikusan a nem tudom mért veszik de veszik így énis. Majd rakok stoppot.
szerk: á majd 2010ben ha beindul a termelés elérik a 0át.
-
Dare2Live
félisten
Kicsit idegesítő lesz a holnap nem tudok lényegében gép elött lenni egész nap és ugye innen egy szar gyj miatt bármikor fordulhatunk.....
FÁK!De persze most egyértelmű long van érdemes lehet beszállni blablabla
2TA csak úgy:
fej váll ottvan azirt rendesen....
Ez is sokkal inkább long mint elmúlt xhónapban bármikor:
[link]Na most fogalmam sincs mi lesz 2hét után! vettem fel újra long pozit, megnézzük, nagy előny, hogy sok minden annyira össze van verve, hogy egy komolyabb korrekció is kialakulhat. Aztán Xakta de lehet agusztus újra zuhés lesz.
Nagyon nehéz nekem ez a Bear piac. -
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4257 üzenetére
pldnak írtam. Egyébként emlékeim szerint 93ban biza 25ft körül járt 1kg kenyér. De lehet 91volt?
-
Dare2Live
félisten
A hét:
-megmentik Freddie&Fanniet. Überjóhír.
-nyers shortosokat befenyítik a tvi szabályozás mostantól él.....: 1001 short pozi záródik.
-olajat megölik a mexikói 130$os hirrel.Én meg féltem a citi jelentéstől mint a tüztől, ugye bármikor jöhetett volna egy(két) pániknap. Na mind1 poziban vagyok a brokidíj azmár bőven megvan.
A hvén átgondolom a dolgokat.
-
Dare2Live
félisten
Itt a c jelentés. [link]
Határozottan jobb a vártnál nem k* sokat csak nagyon sokat buktak.Nem vagyok biztos, hogy tudom miért de vettem még eztazt. Meglátjuk, nagyon lent van minden ha nem jön össze nem sokat fogok filózni azon, hogy dobjam.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4222 üzenetére
Naja nálunk eközben meg 2-3% helyett 10-20-30% és mégis uannyi ér a ft mint 15éve. Itt vmi k*nagy átbaszás van és kész.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4215 üzenetére
Ami tuti, hogy vmi k*ra nemstimmel.
Fless neked nincs vmi javaslatod ennek az anomáliának a megoldására?
-
Dare2Live
félisten
Ha gondolod behuzogatok egy rakat háromszöget az elmúlt időkben a chartba aztán akkor mégse tört ki BUX. Holnap azért lesz fel mert USA korrekciozótt. Ha nem tette volna hanem esik tovább hiába lenne neked háromszöged.
Holnap zárom a megmaradt srtokat, még így is szépen hoztak, de longba nem merek belépni amíg C nem jelent... beszari vagyok.
(Aztán lehet ma meggondolom magam....
)
-
Dare2Live
félisten
"Btw ha most vásárolnánk pénzügyi szektort (befalapra gondolok), sztem 5-10 éves távlatban képtelenség, hogy ne legyen bőven nyereséges."
A New Century, Bearn S. az pénzügyi szektor? Mennyit fog érni 5-10év múlva? Lehet, hogy Lehman, Wachovia is követi....?Énis folyamatosan tippelem TA alapján, hogymostmár aztán korrekció kéne mert 3hete esés aztán mostmár kéne mert 4hete esés.... és mégsincs. 12765 DJnél nagyon erős támasz ha az se állítja meg nemtudom meddig esik, fejváll megvan 10000es DJ akkor bőven benne van.
GYJ szezon van én nagyon kivácsi vagyok....
-
Dare2Live
félisten
Hogy vitázzunk.
Te a jelenlegi p/e, eps.... ekből indulsz ki.Ha beüt ami teljesen elképzelhető akkor a jelenlegi árazások k* drágák lesznek. New Century, IndyMac és a legujabb Fannie, Freddie. Apropó megmentik őket. Fannie Freddie. szerined ki a következő? Lehman, Citi, Wachovia....? Esetleg GM, Chrsyler....? Ezek beszállítói? Ha GM csődbe megy az hány munkahely?
+Mennyire fog visszaesni az USA GDPjének 2/3át adó lakossági fogysztás az olaj/élelmiszer/csődök/ingatlan értékvesztésnek.... köszönhetően? Ha az visszaesik pikkpakk lesz recesszió a fél világon?Szerintem most max swing korszak van és semmi kép se "3év" long.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4169 üzenetére
kb
ha USA állampolgár vagy akkor 4havi gdp cakkpakk.
De USA az olyan nagy meg távoli, ha mondjuk németo akkor több mint 1évi.
Magyarban? lol Hát ha 40évig nem ennénk, nem innánk, nem fűtenénk.... akkor egy 40+év alatt ki tudnánk termelni.Még mindent megmondott Roubini (és Nyilasi) se volt/van ennyire pesszimista.
apropó eldölt mégegy kocka [link] -
Dare2Live
félisten
Fannie Freddie csőd + A magát megnevezni nem akaró hírforrás szerint az amerikai kormány hivatalnokok egy olyan lehetőséggel is számolnak, miszerint a kormány 5 ezer milliárd dollár értékig garanciát nyújtana a társaságok által kihelyezett jelzáloghitelekre. atya úr isten 5000ezer milliár $? Miből?Ha ez igaz jóval nagyobb a szar mint azt eddig még a legpesszimistábbak is gondolták.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
hát bulvárt nem olyan könnyű előbányászni..... ez sem az, de benne van amit tudsz: 8800/9800/GT200n nem lesz akkora margin mint volt így már a profit szinten tartása is kisebb csoda lenne...
[link]apropó hamár bulvár minden g84/86hibás?
privit megkaptad?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mr.Skyline #4082 üzenetére
"Kivéve ha az adott valuta vagy forintunk folyamatosan erősödik, na de ki az az állat aki ezt folyamatosan figyeli?"
ipensiggel ez a világ legnagyobb piaca.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4080 üzenetére
pl. 8év után aszem már nincs kamatadó. Utána kéne nézni pontosan. de aszem junit linkel is kitrükközhető. de a 8évből lehet csinálni 3évet is, persze akkor 3évig nem nyulhatsza pénzedhez, de lehet állampépörben meg rvben is... és 3éves verzsönnél kicsit ügyeskedni kell, nem árt ha van a családban pl egy nagymama. Ez remélem elég utalás volt...
vagy USA $ grafikonom miatt nemtudsz aludni?
nembaj gondolkozz csak rajta.Nem gyanus vmi?
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4077 üzenetére
Akkor egy másik aspektusa a dolognak: Hány kg húst tudtál 93ban megvenni 5$nyi forintból és hányat most?
állampapírokon is uugy van. max ha vmit trükközöl nincs.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4071 üzenetére
hát 93ban 148ft volt 1$. Meg most is annyi.
eközben volt USAban hivatalosan 30%infláció. MOon 300%.
Globális világpiac van.
Nem gyanus valami? -
Dare2Live
félisten
Pontosan. a hírekre eset.
Milyen hírekre? Profit warning.
"Miért lett" profit warningja?
És te ezt mint szakmabéli nem sejtettél vmit erről?
Akkor lehet már a hír elött is sejtetted ez lesz? Ebből akár hasznot is húzhattál volna? Elképzelhető? btw láttad a tőzsdecápák című filmet? Nézd meg!Én long pozit most kerülöm így AMDt/NVt se vennék, mint ahogy GMet se, amíg olyanok a makrók amilyenek és még egy rendes túlesés utáni korrekciót se tud DJ, SP.... összehozni ülök a kezemen. Hiába látok pedig sok cégbe komoly lehetőséget, középtávon is jobb GMet 10$ért venni mint 15-20%al drágábban.
-
Dare2Live
félisten
még egy nap táblázata gondolatébresztőnek.
[link]szimpi. uott tartunk mint 93ban mielött még jött volna a csuszóleértékelés.... Mindezt visszahozta a forint. Hány %volt eközben az infla MOon? USAban?
azthiszem illik rá a gondolatébresztő név.....
-
Dare2Live
félisten
....és ha belegondolsz "mi" tudtuk ez lesz. is migse shortoltuk meg... fenibe is.
Na majd ha vége ennek a hacacárénak akkor AMDzünk....Majdha végehez annyit, hogy mai ISM Non-Manufacturing Composite 48.2. Ezen a placcon már elég valószínű a recesszió. Unemployment adatok is szarok lettek. Erre DJ/SP még emelkedik is.
Mondjuk vmennyire várható volt én még picivel ennél nagyobbat is vártam.
Eközben Trichet nem hazuttolta meg magát(4.25%).... de nem habzott a szája az infla szó kimondásánál.... a hatás, hogy belevesznek a $ba. 2% vs 4.25% Egy szarban lévő piac/állam vs egy elég stabil EU. És még azért panaszkodok mert USDJPY indikátorom nem müködik rendesen... hjaj.
-
Dare2Live
félisten
-1- DKJ/állampapírnak mi köze az OTPhez?
-2- Mért lenne "népmegvezetés" a DKJ/állampapír? Ha kiejtenéd....
-3- Mutatsz nekem más helyeket ahol a 8%fixen megvan? Nekem spec most 9%évesen van CIBben pénzem de azt csak új betétekre adják és ugye lejön belölle 20% kamatadó.Ellaban szerintem egy a jó, hogy aki lusta mindig lekötögetni annak ez: " Napi kamat
Az elhelyezett összeg mértékétől függetlenül, kiemelkedő hozamot biztosít. A változó kamatozású Magánszámla kamatának mértéke megközelítőleg a mindenkori állampapír kamat mínusz 2.5-3%." jól jön.
Apropó őkis "népmegvezető" állampapírhoz viszonyítanak. Akkor őkis "népmegvezetők"? (és kicsit csalnak avval a -2.5-3%al is de tök8.)Félre értés ne essék em OTPt akarom védeni nem szeretem őket de ettől még mindha "pici" képzavarod lenne. Olyan Gizike, Gőzeke féle.
-
Dare2Live
félisten
Most olvastam Nyilasitól. Az esetek 90%ban nagyon egyetértek vele, szvsz nagyon jól látja a dolgokat.
"......(kamatcsökentés)......A ciklus lényegében lezárult, a FED levitte az irányadó dollárkamatot 5.25%-ról 2%-ra. Brutális és elfogadhatatlan negatív reálkamat van, legalább -5%, ha nem még durvább. A FED szándékosan elértéktelenítette a dollárt, inflációs spirált gerjesztett, CSAKIS AZÉRT, HOGY MEGPORÓBÁLJÁK MEGMENTENI A TŐZSDÉT, az elnökválasztás és wall streeti haverjaik érdekében. A jegybankok 1500 milliárd dollárnyi pénzt nyomtattak ki, és adtak oda a haverjaik által effektíve csődbe juttatott pénzintézeteknek, mely által felhígították a pénzmennyiséget, és elértéktelenítették 6 milliárd ember pénzét, jövedelmét és életfeltételeit. Az olaj [energia] és gabona ára duplájára emelkedett. Milliók fognak éhen halni. És ezen emberiség elleni bűntettek által mit ért el a FED a tőzsdén??? A Dow Jones tőzsdeindex 2000 ponttal lejjebb van, mint a kamatvágási ciklus előtt. "tozsdeforumrol egy másik cikk [link]
"Nos, a fenti számokból kitűnik: Ben Bernanke és kollégái döntést hoztak, inkább lassanként "elinflálják" milliónyi amerikai megtakarításait, minthogy sokkolják a Wall Street-et azzal, hogy magára hagyják korábbi lépései következményeivel."Mondjuk én a Trichet féle EU pénzpolitikát se tartom tökéletesnek, de még mindig 100*jobb mint a FED féle.
-
Dare2Live
félisten
Mondanák vmi okosat de nem tudok semmit.
Nehéz idők járnak, nagyon nehezek. Én mindenkinek azt tanácsolom vagy félév papíron való tőzsdézés után próbálja ki magát a valóságban is vagy inkább rakja a pénzét pl DKJ/álampapírba. fix 8%megvan, ft erős.... és dogozzon. Aztán ha vége van ennek az időszaknak és már van vmi komolyab felfele elindulás akkor rakja a pénzét akár k*olcsó OTPbe, akár ha jól látja AMDt, olcsó AMDbe
és..... Cinamax meg ilyenek nekem k*ra nem szimpik, -15% büntető levonás. Hát menjenek a k* anyjukba, szarrágó lopós banda.
-
Dare2Live
félisten
A történet ott kezdődne, hogy régen az USAt az érdekelte, hogy állampolgárai minnél gazdagabb legyenek. Innen ered a "az a kormány kormáynoz a legjoban aki a legkevesebbet kormányoz" elv is. Persze ez nekünk furcsa, érthetetlen Europában de egy nagyon jól müködő és nekem egy nagyon szimpatikus politika.
....
és a hidegháború nem volt jó üzlet, k* sok pénzt vitt el. De a szu is k*ra túl volt terhelve ugye a gdp 15%át költötték fegyverkezésre. Abnomális.
Erre volt a reageni vezetésnek a "csillagháború" az 5lete. Felvisszük az USA hadikiadásait is "SZU" méretekre, amit mondjuk mise bírunk sokáig de SZU ha velünk akar jönni beleroppan.
És beleroppant.
90ben átvette a kormányrudat a clinton féle adminisztráció és azt tetet amit reagen anno kitervelt. Most, hogy nincs SZU nemkell ilyen irtozatos hadsereg.....
Egy grafikon
összesítve
Persze okosan csinálták a már futó programokat részben/nem törölték, nem elbontották a pl LA classt hanem csak k*ra visszafogtáka termelést, meg olcsobb Virginia classt rendeltek....
Aztán eljött a Bush adminisztráció és bár az USA már jó irányba haladt de ezt a Bush adminisztráció hihetetlen gyorsan elszúrta, még a következő generáció is nyögni fogja azt amit Bush és a mögötte lévők elkövettek.
Hogy gyakorlatra fordtsam: Mára már ott tartunk, hogy az USA arányosan sokkal jobban el van adosodva mint MO, arányosan brutálisan szarabb a külkermérlege, értelmetlen végeláthatatlan irtozatosan drága háborút fojtat, miközben a valós fenyegetések ellen meg "vmiért" nem lép fel.Ez lett volna az első rész.
Van 2. és van 3.
és csak a 4. a subprime válság. -
Dare2Live
félisten
Na és hamár.
anno akartam blogbejegyzést írni USA problémájáról, mitől indult, mért van baj.(subprime válság az 1 dolog, önmagában semmi sem lene)
ezekben a grafikonokban minden bentvan akit érdekel nézegesse.... -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #4028 üzenetére
mégvmi eszembe jutott amit a médias is irogat: Izgi lesz olaj szempontjából ha nemsokára SzaudA és Izrael szétbombázza az Iráni atomlétestményeket. Meglepne ha e két régiósan komoly hatalom hagyná, hogy Irán atomfegyverhez jusson. Persze lehet pár B2 is (titkon) besegít elvégre Irán nem teljesen védtelen.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #4027 üzenetére
Ha ma USA becsödöl, holnap bezárnak Kínában 10.000gyárat elbocsátanak 300millió embert és az egy dolog amitől a Kínai vezetés vszeg nem alaptalanul láthatóan nagyon fél, az pont az ilyen szituk.
Arabok mostis királyak. Zsidó.... tőke, na ne vicceljünk sehol nincs az arabhoz képest. Mivel lennének előrébb ha USA bukik? -
Dare2Live
félisten
Én ahogy látom az átlagmagyar 99%nak 0 a pénzügyi kultúrája. Komoly gond.
amik csúnyák, GMben viszont ma az jó, hogy jól látszik grafra ránézve is %osan mennyit esett.olaj új csúcson, euro zakatol 1.6felé
más érdekességképp: Olvastam anno egy elemzést, hogy 100$os olajnál USA/EU/Kína/Japán GDPjének 7%a megy el olajra, akkor 15$nál kb 1% ~$150nél olyan 10% tuti megvan. És 1%nál se éheztek az arabok....
-
Dare2Live
félisten
gyak egyetértek az olajos ipsével, annyit hozzátennék, hogy szerintem az olajat rendesen már csak egy komolyabb recesszió fogja/tudja rendesen(60$alá) helyre rakni. Vége az olcsó 10-20$/barelles energia korszakának és ennek rengeteg komoly következménye van már most de ez még csak a kezdet.... Na és én még csak nem is ilyen oil peakben gondolkodok, optimista vagyok.
[link]
Vhogy úgy érzem nagyon kéne MOnak +1Paks. Villanytüzhelyel is lehet fűteni, urán meg van mecsekben..."mert az inflációtól rettegve rengetegen fognak aranyba fektetni." Én nem tudom elképzelni ki az az idióta aki $ban tartja a pénzét. Van egy 4%os bevallott inflájuk(ami lehet lesz(van) 10-20-30%os) eközben jegybanki alapkamat 2%. Mi a töknek nem váltják át pl eurora...? Itt 4(péntektől sanszosan 4.25%) az alapkamat és amíg Trichet él nem is lesz 5% mégha EU bele is roppan. Én most arany heett földbe fektenék.... Lehet a föld a jövő aranya.
concret: Nagy üzlet, USA összedöl és nincs kinek eladni az olajat. Nomeg mindigis $ban gyüjtögettek. Mégnagyobb üzlet ha $ összeomlik.
szvsz $t a FED omlassza össze a 2%os alapkamatával. USt meg nemlehet csak úgy felvásárolni, az csoda, hogy a bankrendszerbe beengedték arabokat, vagy pl anno az IBM-Lenovo üzletet még az belügyi szervek is vizsgálták....
más: DJ/SP500 amit hétfő+kedden nyujtott (Dj +35pont
) az kevés korrekciónak márpedig legalább egy +200pontot én várnék tőle... holnap talán ha makrok nem lesznek überszarok, nem jön pár profit warning.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #3998 üzenetére
hülyék ezek mind, kiderül, hogy hude jó 50es az ISM (=0%os növekedés) ~ még statisztkailag nincs recesszió, de az infla gyorsul és az ingatlanpiac csak -0.4%et esett nem elörejelzett -0.5%öt (-0.4% is "elég" komoly most) erre ralyznak mint örült.
Min helybenjárást várnék, max kis emelkedést de inkább zuhét.Mondom baj van a piaccal, illetve nem a piacnak mindig igaza van: Velem van baj, nem értem a piacot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #3993 üzenetére
amit továbbra se értek az a vmivel 4% alatt lévő USA infla. Ha EUban 4%os büdös erős euro mellett, ha mindenhol a világon rekordon van (Kína, India... 10+éves rekordon) akkor vagy csökken az USA fogyasztás(ez egyértelmű katasztrófa GDP szempontjából) és ezért nem emelednek az árak miközben az alapanyagok a csillagokban (ez egyértelmű katasztrófa profit szempontjából) vagy hazudnak.
Either way u lose. -
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #3992 üzenetére
"Vagy dollárgyengülés-->tovább száguldó nyersanyagárak."
-"A FED elintézte a dollárt, mivel napnál világosabban kiderült, hogy a szájuk járatásán kívül nem csinálnak semmit a dollár értékvesztésének megállítása érdekében. 4% kimutatott infla mellett 2% kamat... - hitelesség 0% .
Dollár le. (Új mélypont benne van a pakliban.)"
"További eséshez kellene profitwarning" Itt a gyj szezon. UPSen kívül más is fog csúnyát jelenteni szerintem....
"vagy néhány rossz makró" - Hát azok vannak. Holnapi ISM pl konstans mod 50 alatt van/lesz. De engem vhogy egyre kevésbé érdekelnek a makrók, elöző héten az elmúlt 25év legszarabb Michigan sentimentjére -100pont? ahol a GDP2/3át a lakosság fogyija adja elég veszélyes ha a lakosság visszafogja a költekezését(vagy csak benzinre, kajára többet költ másra meg nem tud)
"vagy hurrikán" Na. Van egy tényező ami 100%ban fene tudja.$hoz még amit mondtál. Ha EKB emel, márpedig erre komoly sansz van akkor eur$ 99% elmegy min 1.6ig olaj pedig tovább zakatol felfele.
FED szerintem túl laza, EKB meg túl szigorú.... vhola kettő között lenne az optimális út. De én nem értek ehez.
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #3989 üzenetére
A szintek nálam elestek.
És szerintem itt kegyelemdöfés nélkül is zuhéba kezdhetünk.Egyelőre kint teljesen az van amit vártam. "Jövő hétre vmekkora korrekciót én mindenképp várok" erősen túladott a piac. Olaj szerinte most elég meghatározó. Ha robog tovább nem lesz nagy az a korrekció.
-
Dare2Live
félisten
Énis vmi hasonlót tervezek....
de nem csak azt nézem mennyire tartja magát, hanem, hogy fundásan is van e jövője és mekkora és mikor... Mert pl hiába lehet GM jó ha mindenki higítástól fél még jóideig. AMD pl ha mondjuk villant egyet Atom ellen ahogy nemrég vga fronton is tette, vagy/és az "R800" erőseb lesz mint Lara gpgpuja.... esélyes lesz egy pakkra. Majd beszélgetünk...
De egyelőre egyértelmű lejtmenet van. Jövő hétre vmekkora korrekciót én mindenképp várok, 140$ oil.... mellet nemhinném fordul a trend. és a trend az lefele mutat.
Furcsa gondolat ez a beleülök vmibe hosszú távra, eddig egy pépör volt amiben hosszan ültem de abban állam 2000ft/rvel ösztönzött. -
Dare2Live
félisten
Hát én funda alapján ~9%+os jegybanki alapkamatnál legalább egy 105ft osztalék esetén várnám 1000ftra.
A jelenlegi válsággal meg az a baj nem tudjuk mi van. Lehman, Citi, Morgan.... hazudott. Lehet sőtt elég valószínű, hogy most is azt teszik. absz enm lehetetlen, hogy Wachovia, Citi.... holnapután csödöt jelent. és a rveseknek erröl fogalmuk sincs.
Ezért más, nagyon más ez a válság, mint akármi korábbi.nyilasiról egy szösszenet:
"[I]Ez a mai FED statement egy önmagának is ellentmondó abszurd viccnek is rossz maszlag. Röviden összefoglalom újmagyarul: "[Nagyjából minden rendben van], mert a gazdasági aktivitás továbbra is növekedni fog. Bár a munkaerőpiac egyre gyengébb és gyengébb, a pénzügyi piacok pedig továbbra is krízis alatt maradnak. A hitellehetőségek beszűkültek, az ingatlanpiac folyamatosan esik [mint disznó a jégen], az energiaárak pedig fojtogatják a gazdaságot. Az infláció csökkenni fog [ezt a maszlagot már évek óta regélik, és minden alkalommal elmondják, miközben évek óta emelkedik], bár a folyamatosan emelkedő energia- és nyersanyagárak fényében elég nagy a bizonytalanság. A pénzjegynyomdánk remélhetőleg majd segit [a haverjaink által csődbe juttatott bankoknak], és bár a negatív gazdasági kockázatok itt repkednek felettünk [mint a dögkeselyűk], mintha azért valamelyest javult volna a helyzet. Az inflációs kockázatok viszont növekedtek. A FED majd továbbra is úgy cselekszik, ahogy szükséges [az elnökválasztás és wall streeti haverjaink érdekében, titeket 6 milliárdotokat pedig leszarunk.]Ekkora zagyvaságot már rég olvastam. Totális ellentmondás van a zölddel és pirossal kiemelt részekben. Aki azt hiszi, hogy most vicceltem, annak ide másolom az eredeti kommüniké szövegét, amiben tulajdonképpen pontosan ez a saját magának ellentmondó abszurd zagyvaság van angolul.
Recent information indicates that overall economic activity continues to expand, partly reflecting some firming in household spending. However, labor markets have softened further and financial markets remain under considerable stress. Tight credit conditions, the ongoing housing contraction, and the rise in energy prices are likely to weigh on economic growth over the next few quarters. The Committee expects inflation to moderate later this year and next year. However, in light of the continued increases in the prices of energy and some other commodities and the elevated state of some indicators of inflation expectations, uncertainty about the inflation outlook remains high. The substantial easing of monetary policy to date, combined with ongoing measures to foster market liquidity, should help to promote moderate growth over time. Although downside risks to growth remain, they appear to have diminished somewhat, and the upside risks to inflation and inflation expectations have increased. The Committee will continue to monitor economic and financial developments and will act as needed to promote sustainable economic growth and price stability.[/I]"
[link]
"vicces" nem? -
Dare2Live
félisten
Telekom:
A jegybanki alapkamat középtávon való nagy esésében (5% alá) bízol vagy úgy érzed a telekom profitja egy vonalas vonalon zsugorodó, egy szélessáv vonalon meg erős versenykörnyezetben fel fog menni a jelenlegi 74ftről 110Ftre?
Vagy mi az a funda indok ami miatt 1000Ftra várod? (Ha nem titok)
vmit megvesznek? Felvásárlás? Esetleg a TAs varázsgömb mutat vmi durvát?
érdekel. annyira máshogy látoma dolgokat én mint az itt forumozok legtöbbje. pl miközben mindenki longot javasolt én DJIA shortot....."írtam, hogy a lehetséges veszteségnél sokkal nagyobb a lehetséges nyereség, ugye részvényvásárlásnál figyelembe szoktak vmi ilyesmit is venni."
BernStearnsnál is gondolkoztak így... 18$ért csak megéri féléve 110$ volt mostmár tuti fordul....WB meg abból lett gazdag, hogy kőkemény fundás. és még véletlen se azt nézte, hogy 1éve 110$volt mostmeg 18$ akkor az azt jelenti, hogy hude olcsó, mostmár tuti fordul és veszünk. Vagy WB sokat ad a TAra?
idegesítő vagyok?
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #3963 üzenetére
Nekem is a hamisítás a másik tippem, de ha az igaz, akkor itt 1929lesz.
SP500ban igazad van. Ettöl függetlenül ha olaj tovább menetel és ha jön egy hurrikán akkor bizony 100%menetel és akkor KO. Milyen vicces, hogy lehet az utolsó döfést az olaj és egy hurrikán viszi be.
TAról meg uazt írjuk.
-
Dare2Live
félisten
Telekom hosszabb távra?
Miközben folyamatosan eltünik a vezetékes piac, az adsl lehúzásukat több oldalról támadják(diginet, 3g...)?
Szerintem ha majd a jegybank fordít és nem folytatódik a kamatemelési sorozat. Addig nem látom mért érne max 750nél többet. Mért?GM, Ford is érdekes gondolat, nekem a BearSterns jutott eszembe hirtelenjében. Hogy is mehetne csődbe a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, brókercége.....
Tényleg pl a GM TAsan mennyi életjelet mutat....? -
Dare2Live
félisten
válasz
CriticalHit #3956 üzenetére
hát azt, hogy nagyon körültekintően járj el. Durva időket élünk.
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #3953 üzenetére
Elesnek a szintek? Én azt látom, hogy a szintek elestek. Az utolsó vonalam 11450nél volt ma azis megadta magát. Ma este majd keresek újakat, akkor majd lesznek újra szintjeim.
Nem mindha érdekelné a "szint" a DJIAt a 11720 ami egy k*erős támasz kellett volna legyen azon úgy ment át mint forró kés a vajon. A 11450nél picit fékezett aztán probléma nélkül áttörte. lehet ti jobban huzogattok de nekem egyértelmüen csődbe van az évek óta kialakult TAm.
Egyébként is TAsan ezen mit lehet magyarázni? [link]
Tényleg nagyon érdekel TAsan mi pozitívat lehet ebbe belelátni mert nekem nem jön össze semmi, ez már pattern.De ez a TA. Ami köztudottan kuruzslás.
"Persze lufi piacokon még jöhet esés."
figyelted mai makrot? 0.1% core infla. Eközben acél 9000$, oil 1éven belül jóval +100%ot ment, alapvető élelmiszer alapanyagok mint pl corn szintugy +100%. Egyre tudok következtetni: Nem emelnek árat a cégek inkább lenyelik a veszteséget. Akkor pedig k* nagy profit warningok lesznek és a ma még jó 12p/e hirtelen 25-50es p/e lesz és jönnek a nagy veszteségek, csödök. lufi piac?DJIA számolását érdemes megnézni.... és rövid távon lehet SP500 felül teljesít mint ahogy smalcap is felülteljesített, de hosszú távon pl amióta elindult az indexek esése nincs nagy difi. btw elmult 3napban SP500 -4% DJIA -4.8%
szvsz amíg nyilegyenes az esés, amíg olaj emelkedés nem áll meg nincs az a jóisten beleveszek a piacba. ha majd látok vmi +t mert most semmi sincsen elgondolkodok. nem az a 100pont számít hanem a trend.
btw remélem megfogadta a forumozó kb 2hete a hszemet nem vett otit hanem helyette DJIAt shortolt....szerk: ja nemsokára jön a hurrikánszezon.... ha oil felmegy $180ra lehet ittmég otit venni 4900ért, meg DJIAba beszálni 9800on... durva? elképzelhetetlen?
-
Dare2Live
félisten
válasz
attiati #3951 üzenetére
Énis nagyon filóztam rajta, hogy beszállok, de mivel a pániknak is adok egy egész komolykis %ot inkább nem tettem.
Meg ahogy a spekiket ismerem nem szabtak nagy stoppot, ha DJ esik egy -100+ pontot hirtelen sok stop ütődhet ki....möglátjuk. Nagyon idegen nekem ez a Bear piac mondhatni én még ilyet nem éltem meg, rakás dolog teljesen más....
-
Dare2Live
félisten
én már azon filozok, hogy földbe fektetek. És paraszt leszek.
Vezetgetem a traktort, meg etetem a disznókat....
Érdemes számolgatni kicsit....
pl legyen 150-200hektárom akkor még nem vagyok túlterhelve....meg izlés szerint nöjjön
kukorica/gabona rajta, legyen a pl búza termésátlagom mert jó gazda vagyok 5tonna/ha. (Idén lenne 7tis) és mondjuk számoljunk 23000ft/has költésggel mert légkondis a traktor meg mert tudomisén. Ezek után nézzük meg a búza árát (kerekítsünk le mert tudomisén) szorozzunk osszunk és nézzük meg mennyit keresek egy évben tisztán. Na és akkor még nem szóltunk arrol, hogy az EUtól is "csordogál" a pénz erre a területre. (Az EU büdzsé hány %a?)
csak úgy gondolatébresztőnek...
-
Dare2Live
félisten
Hát igen. Durva. Énse vagyok biztos abban, hogy nem most tör ki a "világvége".
Elég ronda nem?És még mindig az igben fent vagyunk ha egy 10(25)éves chartot nézel.
Szörnyűen nem vagyok short mentalitású. AZ elmúlt 5évben rááltam a longra... ráadásul inikátoraim is megörrültek.... 3hete nem trédeltem semmit
persze az elsődleges oka ennek talán inkább az államvizsga..... btw ma megvédtem a diplomám.
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #3914 üzenetére
hát tuti nem USA, Kína részvényböl tudom kihozni....
-
Dare2Live
félisten
válasz
concret_hp #3911 üzenetére
-
Dare2Live
félisten
Mindig érdekes amikor egy TAs pszihológiában hívő kuruzsló
a fundás indikátorokat kritizálja, amiben ő nem lát semmit, nem ért semmit de azért még....
A vállalatoknál meg azért vannak nagyobb megrántások mert ha pl GE aki jellemzően korán jelent pl pénzügyi részlege szart jelent akkor az nem jó jel a többi financial sectorosnak sem...
Tényleg Buffet TA vagy Funda alapján kereskedik?Szóval ez nem teljesen az ami..... és 3hónapja még lehet TAra is azt mondtad volna, hogy "majmolás"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest