- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Szerintem meg nyugodtan bekapcsolva lehet hagyni, mert 85-100 fps bőven elég, ha meg kevesebb, akkor meg legalább rendben van a szinkronizáció, nem rajzol a gép a monitor alsó felétől mást mint a tetején.
-
karib
addikt
Szerintem a VSyncet nyugodtan lehet kikapcsolva hagyni, hacsak nem csúszik a szét a kép 3D-ben, de ez nagyon ritka. Teszteléshez mindenképp, egyébként pedig mindegy, ha nincs vele gond. Talán nyersz is pár FPS-t, ha nem kell szinkronra várni, csak nyomhatja ki a képeket a kártya, ahogy jönnek.
-
Guard_W
csendes tag
Persze minden elképzelhető. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy XP alatt egy csomószor le-föl pakoltam a drivert, mert ez vagy az nem volt oké. Lehet, hogy a sok pakolgatástól kicsit összeakadtak a szálak, de nemsokára úgyis reinstall.
Mindenesetre köszi az infokat!! -
Guard_W
csendes tag
Nos, köszi a válazokat. Egy OpenGL tesztprogramban találkoztam vele, ahol ajánlották a kikapcsolását. Mivel nem tudtam, hogy mi az, nem is tudtam, hogy hol kell kikapcsolni :)
De most már tudom :). A VSYNC ugyanaz, mint az Ati Radeon 8500 driver-ében a Képszinkron-jelre várás? Mert ha igen (márpedig ahogy tapasztalom, akkor igen), akkor kikapcsolt állapotban miért hoz mindig ugyanolyan eredményt pl. a DrorneZmark-ban, mint bekapcsoltban? Ez az eredmény elég kevés. És valóban, nem megy 85-86 fps fölé konkrétan ebben a tesztben, ugyanis a monintor is 85HZ-re van állítva. De ha kikapcsolom a képszinkront, akkor se. Ez a driver hibája miatt lehet vajon? (WinXP, v6071) -
rog
addikt
ha a vsyncet kiikszeled a tweaker progidban (gondolom ot talalkoztatok), akkor a driver nem varja meg a video memoriafrissitessel a fuggoleges visszafutkosast, es igy elofordulhat, hogy epp akkor rajzol egy adott teruletre , amikor a kartya azt kikuldi a monitornak. ilyenkor lathatsz ugralasokat, meg felig megrajzolt kepkockakat.
szoval legyen belove. vagy overclockold a monitorodat 200 hz-re :) -
guest
veterán
Hi!
A lényeg tényleg ebben rejlik: a monitor képfrissítése fölé nem megy egy játékban az fps. Ezt játékon belül, vagy segédprogramban lehet ki/bekapcsolni. De ami nagyon lényeges: ha a kártyád tényleges sebességét akarod méregetni (pl. 3dmark), akkor ki kell kapcsolni, ha meg játszol, akkor be kell, mert a képfrissítésnél nagyobb fps-t úgysem tud kirajzolni a monitor, ha mégis fölé megy, ez azt fogja eredményezni, hogy a kép alja meg teteje elcsúszik. Üdv. -
Agyzuzo
addikt
Vertical Synchronisation. Magyarán a vid. kártyád nem fogja engedi, hogy egy játék fps értéke a monitoros frissítési értéke fölé menjen. Magyarán, ha a moncsid megy 100Hz-vel, akkor az FPS-ed is max. 100 lehet.
-
Guard_W
csendes tag
Ez csak egy gyors kérdés, hamar elhaló topicban :)
Köszi a választ!
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Lenovo D27-30 Monitor!!27"/Full HD/VA/75hz/Freesync/
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest