Új hozzászólás Aktív témák
-
Rxanboy
újonc
Ezzel a résszel egytől egyig egyetértek veled, csak pusztán nem értem, hogy a hozzászólásaimból mi sugallta azt, hogy én egyáltalán így gondolkoznék, amikor kifejtettem nem egyszer, hogy ahhoz, hogy valaki sikeres kereskedő legyen elég vért izzadó munka és sok sok tanulás, a szerencsének konkrétan semmi köze nincs hozzá, ugyan olyan kemény munka mint egy 8 órás meló, aki viszont nem így gondolja és azt hiszi, hogy ő a zseni és 0 tanulás meg 0 munka után bele ugrik, az pont ugyan úgy veszít, ahogy jól le is írtad. Az is nagy butaság, amikor valaki all-in cryptot nyomat, nem, hogy részvényekben nem tolunk ilyet, de egy erősen volatilis eszköznél főleg nem, aki ezt csinálja az valóban kaszinózik, felrakja a házát a pirosra, így is lehet.
Én nekem vannak részvényeim, meg bondok, pontositok részvény csak volt, ezt pl jól megláttam, hogy amikor kezdődött a tapering (fed mennyiségi szigorítást bejelentette 2021 novemberében) én ott átálltam fiatra szép lassan, mert nem láttam, hogy ennek mikor lesz vége és vagy egy kisssebb süllyedés vagy akár recesszió lehet belőle, nem mertem kozkáztatni, de azt hiszem talán jól is tettem, mert amazon meg a meta is 50-70%ot zakozott lefele.
Én, amúgy nem mondom.magamat profinak, abszolút nem, de ezért nem is szorakozok extrém kockázatú piacokon, crypto az tetszik, látok lehetőséget a technológiában a use-case-ben, de nekem túl gyorsan mozgó, hogy előre lássam, van aki profibb benne ő nyomja is, én nekem ez nem a fő melóm, így inkább távol maradok tőle, de ez nem azt jelenti, hogy nem látok benne lehetőséget, meg nem lenne hasznos.
Viszont, azért vannak dolgok, amikben vannak tapasztalataim meg tudásom, amivel az átlag embernél többet tudok, nem azért, mert én vagyok az atyaúristen, meg a mindent tudó, hanem, mert valamire több időt szántam, hogy megismerjem, az igazán érdekes témák itt (shitcoin problémák kérdése, fork etc...) épp, hogy csak érintőlegesen lett emlitve, pont, ami érdekes lenne, ezen felül lényegtelen dolgokról megy a diszkássön. -
BaLee
addikt
Itt van az eddigi felezések hatása az árfolyamra (a 2021-es grafikon nincs rajta de azt hozzá lehet képzelni, valahol 66k körül volt a teteje):
Amúgy meg baromi egyszerű a dolog, mivel kétszer annyi erőforrás kell a bányászathoz, azaz fele annyit termel ezért a "termék" 2x olyan értékes lesz.Miért ér sok pénzt az arany meg a gyémánt? Azért mert könnyű hozzájutni?
Amúgy én már azon sem fogok meglepődni ha most pont máshogyan fog viselkedni az árfolyam mint amire mindenki számít majd.
-
A hype-ok végét nehéz megjósolni, a hívők (ld fentebbi "széleslátó" kollégát) igyekeznek mindenféle manipulatív módszerekkel pumpálgatni akkor is, amikor már p.fánverte őket a valóság és 1-2éve már csak mínuszokat látnak - de vagy hobbiból, vagy mert pénzük ég benne, szeretnék, ha főnixként feltámadna. Ha elég sok hívő van, fel is támad, attól függően, hány balekot lehet bepalizni.
Én a főnixmadár-feltámadással kapcsolatban erősen szkeptikus vagyok, az elmúlt év tőzsdei visszaesése után bőven sok reál befektetési lehetőség van, kevesebb kockázattal.
-
törölt tag
Ha kifejezetten videokártyákkal történő bányászatra gondolsz, az valóban kérdéses, hogy mikor lesz újra. A BTC esetében viszont nem kérdéses, hogy jövőre itt az újabb "felezés", szóval egy laza többszörözés az árfolyamban biztosra vehető. Eleve már most, pár hónap leforgása alatt is nyomott egy laza duplát.
-
Még a közepesen jómódúnál is beüt az, hacsak nem a mamahotel melegét élvezi, hogy hopp, MOST le kell akasztani a szögről pl 5 millát, mert kell új kocsi, jött a gyerek, átrendezte a vihar a tetőt, asszonyka be akarja rendezni a pincét, stb. A kripto meg: 15év múlva húdekrvasokat fog érn - ja, miután barátunk bukóban kivette.
-
devast
addikt
Te is látod a példádból, hogy alapvetően a bányászásból senki nem gazdagodott meg. A lehetőség mindenkinek ott volt, hogy ne adja el a bányászott/vásárolt eth/btc-jét. Az emberi kapzsiság és instant meggazdagodás álma általában visszafele sül el. De ez nem egyedi eset, vehettél volna tesla-t $2-ért 2012-ben, $0.5-ért apple-t 2004-ben... Szegénynek is volt esélye. Venni kellett amennyit a kassza elbírt, nem randomcoin86-ot hanem btc-t vagy eth-t, saját tárcába kiutalni, és elfelejteni, hogy létezik. Ennél egyszerűbb stratégia nincs. Csak ezt az emberek 99%-a képtelen kivitelezni, mert amikor felmegy akkor azért remeg mert milyen sokat keresett és ki kéne venni elkölteni, amikor lefele megy akkor meg megijed, mert milyen sokat vesztett és el kéne adni, hogy ne legyen nagyobb bukó. Miközbe már 5 éve is ez folyt a csapból is normálisabb helyeken. Hozzátéve hogy mtgox óta szarrá ismételt mantra, hogy ne tartsd semmilyen exchange-en, de az ftx példájából látva hiába mondasz te bármit bárkinek, az emberek alapvetően buták.
-
A kezdeti igéretekből semmit sem hozott végül:
- decentralizációt már az elején bukta, amikor a bánya nagyrésze egyetlen országba, vöröskínába költözött
- az üzemeltetőket (bányászok) fair jövedelem helyett öngerjesztő hardverépítőversenybe taszította
- a válságállóságát tökéletesen mintázza az elmúlt évi becsődölés
- a Quaestor a négyzeten lopási sztoriknak valahogy nem akar vége szakadnj.
... -
devast
addikt
Bányászni így maszekba már elég régóta nem éri meg. Talán ethereummal pár éve még lehetett bohóckodni, de a megtérülés már ott sem feltétlen volt jó, ugyanis a csákány piaci ára (gpu) alkalmazkodott az elérhető haszonhoz, plusz ugye áram is kellett. Van aki bányászott a rezsivédett áramból, van aki a medencéjét fűtötte télen hogy 3 hónap alatt 1x belemenjen pezsgőzni stb (mellesleg mióta van támogatás, a "támogatott" ár jópár éven át magasabb volt mint a piaci, de ez már részletkérdés). A bányászkodás egy globális szabad piac, áram kell meg internet meg csákány. Csak azok maradnak fenn, akik tényleg nagyba tolják, és ott csinálják ahol olcsó az áram.
-
Eniko89
tag
Ahogy írod, pontosan. Én még gazdag bányásszal nem találkoztam.
Mármint virtuáldella bányásszal, de olyannal igen, akinél 0-24-ben
megy a cuccos és a villanyóra ki van támasztva egy rúddal, nehogy
leessen a falról. Egy villanyóra hitelessége 10 év, utána kötelező
cserélni, jön a szolgáltató és felszerel egy újat. Ez a fénykép egy ilyen
megakryptofan ismerősömnél készült, a villanyóra a 7. évében van:Ha ezt visszaosztjuk, akkor a jelenlegi rezsi csökkentett havi átlagfogyasztásnak
több mint a 7x-ére (hétszeresére) jön ki, durván 100ezres villanyszámla/hó.
Nekem van napelemem, de a többletenergiát inkább elfűtöm.
Addig is áll a gázóra és az MVM tehet egy szívességet.
Eszembe sem jut szilárd tüzeléssel, pláne szénnel fűteni.Megy a papolás a környezetvédelemről, meg b@szogatják a
dízeleseket, de ilyenkor természetesen nem számít semmi,
még az állam tapsol is hozzá, meg ad támogatást. -
-
"fel sem tűnik neki, hogy 99%-ban csak férfiaknak ad el, és nem a vackai érdeklik az embereket, hanem ő maga."
A végeredmény szempontjából ez csak annyiban érdekes, hogy hány pasi cuppan rá így és fizet. Én max annyi potenciált latpk benne, mint a falvakat végigjáró, öregekre 10x-es áron edénykészletet, ágyneműt, akármit rásózó seftelésben (azok is mlm-ben dolgoznak amúgy). Gusztustalan átverés, aprópénzért valami nagyhal szolgálatában.
-
Eniko89
tag
Így van. Foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy működik a dolog.
Az milyen lenne már, hogy elismerik azt, hogy benézték?
Meg buzdítottak másokat a megfoghatatlanra.
Persze vannak olyanok, akik ezen rengeteget kerestek akik pl. virtuáldellát
vagy hardvert adtak el. Na azok betegre keresték magukat. -
totron
addikt
Ezt jól összefoglaltad, uram. A csodavárás meg szépen leírja a dolog pszichológiáját. Számomra az a meredek, mikor technikai tudás és intellektus mellett - ellenére - is ömlik a hülyeség. Ismertem egy nőt, aki egy jónő volt, pénzügyi területen, nem alacsony beosztásban, mellékuniverzumként mégis aktív részese egy MLM-hálózatnak. Mindegy a terület, a termék maximuma legjobb esetben is a kommerszszar, hát ő sem árult mást. Teheti (tehette?) ezt sikerrel, hiszen a jónősége okán talált közönséget mindig. A számok ismerete, a gazdasági gondolkodás a munkatevékenységéből is fakadt, pénz is jött ebből a mellékesből, jó. Mégsem akarta azt látni, hogy ezek a szervezetek sorra dőlnek be - még ha az egyén szemszögéből reményeket épp nem keresztbe szelő, hosszabb időtávokon is történnek is meg ezek - szóval komplett életpályamodellként értelmezte a dolgot, a nyugdíjalapját egyenesen az így begyűjtött profitösszességből képzelte el. Kreditrendszer szerint jutalmazódsz ugye egy ilyenben, így ha kidöglik alólad megy a levesbe az összes addigi munkád is, ami nem kevés. Felfoghatatlan ez a kettősség. Mert aki kifejezetten gyenge érzelmi intelligenciában, ott még megértem. Mondjuk van húzóerő, gyűlések, egymás ostoba triggerelése, extra jutalmak és hasonlók, ki van találva a rendszer. Azt sem könnyű megítélni kívülről, hogy mikor történik 21-re való lapot húzás valakinél, tud vinni a sikerélmény. Gyomor az mindenképp kellhet hozzá.
-
-
BaLee
addikt
"De már 2020-ban elmondtam, hogy ez egy baromság (2009-ben már találkoztam a bitcoinnal, akkor sem tudta nekem senki hitelt érdemlően elmagyarázni, hogy ez miért jó), és nem lenne szabad vele foglalkozni."
Ha 2009-ben amikor hallottál róla ($0.00099 volt egy Bitcoin) vettél volna 1000Ft-ért bitcoint akkor most 2,83 milliárd Ft-ot érne. Végülis tényleg nem jó semmire.Tudom, én is nyomtam ezt az agyhalott dumát egy darabig, hogy a kripto nem jó semmire, mert nincs mögötte semmi, aztán ha elkezd foglalkozni vele az ember rájön, hogy nem úgy van. Aki időben jön rá kereshet is vele nem is keveset. Ha másra nem is erre mindenképpen jó. Persze bukni is lehet vele senki nem mondta, hogy nem, de szerintem aki hosszútávon gondolkodik az nem fog bukni.
-
-
Nem olyan nehéz kritóban nyerészkedni. Én pl. az utolsó percekben utaltam be 1000 EUR-t Mt.Gox-ra, és vettem belőle 8 BTC-t, mielőtt végleg leállt. Hosszú és fájdalmas történet, hogy hogyan, de ~2 éve elvesztettem. Ha az nem történt volna meg, 1-2 éven belül nagyon jól jártam volna azzal a ~2 BTC-vel, amit majd egyszer visszaadtak volna. Bár ez csak a legszebb gyöngyszem, ami olyanoknak is tetszik, akik azt mondhatják, hogy "na ugye". Ami nem így végződik, az "titok".
-
EG0
aktív tag
Sajnálom, hogy kimaradtál a az elmúlt 8-10 éves kripto hozamból.
Sajnálom, hogy ki fogsz maradni a következő 8-10 évesből is.
Ellenben utóbbiért már lesz okod haragudni magadra.
Addig viszont minél kevesebb embernek magyarázod a piramisjáték-elméleted, annál kevesebb kárt fogsz okozni nekik.A Prohardveren meg azért vicces kripto híreket olvasni, mert mindig jön egy rakás gyerek és gyermeklelkű felnőtt, aki azért haragszik a modernkori pénzügyi történelem legfontosabb eszközére, mert megdrágult a VGA, hogy az épp aktuális csim-bumm, piff-puff játékszofverét futassa.
Kár haragudni a vízre, mert nedves leszel tőle. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nagyon súlyos per elé néz hatósági oldalról a Binance az USA-ban. Eközben letartóztatták az egyik nagy, elbukott kriptopénz mögött álló kriptovállalkozót, az USA és Dél-Korea is kéri a kiadatását.
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest