Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kmarci25

veterán

válasz L4mie #27886 üzenetére

Furkoo:
    Én nyáron vettem egy L120-as Nikont és nem tudok mást mondani, csak azt, hogy tökéletesen muzsikált. Elvittem magammal nyaralni :D, és gyönyörű képeket sikerült vele készíteni. A korábbi gépem is Nikon volt, de az egy régebbi Coolpix, ég és föld a különbség. Kontrasztos, tűéles, gyönyörű színű képek, a felbontás megfelelő (max felbontás 4320x3240, 300 dpi). Kicsit féltem mikor megvettem, mert sem a blendét, sem a záridőt nem tudod manuálisan állítani, de végül őszintén szólva nem hiányzott. A fényérzékenység állítható (ISO 80-1600-ig). Nyaraláshoz, kattintgatáshoz teljesen megfelelt. Nem vagyok Scene párti, de még ezek nagy része is használható. A zoom király :), teljes telén egy kicsit zajos lesz, főleg alkonyat táján (értsd: rosszabb fényviszonyoknál), de photoshop-pal korrigálható. Az akkuk is elég jól bírják, vettem hozzá tölthető AA elemeket, 2700 mAh-es, elég jól bírja vele, asszem olyan 300 körüli kép készült egy töltéssel, aminek a harmada volt vakus. Plusz kb. 20 perc videó. A videózásnál figyelni kell nagyon az élességre, hajlamos nem fókuszálni, de azt tapasztaltam, hogy ez a zoom hazsnálatakor megoldódik. De persze ezt a fényképezőgépet sem videóra találták ki, de pár rövid klipre használható.
    Mindezek alapján tényleg ajánlom, megéri az árát. (Azért azt javasolnám, hogy az "éles bevetés" előtt egy két órát próbálgassa a készüléket, nem csak otthon, mert nekem kellett egy nap kb, mire rendesen megtanultam, kitapasztaltam, hogy mikor mit érdemes használni, de aztán tényleg olyan képek készültek, amiket szerettem volna.)

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

• szg88

őstag

válasz L4mie #27886 üzenetére

Egy olcsóbb árú kompakt-al sem járnának rosszabbul szerintem, ha nem ragaszkodnak az ilyenekhez.

Új hozzászólás Aktív témák