- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teko99
tag
Sziasztok.
Tudnátok véleményt adni erről a tápról/márkáról számomra? Enermax
egy ROG Matrix r9 290x-et hajtana,a jelenlegi tápom már gyenge hozzá.
BAZINGA!
-
Isual
veterán
Sziasztok!
400W körül milyen passzív, fanless megoldások az ajánlottak?
Üdv!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
eMPet72
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépem 5-6 éve üzemel gondtalanul egy Chieftec táppal, így lemaradtam a fejlődésről.
Most új helyre új gépet állítok össze, ehhez keresnék megbízható tápegységet. Gagyit és óccót nem szeretnék, a keretet 20.000-re lőttem be.Tervezett konfig (nem végleges, de hasonló nagyságrendben gondolkodok):
Alaplap: ASRock H110M-ITX
Proci: Intel Core i3-6100, vagy i5-6400 lesz
Memória: Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHZ HX421C14FBK2/8 (vagy 2x8 GB)
SSD: Samsung 850 EVO 250GB MZ-75E250
Videókártya: GIGABYTE GeForce GT 950 (később, most indulásnak az alaplapi is megfelel)
Ház: Cooler Master Elite 120 Advanced mini-ITXGépfelhasználás: Autocad, Office, de a későbbiekben esetleg egy-két játék kipróbálását tervezem. Simcity, OmSi és társai. Lövöldözni, vagy rémekkel (hálózatban) küzdeni nem akarok. :-)
A megfelelő teljesítmény mellett csendességre is vágyok, bár a mostani sem hangos (elnyomja a VGA).
Fentiek alapján mit ajánlotok? -
t72killer
titán
válasz t72killer #96449 üzenetére
Meggyőzőnek hangzik ez az ST45SF-G
"The primary side has a half-bridge topology with an LLC converter, and the secondary side has synchronous rectification with two DC-DC converters for the generation of the minor rails. All components are of top quality, and only Japanese caps, which tend to last much longer than Chinese caps, are used."
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz teko99 #96458 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, plusz nem a legminőségibb.
30 körül már ott vannak az EVGA GQ / G2-es tápok, Gold belsővel.
Bőven elég lesz, még sok is.
Ez pl most nagoyn jó vétel: GQ 650: [link]
Moduláris, Gold FSP belsővel, 5 év garanciával. Én ezt venném, főleg, hogy ennyire jó áron mérik.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz krokostamas #96445 üzenetére
Szia.
Még nem öreg vészesen, de ha van keret rá, akkor lecserélném. Amúgy meg ráér aggódni ezen 1 év múlva.
teko99(#96453)
Szia.Be Quiet! Power Zone 650W > teljesen moduláris, 5 év
Be Quiet! Pure Power 9 600W CM > félmoduláris, 3 év
Cooler Master G550M, G650M > félmoduláris, 5 év
Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
EVGA GQ 650 > félmoduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
FSP Hyper (S) 600 > 5 év
FSP Hyper M 600 > félmoduláris, 5 év
FSP Raider (S) 550, 650 > 5 év
Seasonic S12II 620
Isual(#96454)
Szia.Passzív - nem attól passzív, mert nem kell neki szellőzés. Valamekkora(nem kell nagy) légáramot biztosíts a tápnak. Pl:
-FSP Aurum Xilenser
-Seasonic Platinum Fanless
-Super Flower Golden SilentFélpasszív - általában 40-45°C alatt nem megy a ventijük. Pl:
-Corsair RMi > Corsair Link támogatás, teljesen moduláris, 10 év
-Corsair RMx > nem kikapcsolható ez a mód, teljesen moduláris, 10 év
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, 5 év
-EVGA G2 550 > teljesen moduláris, 10 év
-EVGA P2 550 > teljesen moduláris, 10 év
-Seasonic Platinum > teljesen moduláris, 7 év
-Seasonic X-Series > teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic Snow Silent > teljesen moduláris, fehér, 7 év
-Super Flower Leadex Gold > teljesen moduláris, világít, 3 színben(fekete, fehér és szürke) kapható, 5 év
-Super Flower Leadex Platinum > teljesen moduláris, világít, 3 színben(fekete, fehér és szürke) kapható, 5 év -
teko99
tag
egyébként aida64-ben a +12V mennyivel mehet 12V alá?
BAZINGA!
-
eMPet72
csendes tag
-
Isual
veterán
válasz DR|FTK|NG #96462 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a választ. Sajnos a kis Bitfenix házban semmi légmozgást nem kap a táp, gondolom akkor inkább a fél passzív megoldások közül érdemes válogatni. A lényeg hogy grafikus terhelés kivételével passzívan üzemeljem, mert évben az esetben 1 be quiet hazventi kivételevel ami 550-600rpm-en forog, passzív lenne a gépem. Nyilván játék alatt a vga és a CPU hűtőventi os már bekapcsol, akkor már nem gáz ha a PSU is aktív lenne.
A két Corsair között pontosan mi is a különbség?
A fél passzív megoldások közül mindegy melyiket választom, idle mind passzívan üzemelne gondolom.
-
Isual
veterán
No utánaolvastam.
Valszeg a Corsair RM550x lesz a befutó. Árban még nem száll annyira el, nekem GTX960-hoz elég és még az is lehet, hogy játékok alatt is passzív tud maradni vagy csak nagyon kicsit pörög fel a ventije, ami hibátlan.
-
FikuSteel
csendes tag
szar vs nem szar [link]
-
BiP
nagyúr
Sziasztok,
Érik nálam a tápcsere a mostani Gigabyte Superb 460-asról. Alapórajelen szépen viszi a gépet, de a tuningnál (proci és VGA) viszont elfogy, ezért szeretnék újat. (meg már nem is mai csirke a táp, bár konkrét baja nincs).
A gép nagy vonalakban: i7-4790K, MSI Gaming GTX970, Asrock Z97 Pro4, 2x8GB DDR3 2400MHz, 1 SSD, 2 HDD
Sokat megy idle-ben a gép, ilyenkor inkább internetezés, videózás megy, viszont néha van játék, akkor viszont tuninggal.Sok tanakodás után arra jutottam, hogy egy 600-as vagy 650-es tápot vennék (nagyobbat feleslegesnek érzek, de a tuning miatt félek hogy az 550 nem mindig lenne elég, inkább fölé tervezek picit).
Ami szempont lenne: 80+Gold, félpasszív, csendes, >12cm ventillátor, (fél)moduláris előny, 1 erős 12V-os ág, min. 5év garancia.Egyáltalán számít, hogy 12centinél nagyobb a venti?
Így hirtelen a következő 2 típust szemeltem ki. Melyiket lenne érdemes? Vagy ezen kívül milyen típust ajánlanátok? A Corsair felára megéri a különbözetet? Alapvetően 30e alatt gondolkodtam, de már látom, hogy inkább 35e lesz itt a felső határ.
Corsair RM650x
EVGA Supernova GQ 650
ill. említettetek még GS, G2-ket is, ezek mennyiben jobbak? Megérik a felárat?Másik kérdésem lenne még, hogy (#96241) Gaben880325 említette, hogy cicereg neki az RM650x-e. Ez mennyire általános, mennyire zavaró?
A vidkártyánál nem zavar, de azt úgyis ritkán csinálja. De ha tápnál állandó, és hallható is, az nem lenne jó.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz FikuSteel #96471 üzenetére
Köszi. Bár ezt ezer éve olvastam, sajnos nem ad választ a kérdésemre.
Tudom, hogy nem káros, engem a hang miatt érdekelne, hogy mennyire jellemző erre a tápra, és mindezt milyen gyakorisággal, hangerővel teszi.(#96473) Deer76: Ezt majd a hozzáértők megmondják, nekem lövésem sincs. Nem értek a tápokhoz.
(#96474) teko99: Kíváncsi leszek, előre is köszi. Bár én is szeretném jövő héten lebonyolítani a tápvételt, annyira nem sürgős, 2 hét múlva hétvégén lesz csak időm majd összerakni, úgyis.
Amúgy alapból a Corsair felé hajlok, az ára miatt a GQ csábít, G2, GS meg nem igazán kapható nálunk 650-esben, ahogy néztem.[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Tudom, hogy hülye kérdés, de létezik kettős szigetelésű PC tápegység? Laptopokon kívül persze.
Panelházban nincs föld.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Ribi
nagyúr
válasz FikuSteel #96469 üzenetére
Fickó általánosságokat puffogtat, semmi konkrétum, minden második mondata feltételezés.
Összekeveri a MOVot az Y kondival...
Egésznek nem sok köze van tényleges tudáshoz. Makretingesnek esetleg jó lenne.Deer76: Nem hiszem hogy van, mindehol hozzákötik a földelést a táp házához.
És mi az hogy nincs földelés? Több eszközt szeritnem tilos használni földelés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
Csak egy kósza ötlet volt.
Nincs a szobákban földelés. Panel lakás régi hálózattal, egyszer ha lesz pénzem, megcsináltatom, de nem lesz olcsó. 20 év alatt nem rázott számítógép ház meg itthon.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Levi's
tag
Üdv!
Ismét hatalmas és sűrgős segítségre lenne szükségem.
Lassan 2 hónapja, hogy tönkrement a Corsair AX650-es tápegységem. Azóta megpróbáltam többször is pótolni, de sajnos egyre csak csalódtam.
Először vettem egy RM850i-t ami terhelt és nem terhelt állapotban is sípolt. Ezt lecseréltem egy AX860i-re ami már csak terhelve, de még hangosabban sípol mint az RM.A kérdésem tehát a következő lenne. Milyen tápegységet lenne érdemes néznem. Más márkában is ami minőséget képvisel? Illetve tényleg ennyire sípolóssá váltak a Corsair tápok az elmúlt években vagy csak nekem van ekkora "szerencsém"?
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
20k körül, 400W körüli teljesítménnyel, moduláris/fél moduláris kivetelben milyen minőségi tápot lehet most venni? Egy nullszakadás szétlőtte a Enermaxom, és gyorsan kellene helyette valami...
Előre is köszönöm!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Ayg0
senior tag
válasz DR|FTK|NG #96482 üzenetére
Egy a PH hazai pályás ajánlóban a Hyper helyett a Raider-es tesóját preferálják a modernebb belső okán. Miben nyílvánulhat meg a Hyper régebbi bele miatti hátrány?
Illetve van információ arról, hogy ki szállítja a CM belsejét, és hogy van e gyakorlati jelentőssége az FPS-be épíett +2 védelemnek (túlmelegedés és túlterhelés ellen), vagy csak marketing, hogy eladhatóbb legyen?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Fehér színű tápegységet keresek, lehetőleg moduláris legyen minél modernebb belsővel!Ez hosszútává fejlesztés, egyenlőre a mostanimmal is elvagyok csak szeretnék képben lenni, hogy mik az eshetőségek!A konfigomhoz a 600-700W körüliek gondolom elegek lennének ha a procit tuningolom még akkor is nem?!
Egyenlőre Super Flowert és NZXT-t néztem amik vannak fehérben nos ezek minőségéről nem tudok nyilatkozni az áruk elég borsos valahogy nem szerettem volna feljebb menni 40e-től...
Tudtok még ebben a kérdésben versenyzőket linkelni ill lehetőleg itthoni garisnak kellene lennie!
Előre is köszönöm a segítséget!Google Pixel 6a+iPad 2021
-
DR|FTK|NG
veterán
"Miben nyílvánulhat meg a Hyper régebbi bele miatti hátrány?"
Alacsonyabb hatásfok, gyengébb feszültségszabályozás."Illetve van információ arról, hogy ki szállítja a CM belsejét, és hogy van e gyakorlati jelentőssége az FPS-be épíett +2 védelemnek (túlmelegedés és túlterhelés ellen), vagy csak marketing, hogy eladhatóbb legyen?"
Módosított CWT GPN belső van benne.
Nincsen sok gyakorlati haszna. Előbbi: ekkora hatásfoknál nem ez fog problémát jelenteni. Utóbbi: Van túlfeszültség- és túláram védelem is a tápban(P=U×I, máshogyan W=V×A).
dime7(#96484)
Szia.-NZXT Hale 82v2 550w > nem mindenhol fehér, néhol fekete, 3 év garancia
+Seasonic Snow Silent > , ha beleférne
-Super Flower Leadex Gold/Platinum 550W, 650W > világítanak a moduláris áramcsatlakozóknál, 5 év garancia. Én valamelyik SF-et venném meg.Tudok linkelni.
-NZXT: Aqua(csak 2 év), iPon!(itt is csak 2 év)
-Super Flower: Aqua( Gold 750W*), iPon!(Gold 750W*), Merlin(Gold 550W), Merlin(Gold 650W), Merlin(Platinum 550W*)*: kicsit 40k felett vannak árban.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Van most nekem egy FSP Raider 550W-os tápom. Elképzelhető, hogy beszerzek egy HD7990-t. Alapórajeles i7 2600-as procim van Szerintetek elbírná a táp? Ahogy nézem, nagyon határeset de azért örülnék ha a kártya megvételével nem kellene azonnal tápot cserélném.
Maximum fogyasztása elméletben 21W-tal több mint a GTX 580-nak, ilyen kártyám pedig már volt egy i5 2500 mellett. -
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Elvileg bírnia kell.
-
Szisztok.
Egy nagyon amatőr kérdésem lenne mint nem hozzáértő.Következő hónapban tervezem egy teljesen új gép összerakását.
Az FSP honlapján nézegettem a kiosztásokat, a PCI E 2.0 6+2(8) pin a videokártya táplálására szolgáló csatlakozókat jelöli?
Amit szerettem volna de kikerült a kínálatból (írtam a boltnak hátha tudnak még szerezni) azon 2db van. Amit kinéztem helyette azon 4db.
Nem vérpistike gép lesz, max 1 GTX960-970 kerül bele, de az se most.Válaszokat előre is köszönöm.
UI: Aurum 92+ 550 ami kikerült, és az Aurum CM 550 amit helyette kinéztem.
[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
jim bcs
nagyúr
(#96488) zsoltdeak17
Kérdés mennyiért szerzed, nem egy jó sorozat, ne a 6GB vram-ra alapozz, nvidia oldalon szerintem jobbat veszel, 370W körül zabál tehát a tápod elviszi.(#96490) Klaus Duran
Írd le konkrétan mihez kell, mi a terv és mennyit szánsz a tápra, utána kapsz ajánlatokat. A 6+2(8) pin vga az igen, a dvga csatikat jelöli. Jelen esetben ez a kiosztás szabadon választható +2 pint jelöl, így csatlakoztatni tudod 6 és 8 pines csatihoz is. Ha 8 pin vga lenne akkor nem leválasztható a +2 pin, így csak 8 pines csatiba tudod beapplikálni.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Klaus Duran #96490 üzenetére
Szia.
Azt jelöli.
Az FSP Aurum CM 550W-nál van jobb választás 40k alatt, pl:
-Corsair RM550x
-Corsair RM650i
-EVGA G2 550
-EVGA GS 550
-Super Flower Leadex Gold 550 > fekete, fehér és szürke színben kapható, világít a csatlakozóknál.
-Super Flower Leadex Platinum 550 > fekete, fehér és szürke színben kapható, világít a csatlakozóknál.[ Szerkesztve ]
-
válasz jim bcs #96491 üzenetére
Van egy pali aki külföldön vette kb. 47 ezer forintért. Ha hasonló áron fogja eladni mint amennyiért vette, én vevő lennék rá. Oké, ott vannak a CF-es gondok, nem minden játékban működnek stb. de ennyit szerintem akkor is megér, hiszen ilyen áron HD7970-t kapni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jim bcs #96491 üzenetére
BITFENIX Neos fehér-ezüst
FSP AURUM 92+ 550 (PT-550M)
ASUS Z170-PRO (Mert jól néz ki. +10E)
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
SCYTHE Ninja 4
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8 (Eredetileg 16GB volt a terv)
+1 SSD és egy HDD
Ez volt a terv. Csak a táp már kiesett.(#96492) DR|FTK|NG Kell a halálnak hogy világítson.
[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
jim bcs
nagyúr
(#96493) zsoltdeak17
Nem kell CF, elég ebből ez az egy, ha nem megy 60-70k fölé akkor az egy nagyon jó vétel.(#96494) Klaus Duran
Még mindig nem derült ki mennyit szánsz rá, tehát keret kellene mert ha odanyesünk egy 45-50k-s tápot akkor az lesz a baj.(#96496) Duliee
Én tudom, de gondolhatod, hogy nem ilyen cf-re gondolt hanem rendesre[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
Akkor is elég egy
Viccet félre téve, én inkább gyűjtögetnék még egy kicsit és várnék, hamarosan itt az új generáció mindkét oldalról, a relative friss még garis generációk meg patakokban fognak folyni az aprón.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Klaus Duran #96494 üzenetére
Engem is zavarna. Azért tüntettem fel, ha érzékeny vagy arra, akkor ne azt válaszd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest