-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz HollywoodBoy #96543 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz Graphics #96550 üzenetére
Van benne valami, amit írsz a Corsair-ről...
Köszönöm szépen a többiek válaszát is!
Apropó, ezt kifelejtettem: Thermaltake Smart SE 530W-ről mi a vélemény? Tetszetősek a kábelei, kellemes, lapos kivitelű még a fix is.
Gondolom, 15-20k között fél(moduláris) Be Quiet! ebben a kategóriában még nem található...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
arn
félisten
Olcsobb tapok kozul a corsairen kivul van hosszabb atx kabeles?
A vsek nagyon ratyik belul?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
csucsu69
tag
Sziasztok! Egy Corsair HX 520 tápom van, ami már 5 éves. Konfigot vált a fiam, gtx 970, 6600K lesz a két legnagyobb fogyasztó.Lecseréljem és ha le, akkor mire? Köszönöm!
-
deja vu
addikt
Sziasztok!
Létezik a Seasonic Platinum fanless 400W tápnál jobb? Ezt néztem ki, 42 ezerbe kerül. Mondjuk 50 ezerig van jobb? Nagyobb nem kell.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Sok helyen olvastam, hogy felesleges 6-700 watt-os tápokat venni, mert nincs értelme.
VGA-t akarok venni, de csak egy Hipro 430-as ( Peak 480 ) tápom van.
Egy ilyen táp elbírna R9 280X vagy HD 7970 körüli vga-val, vagy cseréljem a tápot is ?
Proci az i5 2400 lesz mellette.[ Szerkesztve ]
-
Vikusz77
tag
Sziasztok!
A pc-m lecsapta a kismegszakítót előjel, füst, stb nélkül. Utána már nem csapta le, de se kép se hang. Gondolom a táp halt meg. Ilyen volt: chieftec ANP-355A12. Szétszedtem, nem láttam benne semmi különöset.
[link]
Remélem nem cseszte szét a gépem többi részét. A gép kb 3 éves.
A kérdésem, hogy milyet vegyek helyette? Valami alacsonyabb árfekvésű kéne (mondjuk max 6-8e ft) ami vállalható minőségű (a gépem egy kétmagos alaplapi (gyenge) videokártyás egyszerű szerkezet, egy 320gb-os samsung winchester, és egy dvd író és 4gb ram van benne). kb tápostul 20ezret érhet az egész.Ezeket néztem, de nagyon nem értek hozzá:
[link]
FSP ATX-350PNR ilyet nem biztos, hogy kapok, de az összefoglalóban láttam, hogy ajánlott.[link] DeepCool DE380
[link] LC Power PSU-LC420H-12 PFC
Ha ezek nem jók, akkor milyet vegyek?
Előre is kösz a segítséget!
Viktor[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Vikusz77 #96564 üzenetére
Sajnos az nem volt túl nagy minőség soha.
A linkeltek közül egyik se... Ha az első nincs / a PNR amúgy nagyon hangos sajna :/
A többi pedig nem táp kategória.
A DeepCool belseje teljesen noname. ismeretlen, és nagyon gyenge konstrukció lehet, az ágankénti teljesítménye alapján.
Az LC-Power meg veszélyes kategória.Vagy nézz szét hardveraprón, hátha van friss garis táp / FSP-k javarészt, Hexa pl.
Ez van még ,aminek ismert Delta belseje van: [Chieftec 350W GPS-350FB-101A]
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
arn
félisten
Le is csekkoltam, 50cmnel hosszabb atx kabel kellene. Gyk budgetebb tapoknal, egyedul a bq system power 7 500at talaltam, ami ajanlottabb. alternativa? Az olyan 55 eur korul van mar.
Hasznalttol mar fazom kicsit... a seasonic belu corsaireket sokra tartottak anno, de nalam ketto sem elt tul hibatlanul ot evet. Van amelyik jobban birja?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Sima FSP 400W táp elég?
Jelenlegi konfig amivel nincs gond:
Valami olcsóbb Asrock alaplap
AMD FX8320 tuning nélkül
8GB DDR3
120GB SSD+500GB HDDÉs most egészülne ki egy videókártyával, de nem tudom bírná-e a tápegység?
GTX950 vagy GTX960.
Szerk: FSP 350W is elég? Mert elírtam..
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz RAiN91 #96567 üzenetére
Szia.
Attól függ, hogy melyik.
Alaplap: FX-hez az olcsó ASRock lapok a "legjobb" választások. Az ASRock-ok nem a legjobbak FX-hez, az olcsó lapok is kerülendőek.
Itt kérdezd: FX topik, Melyik alaplapot vegyem?
arn(#96556)
Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, 400W
Be Quiet! System Power S7 400W
FSP Hexa+ 400 -
arn
félisten
-
arn
félisten
Jah, csak az meg dragabb eljutottam a 15 euros hasznalt taptol 50+ euroig, egy retro gepre nem kotnek dragabbat.
Akkor mar lehet egyszerubb lenne a normal gepembol kivenni a straight powert, es venni bele masikat (asszem 550es e9). Az is harom eves mar, kerdes meddig huzza. A retro masinat nem hasznalnam agyon.
Harom alternativat talaltam... melyik? Ezeknel 5x cmes az atxkabel.
Antec ea380
Seasonic s12ii 350
Bq system power 500facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Adiking
tag
válasz Adiking #96305 üzenetére
Nem.
Végül is a választás egy GTX 460 OC 1Gb-ra esett. Beszereltem, bekötöttem a tápcsatlakozóit (2x6 pin), bekapcsoltam a gépet, csak sípolt folyamatosan. Levettem a tápot a HDD-ről, lehúztam a procihűtő ventilátort, kivettem az egyik memória modult, így hajlandó volt bekapcsolni a gép.
Jelenleg a VGA áramellátásáért egy Delta GPS-300-AB felel, külön, fix on-ra kötve.
Természetesen ez sem maradhat így. A táplajánló táblázatból már ki is néztem a Thermaltake TR2 500W modellt, de létezik belőle igen sok féle:
PS-TRS-0500NPCWEU-2
PS-TR2-0500NPCBEU-B
PS-TR2-0500NPCGEU-G (meghaladja a keretet...)Kérlek segítsetek. Melyiket válasszam?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Adiking #96578 üzenetére
Thermaltaket húzzuk is ki hirtelen. TR2 annyira vegyes
Tápajánló táblázatba nincs ilyen, legalábbis a frissben biztosan nincs.Sajnos a Thermaltake sose könnyítette meg a beazonosítást, így csak max tápcímke, vagy belsőre ránézve tudnánk megmondani miféle... Ezért inkább ne. / nagyon vegyes, Keletre szánt gyenge megoldásokból is szoktunk kapni...
Mondd mennyi a keret
[ Szerkesztve ]
-
Gregpowi
tag
Sziasztok !
Táp vásárlás előtt állok és tanácsra lenne szükségem. A gép i7 6700K, ASUS Z170-A lap, Zalman Z9 Plus ház.
Nagy igényeim nincsenek. Egy gtx 970 vagy 980 lesz benne. A 8 pin-es alaplapi tép kábellel volt eddig csak gondom, hogy alsó tápos háznál eléggé nehezen ért oda. de erre már létezik hosszabbító ha jól tudom.
Ha jól tudom, akkor Corsair, FSP a menő márka mostanában.
Nme szeretnék 20-25-nél többet rá költeni..
Köszönöm !
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Gregpowi #96580 üzenetére
Szia.
Procit mennyire tuningolnál?
A +-szal jelöltek 25k-nál többe kerülnek, de egy ilyen gépnél tápon nem spórolnék:
+Be Quiet! Power Zone 650W > teljesen moduláris, 5 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W CM > félmoduláris, 3 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
+Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master G450M, G550M, G650M > félmoduláris, 5 év
+Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év
+Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcs.), 10 év
+EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív, 5 év
-FSP Raider (S) 550 > 5 év
-FSP Aurum S 400, 500 > 5 év
+Seasonic G450 > 5 év
-Seasonic M12II 520 Evo > teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic S12II 520 > 5 év
+Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 év[ Szerkesztve ]
-
roberto7
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a régi tápom. Egy Chieftec GPS 500AB A van most a gépben, nincs vele különösebb gond, de már nem mai darab, szerintem van vagy 7-8 éves. Főleg azért váltanék tápot, mert a van egy GTX960-as kártyám ami "cicereg". Gondoltam hátha egy másik táp megoldaná ezt a problémát.
Mindenképp más gyártót keresek. 600W -ost és az sem baj ha moduláris.
A konfig:
AMD FX-8320E , Asrock 990FX killer, GTX960 4GB, 2x4GB Corsair ram, egy ssd és egy 2TB Hdd, plussz egy tuner kártya.
Az ár kb. 20ezer.Egy FSP 600W Hyper M szerintetek jó vétel lenne nekem?
A Chieftec márkát most leváltom, a Corsair+GTX960 -ról sokat olvastam a cicergéssel kapcsolatban ezt is kihagyom. A többi márkáról meg nem sok jót mondtak itt. Szóval így jutottam el a fenti táphoz...a véleményeket előre is köszönöm
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Egyik kollégám megvenné a másik kollégám gépét amiben egy Coolermaster Elit Power Black van, sajnos a topikot már egy ideje nincs időm követni, nekem az itt ajánlott seasonicom gond nélkül megy évek óta.
A gép olyan problémát produkál, hogy heti 1x lefagy, amit lehetett letesztelt (VGA, Memória), effektíve mást nem nagyon lehet, a gép nem produkált hibát.
Táp ajánlott kategória, vagy ajánlott kicserélni? Én az alaplapra tippelek, hogy ott nincs valami rendben.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #96590 üzenetére
Kicserelni ajánlott, de előbb teszteljetek másik tappal
-
Venyera7
senior tag
Hali srácok!
15-20k között kellene egy havernak 500-600w körüli táp, van valami elfogatható ilyen árban?
-
Graphics
Jómunkásember
-
JayZ
tag
Sziasztok! Rendeltem ma egy 600as BQT Pure Power 9 félmoduláris tápot. 3 év gari, 30k és ropira való. Viszont elnézem most ezeket az EVGA tápokat..nagyon jól néznek ki és 5 év gari.. 550es jönne ki kb ugyanannyiba. Érdemes váltani? :/
EVGA SuperNOVA G2 550W
EVGA SuperNOVA 550 GS
és még
Seasonic G550.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest