- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zyelor
aktív tag
válasz MasterMark #96950 üzenetére
Zalman Z9 Plus
-
Zyelor
aktív tag
válasz MasterMark #96953 üzenetére
Óóó, köszi, akkor benéztem. Sötét van a szobámban és konkrétan nem vettem észre a nyílásokat
És ennyi elég neki? Ha már beszereltem fölfelé ventivel fordítsam meg?
-
zolee0307
őstag
válasz Zyelor #96954 üzenetére
Elég neki annyi, nyugi, nem kell barkácsolni. A régi gépem egy z11-ben van, ott is ugyanolyan a kialakítás, 3,5 éve megy benne egy fsp táp, nincs semmi probléma. Alatta a porszűrő, szóval fordítsd meg, nem meleg levegőt fog szívni legalább.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Badlof2k
senior tag
Sziasztok ! Nemsokára hozzájutok(nagyon olcsón azért nem hagyom ki ) egy új alaplaphoz és egy új vidikarihoz amik név szerint egy asus m5a97 r2.0 és egy sapphire r9 390 nitro(8gbos változat) a procim egy FX-8370 a házam egy Sharkoon vg4-w mekkora tápra lenne szükségem ? én egy evga supernova b1 750Wet néztem ami árra se olyan rossz és az értékelések alapján is megbízható meg ugye a kártyához is ha jól emlékszem ekkora teljesítményű min. psu igényt írtak szóval ha esetleg más ellen javaslat nincs a tápra akkor megvegyem? nem lesz gond vele?
[ Szerkesztve ]
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
zolee0307
őstag
válasz Badlof2k #96960 üzenetére
Egy 550W-os táp elég. Ha visszább olvasol van jópár leírva ajánlásba. A vga gyártók azért írnak min. értéknek ekkora tápokat, hogy a gagyi tápokkal is elinduljon a kártya. Ha lesz tuning akkor 650W.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MMIX
addikt
Computex 2016:
FSP Dagger és Twins www.coolaler.com
FSP Raider II -
GEPESZ66
veterán
Rákérdeztem a Powercom-nál a BNT-600A szünetmentes táp és aktív pfc-s táp viszonyára.
A Google fordítóval azt vettem ki, hogy vagy működik a pfc-s táppal, vagy nem.
A számítástechnikai boltban, mikor tegnap voltam náluk, azt mondták, hogy Ők problémával nem találkoztak ilyen párosításnál.
Esetleg használjátok-e ezt a szünetmentes-t a következő táppal,FSP400-60APN 85+ ?
Ez a szünetmentes 360W-ot tud, nekem a PC-konfiguráció i3-6100 as procival lesz szerelve, 1 HDD,1 SSD, ill. egy Samsung monitor, videokártya nem lesz benne.
Tehát az igény bőven a 360W alatt lesz.
Állítólag így nem lesz gond.Hi ,
The Black Knight (BNT) series is our most cost effective line interactive series. This series only produces simulated sine waves and thus can not be guaranteed to work with all active PFC power supplies.
If you are looking for a unit that produces a pure sine wave but is still line interactive to save on cost you would need to look into our Smart King series (SMK). Here is a link to the SMK-600A: http://powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=28
The switchover time for our line interactive units is 2-4 milliseconds which should not be an issue for most PSUs. If you need a guarantee that the UPS would work with your active PFC PSU then it may be necessary to look into our full online pure sine wave UPS units such as the Vanguard series (VGD). The lowest model we currently offer is the VGD-1000LCD: http://powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=2110
Sincerely,
Frank Chen
Account Manager
-- Powercom America, Inc. --
2084 E. Francis Street
Ontario, CA 91761
T: (714) 525-8889 x 119
F: (714) 525-8881 -
Badlof2k
senior tag
válasz zolee0307 #96962 üzenetére
Egy Evga Power Supply 600w neztem ki mert amik voltak 550esekbe azok joval dragabbak voltak mint ez de ahogy olvastam neztem az evgak eleg jonak minosulnek es a belsejuk is minosegi tobbnyire.szoval nemlesz bajom ha ezt megrendelem nem?
"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "
-
törölt tag
válasz #92049152 #96839 üzenetére
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy az előző hsz-ben lévő konfighoz akarok majd venni egy gtx770-et és a gyártó oldalán [link] azt írja, hogy minimum 42A kell 12V-os ágon (minimum of 42 Amp on the +12 volt rail).
Ezt az adatot mindenképpen figyelembe kell vennem?
Gondom lenne belőle ha pl. Be Quiet! Pure Power 9 400W vagy System Power S7 450-el használnám?
-
nagyúr
Üdv!
Pico PSU klónhoz keresek megfelelő, külső, 12 V-os tápegységet. 60 W bőven elég. Amiket eddig találtam, vagy nem beszerezhetőek, vagy drágák, vagy nem megfelelő a minőségük (hullámzó, ill. zajos kimenő feszültség).
Tudnátok segíteni?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
eMPet72
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Egyszer már kaptam ötleteket "egy 400W-os táp elég lesz" kategóriában (I5-6400, ASRock H110M-ITX/ac, 8 GB memória, 1 db SDD, 1 db HDD, később egy GTX 660 kategóriájú videókártya), azonban képbe került egy másik ház is, amelybe SFX típusú tápegység kell (SilverStone SST-SG05-Lite).
Mivel a keresőprogramok is a barátaim és a BQ! tápok az ajánlottak közé tartoznak, ezért eddig ezt találtam:
Be Quiet SFX Power 2 400W BN227Tudtok egyebet ajánlani, vagy ki is választottam magamnak a megfelelőt?
-
GEPESZ66
veterán
A kettő közül melyiket ajánljátok?
ZALMAN ZM400-LX400W
vagy
FSP400-60APN 85+ -
amerigo
aktív tag
Uraim!
Ha a Seasonic Eco 430 ajánlott, akkor az XFX TS 430 -ről mi a vélemény ? Úgy tudom ugyan az átmatricázva.
Köszönettel -
Bero
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy FSP HEXA+ 500 van a gépben, de kap pár új ramot, és egy egyszerű vidkarit, a kérdés, hogy erre a konfigra elég-e ez a táp?
AMD a10 7850k
4 x 4GB hyperX DD3 2133Mhz
2 x Samsung 250Gb 750 EVO
1 x WD 800Gb HDD
1 x Sapphire Nitro R7 360
2 x Artic F12 Silent ventiKöszi a segítséget!
-
valenc
tag
Sziasztok! Necces projektbe kezdtem amihez kéne táp ajánlás. Egy raijintek metis házam van. Rettenetesen pici és egy ref gtx 680 lesz benne valószínűleg. Ehhez viszont olyan táp kéne ami max 130mm hosszú esetleg lehet 135 ha full moduláris. Viszont eddig egy ilyet találtam a xigmatek maverick s-et viszont utánaolvasva ez gagyi adyson belsős. Tudtok számomra megfelelő tápot nem csillagászati áron?(nagyon max 20k).sfx-et néztem még de az drága és szerintem hangosabb megoldás lenne plusz ugye átalakító is kéne hozzá.
-
MMIX
addikt
Computex 2016:
FSP
Raider II címke, szalagkábeles. power.zol.com.cn
TWINS és a monitorozójaBitfenix
Whisper power.zol.com.cnSegotep
GP1600T 1600W 80+Titanium power.zol.com.cnSilverStone
SFX-L 800W 80+Titanium smallformfactor.netRaijintek
"Micro ATX méret" 10cm átmérőjű ventilátorral. Azt írják Sirtec/HighPower. bit-tech.net
--------------------------------
és egy teszt:Lian Li PE-750
smallformfactor.net[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Az FSP- t veszem meg,amit javasoltatok.
Csak még bizonytalan vagyok,hogy a mű
ködőképes 9-éves gépemet cseréljem-e le.
Ha nem veszek újat,akkor biztos július 29 után megadja magát,s nem tudok WIN10-re frissíteni.
Nem vagyok olyan,hogy mindent lecseréljek,csak mert van újabb. -
dbius
veterán
Sziasztok!
Nagyobbik fiam gépét szeretnénk átépíteni, frissíteni (core2duo, tehát minden megy) Emiatt szeretném, ha irányt mutatnátok, hogy milyen tápegységet válasszak (modulárisban gondolkodom első körben). Nem kell félpasszív, vagy passzív legyen (szerk: természetesen inkább a csendesebb változatok előnyben lesznek az ajánlottak közül) , hatásfokot tekintve pedig inkább a jobb hatásfokúak érdekelnének, javasolhattok minden árkategóriából, hogy legyen mit "böngészni".
Proci: Intel 6700k
Ram: 16 vagy 32 GB - pontos típus még nem lett kiválasztva (ddr4)
VGA: 1db. AMD 380X - pontos típus még nincs kiválasztva
háttértár: 1 SSD, valamint 2 vinyó
Ház: még nincs eldöntve, hogy cserélve lesz-e (valószínű), jelenleg egy CM Elite 331-ben vannak a cserélendő cuccok.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ben9412
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Új géphez szeretnék tápegységet vásárolni.
Processzor: Intel Core i5-6500
Videókártya: AMD R7 360 (később amd r9 380 lenne)Alaplap: MSI B150M MORTAR
Memória: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Savage HX421C13SBK2/8
SSD: 1db 120GB
HDD: 1db 1TB
+ 2db rendszerhűtőSzámítógépház: Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 (Táp elhelyezkedés: Alul)
Max 20 000,- Ft-ot tudnék rászánni, de ha esetleg olcsóbban 16-17ezer körül is lenne jó választás az még jobb lenne. Extra igény nincsen.
Jelenleg ezt a tápegységet néztem az ajánlott listáról:
Be quiet! 500W System Power S7 BN144Előre is köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Meg jött a gépembe a Silverstone SX500-LG tápom.
És mi után beszereltem, arra lettem figyelmes, hogy a ventilátora nem pörög...
Most mivel hogy fél passzív a táp, lehet hogy a jelenlegi konfigom annyira keveset eszik, hogy nem kell hozzá a tápnak hűtés?
Jelenleg ez a gépem:
Asrock Z97-m itx/ac alaplap, Intel Pentium G3460 2x 3,5ghz proci, 2x8gb Corsair Vengeance Pro Gold Kit 2400Mhz cl11 ram, 256gb Samsung 840pro SSD, 2tb Samsung Spiningpoint 5400rpm hdd, HD4850 512mb vga, 2db 12cm-es Logilink venti[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
birq
tag
Sziasztok!
Különös hibával szembesültem:
Összeraktam egy új gépet Gigabyte H110N alaplappal, m.2 ssd-vel, ment bele egy olcsóbb pentium proci és némi memória. Tápegységnek egy Corsair CX430M-et választottam. Első indításnál még úgy tűnt minden rendben, de egyszercsak az m.2-es ssd eltűnt, már a biosban sem látszódott. Ezután elvittem az egész konfigot a táp nélkül egy pc boltba ahol tökéletesen működött a gép. Mivel az egyetlen különbség a tápegység volt ezért itthon előkukáztam egy ősrégi 300W-os tápot amivel nekem is szépen elindult. A kérdés hogy ez az egész vajon abból adódik hogy hibás a Corsair táp vagy valamiféle inkompatibilitás lehet ez?üdv: Attila
-
nagyúr
Sziasztok!
Halk moduláris tápot keresek.
A gép amire kötném:
- i7-6700
-msi b150 Gaming M3
- GTX970-980 (még nem tudom, melyik lesz)
- 32 gb 2133MHz Kingston HyperX Fury Black
- 1 ssd, 2 db külső, usb-s laptopvinyó, pci hangkártya stb.Olvastam a topikban az ajánlásokat is, ezek alapján:
Be Quiet! Pure Power 9 400W, 500W CM
Be Quiet! Straight Power 10 400W > 25k alatt ez az egyik leghalkabb, de nem moduláris. Moduláris testvére:
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM
Cooler Master G450M, G550M
Seasonic S12II 520Namost olyan halk kellene nekem, ami nem hangosodik fel aránytalanul csak azért, mert nyáron nem 24, hanem 29 fok van a lakásban.
CM-től ezért tartok kicsit, mert van egy CM Real Power M520 moduláris tápom, ami halk ugyan, de már nyár elején elkezd aránytalanul hangosan menni, ugyanolyan igénybevétel mellett, mint bármikor. Számomra az aránytalanul hangos persze csak annyit jelent, hogy az igen halk gépem esetében ő lesz a leghangosabb forrás, elnyomja a vga és proci hűtést.
Tudom, hogy nyáron minden jobbam melegszik, de biztosan van olyan, ami nem hangosodik fel annyira.[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
birq
tag
válasz DR|FTK|NG #96997 üzenetére
rengeteget molyoltam az ssd-vel mert énis kontakt hibára gyanakodtam eleinte. viszont mégiscsak m.2 ssd, becsavarozva aminek nagyon nem kéne mozgolódnia. itthon már a tápot is úgy cseréltem hogy az alaplap bevan csavarozva a helyére, az ssd pedig az alaplap aljára van csavarozva. bármennyire is furcsa, akárhogy cserélgetem a dolgokat a corsair táppal nem látja az ssd-t, bármilyen másik táppal pedig minden tökéletes.
üdv: Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Futás, futópályák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mazda topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Öregszem
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest