-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
johndeegwed
tag
Sziasztok
Vettem egy gépet amiben 850 wattos táp van és ezzel kapcsolatban furdal a kiváncsiság hogy alapjáraton is meg eheti a 850-et????
Core i7 2600k (no tuning)
8gb ram pontos típus nem tudom
g-force 680
120gb ssd vertex
1tb os vinyóAlapon mekkora áram fogyasztása lehet kb???
Valamint cs go-t szoktam játszani néha -
DrojDtroll
veterán
válasz johndeegwed #95651 üzenetére
Nem esz meg alapjáraton olyan sok áramot.
-
dqdb
nagyúr
válasz johndeegwed #95651 üzenetére
A csúcsfogyasztása 270 watt környékén van elvileg. Pontosan milyen táp van a gépben? Mert ilyen hatalmas túllövés esetében gyanús, hogy valami gagyi belsővel rendelkezőről van szó.
DrojDtroll: HEC belső. Amit ott írtam konklúziót, az most is él.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz johndeegwed #95655 üzenetére
Elméletileg CWT beles, szóval az alsó középkategóriában lehet valahol, a név láttán sokkal rosszabbra számítottam. Ettől függetlenül feleslegesen nagy abba a gépbe.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
DrojDtroll
veterán
láttam hogy a hkc is fent van a veszélyes listán
mi velük a gond
HKC V-Power V650-ről lenne szó
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DrojDtroll #95657 üzenetére
Ezeket tényleg kerüld.
Gagyi belső,a teljesítményt közel se tudjak.
Ha visz, akkor akar mindent vihet.Amit írtam abba gondolkozz legalább.
De ha uj gépet is akarsz venni a táp miatt...
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DrojDtroll #95657 üzenetére
Pár ezer forintért kockáztatni az egész gépedet nem éri meg.
Mi itt nem ajánluk a HKC-t, mert fos minőség
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Niczo
senior tag
sziasztok!
gépem az adataimnál, a kérdés annyi lenne hogy a 430W-os Corsair tápom (nyáron lesz 2 éves) megfelel-e akkor is ha a gtx750ti-t kicserélném egy gtx980-ra? (bár lehet pascal-t kivárom)
csak azért kérdezem, mert a ph teszten a gtx980-as gép terhelt fogyasztási adata 264W húzott procinál is(amit én nem tervezek), ezért nem nagyon értem hogy hasonló gépekhez minek kell 5-600W-os táp.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
A gépem a következő: i3 4160 , gtx 960 4g , 1tb hdd.
Ehhez szeretnék egy megbízható tápot. Több megoldás is érdekelne. Előre is köszi. -
Grave_444
nagyúr
válasz Goldberg03 #95663 üzenetére
Be Quiet S7 300W a legolcsóbb, ami ajánlott.
BQ S7 400W / L8 3-400W / FSP Hexa 400+ / Hyper 500W / XFX Core 450W ...
-
Grave_444
nagyúr
válasz Goldberg03 #95665 üzenetére
Mivel újonnan sem drágák inkább ezek közül válassz.
Elég lenne 300W is.. Proci 54W + vga 120W. IGP se megy, terhelve ~150W-ot kajál a gép.Aprón ha van Hexa, Chieftec CTG széria. Corsair VX450-et már nem vennék 10 éves táp. Corsair CX400, FSP 400-60APN. Utóbbi van 5k körül, annyiért elég jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Offocska #95645 üzenetére
Szívesen.
Jobban szellőznek, jobban lehet szerelnim és prémiumabb házak, alig kevesebbért.A dobozból kivett(azaz nem beállított) FX-ek a jól beállítottakkal szemben alulmaradnak.
Ha jól választasz VGA-t, akkor bőven elég lesz.
Niczo(#95661)
Szia.Elég lesz, de csak egy darab PCI-E áramcsatlakozó van rajta(a másik hiányát lehet pótolni PCI-E elosztóval, vagy "molex" > PCI-E átalakítóval, amik szerintem sufnisak - de a célnak megfelelnek). Én egy olyan VGA mellé nagyobb tudású tápot tennék.
Nem kell akkora, a papíron nagyobb tápokat könnyen el lehet adni. Ha arra gondolsz, hogy miért ajánlanak akkorát, akkor a válaszom: hogy a gyenge minőségű tápegységek se füstöljenek el, ha rákötöd a VGA-t.
ITjunior(#95662)
Szívesen.Be Quiet! Pure Power 9 400W (CM) > félmoduláris, FSP Raider belső
Be Quiet! Straight Power 10 400W > FSP Aurum belső
Be Quiet! System Power S7 450W, 500W > FSP Raider(módosított Aurum) belső
Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris, CWT belső(a jobbféle) -
b.lajos
tag
Sziasztok,
Az elmúlt pár évben szép lassan össze állt az alábbi konfig, a videó kártya nemrég került a gépbe, viszont a táp elmúlt 5 éves (múlt hónapban járt le a gari). Idáig rendben és gond nélkül működött és még működik, de úgy gondolom egy ilyen összeállítás megérdemelne egy újabb és jobb, talán erősebb tápot.
Moduláris, vagy sem, annyira nem lényeg, árban max 30000, de az 5 éves garancia fontos lenne. Mindezt figyelembe véve tudnátok ajánlani pár minőségi tápot?
CORSAIR CX500W, MSI H97 GAMING 3, INTEL Core i5-4690, CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz, EVGA 04G-P4-2983-KR GTX980 4GB, INTEL 120GB SSD, WD500GB
[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz b.lajos #95669 üzenetére
Szia.
-Be Quiet! Power Zone 650W > teljesen moduláris
-Be Quiet! Straight Power 400W, 500W
-Be Quiet! Straight Power 500W CM > félmoduláris
-Cooler Master G450M, G550M > félmoduláris
-Cooler Master V550Semi-modular > félmoduláris
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcs.), 10 év gyári gar
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható)
-Seasonic M12II 520 Evo > Teljesen moduláris
-Seasonic G450 > félmoduláris
-Seasonic S12G-450[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
Üdv!
Cooler Master tápokkal tudna valaki tapasztalatot vagy véleményt megosztani?
Valamikor a hónapokban tervezem az öreg FSP-met cserélni (Nem indokolt a csere, csak egy K350 házban egy vele egyszínű táp jobban mutatna, és azért az sem lenne utolsó ha minél egységesebb lenne a gép)
Nem kell erős konfigot hajtania. Jelenlegi a leírásomban is bent van, esetleg később egy 750Ti és talán egy ivy i5 lenne rá pluszban (Meg talán még egy SSD, de az nem eszik számottevően).[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz intelMMX #95671 üzenetére
Szia.
Nem gyártanak tápot, csak átcímkéznek, nagy köztük a szórás.
-Elite Power > nem jó
-B széria > Előzőnél jobb, de még mindig nem az igazi.
-G széria(pl G550M): Rendben vannak, ajánlottak.
-V(S) (Semi-modular) széria: okésak
-V széria: ezek is jók, de vannak Enhance és Seasonic(KM3) belsősök, utóbbi más kategóriás. Itt egy táblázat/kép róluk: [link]Nem mindegyik gyártó forgalmaz jó tápot, ami jó házat is gyárt, én ezért az ilyen összhangra nem törekednék, inkább minőségben legyen egységes. Például búcsút kéne mondanod a Seasonic (matricás) tápoknak.
[ Szerkesztve ]
-
b.lajos
tag
válasz DR|FTK|NG #95670 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ, de még van egy-két kérdésem.Az ajánlottak közül egyelőre az alábbiak maradtak a kalapban.
-Corsair RM550x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcs.), => ezt hogyan értsem, hogy nem kikapcsolható, (van rajta kapcsoló), illetve hol kapható 10 éves garanciával? Pár bolt honlapján néztem, de 3 és 5 év között van a szórás.
-EVGA GS 550 => fenn maradt a listán.
-Seasonic G450 => elég lenne ez a táp? én a nagyobb testvérrel szemezgettem a Seasonic G550-nel, bár ez egy kicsit túl megy az árhatáron.
-XFX TS Series 550W Gold=> nem volt ajánlva, de ez a legolcsóbb, erről mi a vélemény?
És még egy kérdés: mi a különbség a Seasonic S12G 550W és Seasonic G series 550 között?
Avatatlan szemmel a honlapjukon sem találtam semmi érdekeset.[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz intelMMX #95673 üzenetére
Szívesen.
b.lajos(#95674)
Szívesen."ezt hogyan értsem, hogy nem kikapcsolható, (van rajta kapcsoló), illetve hol kapható 10 éves garanciával? Pár bolt honlapján néztem, de 3 és 5 év között van a szórás."
A legtöbb félpasszív tápon ki lehet ezt a funkciót kapcsolni, a kapcsoló általában belül van, de néhány tápon kívül van, de akad olyan is, amit program segítségével lehet(USB-vel csatlakozik az alaplaphoz).
Garancia: Nemrég jelentették be a tíz év garanciát, a boltok erre még nem reagáltak(vagy "mutyiznak" a garanciával - nem kötelező megadniuk a gyárit, ha jól tudom)."-Seasonic G450 => elég lenne ez a táp?"
Igen."-XFX TS Series 550W Gold=> nem volt ajánlva, de ez a legolcsóbb, erről mi a vélemény?"
Seasonic S12G/G-Series belsős(ami jó), de az XFX matricás tápok közül(pontosabban azok között az olcsóbbak közül) egy időben sok hibásodott meg. Amúgy erre a modellre(TS 550 Gold) nincsen panasz, és van rá öt év garancia."És még egy kérdés: mi a különbség a Seasonic S12G 550W és Seasonic G series 550 között?"
Az S12G nem moduláris, és olcsóbb, a G félmoduláris(kivéve a G360, mert az nem moduláris).[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Moduláris vagy félmoduláris tápot keresek. A félmodulárison mik a fixek? Pl az FSP Hyper M500-ban?
Keret: 20k, de ha pl azt javasoljátok, hogy legyen 25, mert megéri, akkor OK. PL SS M12II 520 Evo. DE ha van 20k alatt is jó, az lenne a best
500W környéke kellene. (AMD FX-8350 lesz talán, vagy még keményebb CPU, egy izmos VGA meg a szokásos "sallang": SSD, HDD, ODD)
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Pár napja elkezdet zörögni az FSP 400 60APN es tápom 120-as ventije. Szétszedtem, és itt jön a kérdés. Érdemes e bele venni ventit (2e+ amit találtam, vagy egy használtat, ami jobb minőségű picit többért. Egyáltalán ez az FSP érdemes a javításra? Belül szép tiszta, semmi hiba nem látszik. Vagy hol érdemes ventit venni hozzá (nem szeretném havonta cserélni)
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz CoolBoy323 #95676 üzenetére
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Ma megérkezett az új tápegységem, a be quiet STRAIGHT POWER 10 | 500W CM. 5 év garancia van rá, mindenhova kényelmesen elérnek a kábelei, ultra csendes ez is. Ami meglepő volt számomra, hogy egy darab sata kábellel be tudtam kötni az SSD - HDD - ODD triót.
Bár ilyenkor mindig rájövök, hogy gyakorolnom kell még a kábelrendezést és a fotózást is.
Ezt sikerült belőle kihoznom:Köszönöm még egyszer a segítséget, nagyon örülök hogy hallgattam rátok.
-
flash-
veterán
ugyanazzal a pc-vel egy platina minősítésű táp kevesebb áramot vesz fel a konnektorból, mint mondjuk egy bronz minősítésű táp?
-
Ribi
nagyúr
-
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Corsair RM650i tápot az lenne a kérdésem nem lehet azt beállítani rajta, hogy pl. 200w fogyasztáson kapcsoljon a venti ne 400-on?
-
ló úr
őstag
Éves szinten meg számít 200ft villanyszámlát Ha van rá pénz jobb persze egy platina (én is minimum goldot vennék már), de ha árérzékeny a dolog egy bronze simán elég ha jó minőségű mivel jóval olcsóbb mint egy platina Kb 50 év alatt ki is jönne nullára az árkülönbség az áramszámlában
#oncsi: Jó kis táp az csak alsó tápos házba lehet rövidek a kábelei Egyébként minőségi (FSPből bármit vehetsz a minősége jó lesz).
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Ribi
nagyúr
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Videókártya csere előtt állok, az új kártyához már kevés lenne a jelenlegi tápom. Így tanácsért jöttem, hogy milyen tápot (watt, márka, típus) szerezzek be.
Ár: 20 ezer ft alatt, de alapvetően minél kevesebből kijövök, annál jobb. Persze a biztonság, minőség az első.
Jelenlegi gépem:
ASROCK B75 Pro3
8 GB DDR3 1333Mhz RAM (ezt hamarosan 16 GB DDR 1600Mhz-re cserélem)
Intel i7 3770K 3.5 GhzSapphire Radeon HD7870 Ghz Edition
Gigabyte R9 390X
Samsung 840EVO 120GB SSD
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 500GB
CHIEFTEC CTG-500-80P 500WKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfighoz keresnék egy olcsóbb de megbízhatóbb tápot.
I5-6400
Gigabyte GA-H110M-S2H LGA1151
8Gb ddr4 + 1 ssd + 1 hdd + 1 dvd
Külön videókártya nem lesz soha.
Előre is köszönöm a segítséget. -
sut3kh
csendes tag
Sziasztok!
Két fajta tápegységet néztem ki:
-CORSAIR RMx Series 550W
-Be Quiet Straight Power 10 500WGépem adatai:
i7 4790
Asrock H97
16GB DDR3 1600Mhz
ATX házMajd szeretnék még idén R9 490/X vagy GTX 1080/1070 vásárolni, majd tuningolni is fogom.
A lényeg hogy melyik két tápegység közül amelyiknek hosszabb a kábele, és halkabb a ventilátorra egyben minőségi is? Mert nem szeretném hogy 1-2 év múlva kerregne/csapágyas legyen!
Vagy ha tudtok jobban akkor írjátok nyugodtan le, max ár amit rászánnék 30ezer ft.
-
angliaihun
csendes tag
Sziasztok! Két konfighoz is kellene tápegység, újat szeretnék venni boltból. Nem egyszerű a dolog, mivel mindkettő SFX méretű kell legyen, Silverstone SG05 házakban lesznek a gépek.
Az első:
i5-2500k @4GHz
2x4Gb 1600MHz ram 1,5V
Gigabyte GTX970 mini
1db SSD és 1db HDD
Ez lehet cserélve lesz valamilyen modernebb i5-re, persze egy új alaplappal, bár még egyáltalán nem érzem szükségét a cserének.Második egy alacsony fogyasztású netezős gép lesz, későbbiekben talán kiegészítve egy kisebb videókártyával, bár erre kevés esély van, mivel hölgy a tulajdonos és nem szokott játszani.
i3-6100
8Gb ram
1db SSDMindkettőnél fontos lenne a zajmentesség (illetve elég ha csak nagyon halk, nem kell teljesen passzívnak lennie) és a stabil működés, nem akarok valami hulladékot venni. Lehetőleg olcsón, de nem ez a legfontosabb szempont.
Köszi a segítséget, szép napot mindenkinek!
Szerk: Fontos lenne, hogy moduláris vagy félmoduláris tápok legyenek, mivel ezekben a házakban nagyon kevés a hely.
[ Szerkesztve ]
-
DriveR_Art
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kérdéssel, iletve tanács kéréssel fordulnék mindenkihez.
Jelenlegi gépemhez (i7 3770, 16 G, SSD és noti hdd + 4 venti egy cm690-es házban (no tuning!)) egy Seasonic P400-as moduláris passzív tápot használtam idáig kisebb videókártyákkal, de nemrég beszereztem egy Asus Strix 970-est (kicsit visszahúztam a gyári értékhez képest).
Kérdésem,hogy tartsam-e meg ezt tápot ehhez a konfighoz, vagy gondolkodjak el egy nagyobb vételén, és ha igen mire.
Az eddigi játékok során nem tapasztaltam semmi gondot, plussz annyi info, hogy a táp alul van arcal fel és egy alacsony fordulatszámú venti fúj rá egy kis friss levegőt.
Köszönöm a válaszokat!
15 éve a prohardveren...
-
Armagedown
őstag
1.: Mennyit szánnál rá?
maximum 800 svéd korona (kn 80 euro)
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Intel Core i5-6600, gtx 960, 1 hdd
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Innen lesz vásárolva, ezek közül kell valamelyik“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ghost84 #95684 üzenetére
Szia.
A Configure, vagy a Profile menüpont alatt próbáltad?
sut3kh(#95693)
Szia.Kábelek:
-Mindkettőnek elég hosszú kábelei vannak, a CPU áramkábel ~60-65cm hosszú.
Hűtés:
-Mindkettő halk, az RMx félpasszív(nem lehet kikapcsolni, azaz alacsony terhelésen/hőfokon mindig passzív).
Minőség:
-Mindkettő jó minőségű. Az RMx-re 10 év garancia van.
angliaihun(#95965)
Szia.1. gép:
-Chieftec SFX-500GD-C
-olcsóbban Be Quiet! SFX Power 2 400W
2. gép:
-Be Quiet! SFX Power 2 300W, 400W
DriveR_Art(#95697)
Szia.Elég lesz, és jól is hűtőd(az alapján, amit írtál).
Armagedown(#95698)
Szia.Cooler Master G550M
-
Semin
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
CPU :i5 6600k (kis tuning 4-4.5Ghz körül)
VGA: Asus Strix R9 390Mini iTX ház, (Bitfenix Prodigy) így a hossz max. 160mm(L)
Két jelöltem :1. ENERMAX Triathlor ECO 650W
2. FSP Hyper M 600/700
Egyéb ötletekre is vevő vagyok...Ha csendes lenne, esetleg félpasszív az nem hátrány
Keret: Kb. 25-30k.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest