-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
Extra halk TFX tápot tudnátok ajánlani? Passzív dc-dc átalakítón+külső tápon gondolkoztam, de gondoltam előtte érdeklődök hátha tudtok valami jó TFX-et.
Teljesítmény nem lényeg, 100-150W-tól nem is kellene több.
Most egy FSP250-50SAV üzemel a gépben, ami egyébként nem rossz, de teljes csend a cél amennyire ez léghűtéssel lehetséges.Seasonic TFX-350 Csak kíváncsiságképpen. Ilyet lehet kapni itthon? Bár valószínűleg ennyit nem szánnék a projektre, valahol 25-30e körül lehet, az meg már húzós.
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz C0RVUS #96754 üzenetére
3-féle Hamburg van.
Ezek közül legutóbb a Sirtec volt elérhető, ami azóta CWT-re változott.
Ha nem akarsz lutrizni, akkor 5 év garanciával ott az FSP Hyper, amit itt elég sokan használnak is ,eddig problémamentesen.
Abban a tesztben mi az ami miatt úgy gondolod nem szerepelt jól?
Amik a teszt elején végeztek, árban is drágábbak
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
C0RVUS
tag
válasz Graphics #96755 üzenetére
Mondom, visszaolvastam. Ugye az üzletben, amit linkeltem, a kép alapján semmi esetre sem a HEC belsős van, ha CWT-s, akkor meg bronz minősítésű kéne legyen. Ebből gondolom, hogy a Sirtec belsős, amiről persze fogalmam sincs, hogy mitől annyival jobb, viszont készséggel elhiszem nektek .(Egyébként mintha valahol azt láttam volna, hogy ebben az ajánlott Cooler Master-ban is CWT- belső van.)
Az FSP tekintetében meg idézet a tesztből:"Four models were unable to provide their supposed maximum output, and remained stuck at 400W: the Codegen 500W, the MS-Tech MS-N550-Val 550W, the FSP FSP500-60APN 500W, and the FSP Hyper 500W."
Tudom, a konfigom még különleges esetben sem vesz fel többet ~350W-nál, de ha 500-asnak árulják, akkor azért na...Egyébként egy Hypro 480-as adta fel épp öt év után a harcot (azt még csak remélem, hogy mást nem vitt magával az örök elektromos-mezőkre), ami annak idején ajánlott volt, sőt szinte besztbájnak
számított. Szóval ezek szerint a lutri mindenben benne van, hacsak gondolom nem teszek hozzá még egy tízest. -
R9DEON
senior tag
válasz C0RVUS #96756 üzenetére
Szóval ezek szerint a lutri mindenben benne van, hacsak gondolom nem teszek hozzá még egy tízest.
A lutri az mindenben benne van ami elektronika, rátehetsz egy 20 vagy egy 30 is az is megadhatja magát, a lényeg hogy a márkás tápok kis lehetőséggel visznek magukkal más alkatrészt is.
-
C0RVUS
tag
válasz R9DEON #96757 üzenetére
Gondolom, hogy azért amikről itt általában szó van, azokban az alapvető védelmek benne vannak, vagy az még nem garancia?
Ez a Hypro például egyszerűen csak nem kapcsolt be (illetve előtte néhányszor csak az alaplap led-ig, meg a ventillátorig jutott). Szóval semmi csattanás, büdösség mittoménmi... Ettől még elképzelhető, hogy valami más is megment? (Vagy olyan is létezhet akár, hogy az elromlott alaplap vagy proci fektette ki a tápot?) -
MMIX
addikt
-
C0RVUS
tag
válasz R9DEON #96760 üzenetére
Az extra igényeimet éppenséggel pont kielégíti Szent Mihály templom rajza, ami egy kicsit még rádob a Xigmatek Asgard III házzal és Alpenföhn hűtővel már amúgy is elég germanofílre sikeredett konfigomra . (Bár a Brandenburgi kapu még jobb lett volna, de csak azért nem fizetek bő háromezerrel többet a 630-asé. )
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
FSP Dagger SFX
tomshardware.com[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #96767 üzenetére
Ha már szóba hoztad, Chieftec ipari tápok ENERMAX-ok voltak (vagy legalábbis volt közöttük olyan), az újak EMACS gyártmányok.
címke[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #96769 üzenetére
Chieftec, nem tudom, UL number (E******) ezeken nagyon valószínű, hogy van.
Zippy Technology Corp. (EMACS)
Nem nagyon ismerem az ipari tápokat.Azt tudom, hogy ezekből az FSP gyártmányok a 3Y Power Technology nevű cég. (FSP Group)
Talán a fenti FSP táp onnan jön.[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Chieftec CFT-750-es tápom van, ilyen géppel: AMD 390X, i7 920 (igen, igen ez az ősrégi, de még mindig jó ), 12GB ram, 1 terrás vinyó.
Néha lekapcsol magától a gép, semmi előjellel. Ez lehet táphiba? Ha igen, és cserélni kéne, akkor milyet ajánlanátok? 40 ezer körül.
Extra igény nincs, csak menjen és megbízható legyen. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz zuzu000 #96771 üzenetére
Szia.
Lehet a tápegység hibája is.
-Be Quiet! Power Zone 650W > teljesen moduláris, 5 év garancia, FSP belső
-Be Quiet! Straight Power 10 600W > 5 év garancia, FSP Aurum belső
-Be Quiet! Straight Power 10 600W CM > félmoduláris, 5 év garancia, FSP Aurum belső
-Cooler Master V550S, V650S > félmoduláris, 5 év garancia, Enhance ATX1255B, illetve ATX1265B belső
-Corsair RM650i > félpasszív, Corsair Link támogatás, teljesen moduláris, 10 év gyári garancia, CWT belső(a jobbféle)
-Corsair RM550x, RM650x > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év gyári gar, CWT belső(a jobbféle, ugyan az, mint az RMi-ben)
-EVGA GS 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év gyári gar, Seasonic G belső
-EVGA G2 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év gyári gar, SF Leadex Gold belső
-FSP Aurum 92+ 550, 650 > 5 év garancia, FSP Aurum (92+) belső
-FSP Hydro G 650 > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év gyári gar, FSP Hydro G belső
-Seasonic G550, G650 > félmoduláris, 5 év garancia, Seasonic G belső
-Seasonic S12G-550, S12G-650 > 5 év garancia, Seasonic G belső
-Seasonic M12II 750 Evo > teljesen moduláris, 5 év garancia, Seasonic AM belső
-Seasonic X650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év gyári gar, Seasonic X belső
-Super Flower Leadex Gold 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év gyári gar, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, SF Leadex Gold belső
-Super Flower Leadex Platinum 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év gyári gar, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, SF Leadex Platinum belsőHa tuningolsz, akkor a 600-650w-os megoldások(illetve 750W) jobban ajánlottak, az R9 390X tud fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
válasz C0RVUS #96756 üzenetére
Jáj, hát persze, hogy a bronzos volt . És persze, hogy elhoztam (hiszen templonyos!) .
Nyugtassatok meg, hogy a CWT-s belsővel sem akkora katasztrófa! (Vagy netán elképzelhető, hogy még jobb is? Hiszen "bronze". ) Azért tovább bírja, majd mint, a Hipro 480 (5év)?
Mondjuk egyenlőre működik.Egyébként valaki megpróbálná szemléltetni egy totál laikus számára, hogy a bélkészítőknek ez a rangsora miben is áll? Valami meghibásodási statisztika az alapja? Vagy tesztek?
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz C0RVUS #96773 üzenetére
A Hipro tápok közt sok Seventeam belsős van. A CWT azoknál jobb minőségű gyártó. A Sesonichoz, FSP-hez, Superflowerhez azonban a CWT nem ér fel.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz C0RVUS #96773 üzenetére
Akkor magyarán hiába mondtam mit vegyél, ha már el volt döntve.
Használd egészséggel, mindig vásárlás előtt kérdezünk.
@Turbolada II: Az a Hipro ami a Seventeam belsős tápokkal operál egy teljesen külön cég / mondhatni koppincs.
a HiPRO a Chicony Power Technology égisze alá tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
válasz Graphics #96775 üzenetére
Hát... amikor feltettem a kérdést, éppenséggel még nem volt megrendelve.
Valóigaz, azzal, hogy ezen a Hamburgon nem valami futurisztikus hiper/szuper/gété/turbó/max/pro felirat, hanem egy templom van rajta, eléggé megszólítottak a marketingesek. Pedig aztán marha sokat fokom látni.A Hipro-ban azt írja a panelen, hogy RoHS. Az hol helyezkedik el a palettán? Amikor vettem, ez nagyon ajánlott volt ár/értékileg, lehet csak nem volt szerencsém vele, vagy az FX6100/R9270OC sok volt már neki? (ennél azért gyengébb konfighoz vettem eredetileg)
[ Szerkesztve ]
-
Wincsester
csendes tag
Sziasztok!
Új tápot vennék az adatlapomban szereplő géphez. Amit később fejlesztenék egy közép katagóriásra(Proci, alaplap, memória csere). A cél az lenne, hogy a jövőben is elég legyen.
A cserére azért van most szükség mert,vettem a gépbe 1 SSD-t + 1 db 1 TB-s winyó és így sajnos már kevés a mostani táp.
Egy ismerősöm az FSP Raider 550W modelt ajánlotta. Mit gondoltok róla? Javasolnátok valamit ami ár/érték arányban beleférne a rászánt összegbe?
Felső tápos a gépház és 14-20E forintom lenne rá.Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
"Varázsló az, aki varázsolni Tud"
-
Turbolada II
őstag
válasz Wincsester #96777 üzenetére
BQT S7 350W. Ennek a gépnek még 400W sem kell. Egy 400W-os noname táp jó esetben is csak 250W körüli teljesítményt tud.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Grave_444
nagyúr
FSP Hexa 400+
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Be Quiet! Pure Lowe L8 400W
Be Quiet! Pure Power 9 400W CM
Be Quiet! System Power S7 450, 500
Cooler Master G450M
FSP Hyper (S) 500
FSP Hyper M 500
FSP Raider (S) 550
Seasonic S12II 520 -
C0RVUS
tag
válasz C0RVUS #96779 üzenetére
Hát semmi egyéb márkajelzésnek-szerű nincs a Hipro paneljén . Viszont a két nagy "CS® LP" nevű kondenzátorból puppant meg az egyik.
A Hamburg belsejéről nézegettem fotókat, abban a nagy kondin azt írja "NIPPON CHEMI-CON SMQ". Azért ennek egy kicsit örülünk, vagy nem?
A kicsik ilyen zöld alapon arany betűsek. Tesztekből úgy rémlik, mintha azok sem a leggagyibbak lennének. -
Graphics
Jómunkásember
válasz C0RVUS #96783 üzenetére
A HiPRO címkéját fotózd le, egyszerűbb úgy azonosítani.
A Thermaltake Hamburg W0392RE (TR2-530AH2NSW) akkor Sirtec, ha más akkor viszont HEC.
a CWT belsős 550-es lesz.
Tehát minden infót a tápokról a címkéről. Mert rajta kell lennie.
[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
válasz Graphics #96784 üzenetére
És a "RoHS" márkájú panel. :
A Hamburgnak a tetején vannak az infók, és ezért most nem szedem ki, viszont a lényeg, hogy ugyanúgy 530-as, mint az általad linkelt fotón, csak nem fehér80, hanem bronz80. A típusszáma pedig nem TR2-530AH2NSW, hanem TR2-530AH2NCB (amúgy mindhárom verzió W0392RE). Az utolsó két betűre lenne is megfejtési javaslatom: Sirtec White és CWT Bronze. Találtam vele egy mélyebben belemenős összehasonlítósdit, sok képpel:[link]. A német ugyan nem erősségem, de gúglifordítóval annyit leszűrtem, hogy a védelmekkel bajok vannak, és ez most eléggé aggaszt. Pont azzal!? -
Elvengirl
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt vagyok még, és nem szeretném alulméretezni a tápot a teljes konfighoz. Szerintetek 500 vagy 600 W kell ez alá a gép alá, vagy több vagy kevesebb :
Proci: INTEL Core i5-6500 3.20GHz
RAM: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz KIT
Videókártya: GIGABYTE GV-N960G1 GAMING-4GD GTX960 4GB GDDR5 PCIE
Alaplap: ASROCK Fatal1ty B150 Gaming K4Ezeken kívül van 1 HDD és 1 SSD is ebben a házban: AEROCOOL V3X Advance Evil Black Edition
Kinéztem két FSP tápot, a HYPER 500-ast és a 600-ast ugyanebből, de ha esetleg tudtok valami jobbat ajánlani 25k alatt annak is örülnék
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok.
Tápra lenne szükségem a következő konfighoz:
Cpu: Amd fx 8350
RAM: Kingston 4x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury
Videókártya: Msi r7 370 4gb
Alaplap: Msi gaming 970
Ssd 240gb
Ha lehet, moduláris táp lenne jó. -
MMIX
addikt
SilverStone 700W (SX700-LPT) SFX-L 80+Platinum képek. (belső is)
expreview.com -
törölt tag
Sziasztok milyen tápegységet javasoltok?
Mennyit szánnál rá?
max. 30ezer
Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
ASUS B150M Pro Gaming
Intel I5-6600
Valamilyen csendes processzorhűtő
R9 480/X (a gép nyár végén lesz véve)
Bitfenix Prodigy M (Már megvan )
Samsung 850 EVO 250GB
2db Toshiba DT01ACA200 (RAID 1-ben)
Kingston Savage 2133MHz 2x4GB
5db Lepa Bol.Quit Red (Sata-s pwm elosztó kábel)Szép lassan fejlesztgetve:
+M.2 SSD
+Kingston Savage 2133MHz 2x4GB
+Aktuális 1151-es non-K i7
+Aktuális felső kategóriás vidikártya
+BlueRay író (ha szükségem lesz rá)
+Wifi kártya (ha szükségem lesz rá)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Sok-sok évet húzzon ki. Jó minőségű, Moduláris, Halk, Stabil tápegységet szeretnék, ami bírja a későbbi fejlesztéseket is.Ezt néztem:
EVGA SuperNOVA 550 G2[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősöm javaslatomra lecserélné a jó öreg LC Power 660-as tápját, a következő konfigja van:
CPU típusa QuadCore Intel Core i7-930
Alaplap neve Gigabyte GA-X58-USB3
Modul neve 3 x Kingmax FLFF65F-C8MF9
Videokártya Asus GTX660-DC2O-2GD5
SAMSUNG HD502IJ
WDC WD30EFRX-68EUZN0
PIONEER DVD-RW DVR-220LMilyen tápot tudnátok ajánlani? Semmi extra, semmi flanc.
Köszi!
És még valami:
öcsémet is rábeszéltem, hogy cserélje le a 450-es Kolink tápját, a konfigja:
Intel G2120
Gigabyte HD7700
Gigabyte GAH61M
2 x WD red 3TB
Adata 250 GBNeki egy Be Quiet system power 350/400-at néztem ki, gondolom elég lesz neki.
Köszi még egyszer.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz C0RVUS #96785 üzenetére
Szia.
current, over voltage, overload and short circuit protection
A gyártó szerint van OCP(túláram), OVP(túlfeszültség), OLP(túlterhelés) és rövidzár védelem is. Ezzel ellentétben itt csak az OVP-t és az UVP-t említik, a többit nem, de szerintem valahogyan van benne OCP, ezáltal túlterhelés védelem is.
devergo74(#96789)
Szia.Mennyit szánnál rá?
Ispy(#96794)
Szia.A kérdés mindkettőnél: mekkora rá a keret, és vannak-e extra igények?
-Az elsőhöz ezt tudom ajánlani így ismeretlenbe: Cooler Master G450M, G550M
-Másodikhoz: Be Quiet! System Power S7 350W-400W, Be Quiet! Pure Power L8 300W-350W, FSP Hexa+ 400A Silverstone táppal mi a helyzet, még mindig garanciában van?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz DR|FTK|NG #96795 üzenetére
Köszi!
A keret az első esetben a legkevesebb, ami még lehet
A 2. esetben, akkor egy 400-as BE lesz, erre gondoltam én is.
A táp konkrétan 2 hónap után jött vissza, de azóta nem volt időm játszani szinte semmit, csak egy nagyon minimálisat, de felb@sztam magam, amikor megint elkezdett kerepelni megint a gép (igaz sokkal halkabban), de még nem volt érkezésem szétszedni és megnézni mi is az. De ha a táp, akkor megy vissza, de már nem kérek belőle többet
Szerk.:
A CM táp helyett valami nem moduláris változat? Hátha ott még lehet spórolni egy keveset.
Mondjuk egy FSP Hyper 500W?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest