- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Nimdhar #63144 üzenetére
Na kezdjük.
Ebből plafon a CX430-as az ami értelmes táp, de a ventije ennek elég halovány.
Chieftec GPA-500S jó messzire kerülendő
a Thermaltake meg szerintem még a hitvány széria. hagyjuk kategória
Tehát:
Chieftec CTG-500 elsőként / nem CTGPS /
XFX Pro 450
Seasonic SS400-ETEzeknél érdemes kezdeni
10 ezerig nincs alternativa.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Potzee
addikt
válasz Pityu. #63148 üzenetére
Ha a termék nem javítható vagy a javítás a forgalmazóra nézve aránytalan többletköltséggel járna akkor a forgalmazó köteles kicserélni vagy ha ez nem lehetséges, akkor visszafizetni a vételárat. Nem kötelezhet a termék vételárának levásárlására!
(Te kiválasztottál egy terméket, amit megvettél, de meghibásodott...te ragaszkodsz az eredetileg kiválasztott termékhez...a forgalmazó nem tud pont olyan (ugyanaz a típus!) terméket adni, de nem kényszeríthet egy másik termék megvételére, ha az neked nem tetszik)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Pityu.
nagyúr
válasz Graphics #63156 üzenetére
Mondjuk a cooler masteről olvasva tényleg vegyes képet olvastam
egy másik oldalon ezeket ajánlották
Corsair CX430
CM GX550/G500
Chieftec CTG-500
FSP Raider 550
Thermaltake Smart 430/530[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Graphics #63159 üzenetére
Ezt nézegettem még fél moduláris
az lenne a lényeg csendes legyen meg ne legyen vele gondom,csak olyan vagyok hogy hozzá szokok valamihez mint pl a sharkoon hoz is.
félmoduláris mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Pityu.
nagyúr
válasz Graphics #63161 üzenetére
Tehát akkor ez a cooler master 450w táp jó választás és akkor elég is a konfighoz ha játszok ha bármit csinálok,mert akkor ez jó lenne és nem kéne ráfizetni max vagy 4EFt ot.Régebben olvastam a cooler masterekről de volt hogy dicsérték volt hogy nem,mondjuk az 5 év garancia elég jó a sharkoonra csak 2 év volt.
Ja és ahogy nézem gold minősítésű táp az enyém meg bronz volt.Még annyi a cooler masterekben saját venti van a tápokban?Mert a házamban is gyári cooler masterek voltak de egy idő múlva hangjuk lett.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Graphics #63163 üzenetére
na nekem pont az volt a sharkoon ban és most gondolom magasabb fordulaton hangja lett csak nekem 14cm es ventilátor volt benne,ezek a 12 esek nem hangosabbak?
viszont a gold minősítése jobb a sharkoon né nál
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Graphics #63166 üzenetére
Akkor úgy néz ki csere táp ez a cooler master lesz már csak azt kell megtudakolnom hogyan megy a csere,tudom én vagyok a hülye meg hogy a táp dologhoz még nem értek csak ugye így agyban kevésnek érzem a 450 et de használat közben úgy is máshogy lesz.
-
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok!
Most épülne egy konfig ami 100w os procit (athlon 760k) tartalmaz, hd 6670-et később 7770re cserélve, 1 wd blue vinyó, 2x4gb ramot, ehhez vajon hány wattos táp lenne a megfelelő? Boltban 500w-ost ajánlottak, de egy kicsit soknak találom, nem elég egy 400-450w-os? ChieftecCTG-re gondoltam persze...
-
Pityu.
nagyúr
ezzel is számolgattam a fogyasztást 350 wattot írt bár nem tudom mennyire jól állítottam mindent
[ Szerkesztve ]
-
-
Pityu.
nagyúr
Ilyet se láttam még hogy el döntöm hogy ez a táp kéne Cooler Master 450W V450S lépek az oldalra 1 percel előtte ott van most meg nincs,milyen tököm kínálat van.
csak egy ilyen maradt ami talán normálisnak néz ki,de ez még nem is moduláris meg a másikhoz képest csak bronz
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Pityu. #63180 üzenetére
Szerintem várj egy kicsit. Lehet, hogy csak valami zavar van az oldalon. Tegnap már néztem és akkor az újdonságok kategóriánál volt. Most meg azok száma nulla, pedig majd százas nagyságrendben voltak a dolgok. Vagy kérdezz rájuk alkalomadtán, konkrétan arra a termékre.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Pityu.
nagyúr
Bocsánat a szerkesztés hiánya miatt csak teljesen tanácstalan vagyok,a cég kínálata egy perc alatt megváltozott és a kinézet cooler master 450 táp el tünt a kínálatból,itt meg nem lehet xfx et kapni,na meg minden cuccom garanciája itt van,vagy kérjem vissza a pénzem vagy már nem tudom.
-
ST05
őstag
válasz Glaz-dozfhut #63184 üzenetére
+1 , és holnap biztosan segítenek majd jobban a tápguruk itt napközben, a gyártó szinte mindegy, az a lényeg, hogy minőségi belsővel rendelkezzen, majd segítenek a törpiek választani egy ilyet...
-
Algol
senior tag
válasz konradl #63112 üzenetére
Kiegészíteném (#63114) válaszom moduláris tápra vonatkozó részét.
Cooler Master V450S RS450-AMAAG1 450W 80+ Gold, jó vétel.
Cooler Master G550M RS550-AMAAB1 550W bár neked nem kellene ekkora, de 4000 Ft-tal olcsóbban megkapod. (Csak 80+ Bronze)
Üdv: Algol
-
h1mpi
félisten
Vèlemènyetek szerint mi a jobb? Ha nagyobb tápot veszel, mint, amit kihasznál a konfigod, de azt Bronze hatékonysággal vagy pont akkorát, amekkorát szükséges gold vagy platinum hatékonysággal?
Nekem szerintetek mekkora a fogyasztásom?
A cpu max. 130 körül vesz fel, a vga pedig 440 körül.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
zolee0307
őstag
válasz Pityu. #63185 üzenetére
Ha nem tudja kijavítani, vagy kicserélni ugyanolyanra, akkor kérd vissza a pénzed. Olyan nincs, hogy levásárlás. Olvasd el a fogy. védelem oldalát.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
ló úr
őstag
Szia. [Cooler Master G550M RS550-AMAAB1 550W] ebben milyen bél van? Ma gondoltam megvenni az Antec NeoEco 620C-t, de ugye nekem egy 500W körüli cucc elég lenne, és ez kb annyiba kerül mint az Antec és fél moduláris Ezzel is jóljárnék esetleg?
Gépem aláírásomban : A10-5800K, 2*4GB Gskill Sniper 2133 Mhz, Asrock A85x Extreme 4, WD Blue 500 GB. Emellé jön szintén ma egy AMD R9 270X OC, + jövőhónapban egy SSD+ egy 1TB-os HDD
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nem kell pengeélen táncolni, viszont duplájára méretezni sem... Táp hivatalos oldalán meg kell nézni a táblázatot minden esetben, abból pontosan látszik mit tud. Az alapján érdemes összehasonlítani a tápokat.
i7-4770K Max TDP 84 W, VGA ha jól láttam 250W ... 440 körül kizárt hogy felvegyen.De én is biztos ami biztos alapon választanék... Méghozzá valószínűleg ezt:
XFX PRO650W ~24e vagy moduláris változatát.
De egy Seasonic S12G-550 is bőven elvinné.[ Szerkesztve ]
-
Don Döhe
csendes tag
Sziasztok!
Gép építésbe fogtam és gondjaim támadtak a tápokkal.
Régi konfig:
- Gigabyte GA-74GM-S2H, AMD Phenom X3, ASUS R7 250x, 2x2GB 800MHz Kingston, 1TB WD Black, 120GB Kingston Hyperx, LG IDEs DVD-ROM, USB3/PCIx kártya, Gigabyte TV analóg kártya
- Táp: FSP400 60APN 85+ (egy 350-es Deer volt benne, de kellett a VGA kártya, meg a minőség miatt)
Új konfig:
- Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW
- Táp: FSP400 60APN 85+ (ebbe is azt vettem, azt hittem és azt mondták, elég lesz)A gondom az, hogy a táp cicereg grafikus terhelés alatt. Amíg belépek BIOS szinten semmi nem hallatszik, indul a W7 az elején semmi, a jelszó kérő ablaknál már kezdi. Hosszabb vinyok között másolásnál semmi, de Firefox-ban az Időkép radarján mozgatva az egeret folyamatos cicergés. A tápot kiemelve a helyéről egyértelműen a tápból jött a hang.
Visszavittem, gariba átvették, majd visszaadták, mert 3 nap múlva nem tudtak másikat adni, mert épp nem volt.
Hétvégén beleraktam a régi 350-es Deer tápot: erőteljes hangok a tápból. Táp ki.
Utána beleraktam a másik gépbe vett FSP-t ugyanaz a hang mint az elsőnél.Mindenki azt mondta, hogy ebbe az Asus/AMD-A10 konfighoz elég a 400 W.
Az alaplapon 8 pines EPS csatlakozó van.
Az alaplap leírásában az EPS bekötésénél az írják, hogy ajánlott a 450W-os táp.Most itt áll az új gép és tanácstalan vagyok. Nincs kedvem új táp, beköt, kipróbál, nem jó, vissza és az alaplapnak sem tesz jót a gyakori táp kivétel.
Mindegyik tápon csak 4 pines csati volt, átalakítóval nem próbálkoztam, mert hétvégén nem volt és már visszaszereltem az FSP tápot, s azt nem akarom már kiszedni, mert ott jól van és semmi baja.Szükséges-e, hogy 8 pines (esetleg 4+4 pines) tápkábel csatlakozzon a procihoz?
Vagy tényleg szükség van a 450W-ra?
Vagy más alkatrésszel lehet a gond? Az alaplapi Q-code kijelző nem utal semmi hibára.Amikor kiválasztottam az FSP400 60APN 85+, akkor néztem még az FSP Hexa 400 80+ is (ennek van 8 pines csatija). De a 85+ miatt az APN-t választottam. Vagy ehhez a konfighoz ajánlott lehet egy FSP Aurum S 400? Vagy más márkájúban kellene gondolkodnom?
Előre is köszönettel és tisztelettel
Don Döhe
Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW Bővítési tervek: egy TV-tuner vagy digitalizáló kártya, hardveres tömörítéssel, és esetleg az AMD gyári hűtés cseréje komolyabbra Az alaplapi CPU12V csatlakozó 8 pines.
-
ló úr
őstag
válasz Don Döhe #63193 üzenetére
Szia. Az én Konfigom hasonló áramfelvétellel bír mint a tied. Nekem egy 300W-os FSPATX 3025 van benne és bőségesen elvan a konfigommal Játék alatt, Stress test alatt mindenhol, pedig a procim meg van húzva az alap 3.8-ről 4.2 Ghz-re, turbó ki van kapcsolva, kis feszt is kellett adni neki, de semmi gáz nincs vele, szal nem az a gond, h nem elég a tápod. Az meg már milyen, h visszaveszik tőled, 3 nap múlva meg aztmondják nincs másik olyan nekik? Adják vissza a pénzt vagy egy minőségi 400-ast adjanak neked helyette ennyi
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
flajoss
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tápegységet szeretnék venni a gépembe azonban nem tudom, hogy mit vegyek. A gépemben most egy HKC 400 W tápegység haldoklik.
Számítógép :
alaplap : Gygabyte GA-m61pme-s2p rev 1.0processzor: AMD Phenom II X4 945 3 Ghz 95 W C3 step
memória: 4 gb 800 mhz ddr2
videókártya: Gygabyte Ati Radeon 6570 HD 1 Gb DDR3
Egyéb: 1 db 320 gb Winchester; 1db 8cm-es hűtőventillátor; 1 db CD/DVD író/olvasó
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.,
flajoss
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest